Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκίνητων διεθνώς
  • [02] Συντρίμμια στον ωκεανό η πτήση 447
  • [03] O Πρόεδρος Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία
  • [04] Οι ΗΠΑ επαινούν την Κίνα
  • [05] Επανεξέταση μεγέθους εβραϊκών οικισμών από τις ΗΠΑ
  • [06] Κρούσματα της νέας γρίπης σε Χιλή και ΗΠΑ
  • [07] Η σορός του Λάμπρου Παπαντωνίου επιστρέφει στην Ελλάδα
  • [08] Κλίντον: Η Κίνα πρέπει να εξετάσει τα 'σκοτεινά γεγονότα' του παρελθόντος
  • [09] Μυστήριο παραμένει το δυστύχημα της Air France

  • [01] Μειώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκίνητων διεθνώς

    03-06-2009

    Σημαντικά υποχώρησαν τον Μάιο οι πωλήσεις των Αμερικανικών κατασκευαστών αυτοκινήτων, αλλά αναλυτές δηλώνουν ότι τα συνολικά στατιστικά στοιχεία για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι καλύτερα απ' ότι αναμενόταν.Τόσο οι Αμερικανικές εταιρείες όσο και τρεις μεγάλες Ιαπωνικές εταιρείες αυτοκινήτων ανακοίνωσαν σημαντική πτώση των πωλήσεων τους το Μάιο, από 24 έως 47%, σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

    Συγκεκριμένα η General Motors που ως γνωστόν κήρυξε πλέον πτώχευση και οδεύει προς αναδιοργάνωση, ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων της κατά 30%.H Chrysler, που βρίσκεται υπό καθεστώς πτώχευσης και αναδιάρθρωσης από τον Απρίλιο, ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων της κατά 47% και η Τρίτη μεγάλη Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Ford, ανακοίνωσε καλύτερες απ' τις αναμενόμενες πωλήσεις τον τελευταίο μήνα, αλλά και πάλι μικρότερες κατά 24% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

    Πάντως τόσο η Ford όσο και η GM πούλησαν περισσότερα αυτοκίνητα το Μάιο, απ' ότι τον Απρίλιο.

    Παράλληλα τρεις μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων ανακοίνωσαν και αυτοί μείωση των πωλήσεων τους.Συγκεκριμένα η Nissan είδε διολίσθηση του ποσοστού πωλήσεων κατά 33%, η Honda κατά 42% και η Toyota κατά 41%.

    [02] Συντρίμμια στον ωκεανό η πτήση 447

    03-06-2009

    Πολεμικό ελικόπτερο της Βραζιλίας επιστρέφει στη βάση του μετά απο έρευνες στον ωκεανό.

    Ο Υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας, Νέλσον Τζομπίν, επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στον νότιο Ατλαντικό Ωκεανό είναι χωρίς καμία αμφιβολία απομεινάρια του μοιραίου αεροσκάφους της Air France με 228 επιβαίνοντες, που χάθηκε από τα ραντάρ την Κυριακή.Βραζιλιανά αεροπλάνα εντόπισαν την Τρίτη καθίσματα, μεταλλικά κομμάτια και τμήμα του κινητήρα του αεροσκάφους, σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων ανοιχτά των ακτών της Βραζιλίας. Δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας που μετέβησαν αμέσως στο σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια και τα εξέτασαν επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για την πτήση 447.Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για επιζώντες. Πάντως παραμένει μυστήριο το τι ακριβώς προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους. Οι Γαλλικές αρχές θα στείλουν ρομποτικό υποβρύχιο για να ψάξει για τα μαύρα κουτιά του μοιραίου αεροσκάφους.Το βάθος του Ωκεανού στο συγκεκριμένο σημείο φθάνει μέχρι και τα 5 χιλιάδες μέτρα.

    [03] O Πρόεδρος Ομπάμα στη Σαουδική Αραβία

    03-06-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα αρχίζει σήμερα πενθήμερη περιοδεία σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης με στόχο την προσέγγιση του μουσουλμανικού κόσμου και την συμμετοχή στους εορτασμούς για την 65η επέτειο της απόβασης στην Νορμανδία. Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφτεί τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τη Γερμανία και τη Γαλλία στα πλαίσια των προσπαθειών βελτίωσης των σχέσεων των ΗΠΑ με τον Μουσουλμανικό κόσμο. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα δεν περιμένει το ταξίδι αυτό να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα αλλά αποτελεί μέρος μίας μακροσκελούς διαδικασίας.

    Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου θα είναι η Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Αμπντάλλα της Σαουδικής Αραβίας. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κάιρο όπου την Πέμπτη στο πανεπιστήμιο του Καϊρου θα απευθύνει διάγγελμα στον μουσουλμανικό κόσμο.

    Από την Αίγυπτο ο Πρόεδρος Ομπάμα θα μεταβεί στη Γερμανία όπου θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και μετά θα επισκεφτεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούκενβαλντ.

    Ο αμερικανός Πρόεδρος θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί και θα παραστεί στους εορτασμούς για την 65η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία.

    [04] Οι ΗΠΑ επαινούν την Κίνα

    03-06-2009

    Τίμοθυ Γκάιντερ και Χου Ζιντάο.

    Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθυ Γκάιτνερ, επαίνεσε την Κίνα για την συνεργασία της με τις ΗΠΑ στις προσπάθειες σταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας.

    Ο κ. Γκάιτνερ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Κίνας Ουέν Ζιαμπάο και τον Πρόεδρο Χου Ζιντάο τη Τρίτη και δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο χώρων έχει οδηγήσει 'στα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης'.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών επίσης δήλωσε ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι 'εμπιστεύονται' τις ενέργειες της κυβέρνησης Ομπάμα για την αναθέρμανση της οικονομίαςκαι καταλαβαίνουν γιατί τα μέτρα που παίρνουν οι ΗΠΑ είναι τόσο σημαντικά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

    Η Κίνα είναι η τρίτη σε μέγεθος οικονομική δύναμη μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και διατηρεί Αμερικανικά ομόλογα ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων που σημαίνει ότι είναι και η μεγαλύτερη πιστωτής της Ουάσιγκτον.

    [05] Επανεξέταση μεγέθους εβραϊκών οικισμών από τις ΗΠΑ

    03-06-2009

    Eχούντ Μπαράκ

    Σε συνάντηση του στο Λευκό Οίκο τη Τρίτη με τον σύμβουλο του προέδρου Ομπάμα για θέματα εθνικής ασφάλειας, στρατηγό Τζιμ Τζόουνς, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ζήτησε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν το αίτημα τους για περιορισμό των Εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη. Ο κ. Ομπάμα έχει ζητήσει απ' τους Ισραηλινούς να τερματίσουν κάθε εποικιστική δραστηριότητα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου έχει χαρακτηρίσει το αίτημα της Ουάσιγκτον 'παράλογο'.

    Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή, Τζώρτζ Μίτσελ, θα μεταβεί στη περιοχή την άλλη εβδομάδα με στόχο την προώθηση της Ισραηλο-Παλαιστινιακής ειρηνευτικής διαδικασίας.

    [06] Κρούσματα της νέας γρίπης σε Χιλή και ΗΠΑ

    03-06-2009

    Αξιωματούχοι της Χιλής δηλώνουν ότι 37χρονος άνδρας πέθανε από την νέα γρίπη. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο από την νόσο στην νότια Αμερική. Συνολικά 313 κρούσματα της νέας γρίπης έχουν επιβεβαιωθεί στη Χιλή.

    Παράλληλα εδώ στις ΗΠΑ, οι αρχές της πολιτείας Βιρτζίνια ανακοίνωσαν ότι η νέα γρίπη αποτέλεσε παράγοντα που συνετέλεσε στο θάνατο μιας γυναίκας, αλλά η ακριβής αιτία θανάτου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

    Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τοποθετεί στους 117 τον συνολικό αριθμό θανάτων από την νόσο. Επίσης ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι πλησιάζει προς ανακήρυξη πανδημίας για την γρίπη των χοίρων, καθώς η ασθένεια φαίνεται πως εξαπλώνεται σημαντικά εκτός ΗΠΑ.

    [07] Η σορός του Λάμπρου Παπαντωνίου επιστρέφει στην Ελλάδα

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    03-06-2009

    Φωτογραφία Δημήτρης Πανάγος.

    Η σορός του Λάμπρου Παπαντωνίου, του Έλληνα δημοσιογράφου που πέθανε στην Ουάσιγκτον ύστερα από πολύχρονη θητεία ως διπλωματικός ανταποκριτής διάφορων ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ταξιδεύει τις ώρες αυτές στην γενέτειρα του εκλιπόντος, το χωριό Μάνδρα της Ξάνθης, όπου και θα ταφεί.

    Το φέρετρό του Λάμπρου Παπαντωνίου, σκεπασμένο με την γαλανόλευκη, συνοδεύουν στο τελευταίο του αυτό υπερατλαντικό ταξίδι, οι ανεψιοί του Σταύρος και Αλέξανδρος Σταυράκης με τις οικογένειές τους και άλλοι διαμένοντες στην Αμερική συγγενείς του. Τους Έλληνες ανταποκριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς επίσης και ολόκληρη την Ελληνοαμερικανική δημοσιογραφική κοινότητα εκπροσωπεί στην ίδια πτήση ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον του τηλεοπτικού καναλιού MEGA και της Αθηναϊκής εφημερίδας ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

    Λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής του Λάμπρου Παπαντωνίου στις ρίζες του, έγινε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο δημοσιογράφο, στην οποίαν παρέστησαν συγγενείς, διπλωμάτες, συνάδελφοι, φίλοι και ακόμα περισσότεροι αναγνώστες και θαυμαστές του. Στους έξι άνδρες που σήκωσαν με τα χέρια τους το φέρετρο του Λάμπρου Παπαντωνίου και το μετέφεραν, πρώτα μέσα κι ύστερα έξω από την εκκλησία ήταν οι Πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κύπρου, Αλέξανδρος Μαλλιάς και Ανδρέας Κακουρής, αντίστοιχα, ο οποίοι κι έπλεξαν το εγκώμιο του μεταστάντος σε ομιλίες τους στην επιμνημόσυνη εκδήλωση.

    Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, Ιωάννης Ταυλαρίδης, διάβασε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στο οποίο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι ο Λάμπρος Παπαντωνίου 'ενέπνεε με τον μαχητικό λόγο του', 'υπήρξε σθεναρός πολεμιστής στον αγώνα για την θωράκιση, ενίσχυση και υπεράσπιση των δικαίων της Ελλάδας' και επίσης ότι 'υπήρξε ένθερμος πατριώτης και ακοίμητος φρουρός των ιερών και των οσίων του Έθνους, πάντοτε έτοιμος να αντιτάξει τον εαυτό του έναντι των επιβουλών της Ελλάδας και της Κύπρου'. Το γραπτό μήνυμα του Σεβασμιότατου Αμερικής κατέληξε λέγοντας πως ο Ελληνισμός και η ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες 'έχασαν έναν άξιο συνεχιστή των αγώνων της πατρίδας' και ότι η αφοσίωση του Λάμπρου Παπαντωνίου 'στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στις πανανθρώπινες ελληνικές παραδόσεις αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση'.

    Ο Απόστολος Ζουπανιώτης, εκδότης και διευθυντής της ομογενειακής εβδομαδιαίας εφημερίδας Greek News, με την οποία ο εκλιπών είχε μακρόχρονη επαγγελματική σχέση, αναφέρθηκε στην μεγάλη δημοσιογραφική δράση του Λάμπρου Παπαντωνίου αλλά και την μακρά προσωπική φιλία που είχε με αυτόν. Στην επιμνημόσυνη τελετή μίλησε και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Στέητ Ντιπάρτμεντ, Ελίζ Λάμποτ, που τόνισε την ιδιαίτερη εκτίμηση που είχαν τα μέλη της Ένωσής της για τον Έλληνα δημοσιογράφο. Η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, που κατά το παρελθόν φιλοξένησε κι αυτή έκτακτες συνεργασίες του Λάμπρου Παπαντωνίου, επίσης εξήρε την περιοδική συμβολή του σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματά της.

    Από το φέρετρο του Λάμπρου Παπαντωνίου πέρασαν κι έδωσαν τον τελευταίο τους χαιρετισμό και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του μεταξύ των οποίων ο Μιχάλης Ιγνατίου του MEGA, ο Δημήτρης Φίλιος της ΝΕΤ, ο Δημήτρης Πανάγος της Greek News, ο Σταύρος Παπαγερμανός του Ορθόδοξου Παρατηρητή, ο Φώτης Παπαγερμανός που συνεργάζεται με διάφορα ομογενειακά ΜΜΕ στην Νέα Υόρκη, η Δέσποινα Συριοπούλου του Flash, ο Πανίκος Παναγιώτου του ΑΠΕ, ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος του μπλόγκ Greek American News, η Athena Katsoulos του γραφείου δημοσίων σχέσεων του Στέητ Ντιπάρτμεντ και σύσσωμο το γραφείο τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, ο Βασίλης Καπετανγιάννης, που το διευθύνει, ο Άρης Παπαγεωργίου, η Μάγδα Χατζοπούλου, ο Θανάσης Φλώρος και η Θεοδώρα Τρογάδη.

    Τον Λάμπρο αποχαιρέτισαν επίσης και πολλές γνωστές προσωπικότητες της ομογένειας. Ήρθανε όχι σαν αξιωματούχοι ή ομογενειακοί παράγοντες αλλά σαν καλοί φίλοι του μεταστάντος με μόνο σκοπό να καταβοδώσουν έναν άνθρωπο που πραγματικά αγάπησαν. Ανάμεσά τους ήταν ο Γερουσιαστής Paul Sarbanes, ο καθηγητής Nikolaos Stavrou, ο αναλυτής John Sitilides, ο Ιδρυτής του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου Eugene Rossides και ο διευθυντής του ίδιου Ιδρύματος Nick Larigakis, o εκπρόσωπος της ΑΧΕΠΑ Andrew Kaffes, o δικηγόρος Nick Karambelas, η επιχειρηματίας Δέσποινα Φουρνιάδη, η συγγραφέας Πόπη Τουφίδου και αναρίθμητοι άλλοι.

    Στο μεταξύ, στον Λόφο του Καπιτωλίου, οι συμπρόεδροι της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Κογκρέσο, βουλευτές Carolyn Maloney, Δημοκρατική από την Νέα Υόρκη και Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανός από την Φλόριντα, εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση με την οποίαν εκφράζουν την βαθειά λύπη όλων και των 135 βουλευτών που ανήκουν στην ομάδα αυτή, για τον χαμό του Λάμπρου Παπαντωνίου. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εκλιπών ήταν 'διακεκριμένος δημοσιογράφος και χαρακτήρας με ηθική ακεραιότητα' ο οποίος 'επιδίωξε με ζήλο την αποκάλυψη της αλήθειας από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε σχέση με την στάση τους πάνω σε θέματα όπως εκείνο του ονόματος της πΓΔΜ, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων ζητημάτων υψίστης σπουδαιότητας για την Ελληνική κοινότητα'. Οι βουλευτές Maloney και Bilirakis καταλήγουν λέγοντας ότι ο Λάμπρος 'θα λείψει αφάνταστα σε όλους όσους τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του στο πέρασμα των χρόνων'.

    Εξ άλλου στο Σικάγο, ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, Περιφερειάρχης Αμερικής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, ανακοίνωσε ότι ο ομογενειακός οργανισμός 'Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα' σε συνεργασία και με άλλους ομογενειακούς φορείς θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο δενδροφύτευση και ειδικότερα την δημιουργία αλσυλίου στην Μάνδρα της Ξάνθης στην μνήμη του δημοσιογράφου που έφυγε.

    Στην επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον ο Πρέσβης της Ελλάδας Αλέξανδρος Μαλλιάς τόνισε ότι 'ο Λάμπρος έζησε και πέθανε αξιοπρεπής και ελεύθερος, ασυμβίβαστος και μαχητικός'.

    O Λάμπρος Παπαντωνίου δεν επεδίωξε ποτέ ούτε πλούτη ούτε τιμές. Του αρκούσε ότι είχε την εκτίμηση των συναδέλφων του, τον θαυμασμό των αναγνωστών του και την αγάπη των συγγενών και φίλων του. Τα τρία αυτά πράγματα τον έκαναν να νοιώθει σαν να ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

    Η γαλανόλευκη θα σκεπάζει τον Λάμπρο Παπαντωνίου σε ολόκληρο το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Και την Παρασκευή στις 3 το απόγευμα, τοπική ώρα Μάνδρας Ξάνθης, θα τον σκεπάσει το χώμα της χώρας που αγάπησε ίσως πιότερο και από την ζωή του.

    [08] Κλίντον: Η Κίνα πρέπει να εξετάσει τα 'σκοτεινά γεγονότα' του παρελθόντος

    03-06-2009

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να απολογηθεί για τους θανάτους όλων όσων έχασαν τη ζωή τους, ή χάθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στην πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου το 1989.

    Η κ. Κλίντον εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή την παραμονή της 20ης επετείου των επεισοδίων. Στις 4 Ιουνίου του 1989 η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε στρατιώτες και τανκς να εισέρθουν στη πλατεία Τιανανμέν και να απομακρύνουν φοιτητές και εργαζομένους, οι οποίοι διαδήλωναν επί εβδομάδες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

    Η κ. Κλίντον επεσήμανε ότι η Κίνα πρέπει να εξετάσει 'τα σκοτεινά γεγονότα' του παρελθόντος καθώς εξελίσσεται σε παγκόσμια οικονομική δύναμη.

    Εν τω μεταξύ, ενόψει της επετείου οι κινεζικές δυνάμεις ασφάλειας έχουν κατακλύσει την ιστορική πλατεία, εξετάζουν επισκέπτες σε σημεία ελέγχου και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    [09] Μυστήριο παραμένει το δυστύχημα της Air France

    03-06-2009

    Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα στο Παρίσι.

    Ο επικεφαλής της διερεύνησης της συντριβής του αεροσκάφους της AirFrance στον Ατλαντικό Ωκεανό, Πωλ Λουί Αρσλανιάν, δήλωσε ότι η ακριβής αιτία του δυστυχήματος ενδεχομένως να μην εξακριβωθεί ποτέ. Ο κ. Αρσλανιάν επεσήμανε ότι τα καίριας σημασίας 'μαύρα' κουτιά του αεροσκάφους βρίσκονται στον εξαιρετικά ορεινό βυθό του Ατλαντικού και γι' αυτό είναι πιθανό να μην βρεθούν ποτέ. Η Γαλλία έχει στείλει ρομποτικό υποβρύχιο στη περιοχή που βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ εμπειρογνώμονες υπολογίζουν το βάθος του Ωκεανού στο εν λόγω σημείο στα 7 χιλιάδες μέτρα.

    Παράλληλα ο μετεωρολόγος Χένρυ Μαργκάσιτι, δήλωσε στη ΦτΑ ότι το αεροσκάφος ενδεχομένως επλήγη από ισχυρή καταιγίδα με κεραυνούς και ανοδικά ρεύματα αέρος ταχύτητας 161 χιλιομέτρων την ώρα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 4 June 2009 - 1:18:20 UTC