Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-07-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μακέιν και Ομπάμα στρέφουν την προσοχή τους στην οικονομία
  • [02] Συνομιλίες Ράις με εκπροσώπους Ισραηλινών και Παλαιστινίων
  • [03] Κατέρρευσαν οι συνομιλίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
  • [04] Η Αμερική στον αγώνα κατά της πείνας
  • [05] ΗΕ: Μειώθηκαν οι θάνατοι από AIDS αλλά η ασθένεια παραμένει σοβαρό διεθνές πρόβλημα
  • [06] Σεισμός στη Νότια Καλιφόρνια

  • [01] Μακέιν και Ομπάμα στρέφουν την προσοχή τους στην οικονομία

    30-07-2008

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι, Τζον Μακέιν και Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζουν να επικεντρώνουν τη προσοχή τους στην ασθμαίνουσα Αμερικανική οικονομία. Ο κ. Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά τη Τρίτη με τον Αμερικανό υπουργό οικονομικών, Χένρυ Πώλσον, για το θέμα της κρίσης στον στεγαστικό τομέα. Σύμβουλοι του κ. Ομπάμα δήλωσαν ότι ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησε απ' τον κ. Πώλσον διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση Μπούς θα χρησιμοποιήσει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε πρόσφατα απ' το Κογκρέσο για να βελτιώσει τη θέση ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν πρόβλημα διατήρησης των στεγαστικών τους δανείων. Επίσης ο κ. Ομπάμα είχε ιδιωτική συνάντηση με τον επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι.

    Από τη πλευρά του ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν, αναφέρθηκε στο θέμα της οικονομίας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ρήνο της Νεβάδα, όπου κατηγόρησε τον κ. Ομπάμα ότι σκοπεύει να αυξήσει την φορολογία και δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα αποκαταστήσει την δύναμη της Αμερικανικής οικονομίας χωρίς να αυξήσει τους φόρους. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα βελτιώσει το τομέα της ενέργειας προβαίνοντας σε γεωτρήσεις ανοιχτά των Αμερικανικών ακτών και διευρύνοντας το τομέα της πυρηνικής ενέργειας και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

    [02] Συνομιλίες Ράις με εκπροσώπους Ισραηλινών και Παλαιστινίων

    30-07-2008

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, θα συναντηθεί σήμερα με ανώτερους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους διαπραγματευτές για συνομιλίες με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα η κ. Ράις θα συναντηθεί εδώ στην Ουάσιγκτον με την Ισραηλινή ομόλογο της, Τζίπι Λίβνι και τον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή, Αχμέντ Κουρέια. Την Τρίτη η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με ανώτερους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Σων Μακόρμακ, δήλωσε ότι στόχος της κ. Ράις για τους επόμενους 6 μήνες είναι να πιέσει τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν επί συγκεκριμένου ειρηνευτικού σχεδίου και να σημειώσουν πρόοδο επί των δεσμεύσεων τους στα πλαίσια του λεγόμενου οδικού χάρτη για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Ο κ. Μακόρμακ δήλωσε ότι, αν χρειαστεί, η κ. Ράις θα μεταβιβάσει μια βιώσιμη ειρηνευτική διαδικασία στην επόμενη Αμερικανική κυβέρνηση.

    [03] Κατέρρευσαν οι συνομιλίες στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

    30-07-2008

    Η εμπορική εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Σούζαν Σουάμπ

    Κατέρρευσαν στην Γενεύη οι συνομιλίες στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, λόγω αδυναμίας των μελών να καταλήξουν σε συμβιβασμό για θέματα γεωργικών εισαγωγών. Οι ΗΠΑ και αναπτυσσόμενες χώρες δεν μπόρεσαν να διευθετήσουν την μεταξύ τους διαμάχη αναφορικά με μέτρα για την προστασία των αγροτών αναδυόμενων οικονομιών. Τα μέτρα περιλάμβαναν δασμούς στις εισαγωγές για την προστασία αγροτών σε περιπτώσεις ξαφνικής αύξησης παραγωγής προϊόντων ή πτώσης των τιμών.

    Η Κίνα και η Ινδία είχαν κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι αρνούνται να διαπραγματευτούν το θέμα, ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν το Πεκίνο και το Νέο Δελχί ότι υπαναχώρησαν από προηγούμενη συμφωνία. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμύ, χαρακτήρισε τη κατάσταση 'σοβαρή οπισθοδρόμηση', αλλά δήλωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι των ΗΠΑ και της Βραζιλίας συμπαρατάχθηκαν και αυτοί με την ιδέα μελλοντικών συνομιλιών.

    [04] Η Αμερική στον αγώνα κατά της πείνας

    30-07-2008

    Η εκτίναξη των τιμών τροφίμων, που εκδηλώθηκε παράλληλα με την συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών καυσίμων, έχει προκαλέσει ανεπάρκειες τροφίμων και αναταραχή σε διάφορες χώρες. Ο Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ζήτησε από τον Αμερικανικό λαό και την διεθνή κοινότητα να συμβάλει γρήγορα στην εξάλειψη της πείνας από τον πλανήτη μας. Κατά την έκφρασή του: 'Σε μερικές από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, το ύψος του τιμαρίθμου τροφίμων προσδιορίζει κατά πόσον ένα άτομο θα έχει τροφή για μια μέρα ή όχι. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, πριν από δύο εβδομάδες η κυβέρνησή μου ανήγγειλε ότι προσφέρει έκτακτη βοήθεια σε τρόφιμα, ύψους κάπου 200ων εκατομμυρίων δολαρίων'.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη διαθέσει πέρυσι πάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια σε τρόφιμα. Η Αμερική γενικότερα συνεισέφερε το ήμισυ περίπου της παγκόσμιας βοήθειας σε τρόφιμα κατά την περίοδο από το 2001 μέχρι το 2006. Επίσης η Ουάσιγκτον έχει υποσχεθεί και άρχισε ήδη να διαθέτει σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια δολάρια στον αγώνα για την καταπολέμηση της πείνας, στην διετία 2008-2009.

    Τα κυριότερα βιομηχανικά κράτη της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, στην σύνοδο κορυφής που πραγματοποίησαν πρόσφατα, υποσχέθηκαν να χορηγήσουν δέκα δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαλείψουν την πείνα ανά τον κόσμο. Ο Αμερικανικός λαός είναι επίσης προσηλωμένος στην επίτευξη του στόχου αυτού. Όπως είπε ο πρόεδρος Μπους: 'Οι Αμερικανοί είναι γενναιόδωροι και συμπονετικοί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ηγηθούν του αγώνα κατά της πείνας για πολλά χρόνια'.

    [05] ΗΕ: Μειώθηκαν οι θάνατοι από AIDS αλλά η ασθένεια παραμένει σοβαρό διεθνές πρόβλημα

    30-07-2008

    Τα ΗΕ δηλώνουν ότι πλέον λιγότεροι φορείς του ιού του AIDS πεθαίνουν απ' την ασθένεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ανθρωπότητα έχει απαλλαγεί απ' την μάστιγα του AIDS. Στην ετήσια έκθεση του ο διεθνής οργανισμός αναφέρει ότι οι θάνατοι από AIDS μειώθηκαν πέρυσι στα 2 εκατομμύρια, αριθμός κατά 200 χιλιάδες μικρότερος απ' τον αντίστοιχο αριθμό θανάτων του 2005. Επίσης τα ΗΕ αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον αγώνα για την πρόληψη νέων κρουσμάτων της ασθένειας κυρίως λόγω επιμορφωτικών προσπαθειών για αλλαγή στις σεξουαλικές συνήθειες ορισμένων λαών και ευρύτερη διάθεση περισσότερων φαρμάκων κατά του AIDS. Πάντως ο ΟΗΕ προειδοποιεί για αυξημένα ποσοστά νέων κρουσμάτων σε ορισμένες χώρες της Δύσης όπως η Βρετανία και η Γερμανία και σε χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Κένυα. Η έκθεση του ΟΗΕ επισύρει την προσοχή των υπευθύνων στην ανάγκη μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης του αγώνα κατά του AIDS, ιδιαίτερα σήμερα που οι φορείς της ασθένειας ζουν περισσότερο λόγω των βελτιωμένων θεραπειών.

    [06] Σεισμός στη Νότια Καλιφόρνια

    30-07-2008

    Υπάλληλοι γραφείων μετά το σεισμό στο κέντρο του Λος Άντζελες

    Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη Τρίτη το μεσημέρι τη νότια Καλιφόρνια, ξαφνιάζοντας τους κατοίκους, αλλά δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές ή τραυματισμούς. Ο σεισμός έγινε αισθητός από το Λος Άντζελες μέχρι το Σαν Ντιέγκο, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε αισθητός μέχρι το Λας Βέγκας.

    Πολλοί εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τα γραφεία τους στους ουρανοξύστες του Λος Άντζελες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στους λόφους Τσίνο στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 31 July 2008 - 1:18:17 UTC