Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-03-13

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Μπάρμπη πάτησε τα 50, αλλά δεν το δείχνει
  • [02] Ομπάμα: Συνετή χρήση των κονδυλίων στήριξης της οικονομίας
  • [03] "Ένοχος" δηλώνει ο Μέιντωφ
  • [04] Ο Ντάνιελ Φρήντ στη διαδικασία επιτάχυνσης του κλεισίματος του Γκουαντάναμο
  • [05] Σέφερ: Απαραίτητη η διεύρυνση του ΝΑΤΟ για την σταθερότητα της Ευρώπης
  • [06] Ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας προτείνει ο πρόεδρος Ομπάμα

  • [01] Η Μπάρμπη πάτησε τα 50, αλλά δεν το δείχνει

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    13-03-2009

    Δείτε το ρεπορτάζ "Η Μπάρμπη πάτησε τα 50, αλλά δεν το δείχνει" - Download (WM)

    Δείτε το ρεπορτάζ "Η Μπάρμπη πάτησε τα 50, αλλά δεν το δείχνει"

    - Δείτε (WM)

    Μπάρμπη, η πιό διάσημη κούκλα

    Η πιο διάσημη κούκλα του κόσμου, η Μπάρμπη, έγινε στα μέσα του Μάρτη 50 χρονών. Η δημιουργός της, Ρούθ Χάντλερ, που πέθανε το 2002, ήταν από την αρχή σίγουρη για την ικανότητα της Μπάρμπη να κατακτά όλο και περισσότερες καρδιές.

    Παιδιά παντού στην γη παίζουνε σήμερα με την κούκλα Μπάρμπη. Το μικροσκοπικό μανεκέν διατίθεται σε 150 χώρες μαζί με όλα τα υψηλής μόδας αξεσουάρ. Είναι το πιο πετυχημένο προϊόν της εταιρείας παιγνιδιών Ματέλ, που ίδρυσε η Ρουθ Χάντλερ με τον σύζυγό της.Πως της ήρθε η ιδέα για την παραγωγή της κούκλας, το αποκάλυψε η ίδια σε μια τηλεοπτική εμφάνιση λίγα χρόνια πριν τον θάνατό της.

    H Ρουθ και ο σύζυγός της με την Μπάρμπη

    Η Ρουθ Χάντλερ είχε τότε δηλώσει: 'Όταν ήταν μικρή η κόρη μου η Μπάρμπαρα την έβλεπα να κάθεται επί ώρες στο πάτωμα και να παίζει με χάρτινες φιγούρες. Είπα λοιπόν τότε στον άνδρα μου τον Έλιοτ, γιατί να μη φτιάξουμε μια τρισδιάστατη κούκλα;'

    Έτσι κι έγινε. Η Ρουθ έδωσε στο δημιούργημά της το χαϊδευτικό όνομα της κόρης της Μπάρμπαρα. Το ντεμπούτο της Μπάρμπη έγινε στην Έκθεση Παιγνιδιών της Νέας Υόρκη, το 1959 αλλά χωρίς επιτυχία.

    Ρόμπιν Γκέρμπερ

    H Ρόμπιν Γκέρμπερ, συγγραφέας του βιβλίου 'Μπάρμπη και Ρούθ: Η ιστορία της πιο δημοφιλούς κούκλας και της γυναίκας που την δημιούργησε', εξήγησε γιατί. Όπως είπε: 'Οι αγοραστές στην έκθεση ήτανε όλοι άνδρες που έκριναν πως κανένας γονιός δεν θα αγόραζε στην κόρη του κούκλα με στήθη σαν της Μπάρμπη. Γι αυτό κι ελάχιστες παραγγελίες έγιναν'.

    Αλλά ένα έξυπνο τηλεοπτικό σποτάκι άλλαξε τα πράγματα. Το τραγούδι που συνόδευε την διαφήμιση για την Μπάρμπη έλεγε: 'Μια μέρα θα γίνω κι εγώ σαν εσένα'. Με μιας όλα τα κοριτσόπουλα άρχισαν να ζητούν από τις μανάδες τους να αγοράσουν την κούκλα. Η εταιρεία Ματέλ χρειάστηκε τρία χρόνια για να ικανοποιήσει την ζήτηση.

    Η Μπάρμπη παρεμένει η αγαπημένη κούκλα για πολλά παιδιά

    Έκτοτε η Μπάρμπι προσφέρεται σε 50 διαφορετικές εθνικές ενδυμασίες ή με φορέματα για 100 και πλέον επαγγέλματα, από τέχνες και επιστήμες μέχρι ένοπλες δυνάμεις και πολιτική. Το τελευταίο μοντέλο της Μπάρμπη είναι εμπνευσμένο από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Το τραγούδι που παινεύει τις χάρες της Μπάρμπη περιέχει στίχους σαν κι αυτούς:'Ποια ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας; Το χρυσό κορίτσι Μπάρμπη. Σε ποιάν στρέφεται η προσοχή όλων; Στο χρυσό κορίτσι Μπάρμπη'.

    Επικριτές της Μπάρμπη λένε πως η μεγάλη έμφαση στην εξωτερική εμφάνισή της στέλνει ακατάλληλο μήνυμα στα κορίτσια.H Ρόμπιν Γκέρμπερ διαφωνεί και υποστηρίζει: 'Η Μπάρμπη εξάπτει την φαντασία των μικρών κοριτσιών. Χρειάζεται να έχουμε περισσότερα παιγνίδια που να κάνουν το ίδιο. Τα κορίτσια που παίζουν με αυτές τις κούκλες πλάθουνε στην φαντασία τους ένα σωρό ευχάριστες εμπειρίες'.

    Η δημιουργός της Μπάρμπη Ρουθ Χάντλερ

    Ανεξάρτητα με το τι απόψεις έχει ο καθένας μας για την Μπάρμπη γεγονός είναι ότι η Ρουθ Χάντλερ, που την δημιούργησε και την προώθησε τόσο έντεχνα στην αγορά, εξελίχθηκε σε μια από τις σπουδαιότερες μορφές της βιομηχανίας παιγνιδιών γιατί επέδρασε και συνεχίζει να επιδρά στην ζωή εκατομμυρίων παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

    (Το τηλεοπτικό αυτό ρεπορτάζ στηρίζεται εν μέρει σε υλικό που παρήγαγε η Susan Logue από την υπηρεσία αγγλόφωνων προγραμμάτων της Voice of America, στην Ουάσιγκτον.)

    [02] Ομπάμα: Συνετή χρήση των κονδυλίων στήριξης της οικονομίας

    13-03-2009

    O Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από όλες τις πολιτείες να χρησιμοποιήσουν με προσοχή το πακέτο ενίσχυσης που τους δόθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τονίζοντας ότι δε θα ανεχτεί αλόγιστες σπατάλες.Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε σε συνάντηση πολιτειακών αντιπροσώπων την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον ότι αν τα χρήματα δεν διατεθούν σωστά θα παρέμβει η κυβέρνηση. Οι πολιτειακοί εκπρόσωποι συμμετείχαν σε διήμερο συνέδριο για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων από το πακέτο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 787 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος αργότερα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ασχοληθεί επίσης με την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων απειλώνστην ευημερία. Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι η καθυστέρηση επενδύσεων στην υγεία, την ενέργεια και την παιδείαθα 'είχε σαν αποτέλεσμα μια εύθραυστη ανάκαμψη και ένα επισφαλές μέλλον'. Επίσης ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου ότι παραμένειπροσηλωμένος στη ελεύθερη αγορά.

    Στο μεταξύ, η μεγαλύτερη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, GeneralMotors, δηλώνει ότι δεν θα χρειαστεί έκτακτη βοήθεια 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυτό το μήνα, αλλά ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον κίνδυνο.Η GeneralMotors έχει ήδη πάρει δάνειο απ' το δημόσιο ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είχε δηλώσει ότι θα καταρρεύσει χωρίς επιπρόσθετα κονδύλια αυτό το μήνα.Αλλά σε ειδικό ανακοινωθέν τη Πέμπτη, η GM δήλωσε ότι τα έκτακτα κονδύλια δεν είναι απαραίτητα λόγω της επιτυχίας των μέτρων μείωσης του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης.

    Πάντως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι τα προβλήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί και ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι αποφασισμένος να βρει μακροπρόθεσμες λύσεις.

    [03] "Ένοχος" δηλώνει ο Μέιντωφ

    13-03-2009

    Ο μεγαλοεπενδυτής και πρώην χρηματιστής της Γουόλ Στρητ, Μπερνάρντ Μέιντοφ, παραδέχτηκε την ενοχή του σε 11 αδικήματα σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε επίσημα σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Πολλά από τα θύματα του κ. Μέιντοφ που περίσταντο στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την προφυλάκισή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του τον Ιούνιο.

    Ο Μπερνάρντ Μέιντοφ ήταν ο εγκέφαλος για τις επενδύσεις-απάτες τύπου πυραμίδας απ' τις οποίες οι πελάτες του έχασαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ηλικίας 70 ετών Μέιντοφ απέφυγε να κοιτάξει τα θύματά του, εξέφρασε όμως 'συγγνώμη και ντροπή' για τις πράξεις του.

    Ο πρώην χρηματιστής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 150 χρόνια για κατάχρηση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία 20 χρόνια.

    [04] Ο Ντάνιελ Φρήντ στη διαδικασία επιτάχυνσης του κλεισίματος του Γκουαντάναμο

    13-03-2009

    Ντάνιελ Φρήντ

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, ζήτησε από τον Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές υποθέσεις, Ντάνιελ Φρήντ, να βοηθήσει στο έργο της επιτάχυνσης της διαδικασίας κλεισίματος των φυλακών στο Γκουαντάναμο μέσα στον επόμενο χρόνο. Η συνεισφορά του κ. Φρήντ θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια μεταφοράς των κρατουμένων σε άλλες χώρες.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γούντ, δήλωσε ότι η εμπειρία του κ. Φρήντ σε θέματα Ευρώπης θα αποδειχτεί πολύτιμη στην προσπάθεια να πειστούν τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και Ευρωπαϊκών, να δεχτούν κρατουμένους από το Γκουαντάναμο που δεν μπορούν να επιστραφούν στις χώρες τους.

    [05] Σέφερ: Απαραίτητη η διεύρυνση του ΝΑΤΟ για την σταθερότητα της Ευρώπης

    13-03-2009

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιαπ Ντε Χούπ Σέφερ, δήλωσε ότι η διεύρυνση της συμμαχίας είναι απαραίτητη για την σταθερότητα στην Ευρώπη και επεσήμανε ότι η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή για νέα μέλη.

    Σε δηλώσεις του στη Βουδαπέστη, επ' ευκαιρία της 10ής επετείου της ένταξης της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχίας στην συμμαχία, ο κ. Σέφερ σημείωσε ότι στις τρέχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις της συμμαχίας περιλαμβάνεται η σταθεροποίηση του Αφγανιστάν, η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, η εγκληματικότητα στο διαδίκτυο και η πειρατεία. Επίσης επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να βελτιώσει τη σχέση του με τη Ρωσία, η οποία συνεχίζει να αντιτίθεται στην διεύρυνση της συμμαχίας και στα σχέδια των ΗΠΑ να αναπτύξουν αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα στην Πολωνία και την Τσεχία.

    Όλα αυτά τα θέματα θα εξεταστούν κατά την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον άλλο μήνα στην Γαλλο-Γερμανική μεθόριο, επεσήμανε ο κ. Σέφερ.

    [06] Ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας προτείνει ο πρόεδρος Ομπάμα

    13-03-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων με την Κίνα με στόχο να αποφευχθούν στο μέλλον επεισόδια όπως αυτό της Κυριακής, κατά το οποίο πλοία του Κινεζικού ναυτικού παρενόχλησαν Αμερικανικό αναγνωριστικό σκάφος στην Νότια Κινεζική Θάλασσα. Ο κ. Ομπάμα προέβη στην εν λόγω πρόταση στη διάρκεια συνομιλιών στο Λευκό Οίκο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γιάνγκ Γιετσί.

    Στο μεταξύ, δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν Αμερικανός αξιωματούχο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, να δηλώνει ότι βαριά οπλισμένα αντιτορπιλικά θα συνοδεύουν από δω και στο εξής Αμερικανικά πλοία στην Νότια Κινεζική Θάλασσα, που η Κίνα θεωρεί αποκλειστική ζώνη οικονομικών της συμφερόντων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 14 March 2009 - 2:18:19 UTC