Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-03-12

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας χρειάζεται παγκόσμια κινητοποίηση
  • [02] Νέοι διορισμοί της κυβέρνησης Ομπάμα
  • [03] Ο πρέσβης των ΗΠΑ ζητά απ' τα Σκόπια να πραγματοποιήσουν ελεύθερες εκλογές
  • [04] Νέο Συμβούλιο του Λευκού Οίκου για θέματα Γυναικών
  • [05] Οι 793 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη
  • [06] Χριστόφιας: Τα θέματα Ευρώπης θα δώσουν ώθηση στις συνομιλίες

  • [01] Η επιδείνωση της διεθνούς οικονομίας χρειάζεται παγκόσμια κινητοποίηση

    12-03-2009

    Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι η παγκόσμια οικονομική ύφεση επιδεινώνεται και ζητούν από τους κύριους συμμάχους τους να υποστηρίξουν προγράμματα προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης και αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι στόχοι της Ουάσιγκτον για την οικονομική σύνοδο κορυφής του Απριλίου περιλαμβάνουν την εξασφάλιση διεθνώς συντονισμένων ενεργειών για την αναθέρμανση της οικονομίας. Θα επιδιωχθεί επίσης συμφωνία για μεταρρυθμίσεις των οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών.

    Από τη πλευρά του, ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάϊτνερ, δηλώνει ότι οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου θα πρέπει να επιδοθούν σε ουσιαστικές και συστηματικές προσπάθειες για ανάκαμψη από την διεθνή κρίση και επεσήμανε ότι τα μεγάλα βιομηχανικά κράτη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν αναπτυσσόμενες χώρες να ξεπεράσουν τις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.

    Ο κύριος Γκέϊτνερ αναχωρεί σήμερα από την Ουάσιγκτον για το Λονδίνο όπου θα συμμετάσχει σε υπουργική σύνοδο της Ομάδας των 20.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομίας προσπάθησε να υποβαθμίσει τις οποιεσδήποτε διαφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης αναφορικά με τις προσπάθειες στήριξης της διεθνούς οικονομίας και προέβλεψε ότι θα υπάρξει ευρεία υποστήριξη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    [02] Νέοι διορισμοί της κυβέρνησης Ομπάμα

    12-03-2009

    Κρίστοφερ Χίλ

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε τα ονόματα υποψηφίων για ανώτερες θέσεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής συμπεριλαμβανομένων και των πρεσβειών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του αντιστράτηγου, Κάρλ Άικενμπέρρυ, για το αξίωμα του πρέσβη των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.Ο κ. Άικενμπέρρυ έχει υπηρετήσει διοικητής των Αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ενώ το τελευταίο πόστο του στο εξωτερικό ήταν αυτό του αντιπροέδρου της Νατοϊκής στρατιωτικής επιτροπής στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Ομπάμα επέλεξε επίσης τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Κρίστοφερ Χίλ, για το αξίωμα του πρέσβη των ΗΠΑ στο Ιράκ.Ο κ. Χίλ είναι διπλωμάτης καριέρας και διετέλεσε κύριος διαπραγματευτής της Ουάσιγκτον στις εξαεθνείς συνομιλίες για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας.

    Ο εμπειρογνώμονας για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ίβο Ντάαλντερ, διορίζεται απ' τον πρόεδρο Ομπάμα πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και ο διπλωμάτης Αλεξάντερ Βέσμπαου, διορίζεται Βοηθός Υπουργός Άμυνας για διεθνείς υποθέσεις ασφάλειας.

    Ανακοίνωση του κ. Ομπάμα εκφράζει την πεποίθηση ότι οι εν λόγω αξιωματούχοι θα εργαστούν 'με πυγμή και ρεαλισμό' για την προώθηση των Αμερικανικών αξιών και συμφερόντων στο κόσμο.

    [03] Ο πρέσβης των ΗΠΑ ζητά απ' τα Σκόπια να πραγματοποιήσουν ελεύθερες εκλογές

    12-03-2009

    Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Φίλιπ Ρήκερ, ζήτησε απ' τους πολίτες της χώρας να πραγματοποιήσουν ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές αυτό το μήνα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απειλές, βία και φόβο στη διάρκεια των προεδρικών και δημοτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 22 Μαρτίου.

    Η προεκλογική εκστρατεία πρέπει επίσης να βασιστεί στην πολιτική ατζέντα και την προσωπικότητα των υποψηφίων, σημείωσε ο κ. Ρήκερ.

    [04] Νέο Συμβούλιο του Λευκού Οίκου για θέματα Γυναικών

    12-03-2009

    Συμβούλιο του Λευκού Οίκου για θέματα γυναικών δημιούργησε με προεδρικό διάταγμα ο κ. Ομπάμα που θα διασφαλίζει κατ' αρχήν ότι η πολιτική του Αμερικανικού δημοσίου δεν επιδρά αρνητικά στη ζωή των γυναικών και των οικογενειών τους. Υπογράφοντας το διάταγμα ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η ισότητα των μισθών, η οικογενειακή άδεια και η φροντίδα των παιδιών δεν αποτελούν μόνο γυναικεία θέματα, αλλά και ευρύτερα οικονομικά θέματα.

    Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι το συμβούλιο θα εργαστεί για την βελτίωση της οικονομικής ασφάλειας των γυναικών, για την ανάπτυξη πολιτικής φιλικής προς την οικογένεια και για την εξεύρεση νέων τρόπων πρόληψης της βίας σε βάρος των γυναικών και βελτίωσης της υγείας των γυναικών.

    [05] Οι 793 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη

    12-03-2009

    Μπιλ Γκέιτς

    Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, παραμένει στην κορυφή του καταλόγου του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στο κόσμο, ενώ φέτος ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    793 δισεκατομμυριούχοι απαρτίζουν τον κατάλογο του περιοδικού Forbes, ενώ πέρυσι ο κατάλογος απαρτιζόταν από 1.100 δισεκατομμυριούχους. Επίσης μειώθηκαν και οι περιουσίες αυτών των ανθρώπων, από 4 τρισεκατομμύρια δολάρια που ήταν πέρυσι, στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Πάντως ο μόνος δισεκατομμυριούχος απ' τους πρώτους 20 του καταλόγου που δεν έχασε φέτος λεφτά είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ!

    Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο του Μπιλ Γκέιτς, υπολογίζεται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, με δεύτερο τον μεγαλοεπενδυτή, Γουώρεν Μπάφφετ, με περιουσία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τρίτο τον Μεξικανό μεγαλοεπιχειρηματία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [06] Χριστόφιας: Τα θέματα Ευρώπης θα δώσουν ώθηση στις συνομιλίες

    12-03-2009

    Ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, εξέφρασε την ελπίδα ότι η εξέταση θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συνομιλίες του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, θα χαλαρώσουν διμερείς εντάσεις και θα δώσουν νέα ώθηση στις συνομιλίες. Ο κ. Χριστόφιας προέβει στις εν λόγω δηλώσεις μετά από άλλον ένα γύρο συνομιλιών την Τετάρτη με τον κ. Ταλάτ. Την περασμένη εβδομάδα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να σταματήσουν για την ώρα τις διαπραγματεύσεις επί του περίπλοκου θέματος των περιουσιών και να στρέψουν την προσοχή τους σε Ευρωπαϊκά θέματα, στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν το θετικό κλίμα στις συνομιλίες.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 13 March 2009 - 2:18:25 UTC