Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-03-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο γιορτάζει 34 χρόνια λειτουργίας
  • [02] O George Stephanopoulos παρουσιάζει πρόγραμμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου
  • [03] Ο συγγραφέας George Pelecanos τιμάται με βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς
  • [04] Ο Βουλευτής Gus Bilirakis τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς
  • [05] Έντονη αντίθεση Λευκού Οίκου για τα μπόνους της AIG
  • [06] Ικανοποίηση Κλίντον για επίλυση πολιτικής διαμάχης στο Πακιστάν
  • [07] Αντίδραση Λευκού Οίκου στις επικρίσεις Τσέινι
  • [08] Ενίσχυση των Αμερικανο-Ρωσικών σχέσεων ζητά νέα έκθεση
  • [09] Ο καθηγητής George Tsetsekos τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς
  • [10] H μετρ της μαγειρικής Cat Cora τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς
  • [11] Ο φιλάνθρωπος John Rangos τιμάται με Βραβεία Ελληνικής Κληρονομιάς

  • [01] Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο γιορτάζει 34 χρόνια λειτουργίας

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    17-03-2009

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο γιορτάζει 34 χρόνια λειτουργίας" - Download (MP3)

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο γιορτάζει 34 χρόνια λειτουργίας"

    - Listen (MP3)

    Gene Rossides, Φωτογραφία Bill Petros

    Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

    Το δείπνο, στο οποίο την Ελλάδα και την Κύπρο εκπροσώπησαν οι πρεσβευτές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αλέξανδρος Μαλλιάς και Ανδρέας Κακουρής, αντίστοιχα, παρακάθισαν επίσης οι ηγέτες όλων των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων και πολλές προσωπικότητες του πολιτικού, οικονομικού και επιστημονικού κόσμου της Αμερικανικής πρωτεύουσας, περιλαμβανομένων και μελών του Κογκρέσου.

    Nick Larigakis, Φωτ. Bill Petros

    Όλοι τους καταχειροκρότησαν τον ιδρυτή του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Gene Rossides που είχε το όραμα και την διάθεση να εργαστεί σκληρά μια ολόκληρη ζωή για να εδραιωθεί το ίδρυμα, να αποκτήσει δική του στέγη και να αρχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα για την προώθηση στόχων όπως η διασφάλιση μιας δίκαιης λύσης για το Κυπριακό και η κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πολλοί που έχουνε παρακολουθήσει από κοντά το έργο του Gene Rossides συχνά αναρωτιούνται αν υπάρχουνε λόγια ή έργα που από μόνα τους να αρκούν να ανταποδώσουν στον περήφανο ομογενή τα όσα αυτός έχει προσφέρει στον Ελληνισμό.

    Παράλληλα οι συνδαιτυμόνες χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τον Διευθυντή του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Nick Larigakis, που επίσης αγωνίζεται ακούραστα επί χρόνια στο πλευρό του Gene Rossides για τους ίδιους σκοπούς, κι έδωσαν ένα θερμό καλωσόρισμα στον νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Aleco Haralambides, που αναλαμβάνει από σήμερα την ευθύνη να κυβερνήσει το καράβι του Ινστιτούτου με νέες δυνάμεις και με την βοήθεια της καινούργιας γενιάς, την οποία εκπροσωπεί, να το οδηγήσει ασφαλώς στην Ιθάκη των Ελληνοαμερικανικών προσδοκιών.

    [02] O George Stephanopoulos παρουσιάζει πρόγραμμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    17-03-2009

    Aκούστε το ρεπορτάζ "O George Stephanopoulos παρουσιάζει πρόγραμμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου" - Download (MP3)

    Aκούστε το ρεπορτάζ "O George Stephanopoulos παρουσιάζει πρόγραμμα του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου"

    - Listen (MP3)

    George Stephanopoulos, Φωτ. Bill Petros

    Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

    Το πρόγραμμα της απονομής των βραβείων Ελληνικής Κληρονομιάς του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον παρουσίασε ο επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας του τηλεοπτικού δικτύου ABC στην Ουάσιγκτον, George Stephanopoulos, που παράλληλα επιμελείται και παρουσιάζει την δημοφιλή Κυριακάτικη εκπομπή του ίδιου καναλιού με τίτλο This Week with George Stephanopoulos.

    Ο διακεκριμένος Ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος είναι επικεφαλής της κάλυψης από μέρους του ABC όλων των εξελίξεων στην εκτελεστική και την νομοθετική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και των προγραμμάτων που φτιάχνουν άλλοι εκπομπάρχες για το κανάλι αυτό γύρω από πολιτικά θέματα, περιλαμβανομένων των μεγάλης τηλεθέασης εκπομπών Good Morning America, World News with Charles Gibson, Nightline και ABC News καθώς και του πολιτικής φύσεως υλικού που παρουσιάζει το ABC στον κυβερνοχώρο.

    Κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2008 ο κύριος Στεφανόπουλος είχε παρουσιάσει συνεντεύξεις με τους προεδρικούς υποψήφιους Barack Obama και Hillary Clinton, του Δημοκρατικού Κόμματος, και John McCain του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Επίσης ήταν ο συντονιστής μιας των τηλεοπτικών μονομαχιών που έδωσαν πέρσι οι διεκδικητές της προεδρίας στο Des Moines της Iόβα.Ο George Stephanopoulos έχει αναγνωριστεί για το δημοσιογραφικό έργο του από πολλές έγκυρες αμερικανικές εφημερίδες όπως η New York Times και η Chicago Tribune.

    Πριν την ανάδειξή του στην τηλεόραση ο George Stephanopoulos ήταν σύμβουλος του Προέδρου Bill Clinton στον Λευκό Οίκο για θέματα πολιτικής και στρατηγικής. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται και το βιβλίο AllTooHuman, που για πολύ καιρό ήταν στην κορυφή του καταλόγου bestseller βιβλίων της εφημερίδας NewYorkTimes και το οποίο πραγματεύεται την πρώτη θητεία του Προέδρου Clinton και τις προεκλογικές εκστρατείες του 1992 και του 1996.

    [03] Ο συγγραφέας George Pelecanos τιμάται με βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    17-03-2009

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο συγγραφέας George Pelecanos τιμάται με βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς" - Download (MP3)

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο συγγραφέας George Pelecanos τιμάται με βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς"

    - Listen (MP3)

    George Pelecanos, Φωτ. Bill Petros.

    Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

    Το πρώτο βραβείο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου για το 2009 απονεμήθηκε στον μυθιστοριογράφο George Pelecanos, που γεννήθηκε στην Αμερικανική πρωτεύουσα το 1957.

    Ο George Pelecanos ασχολήθηκε με κάθε επάγγελμα που του πρόσφερε τα προς το ζην, από λαντζέρης κουζίνας μέχρι μάγειρας και από μπάρμαν μέχρι πωλητής γυναικείων παπουτσιών, έως ότου κατάφερε και δημοσίευσε την πρώτη του νουβέλα το 1992.Από τότε μέχρι σήμερα έχει γράψει δεκαπέντε μυθιστορήματα εμπνευσμένα από την ζωή του στην Ουάσιγκτον, περιλαμβανομένωντων A Firing Offence, Nick's Trip, Shoe-dog, Down By the River Where the Dead Men Go, The Big Blowdown, King Suckerman, The Sweet Forever, Shame the Devil, Right as Rain, Hell to Pay, Soul Circus, Hard Revolution, Drama City, The Night Gardener, and The Turn Around. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Raymond Chandler στην Ιταλία, με το βραβείο Falcon στην Ιαπωνία και με το βραβείο Grand Prix Du Roman Noir στην Γαλλία. Επίσης δύο από τα μυθιστορήματά του έχουν κερδίσει το βραβείο της εφημερίδας Los Angeles Times για καλύτερη νουβέλα της χρονιάς, το 2003 και το 2004.

    Έργα του περιλαμβάνονται σε πολλές Αμερικανικές συλλογές μυθιστορημάτων, όπως λόγου χάριν ο νέος τόμος με τίτλο Οι Καλύτερες Ιστορίες Μυστηρίου του 2008, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί επίσης σε έγκυρες εφημερίδες όπως η New York Times και η Washington Post. Το δημοφιλές περιοδικό Esquire τον αποκαλεί 'πολυβραβευμένο ποιητή του σκοτεινού υποκόσμου της Ουάσιγκτον' και ο περίφημος Stephen King έγραψε πως ο Pelecanos 'ίσως είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου και εγκλήματος'.

    Ο George Pelecanos έχει ακόμα διατελέσει παραγωγός των ταινιών Caught (1996), Whatever (1998) και Black Male (1999). Πιο πρόσφατα ήταν συγγραφέας και παραγωγός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς The Wire, που παρουσίασε το μεγάλο κανάλι καλωδιακής τηλεόρασης HBO και που τιμήθηκε τόσο με βραβείο Peabody όσο και με βραβείο του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου. Για το συγγραφικό του έργο στην ίδια τηλεοπτική σειρά προκρίθηκε επίσης και για βραβείο Emmy. Είναι ακόμα ο συγγραφέας και συμπαραγωγός μιας καινούργιας τηλεοπτικής σειράς με θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που τιτλοφορείται The Pacific και την οποία έχουν αναλάβει να γυρίσουν ο Tom Hanks και ο Steven Spielberg, και τώρα επιμελείται το σενάριο για την μεταφορά στην μικρή οθόνη του δραματικού έργου του David Simon, με τίτλο Treme, για λογαριασμό του καναλιού HBO.

    Η Ελληνική καταγωγή του διακεκριμένου μυθιστοριογράφου είχε τεράστια επίδραση στην ζωή του.Ο πατέρας του γεννήθηκε στην Σπάρτη και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν ακόμα νέος, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.Η μητέρα του γεννήθηκε στην Αμερική από Σπαρτιάτες γονείς. Ο πατέρας του Γιώργου Πελεκάνου διετέλεσε πεζοναύτης και υπηρέτησε με τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στις επιχειρήσεις του Ειρηνικού Ωκεανού, κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Μετά τον πόλεμο άνοιξε εστιατόριο στην Ουάσιγκτον. Η μητέρα του εργάζονταν τότε σαν γραμματέας. Ο George Pelecanos είναι μέχρι και σήμερα μέλος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας, της Ουάσιγκτον, όπου είχε βαπτιστεί το 1957. Το επόμενο μυθιστόρημά του, με τίτλο The Way Home, θα κυκλοφορήσει τον Μάιο.

    Αποδεχόμενος το βραβείο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου για τα μεγάλα επαγγελματικά επιτεύγματά του αλλά και για την προσφορά του στο έθνος και την ομογένεια ο George Pelecanos, είπε ότι η ιστορία του είναι κοινή με την ιστορία του κάθε σύγχρονου Ελληνοαμερικανού. Όπως τόνισε, όλοι εμείς οι εκπρόσωποι της νέας γενιάς απολαμβάνουμε επιτυχημένες σταδιοδρομίες και άνετη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί για μας μόχθησαν οι μετανάστες παππούδες μας που μας γαλούχησαν με τις αρχές του Ελληνισμού, σκληρή δουλειά, επιδίωξη της τελειότητας στην κάθε επαγγελματική επίδοση, οικογένεια και προσήλωση στην θρησκεία μας.

    [04] Ο Βουλευτής Gus Bilirakis τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    17-03-2009

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο Βουλευτής Gus Bilirakis τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς " - Download (MP3)

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο Βουλευτής Gus Bilirakis τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς "

    - Listen (MP3)

    Gus Bilirakis, Φωτ. Bill Petros

    Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

    Ο βουλευτής Gus Bilirakis, που εκπροσωπεί την 9η εκλογική περιφέρεια της Φλόριντα στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, τιμήθηκε με το Βραβείο Εθνικής Κληρονομιάς για τα επιτεύγματα που είχε κατά την διάρκεια της θητείας του στην νομοθετική εξουσία και ιδιαίτερα, όπως αναφέρει η σχετική περγαμηνή που του απένειμε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, για τις προσπάθειές του προς ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την μία πλευρά και την Ελλάδα και την Κύπρο, από την άλλη.

    Ο Gus Bilirakis είναι Ρεπουμπλικανός από το Palm Harbor της Φλόριντα, που πρωτοεκλέχτηκε στο Κογκρέσο το 2006. Η εκλογική περιφέρεια την οποία εκπροσωπεί περιλαμβάνει τμήματα των κομητειών Pasco, Hillsborough και Pinellas, όπου βρίσκεται και το γραφικό λιμανάκι, Tarpon Springs, στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι αλιείς σφουγγαριών από την Κάλυμνο και άλλα Ελληνικά νησιά. Ο Κώστας Μπιλιράκης έμαθε την σπουδαιότητα που έχει το έργο του κρατικού λειτουργού από τον πατέρα του Michael Bilirakis, ο οποίος ήταν επίσης βουλευτής της ίδιας εκλογικής περιφέρειας από το 1983 μέχρι το 2006. Ο Μιχάλης Μπιλιράκης εμφύσησε στον γιό του την υπερηφάνεια που έχει για την Ελληνική καταγωγή της οικογένειάς του και για τις επιδόσεις του στην υπηρεσία των πολιτών.

    Ο Gus Bilirakis ξεκίνησε ως εθελοντής των προεκλογικών εκστρατειών του πατέρα του για την Αμερικανική Βουλή, κατόπιν απασχολήθηκε αμισθί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και στο περιβάλλον του Προέδρου Ronald Reagan, και εργάστηκε ως βοηθός του βουλευτή Don Sundquist από την Πολιτεία Tennessee. Πήρε το διδακτορικό δίπλωμά του από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 1986 και εντάχτηκε αμέσως στο δυναμικό του δικηγορικού γραφείου της οικογένειάς του στην πόλη Holiday της Φλόριντα, διδάσκοντας παράλληλα στο Κολέγιο του St. Petersburg.

    Πριν αρχίσει την καριέρα του στο Αμερικανικό Κογκρέσο ο Gus Bilirakis είχε εκλεγεί στην Πολιτειακή Βουλή της Φλόριντα όπου εξέτισε τέσσαρες διετείς θητείες από το 1998 μέχρι το 2006. Σε αυτή την περίοδο προήδρευσε ορισμένων πολύ σημαντικών κοινοβουλευτικών ομάδων τοπικού επιπέδου και κέρδισε την φήμη παράγοντα που εργάζεται για την προσέγγιση πολιτικών από διάφορες κομματικές παρατάξεις για το κοινό καλό, καθώς επίσης και την φήμη βουλευτή που είναι προσιτός στους πολίτες της περιφέρειάς του και εργάζεται για την προώθηση των συμφερόντων τους.

    Στο 110ο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο οποίο εξέτισε την πρώτη θητεία του, ο Gus Bilirakis ήταν εξαιρετικά αποδοτικός. Εκτός που του ανατέθηκε να είναι μέλος των επιτροπών για θέματα Βετεράνων Πολέμου και Εσωτερικής Ασφάλειας,του έγινε επίσης η τιμή να συμμετέχει ενεργά και να είναι ισότιμο μέλος στην σημαντική Βουλευτική Υποεπιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η οποία μεταξύ άλλων χειρίζεται και θέματα που αφορούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.Επιπροσθέτως, ο Gus Bilirakis είναι συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Από τα σημαντικά αυτά αξιώματα στα οποία υπηρετεί, έχει την δυνατότητα να ηγείται σε προσπάθειες που συμβάλουν στην ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα, ενθαρρύνουν την Ελληνοτουρκική συνεργασία στο Αιγαίο, προωθούν την επίλυση του Κυπριακού και την διευθέτηση της διαμάχης Αθηνών-Σκοπίων γύρω από το θέμα του ονόματος και βοηθούν στην αποκατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία.

    Χάρις στις συνεργασίες που έχει με παράγοντες τόσο του δικού του, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όσο και του αντιπάλου του, του κυβερνόντος σήμερα Δημοκρατικού Κόμματος, ο Gus Bilirakis κατάφερε να περάσει από την Βουλή το πρώτο από δεκαετίας περίπου φιλο-Κυπριακό ψήφισμα. Το μέτρο, γνωστό ως Ψήφισμα 405 εγκρίθηκε ομόφωνα και εκφράζει την σθεναρή υποστήριξη του Αμερικανικού Κογκρέσου προς την εφαρμογή της λεγόμενης συμφωνίας της 8ης Ιουλίου που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ του πρώην Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε σχέση με την επανένωση του νησιού.

    Αποδεχόμενος το βραβείο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, ο Gus Bilirakis επανέλαβε ότι ως συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Κογκρέσο έχει ως προτεραιότητές του τον σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας και των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία καθώς επίσης και την διασφάλιση ότι θα βρεθεί ένα αμοιβαία αποδεκτό όνομα για τα Σκόπια και πως το πρόβλημα της Κύπρου θα διευθετηθεί στην βάση της επανένωσης του νησιού.

    [05] Έντονη αντίθεση Λευκού Οίκου για τα μπόνους της AIG

    17-03-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα ένωσε και αυτός τη φωνή του με τους επικριτές της απόφασης της εταιρείας AIG να πληρώσει μπόνους 165 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανώτερα διευθυντικά της στελέχη. Να υπενθυμίσουμε ότι η ασφαλιστική εταιρεία AIG έχει πάρει απ' το Αμερικανικό δημόσιο οικονομική βοήθεια 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποφύγει πτώχευση.

    Ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι η AIG βρέθηκε να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα λόγω της 'απληστίας και της απερισκεψίας της' και τόνισε ότι είναι δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς στους Αμερικανούς φορολογούμενους που συνεχίζουν να την χρηματοδοτούν, αυτού του είδους την συμπεριφορά. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο για να παρεμποδίσει την αποπληρωμή των μπόνους.

    Παράλληλα ο υπουργός δικαιοσύνης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, δήλωσε ότι θα κλητεύσει τις πληροφορίες για τα τελευταία αυτά μπόνους των διευθυντικών στελεχών της AIG. Πάντως εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η AIG βρίσκεται σε επαφή με το γραφείο του πολιτειακού Υπουργού Δικαιοσύνης και θα απαντήσει στο αίτημα του.

    [06] Ικανοποίηση Κλίντον για επίλυση πολιτικής διαμάχης στο Πακιστάν

    17-03-2009

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, εξέφρασε ικανοποίηση για την επίλυση της πολιτικής διαμάχης κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στο Πακιστάν, χαρακτηρίζοντας την πρώτο βήμα προς την εθνική συμφιλίωση και τον πολιτικό συμβιβασμό.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γούντ, δήλωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης του Πακιστάν να αποκαταστήσει στο αξίωμα του τον επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας επανέφερε την χώρα από 'το χείλος' μιας ευρύτερης πολιτικής αναταραχής.

    Από τη πλευρά του και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ναβάζ Σαρίφ, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της κυβέρνησης να επαναφέρει στις θέσεις τους όλους τους δικαστές που είχαν απομακρυνθεί, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη 'ιστορικό επίτευγμα'.

    [07] Αντίδραση Λευκού Οίκου στις επικρίσεις Τσέινι

    17-03-2009

    Έντονη ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου στα σχόλια του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσέινι, ότι οι αποφάσεις του προέδρου Ομπάμα σε θέματα ασφάλειας θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει καταστήσει σαφές ότι η ασφάλεια του Αμερικανικού λαού αποτελεί το σοβαρότερο του καθήκον σε καθημερινή βάση.

    Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Τσέινι επέκρινε τις αποφάσεις της κυβέρνησης Ομπάμα να κλείσει τις φυλακές στο Γκουαντάναμο μέσα σ' ένα χρόνο και να εγκαταλείψει τον χαρακτηρισμό 'εχθρικοί μαχητές' για τους κρατούμενους υπόπτους για τρομοκρατία. Τέτοια προγράμματα επί κυβέρνησης Μπούς ήταν καίριας σημασίας, τόνισε ο κ. Τσέινι, για να αποτραπεί και νέα τρομοκρατική επίθεση μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Κατά τον κ. Τσέινι οι επιλογές του προέδρου Ομπάμα αυξάνουν τον κίνδυνο άλλης επίθεσης.

    [08] Ενίσχυση των Αμερικανο-Ρωσικών σχέσεων ζητά νέα έκθεση

    17-03-2009

    Τσάκ Χέιγκελ

    Η λεγόμενη Επιτροπή για την Αμερικανική Πολιτική προς τη Ρωσία, μια ομάδα πρώην μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου και διπλωματών προτείνει να επιδιώξουν οι ΗΠΑ στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση απειλών από το Ιράν και την τρομοκρατία και τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων. Σε έκθεση της που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, η επιτροπή αναφέρει ότι τόσο η Ρωσία, όσο και οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για συνεργασία σε διεθνή θέματα που απειλούν την ασφάλεια τους.

    Πρόεδροι της Επιτροπής είναι οι πρώην Γερουσιαστές, Τσακ Χέιγκελ, Ρεπουμπλικανός και Γκάρυ Χάρτ, Δημοκρατικός. Οι κύριοι Χέιγκελ και Χάρτ βρίσκονταν στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Χάρτ εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι τώρα είδε περισσότερο αντιαμερικανισμό στη Ρωσία, απ' ότι κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος παραδέχτηκε πως οι Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις έχουν ψυχρανθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια και ότι χρειάζεται μια νέα προσέγγιση.

    [09] Ο καθηγητής George Tsetsekos τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    17-03-2009

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο καθηγητής George Tsetsekos τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς " - Download (MP3)

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο καθηγητής George Tsetsekos τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς "

    - Listen (MP3)

    George Tsetsekos, Φωτ. Bill Petros

    Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

    Μια από τις προσωπικότητες που τιμήθηκαν με το Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς του Ινστιτούτου είναι ο George Tsetsekos, ο οποίος από το 2001 είναι Κοσμήτορας του Επιχειρηματικού Κολεγίου LeBow, του Πανεπιστημίου Drexel, στην Φιλαδέλφεια. Με την συμβολή διαπρεπών επιχειρηματικών παραγόντων που συμβουλεύουν σε θέματα της αρμοδιότητάς τους και με άριστα ειδικευμένο προσωπικό, που απαρτίζεται από 120 καθηγητές και από κάπου 80 διοικητικούς λειτουργούς, το Κολέγιο Lebow προσφέρει σύγχρονα και αναγνωρισμένα προγράμματα για καριέρα στον επιχειρηματικό τομέα, με έμφαση στην απόκτηση ηγετικών προσόντων, την εξοικείωση με μεθόδους διοίκησης μεγάλων επιχειρήσεων και τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Κάτω από την ηγεσία του Γιώργου Τσετσέκου, το Κολέγιο Lebow έχει εξελιχτεί σε μια από τις πιο δημιουργικές σχολές του κλάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δυναμικά προγράμματά του έχουν επαινεθεί και αναγνωριστεί από έγκυρα επαγγελματικά έντυπα, όπως το περιοδικό Business Week, που τα συγκαταλέγει ανάμεσα στα δέκα καλύτερα που προσφέρονται σήμερα από Αμερικανικά πανεπιστήμια, η επιθεώρηση Entrepreneur-Princeton Review, που τα κατατάσσει ανάμεσα στα 3 καλύτερα στις ΗΠΑ, η εφημερίδα Financial Times, που τα θεωρεί σαν μερικά από τα 50 πιο αξιόλογα σε ολόκληρο τον κόσμο και το περιοδικό U.S. News and World Report, το οποίο τα συμπεριλαμβάνει στα 30 πιο σημαντικά προπτυχιακά επιχειρηματικά ακαδημαϊκά προγράμματα στην Αμερική.

    Ο George Tsetsekos εντάχτηκε στο καθηγητικό προσωπικό του Κολεγίου Lebow το 1988. Οι πολύπτυχες έρευνές του εκτείνονται σε τομείς όπως η διαχείριση των οικονομικών επιχειρήσεων, οι επενδύσεις, ο ρόλος των τραπεζών στην κεφαλαιαγορά και οι διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πριν διοριστεί Κοσμήτορας ήταν Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Drexel για Ακαδημαϊκή Διοίκηση και είχε διατελέσει μέλος της ηγετικής ομάδας που διεύρυνε την δράση του ιδρύματός του και σε ένα άλλο αξιόλογοΠανεπιστήμιο, το MCP Hanhemann.

    Σαν ηγετική φυσιογνωμία στον εκπαιδευτικό τομέα ο George Tsetsekos αποδίδει την επιτυχία του σε βάσεις που πήρε από τους γονείς του στα χρόνια που ήταν παιδί, όπως η πίστη του στην οικογένεια, η σκληρή δουλειά και η επιδίωξη της προσωπικής και επαγγελματικής επιτυχίας. Κατάγεται από το Ναύπλιο, το οποίο θεωρεί ως την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας, και σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής καριέρας του υποστηρίζει συστηματικά τις αρχές του Ελληνισμού. Έχει βοηθήσει πολλούς Έλληνες φοιτητές στις ακαδημαϊκές προσπάθειές τους κι έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Athenaeum University Club στην Ουάσιγκτον και Αντιπρόεδρος του Hellenic University Club της Φιλαδέλφειας.

    Ο George Tsetsekos, που πήρε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιου του Τεννεσί, το 1986, μετά την αποφοίτησή του από το Πολυτεχνείο της Αθήνας, είναι ενεργό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεματικού Φιλαδέλφειας, του Οικονομικού Συνδέσμου Πενσυλβανίας, του Κέντρου Παγκοσμίου Εμπορίου Φιλαδέλφειας και του Κέντρου Παγκόσμιας Αλληλεξάρτησης.

    Ήτανέκδηλα συγκινημένος από την απόφαση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον να του απονείμει το Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς. Όπως είπε, πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο εκτιμά ιδιαίτερα γιατί αντικατοπτρίζει τις αρχές που πρεσβεύει σε όλη του την ζωή. Καταλήγοντας ευχαρίστησε επίσης τόσο την Αμερικανική κοινωνία, για τις ευκαιρίες που του έδωσε να φτιάξει λαμπρή καριέρα, όσο και την οικογένειά του, που τον στήριξε σε όλα τα χρόνια που αυτός επεδίωκε την υλοποίηση των επαγγελματικών του ονείρων.

    [10] H μετρ της μαγειρικής Cat Cora τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    17-03-2009

    Ακούστε το ρεπορτάζ "H μετρ της μαγειρικής Cat Cora τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς " - Download (MP3)

    Ακούστε το ρεπορτάζ "H μετρ της μαγειρικής Cat Cora τιμάται με Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς "

    - Listen (MP3)

    Cat Cora, Φωτ. Bill Petros

    Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

    Μια από τις προσωπικότητες που αναγνώρισε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο φέτος είναι η παγκοσμίου φήμης μαιτρ της μαγειρικής Cat Cora, ή κατά το Ελληνικότερο Κατερίνα Καραγκιόζη, που τιμήθηκε βραβείο Μεγάλων Επιτευγμάτων Ελληνικής Κληρονομιάς. Το ενδιαφέρον της Κατερίνας για την γαστρονομία αναπτύχθηκε όταν αυτή ήταν 15 περίπου χρονών, οπότε κι έβαλε σαν στόχο να ανοίξει δικό της εστιατόριο. Το 2005 πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στην τηλεοπτική σειρά που παρουσιάζει τους μεγαλύτερους σεφ, την γνωστή ως Iron Chef America και έναν χρόνο αργότερα το διεθνούς κυκλοφορίας περιοδικό του επαγγέλματος Bon App&eacute;tit Magazine την ανακήρυξε 'Δάσκαλο της Μαγειρικής' για την ίδια χρονιά.

    Αναμφίβολα ο τρόπος με τον οποίον μεγάλωσε η Cat Cora σε μια μικρή Ελληνική κοινότητα της πόλης Jackson, στην Πολιτεία Mississippi, επέδρασε βαθειά στην ζωή της και την καριέρα της. Για την οικογένεια της μικρής τότε Κατερίνας το μαγείρεμα και το φαί ήτανε το επίκεντρο της ζωής.Οι γονείς της χρησιμοποιούσανε στο φαγητό μπαχαρικά του Αμερικανικού Νότου, τυριά από προβατίσιο και κατσικίσιο γάλα κι ελιές που έφτιαχναν οι ίδιοι μέσα σε βάζα με ειδικά μίγματα λαδόξυδου για να έχουν γεύση σαν αυτή των ελιών του χωριού τους στην Σκόπελο, από όπου είχανε μεταναστεύσει. Το πρώτο βιβλίο της, Cat Cora'sKitchen, είναι εμπνευσμένο από την Ελληνική κληρονομιά της και την ζωή των παιδικών της χρόνων στον Αμερικανικό Νότο. Περιέχει μάλιστα πολλές συνταγές από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειάς της.

    Ακολουθώντας την συμβουλή της Julia Child, πού ήτανε και μέντοράς της, η Cat Cora άφησε τον Μισσισσιππή και εγκαταστάθηκε στην Νέα Υόρκη όπου κι έβαλε μπροστά τον στόχο να υλοποιήσει το όνειρο της ζωής της. Γράφτηκε φοιτήτρια στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Υψηλής Μαγειρικής και παράλληλα άρχισε να δουλεύει στο πλάι μεγάλων σεφ σε φημισμένα εστιατόρια της μεγαλούπολης. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ευρώπη όπου κι εργάστηκε κάτω από τους περίφημους μετρ George Blanc και Roger Verge που την μύησαν στα μυστικά της Γαλλικής κουζίνας. Όταν επέστρεψε στην Αμερική έγινε περιζήτητη. Αποφάσισε να ρίξει τις ρίζες της στην Νότια Καλιφόρνια όπου και ανέλαβε ως chef de cuisine στο δημοφιλές Bistro Don Giovanni στην περιοχή Napa Valley, που είναι η κοιλάδα με τους αμπελώνες.

    Το τηλεοπτικό ντεμπούτο της το έκανε το 1999 ως συνπαρουσιάστρια της εκπομπής μαγειρικής Melting Pot μαζί με τον Rocco Di Spirito. Ήρθαν όμως γρήγορα και οι καθαρά δικές της εκπομπές όπως η My Country, My Kitchen: Greece, Date Plate, μέσω της οποίας η Cat Cora εισήγαγε στην ζωή των Αμερικανών ένα σωρό αυθεντικά ελληνικά φαγητά και παραλλαγές τους.

    Σήμερα Κατερίνα είναι μέλος του Macy's Culinary Council, ενός εθνικού συμβουλίου μαγειρικής, το οποίο απαρτίζεται από 15 εκ των πιο φημισμένων σεφ του κόσμου και προεδρεύει του φιλανθρωπικού ιδρύματος Chefs for Humanity, που ίδρυσε η ίδια για να βοηθήσει τα θύματα του καταστροφικού τσουνάμι στην Ασία, το 2004. Το ίδρυμά της, φτιαγμένο στο πρότυπο της οργάνωσης Γιατροί Δίχως Σύνορα, συγκεντρώνει πόρους για την αντιμετώπιση μεγάλων επισιτιστικών και άλλων αναγκών σε διάφορα μέρη της Γης. Πρόσφατα η Cat Cora διορίστηκε και υπηρετεί ως η εκπρόσωπος της UNICEF, της διεθνούς υπηρεσίας για τα παιδιά, με αρμοδιότητα θέματα διατροφής ανηλίκων.

    Το καινούργιο βιβλίο της έχει για τίτλο Cooking From the Hip: Fast Easy, Phenomenal Meals και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2009. Επίσης πριν το τέλος του έτους θα ανοίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πρώτο εστιατόριο με το όνομα Cat Cora.

    Αποδεχόμενη το βραβείο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, η Κατερίνα Καραγικόζη είπε ότι είναι περήφανη για την Ελληνική κληρονομιά της και ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την προώθηση των αρχών του Ελληνισμού, ιδιαίτερα στους δύο γιούς της που, κατά την έκφρασή της, 'είναι και οι μεγαλύτεροι θαυμαστές μου'.

    [11] Ο φιλάνθρωπος John Rangos τιμάται με Βραβεία Ελληνικής Κληρονομιάς

    Γιώργος Μπίστης

    Oυάσιγκτον

    17-03-2009

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο φιλάνθρωπος John Rangos τιμάται με Βραβεία Ελληνικής Κληρονομιάς " - Download (MP3)

    Ακούστε το ρεπορτάζ "Ο φιλάνθρωπος John Rangos τιμάται με Βραβεία Ελληνικής Κληρονομιάς "

    - Listen (MP3)

    John Rangos, Φωτ. Bill Petros

    Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, γιόρτασε την συμπλήρωση 34ων χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας με ένα επίσημο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αμερικανικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του οποίου απένειμε τα φετινά βραβεία του Ελληνικής Κληρονομιάς.

    Μια από τις προσωπικότητες που τίμησε φέτος το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο είναι ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος John Rangos που βραβεύθηκε για την προσφορά του προς την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα για την γενναιόδωρη υποστήριξή του προς την Παιδεία και την Ελληνοαμερικανική κοινότητα. OJohn Rangos γεννήθηκε στην δεκαετία 1930 κι ένοιωσε άμεσα τις συνέπειες του Μεγάλου Οικονομικού Κραχ στην Αμερική. Σε πολύ νεαρή ηλικία εκτίμησε τις αλλαγές που επέρχονταν στην χώρα κι εκδήλωσε υπερηφάνεια για τις πολλές θυσίες που είδε απλούς πολίτες της Αμερικής να κάνουνε τότε. Γράφτηκε στην Σχολή Επιχειρήσεων του Χιούστον στην Πολιτεία Τέξας αλλά διέκοψε τις σπουδές του κι έγινε πρώτα έφεδρος αξιωματικός και κατόπιν τακτικό μέλος των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποστρατεύτηκε το 1952 με πολλές τιμές για την δράση του, από το Μετάλλιο Εθνικής Άμυνας, το Μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών και το Μετάλλιο Επιχειρήσεων του Κορεατικού Πολέμου μέχρι μια επίσημη ειδική αναγνώριση από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Harry Truman και τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Sigmund Ree.

    O John Rangos άρχισε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στην βιομηχανική εταιρεία Rockwell και στην διάρκεια της δεκαετίας 1960 ίδρυσε διάφορες δικές του εταιρίες που ειδικεύθηκαν στις τεχνολογικές προόδους οι οποίες σημειώνονταν τότε στον τομέα της μεταφοράς και της διαχείρισης αποβλήτων. Μία από τις εταιρείες του, η Chambers Development Inc συγχωνεύτηκε αργότερα με την USA Waste η οποία και έγινε έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη του κλάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ των τεχνικών που ανέπτυξε είναι η υγροποίηση βιομηχανικών καταλοίπων και η μετατροπή του αντλούμενου από βιομηχανικά κατάλοιπα μεθανίου σε αξιοποιήσιμη ενέργεια.

    Τώρα ηγείται φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέρει το όνομά του και μέσω του οποίου έχει ιδρύσει το Θέατρο Omnimax στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Carnegie, το Ερευνητικό Κέντρο Rangos στο Νοσοκομείο Παίδων, το Εργαστήριο Rangos-Trucco για έρευνες στον τομέα του Διαβήτη, επίσης στο Νοσοκομείο Παίδων, την Σχολή Rangos για θέματα Υγείας και Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Duquesne, το Εντευκτήριο Rangos στο Πανεπιστήμιο CarnegieMellon, το κτίριο του Ιδρύματος της οικογενείας Rangos στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδίμηρου και το Μέγαρο του νέου Πάρκου Επιστημών και Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Είναι Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, έχει ιδρύσει και προεδρεύσει της Διεθνούς Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Χριστιανών Ορθοδόξων κι έχει διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής συγκέντρωσης οικονομικών συνεισφορών για την ενίσχυση του έργου της UNICEF.

    OJohn Rangos επίσης ήταν η κινητήρια δύναμη που πέτυχε την εκπαιδευτική συμφωνία την οποία υπέγραψαν τον Απρίλιο 2008 το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins της Βαλτιμόρης με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας στην Ελλάδα για συνεργασία στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και για ανταλλαγές μεταξύ καθηγητών και φοιτητών των δύο πανεπιστημίων.

    Αποδεχόμενος το βραβείο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτο ο John Rangos υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει βάλει τις βάσεις του δυτικού πολιτισμού και έχει δώσει στην ανθρωπότητα λαμπρά παραδείγματα του πως πρέπει να αντιμετωπίζονται αντιξοότητες. Στην συνέχεια τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η μητέρα των Ηνωμένων Πολιτειών δεδομένου ότι αυτήν χρησιμοποίησαν σαν πρότυπο οι πατέρες του Αμερικανικού έθνους, που υιοθέτησαν το δημοκρατικό πολίτευμα της.Και σαν μητέρα που νοιάζεται για το μέλλον του παιδιού της, κατέληξε ο John Rangos, η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρις ότου αυτές να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τώρα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 18 March 2009 - 2:18:28 UTC