Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-01-21

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπαν Κι Μουν στη Λωρίδα της Γάζας
  • [02] Η πρώτη σύσκεψη Ομπάμα για πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν
  • [03] Καθυστερεί η επικύρωση του διορισμού της Χίλαρυ Κλίντον

  • [01] Ο Μπαν Κι Μουν στη Λωρίδα της Γάζας

    21-01-2009

    Ο γ.γ. των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, επισκέφτηκε τη Τρίτη τη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφτηκε τη Γάζα μετά το τέλος των Ισραηλινών επιχειρήσεων και χαρακτήρισε την κατάσταση 'θλιβερή'.

    Επίσης ο γ.γ. του ΟΗΕ ζήτησε την πλήρη διερεύνηση του 'απαράδεκτου', όπως τον χαρακτήρισε, βομβαρδισμού των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ στη Γάζα και επανέλαβε την αλληλεγγύη του προς τον Παλαιστινιακό λαό, αλλά καταδίκασε τις επιθέσεις Παλαιστινίων εξτρεμιστών με ρουκέτες σε βάρος του Ισραήλ. Όποιος παραβιάσει την διεθνή νομοθεσία θα κληθεί να απολογηθεί για τις πράξεις του, σημείωσε ο κ. Μπαν. Επίσης ο γ.γ. του ΟΗΕ έκανε έκκληση για ενότητα των Παλαιστινίων λέγοντας ότι η ενότητα αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται η απόσυρση των Ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, επεσήμανε ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας.

    [02] Η πρώτη σύσκεψη Ομπάμα για πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν

    21-01-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα με την ομάδα του για θέματα εθνικής ασφάλειας με στόχο την χάραξη πολιτικής για θέματα Ιράκ και Αφγανιστάν, από την πρώτη κιόλας εργάσιμη μέρα του στην προεδρία της χώρας. Ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον αρχηγό του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχο Μάικ Μάλλεν, τον Υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς και άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

    Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη ζητήσει την απόσυρση όλων των μάχιμωνΑμερικανικών δυνάμεων απ' το Ιράκ μέσα σε 16 μήνες και την παραμονή μόνο ειδικών δυνάμεων για επιχειρήσεις κατά τρομοκρατών, και στρατιωτικών εκπαιδευτών για την βελτίωση των ικανοτήτων των Ιρακινών ενόπλων δυνάμεων.Επίσης ο πρόεδρος Ομπάμα σκοπεύει να συνεχίσει σχέδιο του προέδρου Μπούς για τον διπλασιασμό των Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όπου κλιμακώνεται η βία.

    [03] Καθυστερεί η επικύρωση του διορισμού της Χίλαρυ Κλίντον

    21-01-2009

    Η Αμερικανική Γερουσία επικύρωσε τους διορισμούς 6 υπουργών της κυβέρνησης Ομπάμα, αλλά καθυστερεί την επικύρωση του διορισμού της Γερουσιαστή Χίλαρυ Κλίντον στο αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών.Η Γερουσία επικύρωσε ομόφωνα τους διορισμούς του Υπουργού ενέργειας, Στήβεν Τσού, του Υπουργού Παιδείας, Άρνη Ντάνκαν, της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, του Υπουργού Βετεράνων, Έρικι Σινσέκι, του Υπουργού Εσωτερικών Κεν Σαλαζάρ και του Υπουργού Γεωργίας, Τομ Βίλσακ.

    Πάντως η ηγεσία της Γερουσίας συμφώνησε σε ψηφοφορία σήμερα επί του διορισμού της κ. Κλίντον μετά από καθυστέρηση της υπόθεσης λόγω παρέμβασης του Ρεπουμπλικανού Γερουσιαστή, Τζον Κόρνιν, ο οποίος δήλωσε ότι η κ. Κλίντον δεν έχει απαντήσει ικανοποιητικά στα ερωτήματα περί ξένων χρηματοδοτών του Ιδρύματος του συζύγου της.

    Εκτός απ' τον διορισμό της κ. Κλίντον, εκκρεμεί και η επικύρωση του διορισμού του Τίμοθυ Γκάιτνερ, στο πηδάλιο του Υπουργείου Οικονομικών.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 22 January 2009 - 2:18:17 UTC