Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-02-19

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα διοργάνωση της έκθεσης Ερμής για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ
  • [02] Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου
  • [03] Προηγείται η αντιπολίτευση στις εκλογές στο Πακιστάν
  • [04] Πρωτοβουλία Μπούς κατά της ελονοσίας στην Αφρική
  • [05] Προκριματικές σε Γουισκόνσιν και Χαβάη
  • [06] Ιράκ: 5 νεκροί από επίθεση έξω απ' την Βαγδάτη

  • [01] Νέα διοργάνωση της έκθεσης Ερμής για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    19-02-2008

    Οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να κάνουνε ένα ουσιαστικό βήμα προόδου στην επόμενη, την 17η κατά σειρά χρονιά, διοργάνωση της έκθεσης Ερμής (Hermes Expo International), που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, 2008 στο Atlantic City, της Πολιτείας New Jersey.

    Στην έκθεση αυτή, που με την πάροδο των χρόνων έχει εξελιχτεί σε χειροπιαστά αποτελεσματικό θεσμό προώθησης επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών, παίρνουνε φέτος μέρος πάνω από 120 εταιρείες, κυρίως από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για εταιρείες οι οποίες εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που κυμαίνονται από κτηματομεσιτικές, αρχιτεκτονικές, οικοδομικές, τραπεζικές και δημοσιονομικές μέχρι ταξιδιωτικές, τουριστικές, ψυχαγωγικές αλλά και δραστηριότητες που ανάγονται σε κάθε είδους εισαγωγές κι εξαγωγές, όπως λόγου χάριν κρασιών και ειδών διατροφής, ή σε υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω κρατικών, νομαρχιακών και δημοτικών φορέων.

    Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα γίνουνε πέντε εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δοθούν στους εκθέτες όσο γίνεται μεγαλύτερες δυνατότητες δικτύωσης μεταξύ τους και με άλλους παράγοντες της αγοράς που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τέτοιου είδους προσβάσεις, κάτω από την ομπρέλα του Ερμή, έχουν στο παρελθόν οδηγήσει σε σημαντικές συμφωνίες, όπως είναι για παράδειγμα η συμφωνία οικονομικής συνεργασίας την οποία συνήψαν προ τριετίας ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Φιλαδέλφειας.

    Η διευθύντρια του Γραφείου Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών του Δήμου Φιλαδέλφειας, Carol Brooks, η οποία είχε συμβάλει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα είναι μεταξύ των ομιλητών και στην φετινή διοργάνωση της Ερμής ΕΞΠΟ. Άλλοι ομιλητές θα είναι ο Έλληνας υπουργός και υποδιευθυντής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Άγγελος Παγκράτης και ο καθηγητής Γιώργος Τσετσέκος, Κοσμήτορας του ειδικευόμενου στην διαχείριση επιχειρήσεων Κολεγίου LeBow, που αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημίου Drexel, όπου Πρύτανης είναι ένας άλλος Ελληνοαμερικανός, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

    Παύλος Κοτρώτσιος

    Οι επισκέπτες της 17η Ερμής ΕΞΠΟ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν δύο επιδείξεις μόδας και να παρακαθίσουν σε ένα γιορταστικό δείπνο, στο οποίο θα τιμηθούν παράγοντες της ομογένειας για την επιχειρηματική τους δράση, και σε ένα μεγάλο γεύμα προς τιμήν των συμμετεχόντων που διοργανώνεται με στόχο να συμβάλει στην δικτύωσή τους.

    Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στις άνετες και ελκυστικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Trump Taj Mahal, που βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία της προκυμαίας του Atlantic City. Να σημειωθεί επίσης πως η είσοδος στην Ερμής ΕΞΠΟ είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, κάτι το οποίο δημιουργεί την προοπτική η εκδήλωση, τουλάχιστον από πλευράς συμμετοχής κοινού, να έχει μεγάλη επιτυχία.

    Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ερμής ΕΞΠΟ, Παύλος Κοτρώτσιος, ευελπιστεί πως η 17η διοργάνωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο γιατί φέτος εκτός από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις δωρεάν δοκιμές των εκτιθέμενων προϊόντων, θα γίνουν παράλληλα ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην δικτύωση των νέων σε ηλικία ομογενών τόσο μεταξύ τους όσο και με Ελληνικές και Ελληνοαμερικανικές εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να τους προσλάβουν και να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Οι εταιρείες αυτές θα κάνουν μέσω της Ερμής ΕΞΠΟ ένα είδος Job Fair στα πλαίσια του οποίου θα δίνουν πληροφορίες για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν και θα δέχονται αιτήσεις ενδιαφερομένων για τις δουλειές που έχουνε ανάγκη να καλύψουν. Αρκετά λοιπόν βλαστάρια της ομογένειας ίσως περάσουν το Σαββατοκύριακο της έκθεσης στο Atlantic City επιδιδόμενα σε προσπάθειες να βρούνε εργασία, εάν δεν έχουν, ή να αλλάξουν εργασία, εάν δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προοπτικές που διαγράφονται γι αυτούς εκεί που δουλεύουνε τώρα.

    Ο Παύλος Κοτρώτσιος είναι πολύ χαρούμενος που η Ερμής ΕΞΠΟ μπορεί και συμβάλει με τόσους τρόπους στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην γενέτειρα του, την Ελλάδα, και την θετή του πατρίδα, την Αμερική. Κι ευχαριστεί όλους τους εκθέτες και τους χορηγούς της έκθεσης που επί 15 και πλέον χρόνια του παρέχουνε υποστήριξη για την υλοποίηση του βασικού στόχου για τον οποίον ίδρυσε την Ερμής ΕΞΠΟ. Ο στόχος αυτός, όπως ο ίδιος μας είπε, είναι: 'Η προαγωγή και η διεύρυνση των Ελληνοαμερικανικών επιχειρηματικών δικτυώσεων και η παροχή βήματος για περαιτέρω ανάπτυξη πολιτικών και οικονομικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες'.

    Για την υλοποίηση του στόχου αυτού αγωνίζονται εξ ίσου αποφασιστικά στο πλευρό του Παύλου Κοτρώτσιου, σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο, η σύζυγός του Λίντα και οι τρεις κόρες του, η Αφροδίτη, η Σταυρούλα και η Ιωάννα.

    Τα ίδια πρόσωπα βοηθάνε επίσης και στην διατήρηση της γέφυρας ανάμεσα στους απόδημους ομογενείς και τα αδέλφια τους στην Ελλάδα, την οποία στηρίζει ο Παύλος Κοτρώτσιος μέσω της δίγλωσσης εφημερίδας Hellenic News of America, που εκδίδει στην Φιλαδέλφεια.

    Η εφημερίδα αυτή είναι και ένας από τους χορηγούς της Ερμής ΕΞΠΟ μαζί με τον Περιφερειάρχη Αμερικής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Αμερικανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον, το Κέντρο Παγκοσμίου Εμπορίου της Φιλαδέλφειας, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Helexpo και άλλους φορείς.

    Σχετικά άρθρα:

    Τα Πρόσωπα του Ερμή - 2007

    Ο Ερμής στο Ατλάντικ Σίτι - 2006

    Στα φτερά του Ερμή οι ελπίδες Ελλήνων και Αμερικανών επιχειρηματιών - 2005

    [02] Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου

    19-02-2008

    Η Αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν επίσημα το Κόσοβο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, παρά τις έντονες Σερβικές αντιρρήσεις. Ο πρόεδρος Μπούς συνεχάρη το λαό του Κοσυφοπεδίου σε επιστολή του τη Δευτέρα προς τον πρόεδρο του Κοσόβου, Φατμίρ Σεϊντίου, στην οποία αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα συνάψουν διπλωματικές σχέσεις με την νέα αυτή χώρα.

    Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, ζήτησε απ' το γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, να κηρύξει την ανεξαρτησία του Κοσυφοπεδίου άκυρη. Η Ρωσία και η Κίνα υποστήριξαν το αίτημα Τάντιτς λέγοντας ότι η μονομερής διακήρυξη ανεξαρτησίας από μέρους του Κοσυφοπεδίου θέτει επικίνδυνο προηγούμενο για αποσχιστικά κινήματα διεθνώς. Πάντως η Βρετανία, το Βέλγιο, η Ιταλία και άλλες χώρες δηλώνουν ότι η ανεξαρτησία υπό επιτήρηση αποτελεί την μόνη βιώσιμη λύση για την ειρήνη και σταθερότητα της περιοχής.

    Η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, ανακοινώνοντας την απόφαση για αναγνώριση του Κοσυφοπεδίου, είπε επίσης ότι θεωρεί ευπρόσδεκτες τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το νεοσύστατο κράτος μέσω της διακήρυξης ανεξαρτησίας του από την Σερβία και ειδικότερα την δέσμευσή του ότι θα σεβαστεί τον πολυεθνικό χαρακτήρα της κοινωνίας του και θα αποδεχθεί περίοδο διεθνούς επιτήρησης. Η κυρία Ράις διαβεβαίωσε επίσης τα αισθήματα φιλίας που τρέφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την Σερβία.

    Η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών επεξηγώντας την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν το Κόσοβο είπε ότι λήφθηκε με βάση έναν, όπως τον χαρακτήρισε, 'ασυνήθιστο συνδυασμό παραγόντων', στους οποίους περιλαμβάνονταν η Σερβική εθνοκάθαρση και άλλα εγκλήματα εναντίον πολιτών του Κόσοβο. Η κυρία Ράις πρόσθεσε ότι το Κόσοβο δεν δημιουργεί προηγούμενο για καμία άλλη σημερινή κατάσταση στον κόσμο.

    Στο Βελιγράδι, ο Πρωθυπουργός Βοϊσλάβ Κοστούνιτσα είπε στο Κοινοβούλιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν την πολιτική της χρήσεως βίας εναντίον της χώρας του και ανακάλεσε αμέσως τον Πρέσβη της Σερβίας από την Ουάσιγκτον.

    Οι υπουργοί εξωτερικών Πολωνίας και Σλοβενίας κατά την σύνοδο στις Βρυξέλλες.

    Για την Ευρωπαϊκή αντίδραση τώρα στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης του Κοσυφοπεδίου ακολουθεί σημείωμα της ανταποκρίτριας μας στο Λουξεμβούργο, Μαίρης Παραπονιάρη.

    Οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφεραν στο χθεσινό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες να καταλήξουν στην υιοθέτηση κοινής στάσης στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου, αλλά μόνο σε κοινή δήλωση που αναφέρει χαρακτηριστικά οτι, 'η κατάσταση στο Κόσσοβο δεν δημιουργεί προηγούμενο και εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος χωριστά να καθορίσει την στάση του'.

    Έτσι οι ήδη γνωστές διαφορές των κρατών μελών εμφανίστηκαν σε όλο το μεγαλείο τους, με την Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Σουηδία να δηλώνουν οτι θα προχωρήσουν σε αναγνώριση του κράτους του Κοσόβου, όπως έκαναν ήδη οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και το Αφγανιστάν και από την άλλη η Σλοβακία, η Ισπανία, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Ρουμανία να κάνουν λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να μην το αναγνωρίζουν. Στο τελευταίο αυτό γκρουπ των χωρών ανήκει και η Ελλάδα.

    Η Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη δήλωσε στις Βρυξέλλες οτι 'όσον αφορά στην αναγνώριση της νέας τάξης πραγμάτων στο Κόσοβο η Ελλάδα θα λάβει τις αποφάσεις της σε επόμενο στάδιο και αφού εξετάσει σε βάθος όλες τις εξελίξεις, τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις τους στην περιφερειακή ασφάλεια και στα συμφέροντα της χώρας'.

    Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι πάντα πίστευε πως οι καλύτερες λύσεις στις διαφορές και τα προβλήματα προκύπτουν από αμοιβαία αποδεκτές ρυθμίσεις και όχι από μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα. Αυτή η φιλοσοφία ταιριάζει απόλυτα και με την υπόθεση της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμη φάση καθώς φθάνει στην Αθήνα ο Αμερικανός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με νέες προτάσεις για σύνθετη ονομασία που θα συζητήσει με τον Έλληνα και τον Σκοπιανό πρεσβευτή το μεσημέρι, ενώ αναμένεται λίγο πριν την συνάντηση που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, να κάνει παρέμβαση στο θέμα η κυρία Μπακογιάννη.

    [03] Προηγείται η αντιπολίτευση στις εκλογές στο Πακιστάν

    19-02-2008

    Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των γενικών εκλογών στο Πακιστάν δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα οδηγείται στην ήττα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κερδίζουν έδαφος. Ο Ταρίκ Αζίμ, εκπρόσωπος του κόμματος που υποστηρίζει τον πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ, παραδέχτηκε ότι το κόμμα της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο και το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, Ναβάζ Σαρίφ, παίρνουν μεγάλα ποσοστά. Ο κ. Αζίμ συνεχάρη τα δύο αυτά κόμματα και δήλωσε ότι αν τα αποτελέσματα επαληθευτούν, το κυβερνών κόμμα θα τα αποδεχτεί και θα αναλάβει το ρόλο της αντιπολίτευσης.

    Από τη πλευρά του ο κ. Μουσάραφ δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με την νέα κυβέρνηση ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα κερδίσει και χαρακτήρισε τα εκλογικά αποτελέσματα την φωνή του λαού που όλοι θα πρέπει να την αποδεχτούν. Πάντως η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μικρή, περίπου 35%. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται αργά τη Τρίτη, αλλά μικρές ομάδες οπαδών της αντιπολίτευσης έχουν ήδη βγει στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

    [04] Πρωτοβουλία Μπούς κατά της ελονοσίας στην Αφρική

    19-02-2008

    Ο πρόεδρος Μπούς ανακοίνωσε νέο του σχέδιο για την παροχή κουνουπιέρων για κάθε παιδί κάτω των 5 ετών στην Τανζανία με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της ελονοσίας. Ο κ. Μπούς επισκέφτηκε νοσοκομείο στο Νταρ Ε Σαλάμ τη Δευτέρα στα πλαίσια μιας 'εκστρατείας συμπόνοιας', όπως τη χαρακτήρισε, για την μάχη κατά της θανατηφόρας αυτής ασθένειας που μαστίζει ολόκληρη της Αφρικανική ήπειρο.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι κουνουπιέρες αποτελούν το ευκολότερο προληπτικό μέσο κατά της ελονοσίας και ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα του προβλέπει την διανομή 5 εκατομμυρίων τέτοιων κουνουπιέρων στα παιδιά της Τανζανίας. Και το 2005 ο κ. Μπούς είχε ανακοινώσει σχέδιο ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποσκοπούσε στον περιορισμό κατά το ήμισυ των θανάτων από ελονοσία στην υπό την Σαχάρα Αφρική.

    Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Τανζανίας, Ζακάγια Κικουέτε, δήλωσε ότι λόγω των προσπαθειών του προέδρου Μπούς έχει σωθεί η ζωή χιλιάδων παιδιών. Ο κύριος και η κυρία Μπούς πραγματοποιούν περιοδεία σε 5 Αφρικανικές χώρες. Την Τρίτη αναχωρούν απ' την Τανζανία με προορισμό την Ρουάντα.

    [05] Προκριματικές σε Γουισκόνσιν και Χαβάη

    19-02-2008

    Προκριματικές εκλογές πραγματοποιούνται σήμερα στο Γουισκόνσιν και την Χαβάη. Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα επιδιώκει να συνεχίσει και σήμερα τις διαδοχικές νίκες του έναντι της αντιπάλου του Χίλαρυ Κλίντον. Σφυγμομετρήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος των δύο υποψηφίων στο Γουισκόνσιν.

    Στο μεταξύ στο Τέξας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπούς ο πρεσβύτερος, εξέφρασε τη Δευτέρα την υποστήριξη του προς την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, για την προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι κανείς άλλος δεν είναι τόσο καλά προετοιμασμένος για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, όσο ο Τζον Μακέιν. Από την πλευρά του ο κ. Μακέιν χαρακτήρισε τις δηλώσεις Μπούς μεγάλη τιμή προς το πρόσωπο του και δήλωσε ότι θα βοηθήσουν στο να ενωθεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και να προχωρήσει προς τις εκλογές.

    [06] Ιράκ: 5 νεκροί από επίθεση έξω απ' την Βαγδάτη

    19-02-2008

    Ρουκέτες έπληξαν περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 10. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ρουκέτες έπληξαν συγκρότημα κατοικιών εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Μεταξύ των τραυματιών είναι και μικρά παιδιά. Επίσης ρουκέτες έπληξαν Αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Αμερικανοί στρατιώτες.

    Πάντως οι Αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι συμμαχικές και Ιρακινές δυνάμεις συνέλαβαν 6 υπόπτους από την περιοχή απ' όπου προήλθαν οι ρουκέτες. Πρόκειται για μια απ' τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων μηνών στην Ιρακινή πρωτεύουσα. Παράλληλα ο Αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ηγέτη Σιιτικής πολιτοφυλακής για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι χορηγούσε Ιρανικής κατασκευής όπλα σε αντάρτες στη Βαγδάτη.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 20 February 2008 - 2:18:39 UTC