Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-24

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο στήριξης του στεγαστικού τομέα στις ΗΠΑ
  • [02] Συνομιλίες Ομπάμα με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους
  • [03] Αλλάουι: "Πρέπον" ο διάλογος για χρονοδιάγραμμα απόσυρσης Αμερικανικών δυνάμεων από Ιράκ
  • [04] Προειδοποιήσεις της ΕΕ για τις άδειες εισόδου Ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ
  • [05] Ο τυφώνας Ντόλλυ πλήττει το νότιο Τέξας
  • [06] 100 τραυματίες από ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

  • [01] Νομοσχέδιο στήριξης του στεγαστικού τομέα στις ΗΠΑ

    24-07-2008

    Η Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σημαντικό νομοσχέδιο στήριξης του στεγαστικού τομέα στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του προέδρου Μπούς να άρει αντιρρήσεις του επί του νομοσχεδίου και να δηλώσει ότι θα το υπογράψει. Το νομοσχέδιο επιτρέπει στο Υπουργείο Οικονομίας να χορηγήσει περισσότερες πιστώσεις στους ομοσπονδιακούς εγγυητές στεγαστικών δανείων Fannie Mae και Freddie Mac καθώς και ενδεχόμενη αγορά μετοχών αυτών των εταιρειών από μέρους του δημοσίου, αν χρειαστεί. Ο πρόεδρος Μπούς είχε αντιταχθεί με πρόνοια του νομοσχεδίου που προβλέπει την χορήγηση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες κοινότητες για την αγορά και αποκατάσταση περιουσιών που είχαν βγει σε πλειστηριασμό απ' τις τράπεζες. Ο Υπουργός οικονομίας των ΗΠΑ χαρακτήρισε αυτό το μέτρο 'αδικαιολόγητα δαπανηρό', αλλά δήλωσε ότι ζήτησε απ' τον πρόεδρο Μπούς να υποστηρίξει το νομοσχέδιο.

    [02] Συνομιλίες Ομπάμα με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

    24-07-2008

    Εχούντ Μπαράκ και Μπαράκ Ομπάμα

    Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά το Ισραήλ λέγοντας ότι δεν θα το πιέσει να προβεί σε υποχωρήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια του. Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να παίξει ρόλο αποτελεσματικού εταίρου για την επίτευξη βιώσιμης λύσης του Μεσανατολικού. Επίσης επανέλαβε την θέση του ότι η Ιερουσαλήμ θα γίνει πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αλλά σημείωσε ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι θα είναι αυτοί που θα καθορίσουν το τελικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ και αυτό δεν είναι θέμα στο οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλλουν την θέση τους.

    Ο κ. Ομπάμα συναντήθηκε τη Τετάρτη με την Ισραηλινή ηγεσία και επισκέφτηκε την πόλη Σντερότ, που πλήττεται συχνά από επιθέσεις με ρουκέτες Παλαιστίνιων εξτρεμιστών απ' τη Γάζα. Πριν μεταβεί στο Ισραήλ ο κ. Ομπάμα είχε συνομιλίες στη Δυτική Όχθη με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, όπου υποσχέθηκε βοήθεια και προς την Παλαιστινιακή πλευρά.

    [03] Αλλάουι: "Πρέπον" ο διάλογος για χρονοδιάγραμμα απόσυρσης Αμερικανικών δυνάμεων από Ιράκ

    24-07-2008

    Αγιάντ Αλλάουι

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ, Αγιάντ Αλλάουι, δήλωσε ενώπιον αρμόδιας επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη ότι είναι 'πρέπον' να αρχίσει διάλογος μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ περί χρονοδιαγράμματος απόσυρσης των Αμερικανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ. Αλλά επεσήμανε παράλληλα ότι οποιαδήποτε σημαντική μείωση του αριθμού των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ θα πρέπει να συνδεθεί με πραγματικές βελτιώσεις σε θέματα ασφάλειας.

    Επίσης ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ προειδοποίησε ότι η πρόοδος που επετεύχθη με την αποστολή περισσότερων Αμερικανικών δυνάμεων είναι εύθραυστη και μπορεί να μην διαρκέσει. Ο κ. Αλλάουι επεσήμανε παράλληλα ότι οι διαπραγματεύσεις για την παράταση της Αμερικανικής παρουσίας στο Ιράκ έχουν περιπέσει σε αδιέξοδο και σημείωσε ότι είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί συμφωνία ΗΠΑ-Ιράκ για το θέμα πριν το τέλος της χρονιάς, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα πρέπει να διευθετηθεί μια προσωρινή λύση για το θέμα.

    [04] Προειδοποιήσεις της ΕΕ για τις άδειες εισόδου Ευρωπαίων πολιτών στις ΗΠΑ

    24-07-2008

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα προβεί σε αντίποινα τον Ιανουάριο, αν η Ουάσιγκτον δεν πάψει να απαιτεί βίζα για τους πολίτες όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακοινωθέν της Κομμισιόν αναφέρει ότι 'δεν έχει επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος' για το θέμα με Αμερικανούς διαπραγματευτές. Οι πολίτες 12 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, χρειάζονται βίζα για να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι, αν το θέμα δεν διευθετηθεί, θα προτείνει επαναφορά της βίζας για Αμερικανούς πολίτες με διπλωματικά ή άλλα επίσημα διαβατήρια. Στις αρχές της χρονιάς η Κομμισιόν είχε διαμαρτυρηθεί ότι οι ΗΠΑ την παρέκαμπταν και προσπαθούσαν να συμπήξουν ξεχωριστές συμφωνίες με κάθε μια απ' τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [05] Ο τυφώνας Ντόλλυ πλήττει το νότιο Τέξας

    24-07-2008

    Ο τυφώνας Ντόλλυ έπληξε το νησί South Padre του νότιου Τέξας και συνεχίζει να πλήττει την ευρύτερη περιοχή του νότιου Τέξας και του Μεξικού με σφοδρότατες βροχοπτώσεις και πανίσχυρους ανέμους. Χιλιάδες κόσμος έχει μεταφερθεί σε ειδικά καταφύγια και απ' τις δύο πλευρές των Αμερικανο-Μεξικανικών συνόρων. Ο τυφώνας ενισχύθηκε σε κατηγορία 2 την Τετάρτη, αλλά εξασθένησε και πάλι αργότερα σε κατηγορία 1.

    Ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρίκ Πέρρυ κήρυξε 14 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κινητοποίησε την εθνοφρουρά και δημιούργησε πολλά κέντρα άμεσης βοήθειας. Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων στο Μαϊάμι ο τυφώνας Ντόλλυ κινείται βορειοδυτικά με ανέμους ισχύος 120 χιλιομέτρων την ώρα.

    [06] 100 τραυματίες από ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία

    24-07-2008

    Ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Τετάρτη τη βόρεια Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 100 άνθρωποι, 9 εκ των οποίων σοβαρά, σε μια περιοχή που είχε πληγεί από άλλο ισχυρό σεισμό πριν ένα μήνα. Το μεγάλο νησί Χονσού της Ιαπωνίας επλήγη κυρίως απ' το σεισμό, που συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, τοπική ώρα, ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμόντουσαν.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θάλασσα σε βάθος άνω των 100 χιλιομέτρων, ενώ οι Ιαπωνικές αρχές δήλωσαν ότι οι περισσότεροι τραυματίες υπέστησαν εκδορές και μώλωπες από σπασμένα τζάμια. Επίσης ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις και την διακοπή ρεύματος σε 10 χιλιάδες σπίτια, αλλά δεν προκάλεσε τσουνάμι. Το Υπουργείο χειρισμού εκτάκτων περιστατικών της Ιαπωνίας έχει ήδη στείλει ομάδες εμπειρογνωμόνων στις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν την κατάσταση.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 25 July 2008 - 1:18:15 UTC