Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-07

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στη Νότια Αφρική
  • [02] Η τρομοκρατία αποτελεί 'τακτική'
  • [03] Στην τελική ευθεία το εμβόλιο για τη νέα γρίπη
  • [04] Εγκρίθηκε ο διορισμός Σοτομαγιόρ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
  • [05] Υψηλή η ανεργία, μειωμένες οι πωλήσεις λιανικής

  • [01] Επίσκεψη της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στη Νότια Αφρική

    07-08-2009

    Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον βρίσκεται στη Νότια Αφρική όπου αναμένεται να πιέσει τη χώρα να εντείνει τις προσπάθειές της για να αντιμετωπίσει 'τις αρνητικές επιπτώσεις του Προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε.Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει το Μουγκάμπε για παραβιάσεις των ανθρωπινών δικαιωμάτων και καταστροφική οικονομική πολιτική

    Η κ. Κλίντον έφτασε στο Γιοχάνεσμπουργκ την Πέμπτη και σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και να μιλήσεισε συνάντηση ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να έχει επίσης επαφές στην Πρετόρια με τον νοτιοαφρικανικό ομόλογό της και το Σάββατο με τον Πρόεδρο της χώρας Τζέικομπ Ζούμα. Προηγούμενος σταθμός της κ. Κλίντον ήταν η Σομαλία όπου δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την κυβέρνηση της χώρας στον αγώνα της κατά των μουσουλμάνων εξτρεμιστών. Η κ. Κλίντον συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Σομαλίας Σέικ Σαρίφ Σέικ Αχμέντ στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

    Η κ. Κλίντον είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διευρύνουν την υποστήριξη των ΗΠΑ για την κυβέρνηση του Προέδρου της Σομαλίας. Η αμερικανίδα υπουργός δεν αναφέρθηκε σε περεταίρω λεπτομέρειες, αλλά οι ΗΠΑ παρέχουν όπλα στην κυβέρνηση της Σομαλίας και εκπαιδεύουν τις δυνάμεις ασφάλειας.

    [02] Η τρομοκρατία αποτελεί 'τακτική'

    07-08-2009

    Τζον Μπρέναν

    O ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα αντιτρομοκρατίας Τζον Μπρέναν δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προσεγγίζει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ευρύτερα, πέρα από την χρήση των στρατιωτικής δύναμης και επικεντρώνεται στη διερεύνηση κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που συντελούν στην εμφάνιση της.

    Ο κ. Μπρέναν δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοι της αποτελούν ' μία μόνιμη και εξελισσόμενη απειλή'. Αλλά η διαφορά της κυβέρνησης Ομπάμα από αυτή του προκάτοχου του, του Προέδρου Μπους, είναι ότι ο νέος Πρόεδρος δεν χρησιμοποιεί τη φράση 'πόλεμος κατά της τρομοκρατίας' αλλά ορίζει την τρομοκρατία ως τακτική και μία τακτική δεν μπορεί ποτέ να ηττηθεί.

    Ο κ. Μπρέναν επεσήμανε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει μόνο να ορίσουν σε τι αντιτίθενται, αλλά και τι αντιπροσωπεύουν, συγκεκριμένα την ελευθερία, την ευημερία, τις ίσες ευκαιρίες και τις φιλοδοξίες που είναι κοινές με σ' ολόκληρο τον κόσμο.

    [03] Στην τελική ευθεία το εμβόλιο για τη νέα γρίπη

    07-08-2009

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι διεξάγονται πειράματα για τη δημιουργία εμβολίου κατά της νέας γρίπης σε 5 χώρες, και ότι αναμένεται να είναι διαθέσιμο τον άλλο μήνα. Η επικεφαλής έρευνας του Παγκόσμιου οργανισμού Μαρί Πώλ Κιενί επεσήμανε ότιεπιστήμονες στην Αυστραλία, τη Βρετανία, την Κίνα, την Γερμανία και τις ΗΠΑ διεξάγουν πειράματα για εμβόλιο κατά του H1N1 σε εθελοντές. Η κ Κιενί πρόσθεσε ότι και άλλες χώρες πρόκειται να αρχίσουν άμεσα δοκιμές για την αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε περίπου 4 εβδομάδες.

    Η επικεφαλής έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέρριψε αναφορές ότι το εμβόλιο δημιουργήθηκε στα γρήγορα και δεν είναι ασφαλές. Είπε επίσης ότι σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να εμφανιστούν ήπιες παρενέργειες όπως πυρετός και ναυτία, αλλά η εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων είναι σπανία και ο περισσότερος κόσμος δεν θα παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

    Ο τελευταίος απολογισμός της γρίπης είναι 162.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο και 1.154 θανάτους.

    [04] Εγκρίθηκε ο διορισμός Σοτομαγιόρ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

    07-08-2009

    Εγκρίθηκε ο διορισμός της Σόνιας Σοτομαγιόρ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Η ηλικίας 55 ετών Σοτομαγιόρ είναι η πρώτη ισπανόφωνη δικαστής που ανέρχεται στο ανώτατο αυτό δικαστικό αξίωμα. Η γερουσία ενέκρινε το διορισμό της με 68 ψήφους υπέρ έναντι 31. Η κ. Σοτομαγιόρ αναμένεται να ορκιστεί το Σάββατο.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε βαθιά ικανοποίηση και είπε οι ψήφοι εμπιστοσύνης επιβεβαιώνουν ότι η Σοτομαγιόρ διαθέτει το πνευματικό εύρος, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία που χρειάζεται για να υπηρετήσει το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

    Η κ. Σοτομαγιόρ θα είναι η τρίτη γυναίκα που θα διοριστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι γονείς της προέρχονται από το Πόρτο Ρίκο. Θα αντικαταστήσει τον φιλελεύθερο Δικαστή Ντέινβιντ Σούτερ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε. Oι Δημοκρατικοί την χαρακτηρίζουν σαν μία έμπειρη μετριοπαθή δικαστή.

    [05] Υψηλή η ανεργία, μειωμένες οι πωλήσεις λιανικής

    07-08-2009

    Η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει ότι μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των ατόμων που κάνουν αίτηση για επίδομα ανεργίας. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας δήλωσε οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 38.000 στις 550.000. Όμως το υπουργείο επισημαίνει επίσης ότι ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 69.000 στα 6,3 εκατομμύρια.

    Η κυβέρνηση Ομπάμα χρησιμοποιεί μέρος του πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Κριστίνα Ρόουμερ υπερασπίστηκε την προσέγγιση της κυβέρνησης λέγοντας ότι συνετέλεσε στην επιβράδυνση της ύφεσης. Η κ Ρόουμερ συνέκρινε το πακέτο ενίσχυσης με φάρμακο το οποίο σταμάτησε την πτωτική πορεία της οικονομίας

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς αναφερθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χορήγηση και ενός άλλου πακέτου ενίσχυσης στο εγγύς μέλλον και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα περιμένει η ανεργία να ξεπεράσει το 10% προτού αρχίσει να μειώνεται. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 9 κόμμα 5 %.

    Αλλά και οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ εμφανίζουν πτώσηγια ενδέκατο κατά σειρά μήνα.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 8 August 2009 - 1:18:22 UTC