Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-16

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ετοιμασίες για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης
  • [02] Από κοντά παρακολουθεί το Ιράν η κυβέρνηση Ομπάμα
  • [03] Συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για τους κρατούμενους του Γκουαντανάμο
  • [04] Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας στην Ουάσιγκτον
  • [05] Ανησυχία Ομπάμα για την κατάσταση στο Ιράν
  • [06] Αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του ιού Η1Ν1 στις ΗΠΑ
  • [07] Ομπάμα: Βόμβα έτοιμη να εκραγεί το Αμερικανικό σύστημα υγείας

  • [01] Ετοιμασίες για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    16-06-2009

    Την Τετάρτη 17 Ιουνίου αρχίζουν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις που για μια εβδομάδα θα πλαισιώσουν το μεγάλο παγκοσμίου ενδιαφέροντος πολιτιστικό γεγονός , που είναι τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 20 Ιουνίου. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια αλλά και αρχηγών κρατών, Πρωθυπουργών, Υπουργών, διεθνών προσωπικοτήτων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών, ξένων επιτροπών που έχουν δημιουργηθεί για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα καθώς και του Συλλόγου Αμερικανών Φίλων του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων που αναμένεται λαμπρή και θα μεταδοθεί σε απ ευθείας μετάδοση από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα.

    Η Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις ντύθηκαν ήδη στο πνεύμα των ημερών με καλαίσθητες αφίσες, ενώ από σήμερα άνοιξε τις πύλες της η ιστοσελίδα του Μουσείου που είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς το κοινό πλέον από όλο τον κόσμο θα μπορέσει να περιηγηθεί στους χώρους στην ιστορία και στο τρόπο λειτουργίας του Μουσείου ακόμη μάλιστα να προμηθευτεί τo εισιτήριο του μέσω του e-ticketing. Εισιτήριο που θα στοιχίζει μόνο 1 ευρώ το 2009 και διαδοχικά θα φθάσει τα 5 ευρώ το 2010. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι απλή www.theacropolismuseum.gr. Η περιήγηση στην ιστοσελίδα γίνεται μέσα από έξη ενότητες που δίνουν πληροφορίες : Για το τρόπο λειτουργίας (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές κλπ), Τις συλλογές (εκθέματα και ιστορικά στοιχεία) Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Το Μουσείο (οργάνωση και ιστορία) Προβολή του Μουσείου, με ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες και τέλος Τα εισιτήρια

    Η ιστοσελίδα επιφυλάσσει ακόμη μια έκπληξη. Το Σάββατο όλοι οι επισκέπτες της από οπουδήποτε σημείο στο κόσμο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου σ' απευθείας μετάδοση.

    [02] Από κοντά παρακολουθεί το Ιράν η κυβέρνηση Ομπάμα

    16-06-2009

    Η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για τα επεισόδια βίας στο Ιράν και τις καταγγελίες για διαφθορά στις προεδρικές εκλογές της Παρασκευής.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ίαν Κέλυ δήλωσε τη Δευτέρα ότι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στο Ιράν, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα παραμένει προσηλωμένη στην άμεση διπλωματική επαφή με το Ιράν για επίμαχα θέματα όπως το πυρηνικό του πρόγραμμα και η υποστήριξή του προς την τρομοκρατία.

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων ΕΘνών, Μπαν Κι Μουν, ζήτησε από του Ιρανούς ηγέτες να σεβαστούν την λαϊκή βούληση καθώς διερευνούν κατηγορίες για εκλογική νοθεία.

    Ο υποψήφιος των προεδρικών εκλογών μεταρρυθμιστής Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί ζήτησε την ακύρωση των αποτελεσμάτων τα οποία αναδεικνύουν νικητή τον νυν συντηρητικό Πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάτν.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκαν στο Λουξεμβούργο εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας από το Ιράν να εξετάσει τις εκλογικές καταγγελίες των υποστηρικτών του Μουσαβί.

    Εκατοντάδες ιρανοί μεταρρυθμιστές που ζουν στο εξωτερικό κατέβηκαν σε πορείες διαμαρτυρίας στη Κουάλα Λουμπούρ , το Ντουμπάι και το Λονδίνο με το σύνθημα: 'Που είναι η ψήφος μου'. Πορείες διαμαρτυρίας έγιναν και στην Ουάσιγκτον, την Νέα Υόρκη, το Ντάλλας και τη Καλιφόρνια.

    [03] Συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για τους κρατούμενους του Γκουαντανάμο

    16-06-2009

    Σίλβιο Μπερλουσκόνι

    Μετά από συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι η Ιταλία θα δεχτεί τρεις κρατούμενους απ' τις φυλακές στο Γκουαντάναμο.

    Νωρίτερα οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αποδοχή κρατουμένων από το Γκουαντάναμο.

    Κοινό ανακοινωθέν των Ευρωπαίων Υπουργών από το Λουξεμβούργο αναφέρει ότι ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να δεχτούν κρατουμένους εξετάζοντας τις υποθέσεις τους την κάθε μια ξεχωριστά.Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τον αριθμό των κρατουμένων που θα γίνουν δεχτοί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε ποιες είναι αυτές οι χώρες που έχουν προσφερθεί να κάνουν κάτι τέτοιο.Πάντως αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεισφέρουν οικονομικά στην επανεγκατάσταση των κρατουμένων.Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι η απόφαση της αυτή θα βοηθήσει τις ΗΠΑ στο θέμα του Γκουαντάναμο, ένα θέμα που είχε προκαλέσει σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει το κλείσιμο των φυλακών μέχρι τον Ιανουάριο.

    [04] Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας στην Ουάσιγκτον

    16-06-2009

    Λη Μιούνγκ Μπακ

    Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λη Μιούνγκ Μπακ, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες σήμερα με τον πρόεδρο Ομπάμα. Την Δευτέρα ο κ. Λη είχε συνομιλίες με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον.

    Αναμένεται ότι το θέμα της πυρηνικής απειλής από την Βόρεια Κορέα θα κυριαρχήσει στις συνομιλίες με τον κ. Ομπάμα. Πριν αναχωρήσει από την Σεούλ, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας είχε δηλώσει ότι παρά τις δηλώσεις της Πιονγκγιάνγκ, η απειλή μιας περιφερειακής πυρηνικής σύρραξης είναι μάλλον μικρή, αλλά επεσήμανε ότι η πραγματική απειλή έγκειται στην πιθανότητα πώλησης πυρηνικής τεχνολογίας από μέρους της Βόρειας Κορέας σε άλλα εχθρικά καθεστώτα ή τρομοκρατικές οργανώσεις.

    [05] Ανησυχία Ομπάμα για την κατάσταση στο Ιράν

    16-06-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στο Ιράν, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του διαδηλωτή σε αντικυβερνητική διαδήλωση τη Δευτέρα. Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι δεν θα ήταν σωστό να σιωπήσει για το θέμα των μετεκλογικών βιαιοτήτων και των καταγγελιών για εκλογική νοθεία στο Ιράν. Σημείωσε όμως ότι το Ιράν είναι αυτό που θα επιλέξει την ηγεσία του, αλλά οποιαδήποτε διερεύνηση των εκλογικών αποτελεσμάτων δεν θα πρέπει να καταλήξει σε αιματοχυσία, όπως είπε.

    Παράλληλα, η Περσική Υπηρεσία της ΦτΑ έχει κατακλυστεί από βίντεο, φωτογραφίες, ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα με πληροφορίες από Ιρανούς για την κατάσταση μέσα στη χώρα τους.

    Ο γενικός γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ζήτησε από τους Ιρανούς ηγέτες να σεβαστούν την λαϊκή βούληση καθώς διερευνούν κατηγορίες για εκλογική νοθεία.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντήθηκαν στο Λουξεμβούργο εξέδωσαν ανακοίνωση ζητώντας από το Ιράν να εξετάσει τις εκλογικές καταγγελίες των υποστηρικτών του Μουσαβί.

    Εκατοντάδες Ιρανοί που ζουν στο εξωτερικό συμμετείχαν σε πορείες διαμαρτυρίας στη Κουάλα Λουμπούρ, το Ντουμπάι και το Λονδίνο με το σύνθημα: 'Που είναι η ψήφος μου'. Πορείες διαμαρτυρίας έγιναν και στην Ουάσιγκτον, την Νέα Υόρκη, το Ντάλλας και τη Καλιφόρνια.

    Εξάλλου, Ιρανοί διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα συνεχιστούν και σήμερα τα συλλαλητήρια παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών και παρά τον θάνατο διαδηλωτή τη Δευτέρα στη διάρκεια μαζικού συλλαλητηρίου της αντιπολίτευσης στη Τεχεράνη. Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Τεχεράνης για να ακούσουν την ομιλία του μεταρρυθμιστή ηττημένου προεδρικού υποψήφιου Μιρ Χουσεΐν Μουσαβί.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένοπλοι μέλη κυβερνητικής πολιτοφυλακής άνοιξαν πυρ στο πλήθος με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας διαδηλωτής και να τραυματιστούν μερικοί άλλοι, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πυρπόλησαν το αρχηγείο της πολιτοφυλακής.

    Ο κ. Μουσαβί στεκούμενος στην οροφή αυτοκινήτου δήλωσε στο πλήθος ότι ο κόσμος θέλει να υπερασπιστεί την ψήφο και τα δικαιώματα του και κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλπονοθεία.

    [06] Αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του ιού Η1Ν1 στις ΗΠΑ

    16-06-2009

    Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν τον θάνατο μωρού τριών μηνών από τον ιό H1N1 της νέας γρίπης. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο απ' την νόσο στην συγκεκριμένη χώρα της νότιας Αμερικής. Οι αρχές δεν ανέφεραν πως το μωρό προσβλήθηκε απ' τον ιό, αλλά σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Αργεντινή έχουν επιβεβαιωθεί 343 κρούσματα της νόσου.

    Επίσης σύμφωνα πάντα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο ιός H1N1 της νέας γρίπης έχει προσβάλει περίπου 36 χιλιάδες ανθρώπους σε 76 χώρες και έχει προκαλέσει το θάνατο 163 ανθρώπων.

    Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων νέας γρίπης έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ. Από τη περασμένη Παρασκευή έχουν επιβεβαιωθεί 4.600 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ και 18 ακόμη θάνατοι ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων της νόσου στις 18 χιλιάδες περίπου, και τον συνολικό αριθμό θανάτων από τη νέα γρίπη στους 45.

    [07] Ομπάμα: Βόμβα έτοιμη να εκραγεί το Αμερικανικό σύστημα υγείας

    16-06-2009

    Σε ομιλία του στην πανίσχυρη Αμερικανική Ιατρική Ένωση, ο πρόεδρος Ομπάμα παρομοίασε το σύστημα υγείας των ΗΠΑ με βόμβα έτοιμη να εκραγεί και επεσήμανε ότι αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση.

    Στόχος της ομιλίας του κ. Ομπάμα ήταν να συγκεντρώσει υποστήριξη για τις προσπάθειες του μεταρρύθμισης του Αμερικανικού συστήματος υγείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι προσπαθεί να βρει τρόπο περιορισμού του κλιμακούμενου κόστους της υγείας και να προσφέρει ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους 46 εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.

    Πάντως οι Ρεπουμπλικανοί και ορισμένοι γιατροί έχουν επικρίνει μέρος του σχεδίου του κ. Ομπάμα που προβλέπει ανάμειξη του δημοσίου στην χορήγηση ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης. Η μερίδα αυτή διαφωνεί με την ιδέα ενός κοινωνικού συστήματος υγείας στις ΗΠΑ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 17 June 2009 - 1:18:20 UTC