Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 08-12-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαλόνι: Υπέρ της προστασίας των καταναλωτών
  • [02] Ο Ντικ Τσέινι υπεραμύνεται του μητρώου Μπούς
  • [03] Σχέδια Ομπάμα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης
  • [04] Το Ισραήλ εξετάζει μεγάλη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας
  • [05] Απειλές Ταλεμπάν κατά Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν
  • [06] Ψηφοφορία στο Ιράκ για την παραμονή ξένων δυνάμεων
  • [07] Η ιρανική αστυνομία κλείνει το γραφείο οργάνωσης της Σιρίν Εμπαντί

  • [01] Μαλόνι: Υπέρ της προστασίας των καταναλωτών

    Αθηνά Κρικέλη

    Nέα Υόρκη

    22-12-2008

    Ικανοποιητική θεωρεί η βουλευτής Κάρολυν Μαλόνι την απόφαση της Εθνικής Υπηρεσίας πιστωτικών καρτών να απαιτήσουν την μείωση των υπερβολικών επιτοκίων και των άδικων συμφωνικών. Σε ανακοίνωση της αναφέρει πως αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα αλλά οι καταναλωτές δεν μπορούν να περιμένουν πολύ για την υλοποίησή του.

    H κ. Μαλόνι είναι βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος στην Νέα Υόρκη και συμπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας για την προώθηση ελληνοαμερικανικών υποθέσεων στο Κογκρέσο.

    Η Κάρολυν Μαλόνι για αρκετά χρόνια προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μέσω επιτροπών του Αμερικανικού Κοινοβουλίου για την προστασία των καταναλωτών 'από τις υπερβολικές και άδικες αυξήσεις των επιτοκίων'. 'Η απόφαση αυτή', χαρακτηριστικά 'είναι ελπιδοφόρα αλλά θα μπει σε ισχύ το 2010. Το Κογκρέσο όμως πρέπει και μπορεί να πράξει γρηγορότερα για την προστασία των καταναλωτών' 'Συμφωνώ' κατέληξε 'με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Ομπάμα ο οποίος επανειλημμένα υποστηρίζει πως οι πολίτες των ΗΠΑ δεν έχουν χρεοκοπήσει γιατί έκαναν λάθος επιλογές, αλλά γιατί οι πιστωτικές κάρτες τους ανάγκασαν'.

    Η βουλευτής Μαλόνι πρόκειται να παρουσιάσει με την νέα χρονιά ένα νέο ψήφισμα που να αφορά στα δικαιώματα των πολιτών έναντι των πιστωτικών καρτών, με την συνεργασία του Γερουσιαστή Μαρκ Ουνταλ ελπίζοντας πως και με την συμπαράσταση της νέας κυβέρνησης θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα για την προστασία των καταναλωτών.

    [02] Ο Ντικ Τσέινι υπεραμύνεται του μητρώου Μπούς

    22-12-2008

    Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Ντικ Τσέινι, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης Μπους σε θέματα κρατουμένων, παρακολούθησης τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και συγκέντρωσης απόρρητων πληροφοριών, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις σ' αυτούς του τομείς δικαιολογημένες σε περίοδο πολέμου.

    Σε τηλεοπτική του συνέντευξη εφ' όλης της ύλης ο κ. Τσέινι επεσήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης Μπούς αποτελεί τον κύριο λόγο που η χώρα δεν έζησε και άλλη τρομοκρατική επίθεση τα τελευταία 7 χρόνια και σημείωσε ότι ο κ. Μπούς έκανε χρήση της δύναμης που του παρέχει το σύνταγμα για να τονώσει την άμυνα της χώρας.

    Επίσης ο κ. Τσέινι απέρριψε επικρίσεις του νεοεκλεγέντος αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον κ. Τσέινι 'τον πλέον επικίνδυνο αντιπρόεδρο' στην ιστορία της χώρας.

    [03] Σχέδια Ομπάμα για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης

    22-12-2008

    O νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να προτείνει σχέδια για την ενίσχυση της Αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με συμβούλους του οι οποίοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι αρκετά χειρότερη από ότι αρχικά πίστευαν.

    Οι σύμβουλοι του νεοεκλεγμένου προέδρου επίσης αναφέρουν ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ή να περισώσει περίπου 3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, και όχι δυόμισι εκατομμύρια όπως είχε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα.

    Αλλά και ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Κυριακή δήλωσε ότι η κατάσταση της Αμερικανικής οικονομίας επιδεινώθηκε και ότι είναι χειρότερη από ότι αναμενόταν. Ο κ. Μπάιντεν επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα διαθέσει σημαντικά ποσά για την ανάληψη δημοσίων έργων τα οποία θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουν την οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Μπάιντεν, η κυβέρνηση Ομπάμα θα δώσει επίσης έμφαση στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της Αμερικανικής μεσαίας τάξης.

    [04] Το Ισραήλ εξετάζει μεγάλη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

    22-12-2008

    Το Ισραήλ απειλεί με μεγάλη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες Παλαιστίνιων εξτρεμιστών στο έδαφός του.

    O πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ δήλωσε στα πλαίσια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου, ότι αν και το Ισραήλ δεν θα ήθελε ένοπλη αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους δεν θα μπορέσει να την αποφύγει.

    Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε ότι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να καταστρώσουν σχέδια για το πώς, πότε και που θα ανταποκριθούν στις επιθέσεις των παλαιστινίων από την Γάζα οι οποίες έχουν ενταθεί.

    Οι δυο υποψήφιοι για την θέση του πρωθυπουργού του Ισραήλ δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να εκδιώξουν το καθεστώς της Χαμάς. Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, η οποία ηγείται του κυβερνώντος κόμματος Καντίμα δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης είναι η απομάκρυνση της Χαμάς με οποιοδήποτε τρόπο. Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος Λικούντ, Βενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε πιο ξεκάθαρη πολιτική σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση στη Γάζα και κατηγόρησε το Καντίμα ότι δεν κάνει τίποτα.

    Πάντως ο πρωθυπουργός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, δεν φάνηκε να ανησυχεί και δήλωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει τον Παλαιστινιακό λαό.

    [05] Απειλές Ταλεμπάν κατά Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

    22-12-2008

    Στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν δεσμεύτηκαν ότι θα κατατροπώσουν τις νέες Αμερικανικές δυνάμεις που θα σταλούν στη χώρα του χρόνου.

    Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικ Μάλλεν, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα στείλει 20 χιλιάδες στρατιώτες επιπροσθέτως των 30 χιλιάδων που βρίσκονταν ήδη στο Αφγανιστάν. Ο κ. Μάλλεν πρόσθεσε ότι οι περισσότερες ενισχύσεις θα αναπτυχθούν στο νότιο Αφγανιστάν, όπου οι εξτρεμιστές Ταλιμπάν δραστηριοποιούνται και η βία διαρκώς εντείνεται.

    Την Κυριακή εκπρόσωπος των Ταλιμπάν προειδοποίησε ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις θα υποστούν ανάλογη ήττα με αυτή των Σοβιετικών στρατευμάτων το 1989, που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν μετά από δεκάχρονη κατοχή του Αφγανιστάν.

    Ο εκπρόσωπος του Αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε την ικανοποίηση της Καμπούλ για την σχεδιαζόμενη αύξηση του αριθμού των Αμερικανικών στρατευμάτων.

    [06] Ψηφοφορία στο Ιράκ για την παραμονή ξένων δυνάμεων

    22-12-2008

    Στο Ιρακινό κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα ψηφοφορία σχετικά με μέτρο που θα καθορίσει την τύχη των ξένων δυνάμεων στη χώρα, εκτός των Αμερικανικών, πέραν του 2008. Το ψήφισμα προβλέπει την παρουσία δυνάμεων απ' την Αυστραλία, τη Βρετανία, το Ελ Σαλβαντόρ, την Εσθονία και τη Ρουμανία μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ενδεχόμενη αποτυχία έγκρισης ενός τέτοιου μέτρου πριν την εκπνοή της σχετικής εντολής του ΟΗΕ στις 31 Δεκεμβρίου, θα αφήσει τις ξένες δυνάμεις στο Ιράκ χωρίς νομική βάση.

    Πάντως το εν λόγω μέτρο δεν αναφέρεται καθόλου στις Αμερικανικές δυνάμεις γιατί η Ουάσιγκτον έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την Ιρακινή κυβέρνηση για το καθεστώς παραμονής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Στο μεταξύ, ο αρχηγός των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ρέι Οντιέρνο δήλωσε ότι αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχτούν στο νότιο τμήμα της χώρας του χρόνου για να αντικαταστήσουν τα Βρετανικά στρατεύματα όταν αυτά αποχωρήσουν.

    [07] Η ιρανική αστυνομία κλείνει το γραφείο οργάνωσης της Σιρίν Εμπαντί

    22-12-2008

    Σιρίν Εμπαντί

    Στο Ιράν, η αστυνομία έκλεισε το γραφείο του Κέντρου Προάσπισης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του οποίου ηγείται η Σιρίν Εμπαντί και η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 2003.

    Ανώτερο στέλεχος της ανθρωπιστικής οργάνωσης αναφέρει ότι η αστυνομία εισέβαλε στο κέντρο την Κυριακή καθώς αυτό ετοιμάζονταν για τον εορτασμό 60 χρόνων από την ίδρυση της ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η αστυνομία δεν διέθετε ένταλμα και δεν εξήγησε τους λόγους για τις ενέργειες της.

    Η κ. Εμπαντί δήλωσε ότι η οργάνωσή της θα εξακολουθήσει να λειτουργεί και να υποστηρίζει ακτιβιστές που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και τους πολιτικούς κρατούμενους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 23 December 2008 - 2:18:17 UTC