Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα ύψη του έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού στις ΗΠΑ
  • [02] Στην εποικιστική του δραστηριότητα επιμένει το Ισραήλ
  • [03] Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν παραδέχονται το θάνατο του διοικητή τους
  • [04] Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιράκ και Συρίας
  • [05] Αναβάλλεται η εκτόξευση του Ντισκόβερι
  • [06] Αρχικά αποτελέσματα εκλογών στο Αφγανιστάν: Καρζάι 40,6%, Αμπτουλά 38,7%

  • [01] Στα ύψη του έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού στις ΗΠΑ

    25-08-2009

    Ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο προειδοποιούν ότι το έλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό θα αυξηθεί φέτος στο ύψος ρεκόρ του 1.6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Το ποσό αυτό ξεπερνά κατά πολύ το έλειμμα των 455 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε ο περσινός προϋπολογισμός. Η διαφορά έγκειται στα διάφορα μαζικά προγράμματα οικονομικής ανάκαμψης που υιοθετήθηκαν στο μεταξύ με στόχο να αναχαιτιστεί η οικονομική ύφεση.

    Το αρμόδιο για θέματα Διοίκησης και Προϋπολογισμού γραφείο του Λευκού Οίκου προέβλεψε ότι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια το έλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το χάσμα ανάμεσα στα έσοδα και τα έξοδα του κράτους, θα φθάσει τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η αντίστοιχη υπηρεσία του Κογκρέσου προβλέπει ότι αύξηση στο ύψος των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο.

    Και τα δύο γραφεία προβλέπουν ότι το ανερχόμενο σε 11.7 τρισεκατομμύρια δολάρια εθνικό χρέος θα διπλασιαστεί στην επόμενη δεκαετία.

    Αλλά δεν ήταν όλα τα οικονομικά νέα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αρνητικά. Νέα έρευνα δείχνει ότι η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην οικονομία της χώρας βελτιώθηκε σημαντικά τον Αύγουστο. Επίσης ο δείκτης αξιών ακινήτων σε 20 μεγάλα αστικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε ότι οι τιμές των σπιτιών αυξήθηκαν για πρώτη φορά από τριών ετών στο τρίμηνο Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου 2009.

    [02] Στην εποικιστική του δραστηριότητα επιμένει το Ισραήλ

    25-08-2009

    Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι η χώρα του προσπαθεί να βρει συμβιβαστική λύση με τις ΗΠΑ που θα επιτρέψει στο Ισραήλ να συνεχίσει την εποικιστική του δραστηριότητα και συγχρόνως να αρχίσει ξανά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνους.

    Αμερικανοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι θέλουν το Ισραήλ να σταματήσει την οικοδομική του δραστηριότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη για την προώθηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

    Στα πλαίσια επίσκεψής του στο Λονδίνο την Τρίτη ο κ Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ δεν θα δεχτεί περιορισμούς στην ανέγερση νέων κατοικιών στην Ιερουσαλήμ και πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι κατά τη διάρκεια επαφών με αμερικανούς αξιωματούχους να βρεθεί τρόπος να αρχίσουν οι συνομιλίες για την επικράτηση ειρήνης και να επιτραπεί επίσης στους κατοίκους των οικισμών να συνεχίσουν τη ζωή τους.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος συναντήθηκε με το Ισραηλινό ηγέτη στο Λονδίνο, είπε ότι είναι αισιόδοξος για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, αλλά επανέλαβε και αυτός αίτημα για την άρση της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ.

    [03] Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν παραδέχονται το θάνατο του διοικητή τους

    25-08-2009

    Μπαϊταλάχ Μεχσούντ

    Διοικητές των Ταλιμπάν στον Πακιστάν παραδέχτηκαν ότι ο ηγέτης τους Μπαϊταλάχ Μεχσούντ σκοτώθηκε από αμερικανική αεροεπιδρομή. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εξτρεμιστική οργάνωση παραδέχτηκε το θάνατο του αρχηγού της.

    Αμερικανοί και Πακιστανοί αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει το θάνατο του Μεχσούντ από επιδρομή στις 5 Αυγούστου κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, αλλά οι Ταλιμπάν είχαν διαψεύσει επανειλημμένα τη συγκριμένη ανακοίνωση.

    Την Τρίτη όμως 2 διοικητές των Ταλεμπάν ανακοίνωσαν το θάνατο του ηγέτη τους από τραυματισμούς που προκλήθηκαν από την επιδρομή.

    [04] Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιράκ και Συρίας

    25-08-2009

    Το Ιράκ και η Συρία ανακάλεσαν τους πρέσβεις τους στα πλαίσια διπλωματικού επεισοδίου σχετικά με βομβιστικές επιθέσεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άτομα στην Ιρακινή πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

    Οι Ιρακινοί πιστεύουν ότι για τις επιθέσεις ευθύνονται υποστηρικτές του κόμματος Μπαάθ που βρίσκονται στην Συρία. Την Τρίτη αξιωματούχοι ανακάλεσαν τον Ιρακινό πρέσβη στη Δαμασκό και διέταξαν σύριους αξιωματούχους να παραδώσουν 2 άντρες που έχουν σχέση με τις επιθέσεις.

    Η Συρία απάντησε με την απομάκρυνση του δικού της πρέσβη από το Ιράκ και ζητώντας από τις ιρακινές αρχές αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς τους.

    Την Τρίτη η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσειςτης περασμένης εβδομάδας στο Υπουργείο Άμυνας και Εξωτερικών στο κέντρο τη Βαγδάτης.

    [05] Αναβάλλεται η εκτόξευση του Ντισκόβερι

    25-08-2009

    Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία ανέβαλλε για δεύτερη φορά την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Ντισκόβερι αυτή την εβδομάδα λόγω προβληματικής βαλβίδας καυσίμων.

    Το Ντισκόβερι επρόκειτο να εκτοξευτεί σήμερα. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

    Αποστολή του διαστημοπλοίου θα είναι η μεταφορά εξοπλισμού στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    [06] Αρχικά αποτελέσματα εκλογών στο Αφγανιστάν: Καρζάι 40,6%, Αμπτουλά 38,7%

    25-08-2009

    Στο Αφγανιστάν η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή λέει ότι ο Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι διατηρεί μικρό προβάδισμα του αντιπάλου του Αμπντουλά Αμπντουλά κατά την καταμέτρηση του 10% ψήφων από τις προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

    Σύμφωνα με την επιτροπή ο κ. Καρζάι έλαβε 40,6% της ψήφου, ενώ ο κ. Αμπτουλά 38,7%.

    Εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής δήλωσε στη ΦτΑ ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν δίνουν σε κανένα υποψήφιο το δικαίωμα να ανακηρύξει τον εαυτό του νικητή. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου.

    Εξάλλου, ο κ. Αμπτουλά δήλωσε ότι έχει στην κατοχή βίντεο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ευρεία καλπονοθεία στα εκλογικά κέντρα.

    Σε άλλες εξελίξεις, αφγανοί αξιωματούχοι λένε ότι τουλάχιστον 40 άτομα σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη βόμβαςστο Κανταχάρ στο νότιο τμήμα της χώρας.Ο επικεφαλής τους του επαρχιακού συμβουλίου της Κανταχάρ Αχμάντ Ουάλι Καρζάι, που είναι αδελφός του Προέδρου της χώρας Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε στη ΦτΑ ότι από έκρηξη βυτιοφόρου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 64 άτομα και έσπασαν οι πόρτες και τα παράθυρα κτιρίων σε ακτίνα μισού χιλιομέτρου από το σημείο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο. Αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι μετα την έκρηξη επακολούθησαν ανταλλαγές πυρών στους δρόμους της πόλης.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Wednesday, 26 August 2009 - 1:18:21 UTC