Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτιά Ομπάμα έναντι Μακέιν
  • [02] Πανηγυρισμοί στη Βηρυτό για την ανταλλαγή κρατουμένων
  • [03] 15 νεκροί σε νέα επίθεση στο βόρειο Ιράκ
  • [04] Ο Γουίλλιαμ Μπέρνς στις συνομιλίες με το Ιράν
  • [05] To FBI διερευνά την τράπεζα IndyMac

  • [01] Πρωτιά Ομπάμα έναντι Μακέιν

    17-07-2008

    Μπαράκ Ομπάμα

    Δύο νέες σφυγμομετρήσεις της Αμερικανικής κοινής γνώμης δείχνουν πρωτιά του προεδρικού υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του αντιπάλου του, Τζον Μακέιν, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Δημοσκόπηση της εφημερίδας Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC δείχνουν 8 μονάδες διαφορά μεταξύ του κ. Ομπάμα που παίρνει ποσοστό 50% και του κ. Μακέιν με ποσοστό 42%. Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει τον κ. Ομπάμα να υπερτερεί σε θέματα ανάκαμψης της ασθμαίνουσας Αμερικανικής οικονομίας και τον κ. Μακέιν να προηγείται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    Τζον Μακέιν

    Παράλληλα δημοσκόπηση των Τάιμς της Νέας Υόρκης και του τηλεοπτικού δικτύου CBS δίνει πρωτιά 6 μονάδων στον κ. Ομπάμα με ποσοστό 45%, έναντι 39% που δίνεται στον Γερουσιαστή Μακέιν. Στο μεταξύ, ο κ. Ομπάμα δήλωσε τη Τετάρτη σε ομιλία του στην Ιντιάνα ότι, αν εκλεγεί, το θέμα της απαλλαγής του πλανήτη απ' τα πυρηνικά όπλα θα συμπεριληφθεί στον πυρήνα της στρατηγικής του σε θέματα ασφάλειας. Ο Γερουσιαστής Ομπάμα επεσήμανε επίσης ότι σκοπεύει να ηγηθεί των διεθνών προσπαθειών για την ασφάλιση όλων των πυρηνικών υλικών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

    Από τη πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος, Τζον Μακέιν, αναφέρθηκε στις προτάσεις του για μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος σε ομιλία του στο Σινσινάτι του Οχάιο.

    [02] Πανηγυρισμοί στη Βηρυτό για την ανταλλαγή κρατουμένων

    17-07-2008

    Ο Χασάν Νασράλλα στην πανηγυρική συγκέντρωση

    Εκατοντάδες κόσμος στη Βηρυτό καλωσόρισε 5 κρατούμενους που άφησε τη Τετάρτη ελεύθερους το Ισραήλ στα πλαίσια ανταλλαγής κρατουμένων. Οι 5 έφτασαν στο αεροδρόμιο της Βηρυτού όπου τους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Σουλεϊμάν, ο πρωθυπουργός, Φουάντ Σινιόρα και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και θρησκευτικοί ηγέτες. Σπάνια δημόσια εμφάνιση έκανε και ο ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χεζμπολλά, Χασσάν Νασράλα, σε συγκέντρωση στη Βηρυτό για να καλωσορίσει τους πρώην κρατούμενους. Η εποχή της ήττας τελείωσε, ήρθε η στιγμή της νίκης, δήλωσε ο κ. Νασράλα. Στα πλαίσια της ανταλλαγής αιχμαλώτων η Χεζμπολλά παρέδωσε στο Ισραήλ και τις σορούς δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν συλληφθεί σε διασυνοριακή επίθεση το 2006. Η τύχη των δύο στρατιωτών δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστή και μόνο τη Τετάρτη η Χεζμπολλά επιβεβαίωσε ότι ήταν νεκροί.

    [03] 15 νεκροί σε νέα επίθεση στο βόρειο Ιράκ

    17-07-2008

    Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησαν μαχητές της Αλ Κάιντα σε αγορά της πόλης Ταλαφάρ στο βόρειο Ιράκ, κόστισε τη ζωή σε 15 άτομα και τον τραυματισμό 95, συμπεριλαμβανομένων και τριών στρατιωτών των Ιρακινών ειδικών δυνάμεων. Η αστυνομία δήλωσε ότι παρκαρισμένο αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά έσπειρε το θάνατο.

    Στο μεταξύ, οι συμμαχικές δυνάμεις μεταβίβασαν τον έλεγχο άλλης μιας επαρχίας νότια της Βαγδάτης στις Ιρακινές αρχές. Πρόκειται για την Κασιντίγια μια κυρίως Σιιτική περιοχή και την 10η απ' τις 18 επαρχίες του Ιράκ την ασφάλεια της οποίας θα ελέγχουν οι Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ιράκ, Μουαφάκ Αλ Ρουμπαΐε, δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη της Βαγδάτης στις δικές της δυνάμεις διευρύνεται και ότι η Ιρακινή κυβέρνηση ελπίζει στο να ανακτήσει τον έλεγχο όλης της επικράτειας της μέχρι τα τέλη του χρόνου.

    [04] Ο Γουίλλιαμ Μπέρνς στις συνομιλίες με το Ιράν

    17-07-2008

    Γουίλλιαμ Μπέρνς

    Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης θα συμμετάσχει στις διεθνείς συνομιλίες με το Ιράν το Σάββατο στην Ελβετία. Αντικατοπτρίζοντας αλλαγή στην μέχρι τώρα στάση της Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο, δήλωσε τη Τετάρτη ότι ο υφυπουργός εξωτερικών, Γουίλλιαμ Μπέρνς, θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τον ανώτερο διαπραγματευτή για τα πυρηνικά του Ιράν, Σαΐντ Τζαλίλι και τον αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέ Σολάνα.

    Η εκπρόσωπος επεσήμανε ότι πρόκειται για μια και μοναδική παρουσία του κ. Μπέρνς στις συνομιλίες με στόχο να αποδειχτεί η αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον για την επίλυση της διαμάχης με το Ιράν με διπλωματικό τρόπο. Η κ. Περίνο επεσήμανε επίσης ότι ο κ. Μπερνς θα βρίσκεται στην συνάντηση για να ακούσει μόνο, όχι να διαπραγματευτεί.

    Επίσης ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, διευκρίνισε ότι η παρουσία του κ. Μπέρνς στην συνάντηση στη Γενεύη δεν αλλάζει την άποψη της Αμερικανικής κυβέρνησης ότι το Ιράν πρέπει να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πριν την έναρξη οποιουδήποτε σοβαρού διαλόγου με την Τεχεράνη.

    [05] To FBI διερευνά την τράπεζα IndyMac

    17-07-2008

    Το FBI διερευνά την Αμερικανική Τράπεζα IndyMac, απ' την Καλιφόρνια, που κήρυξε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε θέματα στεγαστικών δανείων της Τράπεζας. Οι ομοσπονδιακές αρχές επενέβησαν την περασμένη εβδομάδα όταν διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα IndyMac δεν είχε αρκετό αποθεματικό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταθετών της. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη πτώχευση τράπεζας στην ιστορία των ΗΠΑ. Πάντως το FBI αρνείται να σχολιάσει την υπόθεση.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 18 July 2008 - 1:18:22 UTC