Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπούς: Η χώρα θα ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κρίση
  • [02] Ιράν: Πιθανές συνομιλίες με ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον
  • [03] Έντονες Ρωσικές δηλώσεις για την αντιπυραυλική ασπίδα
  • [04] Πτώση τιμής πετρελαίου
  • [05] Διεύρυνση Ισραηλινών δραστηριοτήτων κατά της Χαμάς στη Δυτική Όχθη

  • [01] Μπούς: Η χώρα θα ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κρίση

    16-07-2008

    Ο πρόεδρος Μπούς ζητά απ' τα μέλη του Κογκρέσου να ενεργήσουν αμέσως ως προς το νομοσχέδιο για την υποστήριξη των χρηματοδοτών στεγαστικών δανείων, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι η χώρα θα ξεπεράσει την παρούσα πιστωτική κρίση. Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη σε δηλώσεις προς δημοσιογράφους με στόχο να διαβεβαιώσει τη χώρα και τους επενδυτές ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα λάβει μέτρα για την σταθεροποίηση των ευάλωτων χρηματαγορών. Ο κ. Μπούς δήλωσε ότι η χώρα διανύει δύσκολες στιγμές, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανακάμψει 'δυνατότερη από ποτέ άλλοτε'.

    Μπεν Μπερνάνκι

    Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, δήλωσε σε μέλη του Κογκρέσου ότι η Αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει 'πολλαπλές δυσκολίες' και ότι έχουν αυξηθεί οι απειλές στην οικονομική υγεία της χώρας. Η σταθεροποίηση των χρηματαγορών θα συνεχίσει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Φέντ δήλωσε ο κ. Μπερνάνκι, αλλά εξέφρασε ανησυχία για τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις και τους ασθμαίνοντες ρυθμούς ανάπτυξης.

    Στη συνέντευξη τύπου στο Λευκό Οίκο τη Τρίτη ο πρόεδρος Μπούς δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους κυρίως για το θέμα της οικονομίας, αλλά ρωτήθηκε και για άλλα επίκαιρα θέματα όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ο κ. Μπούς επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει με οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα απόσυρσης Αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ το οποίο δεν θα ευθυγραμμίζεται με την κρίση των στρατιωτικών διοικητών στη περιοχή. Για το Αφγανιστάν ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αναφέρθηκε σε κάποιο σχέδιο για την προσαρμογή του αριθμού Αμερικανικών δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Καμπούλ. Είπε μόνο ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ πάνε καλύτερα απ' τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, όπου, όπως είπε ο κ. Μπούς, οι Αμερικανοί στρατιώτες αντιμετωπίζουν έναν σκληρό και βάρβαρο εχθρό.

    Πάντως και οι δύο Αμερικανοί προεδρικοί υποψήφιοι έχουν δηλώσει ότι αν εκλεγούν θα στείλουν επιπρόσθετες στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

    [02] Ιράν: Πιθανές συνομιλίες με ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον

    16-07-2008

    Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ

    Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε ότι είναι πιθανές, στο εγγύς μέλλον, συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης φέρουν τον κ. Αχμαντινετζάντ να δηλώνει ότι θα ήθελε τέτοιες συνομιλίες με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιούνταν υπό δίκαιες συνθήκες.

    Επίσης ο κ. Αχμαντινετζάντ σημείωσε ότι η Τεχεράνη θα προσπαθήσει να ορίσει χρονοδιάγραμμα για την επίλυση της διαμάχης με τα πυρηνικά της, στη διάρκεια συνάντησης αυτή την εβδομάδα με τον αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα. Ο ανώτερος διαπραγματευτής για τα πυρηνικά του Ιράν, Σαΐντ Τζαλίλι, θα συναντήσει τον κ. Σολάνα το Σάββατο στη Γενεύη.

    [03] Έντονες Ρωσικές δηλώσεις για την αντιπυραυλική ασπίδα

    16-07-2008

    Αντιστράτηγος Όμπερινγκ

    Ο επικεφαλής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας, αντιστράτηγος Χένρυ Όμπερινγκ, ζήτησε απ' τη Ρωσία να εξηγήσει τις επιθετικές της δηλώσεις σε βάρος Αμερικανικού σχεδίου για την εγκατάσταση συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη. Ο στρατηγός Όμπερινγκ διευκρίνισε ότι οι 10 αναχαιτιστικοί πύραυλοι που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στην Πολωνία δεν θα φέρουν κεφαλές και γι' αυτό δεν αποτελούν απειλή για τη Μόσχα.

    Την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει ότι η εφαρμογή του Αμερικανικού σχεδίου αντιπυραυλικής ασπίδας θα προκαλούσε κατάρρευση των ισχυόντων δεδομένων ασφάλειας στην Ευρώπη.

    [04] Πτώση τιμής πετρελαίου

    16-07-2008

    Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν αισθητά τη Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της Αμερικανικής οικονομίας που υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει στην μείωση της ζήτησης μαύρου χρυσού. Η τιμή πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχώρησε κατά πάνω από 9 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση της τιμής του αργού πετρελαίου τα τελευταία 17 χρόνια. Αργότερα όμως η τιμή του μαύρου χρυσού ανέκαμψε κάπως για να κλείσει τελικά με πτώση 4,5% στα 138,69 δολάρια το βαρέλι.

    [05] Διεύρυνση Ισραηλινών δραστηριοτήτων κατά της Χαμάς στη Δυτική Όχθη

    16-07-2008

    Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν τουλάχιστον 7 μέλη της Χαμάς στα πλαίσια διευρυνόμενων επιχειρήσεων σε βάρος της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τους ίδιους αυτόπτες μάρτυρες, οι Ισραηλινοί συνέλαβαν δύο δημοτικούς συμβούλους και άλλους αξιωματούχους της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένης και τουλάχιστον μίας γυναίκας στη Ναμπλούς. Το Ισραήλ δηλώνει ότι η προσπάθεια του αυτή στοχεύει στο να σταματήσει τη Χαμάς απ' το να διευρύνει τις δραστηριότητες της εκτός της Λωρίδας της Γάζας, αλλά ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Σαλάμ Φαγιάντ, δήλωσε ότι οι Ισραηλινές έφοδοι υποσκάπτουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης του για την αποκατάσταση της έννομης τάξης στη Δυτική Όχθη.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Σε ομιλία του ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Κουσνέρ ζήτησε την δημιουργία Ευρωπαϊκού 'οδικού χάρτη' για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 17 July 2008 - 1:18:12 UTC