Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα της Ανεξαρτησίας
  • [02] Επανένωση Μπετανκούρ με την οικογένειά της
  • [03] Πυρκαγιά απειλεί θέρετρο στην Καλιφόρνια
  • [04] Ο Πρόεδρος Μπους θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [05] Άλλη μία ρουκέτα στο νότιο Ισραήλ
  • [06] Ενίσχυση ζητούν χώρες της Ν. Ασίας
  • [07] Υπέρ της απόσυρσης στρατευμάτων από το Ιράκ ο Ομπάμα

  • [01] Ημέρα της Ανεξαρτησίας

    04-07-2008

    Σήμερα στις ΗΠΑ είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας όπου γιορτάζεται η γέννηση του αμερικανικού έθνους πριν 232 χρόνια. Στις 4 Iουλίου του 1776 αντιπρόσωποι από τις 13 αρχικές αμερικανικές αποικίες κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Βρετανία.

    Παραδοσιακά η Τετάρτη Ιουλίου γιορτάζεται με υπαίθριες συναυλίες και πυροτεχνήματα .

    Σήμερα ο Πρόεδρος Μπους αναμένεται να συμμετάσχει στους εορτασμούς στο Μοντιτσέλο στη Βιρτζίνια, όπου βρίσκεται η κατοικία του τρίτου πρόεδρου των ΗΠΑ, του Τόμας Τζεφερσον, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία σαν ένας 'του πατέρες του έθνους'.

    [02] Επανένωση Μπετανκούρ με την οικογένειά της

    04-07-2008

    Η Γαλλοκολομβιανή πολιτικός Ίνγκριντ Μπετανκούρ βρίσκεται και πάλι με την οικογένειά της μετά την απελευθέρωσή της την Τετάρτη από τους Κολομβιανούς αντάρτες που την κρατούσαν όμηρο επί έξι χρόνια.

    Η επανένωση της κυρίας Μπετανκούρ με την κόρη και τον γιο της, στην Μπογκοτά την Πέμπτη, ήταν συγκινητική τόσο γι αυτούς όσο και για πολλούς που την παρακολούθησαν.

    Η κυρία Μπετανκούρ διασώθηκε μαζί με 14 άλλους ομήρους, περιλαμβανομένων τριών αμερικανών συμβασιούχων, από ομάδα της Κολομβιανής ασφάλειας που πραγματοποίησε την επιχείρηση σε ανταρτικά κρησφύγετα στα οποία κρατούνταν.

    Σήμερα Παρασκευή η 46χρονη κυρία Μπετανκούρ και τα δύο παιδιά της επιστρέφουν στο Παρίσι, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της απαγωγής Μπετανκούρ και είχε καταστήσει την απελευθέρωσή της ύψηστη προτεραιότητα της χώρας του.

    Ο Πρόεδρος Μπους επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κολομβιανό Πρόεδρο Αλβάρο Ουρίμπε τον οποίο και συνεχάρη για την επιτυχία της επιχείρησης.

    [03] Πυρκαγιά απειλεί θέρετρο στην Καλιφόρνια

    04-07-2008

    Μαινόμενες φλόγες απειλούν το τουριστικό θέρετρο Μπιγκ Σίρ στην Καλιφόρνια αναγκάζοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

    Οι πυροσβέστες εργάζονται για να περιορίσουν την πυρκαγιά, η οποία καταβρόχθησε πάνω από 80 χιλιάδες στρέμματα ενώ οι αρχές διέταξαν την Τετάρτη την εκκένωση της περιοχής.

    Η πυρκαγιά στο Μπιγκ Σιρ ανήκει στις περίπου 2.000 εστίες που άρχισαν να εμφανίζονται σε διαφορά σημεία της Καλιφόρνια από τις 20 Ιουνίου. Οι περισσότερες πυρκαγιές προκλήθηκαν από αστραπές.

    Δεν έχουν σημειωθεί απώλειες αλλά αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχία για την μόλυνση της ατμόσφαιρας από τους καπνούς.

    [04] Ο Πρόεδρος Μπους θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

    04-07-2008

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Μπους και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Λώρα Μπους, θα παραστούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

    Η ανακοίνωση αυτή είναι και η πρώτη επιβεβαίωση των σχεδίων του αμερικανού Προέδρου ότι θα παραβρεθεί και στην εναρκτήρια τελετή στις 8 Αυγούστου παρά τις εκκλήσεις νομοθετών και ακτιβιστών να την μποϋκοτάρει.

    Ο κ Μπους επίσης πρόκειται να επισκεφτεί τη Νότιο Κορέα όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Λη Μιούγκ-Μπακ για να συζητήσουν την επικύρωση διμερούς εμπορικής συμφωνίας.

    [05] Άλλη μία ρουκέτα στο νότιο Ισραήλ

    04-07-2008

    Kλειστό θα παραμείνει σήμερα το πέρασμα με τη Λωρίδα της Γάζας αφού εξτρεμιστές έριξαν και άλλη μία ρουκέτα στο νότιο Ισραήλ, παραβιάζοντας την κατάπαυση πυρός που ισχύει εδώ και 2 εβδομάδες.

    Η ρουκέτα στόχευσε την ισραηλινή πόλη Σντερότ χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς. Καμία οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    Σε άλλες εξελίξεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι αρχές μπορούν νόμιμα να κατεδαφίσουν κατοικίες Παλαιστίνιων στη Ιερουσαλήμ, οι οποίοι διενεργούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχουντ Ολμερτ δήλωσε ότι αν χρειαστεί το Ισραήλ θα κατεδαφίσει σπίτια τρομοκρατών και θα ανακαλέσει κοινωνικές τους παροχές σε μία προσπάθεια να τους αποτρέψει από τη διενέργεια επιθέσεων.

    [06] Ενίσχυση ζητούν χώρες της Ν. Ασίας

    04-07-2008

    Oι υπουργοί περιβάλλοντος των χωρών της Νοτίου Ασίας ζητούν από τις βιομηχανοποιημένες χώρες οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κλιματολογικών αλλαγών.

    Την έκκληση αυτή απηύθυναν στα πλαίσια διακήρυξης κατά την συνάντηση της Ένωσης Χωρών της Νοτίου Ασίας στη Ντάκα του Μπανγκλαντές.

    Οι χώρες της Νοτίου Ασίας είναι εξαιρετικά ευάλωτες από τις κλιματολογικές αλλαγές. Εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι δεκάδες εκατομμύρια άτομα στην περιοχή κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών, την ξηρασία και τις πλημμύρες.

    [07] Υπέρ της απόσυρσης στρατευμάτων από το Ιράκ ο Ομπάμα

    04-07-2008

    Μπαράκ Ομπάμα

    O προεδρικός υποψήφιος το Δημοκρατικού Κόμματος Γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θα ζητήσει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ την πρώτη μέρα που θα αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ.

    Ο Ομπαμα έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Βόρειο Ντακότα. Επεσήμανε ότι την πρώτη μέρα στο Λευκό Οίκο θα ζητήσει από 5 ανώτερου διοικητές του Μεικτού Επιτελείου Ενόπλων δυνάμεων να δώσουν τέλος στο πόλεμο υπεύθυνα και αποφασιστικά.

    Ο πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να απομακρύνει σταδιακά τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ σε διάστημα 16 μηνών.

    Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών ο προεδρικός τους υποψήφιος Τζων Μακέην, δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα μπορεί να παραμείνουν στο Ιράκ επί χρόνια και ότι χρειάζεται μία μακροπρόθεσμη στρατιωτική δέσμευση στην περιοχή. Ο κ Μακέην επίσης προειδοποίησε κατά μίας γρήγορης απόσυρσης 160.000 στρατιωτών από το Ιράκ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 5 July 2008 - 1:18:27 UTC