Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-06-11

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπούς: Το Ιράν "εξαιρετικά σοβαρή απειλή"
  • [02] 100 νεκροί από αεροπορικό δυστύχημα στο Σουδάν
  • [03] Υποστήριξη ΗΠΑ προς διεθνές συνέδρειο δωρητών για Αφγανιστάν
  • [04] Ομπάμα και Μακέιν για την οικονομία
  • [05] Η κακοκαιρία στις μεσοδυτικές ΗΠΑ θα επηρεάσει τις τιμές καλαμποκιού
  • [06] Βακτήρια σαλμονέλας σε ντομάτες στις ΗΠΑ

  • [01] Μπούς: Το Ιράν "εξαιρετικά σοβαρή απειλή"

    11-06-2008

    Κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ στην Σλοβενία, ο Πρόεδρος Μπους προειδοποίησε ότι ένα οπλισμένο με πυρηνικά Ιράν θα αποτελούσε 'εξαιρετικά σοβαρή απειλή' για την διεθνή ειρήνη. Γι' αυτό, επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από μέρους της Τεχεράνης.

    Το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής αναφέρει το ενδεχόμενο περισσότερων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν αν δεν ανταποκριθεί στις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας.

    Επίσης ο κ. Μπούς ευχαρίστησε τις χώρες της ΕΕ για την υποστήριξή τους στα θέματα του Ιράν και του Αφγανιστάν και πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες συμφώνησαν επίσης να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως το AIDS και η ελονοσία στην Αφρική. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συζητήσουν το θέμα του φαινομένου του θερμοκηπίου, αλλά σημείωσε ότι καμία διεθνής συμφωνία δεν θα είναι αποτελεσματική χωρίς την συμμετοχή της Κίνας και της Ινδίας.

    Επόμενος σταθμός της Ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού Προέδρου είναι η Γερμανία όπου θα συναντηθεί με την Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

    [02] 100 νεκροί από αεροπορικό δυστύχημα στο Σουδάν

    11-06-2008

    Στο Σουδάν, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος γλίστρησε από τον διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Χαρτούμ και τυλίχθηκε στις φλόγες. Περίπου 200 άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος των Σουδανικών αερογραμμών το οποίο προσγειώθηκε μέσα σε καταιγίδα. Υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των νεκρών. Πάντως η κρατική τηλεόραση του Σουδάν μετέδωσε ότι 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους απ' το δυστύχημα.

    Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος και έθεσε τη πυρκαγιά υπό έλεγχο. Η μοιραία πτήση προερχόταν απ' τη Δαμασκό της Συρίας, με ενδιάμεση στάση στο Αμάν της Ιορδανίας και τελικό προορισμό το Χαρτούμ.

    [03] Υποστήριξη ΗΠΑ προς διεθνές συνέδρειο δωρητών για Αφγανιστάν

    11-06-2008

    Ρίτσαρντ Μπάουτσερ

    Οι ΗΠΑ εξέφρασαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ενόψει διεθνούς διάσκεψης δωρητών στο Παρίσι που αναμένεται ότι θα εκφράσει μακροπρόθεσμη υποστήριξη προς το αναπτυξιακό σχέδιο του κ. Καρζάι, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός εξωτερικών για υποθέσεις Νότιας και Κεντρικής Ασίας, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως οι 65 χώρες που θα συμμετάσχουν στην σύνοδο του Παρισιού θα καλύψουν πλήρως με τις προσφορές τους το πρόγραμμα του κ. Καρζάι, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προσφορές θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν κατά την προηγούμενη σύνοδο δωρητών για το Αφγανιστάν στο Λονδίνο πριν δύο χρόνια.

    Την σύνοδο θα προσφωνήσουν εκτός απ' τον κ. Καρζάι, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μούν. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσουν η πρώτη κυρία Λώρα Μπούς και η Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις. Η κ. Μπούς θα ανακοινώσει την Αμερικανική οικονομική συνεισφορά ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    [04] Ομπάμα και Μακέιν για την οικονομία

    11-06-2008

    Τζον Μακέιν

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η οικονομική πολιτική του αντιπάλου του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου, Τζον Μακέιν, θα ωφελήσει μόνο τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Από τη πλευρά του ο κ. Μακέιν δηλώνει ότι η πολιτική Ομπάμα θα αποδειχτεί επιβλαβής για τις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ.

    Μπαράκ Ομπάμα

    Σε συνέντευξη του προς το δημόσιο ραδιόφωνο ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι ο Τζον Μακέιν σκοπεύει να δαπανήσει 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε φοροαπαλλαγές προς πλούσια διευθυντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών και επεσήμανε ότι το δικό του οικονομικό σχέδιο προβλέπει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, βοήθεια αποπληρωμής εκπαιδευτικών δανείων και φοροαπαλλαγές για την μεσαία τάξη.

    Από τη πλευρά του ο κ. Μακέιν δήλωσε σε συγκέντρωση μικρομεσαίων επιχειρηματιών στην Ουάσιγκτον ότι η πρόθεση του κ. Ομπάμα να ακυρώσει τις φοροαπαλλαγές που είχε δρομολογήσει ο πρόεδρος Μπούς, αποτελεί την μεγαλύτερη αύξηση φόρων στις ΗΠΑ από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    [05] Η κακοκαιρία στις μεσοδυτικές ΗΠΑ θα επηρεάσει τις τιμές καλαμποκιού

    11-06-2008

    Το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι οι κακοκαιρία στις μεσοδυτικές πολιτείες θα επηρεάσει την φετινή σοδειά καλαμποκιού, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές τροφίμων. Οι σφοδρές καταιγίδες στις πολιτείες που παράγουν πολύ καλαμπόκι θα έχουν σαν αποτέλεσμα μικρότερη σοδειά φέτος κατά 3%.

    Στο μεταξύ, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι πολλά φράγματα είναι έτοιμα να υπερχειλίσουν προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες πλημμύρες και καταστροφές. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε πολλές μεσοδυτικές πολιτείες, όπως η Ιντιάνα, το Ιλλινόη, το Μισούρι, το Κάνσας και η Iowa. Σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες στις μεσοδυτικές ΗΠΑ έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 10 ατόμων τις τελευταίες μέρες και έχουν αναγκάσει χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρήσει και γέφυρες έχουν κριθεί ακατάλληλες.

    Στο μεταξύ οι ανατολικές ΗΠΑ αντιμετωπίζουν καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 38 βαθμούς Κελσίου και υψηλούς δείκτες υγρασίας.

    [06] Βακτήρια σαλμονέλας σε ντομάτες στις ΗΠΑ

    11-06-2008

    Τα Αμερικανικά σουπερμάρκετ και εστιατόρια έχουν πάψει να πωλούν και να περιλαμβάνουν στο μενού τους νωπές ντομάτες, μετά από σοβαρά κρούσματα σαλμονέλας που πιστεύεται ότι οφείλονταν σε μολυσμένες ντομάτες. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προειδοποιεί ότι μια σπάνια μορφή βακτηριδίων σαλμονέλας εντοπίστηκε στις ντομάτες, αλλά δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο προσβλήθηκαν τα λαχανικά.

    Παράλληλα το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών αναφέρει ότι τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 17 πολιτείες τους τελευταίους 2 μήνες και ότι έχουν αρρωστήσει 165 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 23 χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 12 June 2008 - 8:32:35 UTC