Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-07-31

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετακινήσεις αστέγων εκτός Νέας Υόρκης
  • [02] 'Ανησυχητική' η βία στην Τεχεράνη
  • [03] Έκκληση των Ταλεμπάν για εξέγερση
  • [04] Αποφυλακίζεται ο νεότερος κρατούμενος του Γκουαντάναμο
  • [05] Απέφυγε το 'γκρεμό' η αμερικανική οικονομία
  • [06] Η Πρόεδρος των Φιλιππίνων στο Λευκό Οίκο
  • [07] Μπύρα στο Λευκό Οίκο

  • [01] Μετακινήσεις αστέγων εκτός Νέας Υόρκης

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    31-07-2009

    Δυναμικά θέλει να λύσει το θέμα των αστέγων ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, όπως διαφαίνεται από την νέα από απόφασή του που γνωστοποίησε την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου.Προσφέρει, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για όλους τους άστεγους που θέλουν να φύγουν από την πόλη. Προϋπόθεση να υπάρχουν συγγενείς σε άλλη πολιτεία που δέχονται να τους φιλοξενήσουν. Τα εισιτήρια δεν περιορίζονται μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και για όλο τον κόσμο. Ειδικό πρακτορείο έχει αναλάβει τις εσωτερικές πτήσεις, και ο οργανισμών αστέγων τις διεθνείς.

    Τα εισιτήρια σίγουρα θα είναι πιο φτηνά από τις 36 χιλιάδες δολάρια που απαιτούνται τον χρόνο για να συντηρηθεί μια άστεγη οικογένεια στους πανάκριβους στεγαστικούς χώρους της Νέας Υόρκης.

    Ήδη έχει ξεκινήσει η εθελοντική μεταφορά οικογενειών σε 24 πολιτείες, αλλά και σε όλες τις Ηπείρους, οι περισσότεροι πάντως εντοπίζονται στο Πουέρτο Ρίκο, Φλόριδα, Γεωργία και Καρολίνα. Η ελπιδοφόρος είδηση είναι πως καμία συγγενική οικογένεια δεν αρνήθηκε να τους παραλάβει.

    [02] 'Ανησυχητική' η βία στην Τεχεράνη

    31-07-2009

    Η Ιρανική αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές στην Τεχεράνη, καθώς χιλιάδες Ιρανοί παραβίασαν τις εντολές της κυβέρνησης και συγκεντρωθήκαν σε δύο σημεία για να πενθήσουν όσους έχασαν τη ζωή τους στα μετεκλογικά επεισόδια βίας.

    Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε γκλοπ και δακρυγόνα κατά τουλάχιστον 2.000 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί σε ανοικτό χώρο προσευχής στο κέντρο της Τεχεράνης.

    Οι προεδρικοί υποψήφιοι Μιρ Χουσέιν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί, που έχασαν τις εκλογές, ζήτησαν την διεξαγωγή σιωπηρής τελετής με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τα αιματηρά επεισόδια.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, το Στέητ Ντηπάρτμεντ χαρακτήρισε 'ανησυχητική' τη χρήση βίας σε βάρος διαδηλωτών στο Ιράν.

    [03] Έκκληση των Ταλεμπάν για εξέγερση

    31-07-2009

    Οι Ταλεμπάν δηλώνουν ότι σκοπεύουν να προκαλέσουν προβλήματα στις εκλογές του άλλου μήνα στο Αφγανιστάν και ζητούν απ' τους Αφγανούς να μην πάνε να ψηφίσουν και να επιτεθούν στους ξένους. Ανακοίνωση της εξτρεμιστικής οργάνωσης χαρακτηρίζει τις εκλογές της 20ης Αυγούστου 'αμερικανική διαδικασία' που στοχεύει στο να παραπλανήσει τον Αφγανικό λαό. Οι Ταλεμπάν δηλώνουν ότι αντί οι Αφγανοί να μεταβούν στα 'ψεύτικα εκλογικά κέντρα', όπως τα χαρακτηρίζουν, θα πρέπει να αγωνιστούν για την απελευθέρωση της χώρας τους από τους ξένους εισβολείς.

    Στο μεταξύ, 4 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Πέμπτη από έκρηξη βόμβας στην επαρχία Χελμάντ. Παράλληλα οι Νατοϊκές δυνάμεις δήλωσαν ότι ένας στρατιώτης τους σκοτώθηκε από επίθεση ανταρτών στο νότιο Αφγανιστάν. Παράλληλα η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι οι 780 στρατιώτες της στο Αφγανιστάν μπορεί να αυξηθούν στους χίλιους, αν η κατάσταση το απαιτήσει, αλλά η Ιταλία δηλώνει ότι αναζητά στρατηγική απόσυρσης από το Αφγανιστάν μετά τις εκλογές της 20ης Αυγούστου.

    [04] Αποφυλακίζεται ο νεότερος κρατούμενος του Γκουαντάναμο

    31-07-2009

    Ομοσπονδιακή δικαστής διέταξε την αποφυλάκιση νεαρού κρατούμενου στις φυλακές στο Γκουαντάναμο της Κούβας, λέγοντας ότι κρατούνταν παράνομα από τις ΗΠΑ τα τελευταία εξήμισι χρόνια.

    Η δικαστής Έλεν Χούβελ εξέδωσε την απόφαση αυτή την Πέμπτη για την περίπτωση του Μωχαμέντ Τζαουάντ, που είναι ένας από του νεότερους κρατούμενους στο Γκουαντάναμο. Δικηγόροι του Τζαουάντ αναφέρουν ότι ήταν περίπου 12 ετών όταν συνελήφθη, ενώ το Πεντάγωνο αναφέρει ότι ιατρικές εξετάσεις τοποθετούν την ηλικία του στα 17.

    Η κ. Χούβελ δήλωσε ότι ο Τζαουάντ έχει υποστεί αρκετά και διέταξε την κυβέρνηση να την ενημερώσει για την υπόθεση του Τζαουάντ μέχρι τις 24 Αύγουστου. Οι δικηγόροι του κρατουμένου χαρακτήρισαν την απόφαση νίκη του γράμματος του νομού στις ΗΠΑ.

    [05] Απέφυγε το 'γκρεμό' η αμερικανική οικονομία

    31-07-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι νέα έκθεση θα δείξει συστολή της οικονομίας το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, αλλά όπως είπε, γενικότερα η αμερικανική οικονομία έχει απομακρυνθεί από 'το γκρεμό'.Επίσης ο κ. Ομπάμα παραδέχτηκε ότι η μείωση τον εργασιακών θέσεων αποτελεί σοβαρότατο πρόβλημα, αλλά παρατήρησε ότι έχει υπαναχωρήσει το ποσοστό μείωσης των θέσεων εργασίας από τον Ιανουάριο.Πάντως το Αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε λίγο πάνω από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

    [06] Η Πρόεδρος των Φιλιππίνων στο Λευκό Οίκο

    31-07-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με την Πρόεδρο των Φιλιππίνων, Γκλόρια Αρόγιο, για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Οι δύο ηγέτες εξέταζαν ευρύ φάσμα θεμάτων συμπεριλαμβανομένης της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας, του περιορισμού των πυρηνικών όπλων και των κλιματολογικών αλλαγών.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας των συνομιλιών ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι οι Φιλιππίνες αποτελούν ζωτικό συνδετικό κρίκο μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Ανατολικής Ασίας. O αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι η Μανίλα αποτελεί μία θετική παρουσία στην αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βιρμανία και των πυρηνικών όπλων στη Βόρεια Κορέα.

    Η κ. Αρόγιο είπε ότι οι ΗΠΑ παρέχουν απαραίτητη βοήθεια στη χώρα της για θέματα οικονομίας, διπλωματίας και ασφάλειας.

    [07] Μπύρα στο Λευκό Οίκο

    31-07-2009

    Από αριστερά: Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, ο καθηγητής Γκέιτς, ο αστυνομικός Κράουλι και ο Πρόεδρος Ομπάμα.

    'Φιλική και μεστή' χαρακτήρισε ο πρόεδρος Ομπάμα την συζήτηση που είχε στους κήπους του Λευκού Οίκου τη Πέμπτη το βράδυ με τους πρωταγωνιστές μιας υπόθεσης που πρωτοστατεί τις τελευταίες μέρες στην εσωτερική επικαιρότητα στις ΗΠΑ. Ο κ. Ομπάμα είχε προσκαλέσει για μια μπύρα στο Λευκό Οίκο τον καθηγητή του Χάρβαρντ Χένρυ Λούις Γκέιτς, που είναι μαύρος και τον αστυνομικό Τζέιμς Κράουλι, του τμήματος της πόλης Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης. Στις 16 Ιουλίου, ο κ. Κράουλι είχε συλλάβει τον κ. Γκέιτς έξω απ' το σπίτι του στο Κέιμπριτζ μετά από τηλεφώνημα γείτονα ότι πραγματοποιείται ληστεία στο εν λόγω σπίτι. Η σύλληψη του καθηγητή Γκέιτς από τον λευκό αστυνομικό ξύπνησε μνήμες φυλετικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ.

    Μετά την συνάντηση τη Πέμπτη το βράδυ ο κ. Ομπάμα ευχαρίστησε τον καθηγητή Γκέιτς και τον αστυνομικό Κράουλι για την αποδοχή της πρόσκλησης με στόχο την ολοκλήρωση του θέματος. Από την πλευρά του ο κ. Γκέιτς σημείωσε ότι στην συνάντηση στο Λευκό Οίκο οιεμπλεκόμενες πλευρές συζήτησαν τρόπους διευθέτησης τέτοιου είδους διαφορών στο μέλλον.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 1 August 2009 - 1:18:20 UTC