Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-12-04

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργός Εμπορίου ο Μπιλ Ρίτσαρντσον
  • [02] Αυστηρότερα μέτρα για το περιβάλλον ζητούν τα νησιά Μπαρμπάντος
  • [03] Στο Πακιστάν η Ράις
  • [04] 15 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας
  • [05] Ενώπιον της Γερουσίας και πάλι οι αυτοκινητοβιομηχανίες
  • [06] Σέφερ: Απαραίτητη η ενίσχυση δυνάμεων στο Αφγανιστάν
  • [07] Σημαντικές περικοπές εργασιακών θέσεων στις ΗΠΑ

  • [01] Υπουργός Εμπορίου ο Μπιλ Ρίτσαρντσον

    04-12-2008

    O νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επέλεξε τον κυβερνήτη της πολιτείας του Νέου Μεξικού, Μπιλ Ρίτσαρντσον, για τη θέση του Υπουργού Εμπορίου. Ο κ. Ομπάμα προέβη στην ανακοίνωση αυτή την Τετάρτη από το Σικάγο και Μπιλ Ρίτσαρντσον είναι ο πρώτος ισπανόφωνος που κατέχει υπουργική θέση στην κυβέρνηση Ομπάμα. Ο κ. Ρίτσαρντσον δήλωσε ότι η ενίσχυση του εμπορίου μεταξύ πολιτειών αλλά και άλλων χωρών 'αποτελεί το μόνο δρόμο' που θα οδηγήσει στη ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

    Ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού ήταν πρώην βουλευτής και διατέλεσε υπουργός Ενέργειας και πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη επί κυβέρνησης Κλίντον.

    [02] Αυστηρότερα μέτρα για το περιβάλλον ζητούν τα νησιά Μπαρμπάντος

    04-12-2008

    Η τήξη των πάγων προκαλεί άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

    Τα νησιά Μπαρμπάντος στον Ατλαντικό Ωκεανό ζητούν αυστηρότερα μέτρα κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου, λέγοντας ότι η νησιωτική χώρα κινδυνεύει να εξαλειφθεί από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Μάλιστα εκπρόσωπος των Μπαρμπάντος δηλώνει ότι η προτεινόμενη νέα συνθήκη για το κλίμα δεν είναι αρκετή.

    Ο αξιωματούχος των νήσων Μπαρμπάντος Σέλγουιν Χάρτ, δήλωσε ότι οι νησιωτικές χώρες δεν πρόκειται να υπογράψουν την νέα συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε 'συμφωνία αυτοκτονίας'. 43 νησιωτικές χώρες δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να καταστραφούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας λόγω της τήξης των πολικών πάγων. Εκπρόσωποι 190 χωρών συνεδριάζουν στην Πολωνία με θέμα την νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, η οποία θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο που εκπνέει το 2012.

    [03] Στο Πακιστάν η Ράις

    04-12-2008

    Κοντολίζα Ράις και Πρανάμπ Μουχερτζή

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, μεταβαίνει σήμερα στο Πακιστάν, ενώ χθες είχε ζητήσει απ' την Ισλαμαμπάντ να βοηθήσει στην διερεύνηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μουμπάι. Η κ. Ράις δήλωσε ότι η Πακιστανική κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργήσει 'άμεσα και με αποφασιστικότητα' και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή της έρευνας γιατί υπήρξαν και Αμερικανοί πολίτες ανάμενα στους 170 νεκρούς.

    Στα πλαίσια κοινής συνέντευξης τύπου με την κ. Ράις στο Νέο Δελχί, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Πρανάμπ Μουχερτζή, δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως οι δράστες προέρχονταν από το Πακιστάν και τόνισε ότι η Ινδία θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να προστατέψει τους πολίτες και τα εδάφη της. Πάντως η Ισλαμαμπάντ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στις επιθέσεις.

    [04] 15 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας

    04-12-2008

    Το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι δεσμεύει 15 εκατομμύρια δολάρια για την αρωγή παιδιών και των οικογενειών τους που πάσχουν από ασιτία σε 7 χώρες της Ασίας. Αξιωματούχοι έκαναν αυτή την ανακοίνωση την Τέταρτη στο Χονγκ Κονγκ στα πλαίσια συνάντησης επιχειρηματιών και φιλανθρωπικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε από την Διεθνή Πρωτοβουλία Κλίντον, του ιδρύματος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση δεσμεύτηκαν να συγκεντρώσουν πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον του ποσού που θα δοθεί για το επισιτιστικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

    [05] Ενώπιον της Γερουσίας και πάλι οι αυτοκινητοβιομηχανίες

    04-12-2008

    Οι πρόεδροι των τριών μεγάλων Αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, General Motors, Ford και Chrysler καταθέτουν σήμερα ενώπιον αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας στη προσπάθεια τους να πείσουν το Κογκρέσο να τους χορηγήσει οικονομική βοήθεια ύψους 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και οι τρεις εταιρείες ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα τα χειρότερα ποσοστά πωλήσεων εδώ και 26 χρόνια. Μάλιστα η GM και η Chrysler προειδοποιούν ότι ενδέχεται να μην καταφέρουν να επιβιώσουν πέραν του Ιανουαρίου χωρίς ομοσπονδιακή βοήθεια.

    Αλλά ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην Αμερικανική Γερουσία, Χάρρυ Ρήντ, φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές ψήφοι στο Κογκρέσο αυτή τη στιγμή για την έγκριση πακέτου βοήθειας προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Tα σχέδια που υπέβαλαν οι τρεις εταιρείες στο Κογκρέσο περιλαμβάνουν μέτρα περικοπής του κόστους λειτουργίας τους, όπως μείωση του εργατικού δυναμικού και περιορισμό των αποδοχών ανώτερων διευθυντικών στελεχών, ενώ υπόσχονται ότι θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    [06] Σέφερ: Απαραίτητη η ενίσχυση δυνάμεων στο Αφγανιστάν

    04-12-2008

    Μετά την σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Γιάπ Ντε Χουπ Σέφερ, επανέλαβε ότι χρειάζονται περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση του εντεινόμενου ανταρτικού κινήματος στο Αφγανιστάν. Ο κ. Σέφερ επεσήμανε ότι οι επιπρόσθετες δυνάμεις είναι κρίσιμης σημασίας για την σταθεροποίηση της περιοχής έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα ανοικοδόμησης της χώρας.

    Το ΝΑΤΟ χαιρέτησε τα σχέδια του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να στείλει περισσότερες Αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, αλλά η συμμαχία και Βρετανοί αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να αυξήσουν την συνεισφορά τους στο Αφγανιστάν.

    [07] Σημαντικές περικοπές εργασιακών θέσεων στις ΗΠΑ

    04-12-2008

    Νέες εκθέσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανικές εταιρείες περικόπτουν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση. Ιδιωτική εταιρεία εύρεσης εργασίας αναφέρει ότι το Νοέμβριο περικόπηκαν 250 χιλιάδες θέσεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μείωση εργασιακών θέσεων στις ΗΠΑ από το 2001.

    Εξάλλου, εταιρεία ερευνών αναφέρει ότι οι περισσότερες περικοπές θέσεων το Νοέμβριο επικεντρώνονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τη βιομηχανία αυτοκινήτων. Η αμερικανική τράπεζα Citigroup ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες περικοπές θέσεων λέγοντας ότι πρόκειται να μειώσει το προσωπικό της κατά 52 χιλιάδες άτομα.

    Οι περικοπές των εργασιακών θέσεων φωτογραφίζουν την συρρίκνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ, όπως οι τράπεζες, τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρείες και τα εστιατόρια. Σύμφωνα με ινστιτούτο οικονομικών μελετών ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ από τα μέσα Οκτωβρίου υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1997.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 5 December 2008 - 13:57:51 UTC