Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-03-06

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Γενεύη
  • [02] Οι ΗΠΑ προτείνουν διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν
  • [03] Συνομιλίες Αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων με Συρία
  • [04] Στο 7,9% το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ
  • [05] Ομπάμα: Απαραίτητη η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας
  • [06] Στην Ευρώπη στα τέλη του μήνα ο πρόεδρος Ομπάμα

  • [01] Συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Γενεύη

    06-03-2009

    Η κ. Κλίντον στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι κατά την συνάντηση της σήμερα στη Γενεύη με τον Ρώσο ομόλογο της, Σεργκέι Λαβρώφ, θα του ζητήσει να μην προμηθεύσει πυραύλους μακρού βεληνεκούς στο Ιράν. Η κ. Κλίντον δήλωσε τη Πέμπτη απ' τις Βρυξέλλες ότι θα εγείρει το θέμα των συνομιλιών της Ρωσίας με το Ιράν και επεσήμανε ότι ενδεχόμενη κατοχή πυραύλων μακρού βεληνεκούς από μέρους της Τεχεράνης θα αποτελούσε απειλή για τη Ρωσία, την Ευρώπη και άλλες χώρες της περιοχής. Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να κατανοεί πως μια Αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη στοχεύει το Ιράν και όχι τη Μόσχα.

    Η κ. Κλίντον μεταβαίνει στη Γενεύη απ' ευθείας απ' τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στην διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου συμφωνήθηκε η αποκατάσταση υψηλού επιπέδου συνομιλιών με τη Ρωσία.

    [02] Οι ΗΠΑ προτείνουν διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν

    06-03-2009

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, προτείνει υψηλού επιπέδου διεθνή διάσκεψη για το Αφγανιστάν και δηλώνει ότι το Ιράν θα προσκληθεί να συμμετάσχει. Η κ. Κλίντον δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι μια τέτοια διάσκεψη θα αποτελέσει ευκαιρία για την επίτευξη συναίνεσης στον τρόπο αντιμετώπισης του κλιμακούμενου ανταρτικού κινήματος των Ταλεμπάν.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι το Ιράν θα προσκληθεί σαν γειτονική χώρα του Αφγανιστάν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τεχεράνη θα παίξει εποικοδομητικό ρόλο στην διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί η τοποθεσία της διάσκεψης, αλλά η κ. Κλίντον πρότεινε την πραγματοποίηση της διάσκεψης υπό την αιγίδα των ΗΕ.

    Κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, οι Υπουργοί Εξωτερικών της συμμαχίας εξέτασαν την κατάσταση στο Αφγανιστάν ενόψει των προεδρικών εκλογών. Οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν στην ανάγκη χορήγησης βοήθειας στις Αφγανικές αρχές για να διασφαλιστεί το ελεύθερο και αδιάβλητο των εκλογών.

    [03] Συνομιλίες Αμερικανών κυβερνητικών αξιωματούχων με Συρία

    06-03-2009

    Από τη συνάντηση του Γερουσιαστή Κάρντιν με τον Σύρο πρόεδρο

    Δύο ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν συνομιλίες στην Ιορδανία, πρώτο σταθμό επίσκεψης τους στη Μέση Ανατολή στη διάρκεια της οποίας θα μεταβούν και στη Συρία. Ο Αμερικανός βοηθός Υπουργός Εξωτερικών, Τζέφρυ Φέλτμαν και ο Ντάνιελ Σαπίρο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας συναντήθηκαν με τον Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών στο Αμμάν για συνομιλίες που επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως το Μεσανατολικό και τις διμερείς σχέσεις. Στη συνέχεια οι κύριοι Φέλτμαν και Σαπίρο θα μεταβούν στη Συρία, μια επίσκεψη που αντικατοπτρίζει νέα κατεύθυνση στις διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης Ομπάμα στη Μέση Ανατολή.

    Ο Αμερικανός Γερουσιαστής, Μπεν Κάρντιν, που επισκέφτηκε τη Δαμασκό το Φεβρουάριο δήλωσε ότι υπάρχει ευκαιρία για βελτίωση των Συρο-Αμερικανικών σχέσεων. Πάντως σε δηλώσεις του προς τη ΦτΑ, επεσήμανε ότι για να βελτιωθούν αυτές οι σχέσεις η Συρία θα πρέπει να σταματήσει να χρηματοδοτεί και να υποστηρίζει τρομοκρατικές δραστηριότητες.

    [04] Στο 7,9% το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ

    06-03-2009

    Οικονομικοί αναλυτές δηλώνουν ότι η σημερινή έκθεση για τα ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ, ενδεχομένως να αποκαλύψει επίπεδα ανεργίας της τάξης του 7,9%, που θα αποτελεί ένδειξη επιδείνωσης της κατάστασης. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν περιμένει 'καλές ειδήσεις', όπως είπε, από την σημερινή έκθεση.

    Στο μεταξύ, οι Αμερικανικές χρηματαγορές κατακρημνίστηκαν και πάλι τη Πέμπτη με τον δείκτη S&P να υποχωρεί στα επίπεδα του 1996, ενώ οι υπόλοιποι δείκτες της Γουώλ Στρήτ σημείωσαν πτώση 4%.Στην Ευρώπη η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια με στόχο την προώθηση του δανεισμού και της οικονομικής δραστηριότητας.

    [05] Ομπάμα: Απαραίτητη η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας

    06-03-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας των ΗΠΑ δεν αποτελεί μόνο ηθική αλλά και οικονομική υποχρέωση, γιατί το εξαιρετικά υψηλό κόστος της υγείας αποτελεί μια απ' τις σημαντικότερες απειλές των θεμελίων της Αμερικανικής οικονομίας.Σε ομιλία του σε ειδικό φόρουμ για την υγεία που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων,ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να μειωθεί το κόστος του ακριβότερου συστήματος υγείας στο κόσμο.

    Περίπου 46 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και ότι εκατομμύρια άλλοι που έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη δηλώνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να καλύπτουν το κόστος.

    Το κόστος της υγείας, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, καταπονεί τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τις επιχειρήσεις και τον κρατικό προϋπολογισμό και σημείωσε ότι στόχος του είναι περιεκτική μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του χρόνου.

    Στο Φόρουμ στο Λευκό Οίκο συμμετείχαν, γιατροί, ασθενείς, ασφαλιστικές εταιρείες και μέλη του Κογκρέσου.Το σχέδιο προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2010, που ο πρόεδρος Ομπάμα κατέθεσε στο Κογκρέσο προβλέπει δαπάνες 634 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στα επόμενα 10 χρόνια για μεταρρυθμίσεις του συστήματος υγείας των ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου δήλωσαν ότι θα αντιταχθούν σε οποιοδήποτε σχέδιο οδηγεί σε κρατικοποίηση του συστήματος υγείας.

    [06] Στην Ευρώπη στα τέλη του μήνα ο πρόεδρος Ομπάμα

    06-03-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα θα πραγματοποιήσει στα τέλη του μήνα την πρώτη του περιοδεία στην Ευρώπη επισκεπτόμενος την Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Τσεχία.Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση τη Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Ομπάμα θα συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 στο Λονδίνο και στη σύνοδο ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τσεχία.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 7 March 2009 - 2:18:32 UTC