Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-06-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατοντάδες Ελληνικές παραλίες βραβεύτηκαν με "Γαλάζιες Σημαίες"
  • [02] Ισόβια κάθειρξη στον Μπερνάρντ Μέιντωφ
  • [03] Μάχη στήθος με στήθος Δημοκρατικών-Σοσιαλιστών στην Αλβανία
  • [04] Λαβρώφ: Νέα δυναμική στις Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις
  • [05] Οι ΗΠΑ παραδίδουν τον έλεγχο των πόλεων του Ιράκ
  • [06] Το Ιράν επαναβεβαίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα

  • [01] Εκατοντάδες Ελληνικές παραλίες βραβεύτηκαν με "Γαλάζιες Σημαίες"

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    30-06-2009

    425 ελληνικές ακτές και 8 μαρίνες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία για το 2009 φέρνοντας την Ελλάδα στη δεύτερη θέση, μετά την Ισπανία, ανάμεσα σε 39 χώρες.

    H Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές πρότυπο ποιότητας, το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του, που είναι 29 συνολικά κριτήρια.

    Στην Ελλάδα ο νομός με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες είναι η Χαλκιδική, με 46 βραβευμένες παραλίες, ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα και το Λασίθι. Οι δήμοι με τις περισσότερες σημαίες είναι ο Δήμος Καλλιθέας Ρόδου με 26 παραλίες, ο Δήμος Αγ. Νικολάου Λασιθίου Κρήτης και ο Δήμος Σταγίρων Ακάνθου Χαλκιδικής. Τα νησιά με τις περισσότερες γαλάζιες παραλίες είναι η Κρήτη με 96, η Κέρκυρα με 32 και η Ρόδος με 31 παραλίες. Τέλος, στην Αθήνα (και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής) υπάρχουν μόνο εννέα καθαρές παραλίες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν μεγάλη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους.

    Ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι οι ακτές αυτές είναι καθαρές σε ότι αφορά την ποιότητα των νερών κολύμβησης, οργανωμένες, καθαρές από πλευράς περιβάλλοντος και πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας των λουομένων και προστασίας των ακτών.

    Στην Ελλάδα υπεύθυνος του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, που είναι και ο συντονιστής του διεθνούς προγράμματος 'Γαλάζιες Σημαίες'. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2.699 ακτές και 639 μαρίνες.

    [02] Ισόβια κάθειρξη στον Μπερνάρντ Μέιντωφ

    30-06-2009

    Σε 150 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο άνθρωπος που παραδέχτηκε ότι διοργάνωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό σχήμα πυραμίδας στις ΗΠΑ, ο Μπερνάρντ Μέιντωφ. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι η απόφαση στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όποιον αναλαμβάνει να επενδύσει τα χρήματα πελατών του.

    Χιλιάδες επενδυτές έχασαν δισεκατομμύρια δολάρια στις επενδύσεις τύπου πυραμίδας του Μπερνάρντ Μέιντωφ και ορισμένοι απ' αυτούς κατέθεσαν στο δικαστήριο και ζήτησαν την αυστηρότερη δυνατόν ποινή που προβλέπεται απ' το νόμο. Πριν το δικαστήριο ανακοινώσει την απόφαση του ο Μέιντωφ ζήτησε συγνώμη από τα θύματα της επενδυτικής του απάτης.

    [03] Μάχη στήθος με στήθος Δημοκρατικών-Σοσιαλιστών στην Αλβανία

    30-06-2009

    Σαλί Μπερίσα

    Πολύ μικρή παραμένει η διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας και των Σοσιαλιστών της αντιπολίτευσης, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων απ' τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, και ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, διαψεύδει καταγγελίες για εκλογική νοθεία.

    Με καταμετρημένο το 50% της ψήφου, τα αποτελέσματα δείχνουν πολύ μικρή πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος έναντι των Σοσιαλιστών, ενώ ανακοίνωση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη αναφέρει ότι οι παρατηρητές του κατέγραψαν βελτιώσεις σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογές στην Αλβανία, αλλά ανέφεραν προβλήματα όπως μέλη οικογενειών που ψήφιζαν για άλλους συγγενείς τους και ελλείψεις του μελανιού που χρησιμοποιείται για να αποτραπεί η διπλή ψήφος.

    Οι Σοσιαλιστές κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς για νοθεία των αποτελεσμάτων, καταγγελία που ο κ. Μπερίσα χαρακτήρισε 'παράλογη'.

    [04] Λαβρώφ: Νέα δυναμική στις Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις

    30-06-2009

    Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, δήλωσε ότι βλέπει μια νέα δυναμική στις Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις, αλλά επεσήμανε ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών θα πάρει χρόνο.

    Σε άρθρο του στο Αμερικανικό περιοδικό Newsweek ενόψει της συνόδου κορυφής της άλλης εβδομάδας μεταξύ του προέδρου Ομπάμα και του Ρώσου ομολόγου του, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, ο κ. Λαβρώφ ανέφερε ότι οι Αμερικανο-Ρωσικές σχέσεις έχουν γίνει πολύ μαχητικές και επεσήμανε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να δώσουν έμφαση στις προσπάθειες για την εκ νέου ρύθμιση των σχέσεων τους.

    Κατά την σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας θα εξεταστούν θέματα όπως η ανανέωση της συνθήκης περιορισμού των στρατηγικών όπλων, η ισχύς της οποίας εκπνέει το Δεκέμβρη. Ο κ. Μεντβέντεφ έχει δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα αν οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείψουν τα σχέδια τους ανάπτυξης αντιπυραυλικού συστήματος στην Ευρώπη.

    [05] Οι ΗΠΑ παραδίδουν τον έλεγχο των πόλεων του Ιράκ

    30-06-2009

    Ιρακινοί γιορτάζουν την απόσυρση των Αμερικανικών δυνάμεων

    Οι Ιρακινές δυνάμεις ασφάλειας ανέλαβαν και επίσημα τον έλεγχο της Βαγδάτης και άλλων πόλεων του Ιράκ, νωρίς σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την απόσυρση των Αμερικανικών μάχιμων δυνάμεων από τα αστικά κέντρα του Ιράκ.

    Σε ειδική τελετή τη Δευτέρα, ο ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στη Βαγδάτη, υποστράτηγος Ντάνιελ Μπόλτζερ, παρέδωσε στους Ιρακινούς ομολόγους του τα κλειδιά του κτηρίου του πρώην Υπουργείου Άμυνας, όπου στεγαζόταν το κοινό Αμερικανο-Ιρακινό στρατηγείο.

    Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στο μεγάλο πάρκο Ζάουρα της Βαγδάτης για εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ πυροτεχνήματα, και όχι εκρήξεις βομβών, γέμισαν τον ουρανό της Βαγδάτης.

    Επίσης παρελάσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στις επαρχίες Ντιγιάλα και Ντιβανία, ενώ η Ιρακινή κυβέρνηση κήρυξε τη Τρίτη, 30 Ιουνίου, 'Ημέρα Εθνικής Αυτεξουσιότητας'.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, που επικοινώνησε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ιράκ, Κρίστοφερ Χιλ, χαρακτήρισε την απόσυρση σημαντικό ορόσημο και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες να βοηθήσουν αν χρειαστεί.

    [06] Το Ιράν επαναβεβαίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα

    30-06-2009

    Το Συμβούλιο των Φρουρών του συντάγματος, η αρμόδια συνταγματική επιτροπή του Ιράν, επαναβεβαίωσε την νίκη του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου, μετά από μερική επανακαταμέτρηση των ψήφων.

    Τα Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το Συμβούλιο ανακοίνωσε το συμπέρασμα του σε επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών μετά την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης του 10% των ψηφοδελτίων σε πανεθνικό επίπεδο. Επίσης το Συμβούλιο των Φρουρών του συντάγματος στο Ιράν απέρριψε όλες τις καταγγελίες για εκλογικές ατασθαλίες και δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον ηττημένο μεταρρυθμιστή προεδρικό υποψήφιο Μιρ Χοσσεΐν Μουσαβί, αλλά ανέφερε ότι η συνάντηση αποδείχτηκε 'αναποτελεσματική'.

    Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Συμβουλίου η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι παραμένει ένα 'τεράστιο κενό αξιοπιστίας' στο Ιράν επί των αμφισβητούμενων εκλογικών αποτελεσμάτων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 1 July 2009 - 1:18:31 UTC