Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-08-27

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έφυγε ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι
  • [02] Διευρύνεται το προβάδισμα του Καρζάι
  • [03] Με εταιρεία δημοσίων σχέσεων συνεργάζεται το Πεντάγωνο;
  • [04] Η ανθρωπότητα πενθεί τον Κένεντι
  • [05] Πολιτικοί ηγέτες στην Αμερική μιλούν για το έργο του ΄Εντουαρντ Κένεντι

  • [01] Έφυγε ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι

    Γιώργος Μπίστης

    Ουάσιγκτον

    27-08-2009

    Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι, ένας από τους νομοθέτες με την μακρότερη θητεία και την μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, πέθανε σε ηλικία 77 χρονών. Ήταν ο νεώτερος αδελφός του αείμνηστου Προέδρου Τζων Φιτζέραλντ Κένεντι.

    Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο θάνατος του Γερουσιαστή επήλθε αργά την Τρίτη το βράδυ στο σπίτι του, στην παραθαλάσσια κωμόπολη Χαϊάνις Πόρτ, στην Πολιτεία Μασαχουσέτη. Είχε καρκίνο στον εγκέφαλο ο οποίος διαγνώστηκε μόλις πέρσι.

    Η σχετική ανακοίνωση λέει πως ήταν το δυσαναπλήρωτο επίκεντρο της οικογένειας Κένεντι και το χαρμόσυνο φως στην ζωή των μελών της.

    Η σορός του θα εκτεθεί σε δημόσια θέα στην Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζων Κένεντι και στο Μουσείο της Βοστώνης.Η κηδεία θα γίνει σε εκκλησία της Βοστώνης και ο ενταφιασμός του στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλιγκτον, έξω από την Ουάσιγκτον, όπου έχουν ταφεί και τα δύο αδέλφια του, ο Πρόεδρος Τζων Κένεντι και ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι.

    Ο Έντουαρντ Κένεντι, γνωστός σε πολλούς Αμερικανούς ως 'Τεντ', πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου δωδεκάμηνου μακριά από το γραφείο του στην Γερουσία. Λόγω της ασθένειάς του αναγκάσθηκε να δουλεύει από το σπίτι του, στο Χαϊάνις Πορτ, πάνω σε διάφορα θέματα, ιδιαίτερα στο θέμα της ανάπτυξης εθνικού συστήματος ιατρικής περίθαλψης για όλους τους Αμερικανούς, το οποίο ήταν και η κύρια νομοθετική επιδίωξη της καριέρας του.

    Ο Έντουαρντ, ή ο τελευταίος των Κένεντι, όπως τον αποκαλούν πολλοί, εκπροσώπησε την Μασαχουσέτη στην Αμερικανική Γερουσία από το 1962 μέχρι του θανάτου του. Την ίδια γερουσιαστική θέση κατείχε προηγουμένως ο Πρόεδρος Κένεντι.

    Κατά την πολύχρονη θητεία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο ο Έντουαρντ Κένεντι ήταν σθεναρός υποστηρικτής πολλών φιλελεύθερων ιδεωδών και στόχων, περιλαμβανομένου του κινήματος για ισοπολιτεία λευκών και μαύρων και διάφορων προγραμμάτων στους τομείς της παιδείας, της μετανάστευσης και βέβαια της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής συχνά συνεργάζονταν με την Ρεπουμπλικανική παράταξη στην προσπάθειά του να πετύχει την θεσμοθέτηση των προγραμμάτων του.

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, του οποίου την υποψηφιότητα είχε υποστηρίξει ο Έντουαρντ Κένεντι κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις περσινές προεδρικές εκλογές, απέμεινε στον καρκινοπαθή Γερουσιαστή το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, νωρίτερα τον μήνα αυτό. Η υγεία του Κένεντι δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί στην τελετή της απονομής του Μεταλλίου στον Λευκό Οίκο.

    Τον Ιανουάριο, ο Γερουσιαστής Κένεντι είχε καταρρεύσει στην διάρκεια επίσημου γεύματος που δόθηκε στο Κογκρέσο αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα και της ανάληψης των καθηκόντων του στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ο Κένεντι ήταν δριμύτατος επικριτής τόσο του Πολέμου στο Βιετνάμ στις δεκαετίες 1960-70,όσο και της υπό Αμερικανική ηγεσία εισβολής στο Ιράκ, το 2003. Το πάθος με το οποίο προωθούσε τις απόψεις του, η απόλυτη προσήλωσή την οποία είχε στις πεποιθήσεις του, το αγέρωχο ύφος του και η ικανότητά του να χτίζει γέφυρες συνεργασίας με νομοθέτες του ρεπουμπλικανικού

    Η συμπαράσταση των Ελλήνων της Αμερικής στο βαρύ πένθος της οικογένειας Κένεντι όταν δολοφονήθηκαν ο Τζων και ο Ρόμπερτ είχε εκτιμηθεί βαθειά από τον Έντουαρντ, ο οποίος έδειξε πολλές φορές τα φιλελληνικά αισθήματά του υποστηρίζοντας στην Γερουσία νομοσχέδια που προώθησε η ομογένεια. Ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος, που ανέπτυξε έντονη δράση στην Αμερική για την ανατροπή της δικτατορίας στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1967-74, μας θυμίζει ότι το ενδιαφέρον του Έντουαρντ Κένεντυ για την Ελλάδα είχε εκδηλωθεί από νωρίς στην καριέρα του. Ο ίδιος διαπίστωσε το ενδιαφέρον αυτό σε κάποια στιγμή του 1962, την χρόνια δηλαδή που ο Έντουαρντ κατέβηκε για πρώτη φορά ως υποψήφιος για την Γερουσία. Όπως μου είπε απόψε τηλεφωνικά, ο Έντουαρντ του τηλεφώνησε τότε και τον συμβούλεψε για ένα προσωπικό του θέμα στην Ελλάδα. Επίσης ο Εντουαρντ Κέννενυ ενδιαφέρονταν για την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο εξετάζει εκτενώς στο βιβλίο του 'Η κρίση στην Κύπρο'.

    Η προσωπική του ζωή ήταν γεμάτη από τραγωδίες και σκάνδαλα. Τα δύο αδέλφια του, ο Πρόεδρος Τζων Κένεντι και ο Γερουσιαστής Κένεντι, δολοφονήθηκαν ο ένας λίγα χρόνια μετά τον άλλον. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Τζόζεφ Κένεντι σκοτώθηκε το 1944 κατά την διάρκεια αεροπορικής επιχείρησης του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

    Ο ίδιος οΈντουαρντ τραυματίστηκε σοβαρά σε συντριβή ενός μικρού αεροπλάνου. Το 1969 είχε αυτοκινητικό ατύχημα στο νησάκι Τσαπακουΐντικ της Μασαχουσέτης, το οποίο στοίχησε την ζωή μιας συνεπιβάτισσας του. Αργότερα, στην δίκη που έγινε σε σχέση με την υπόθεση αυτή, παραδέχτηκε ενοχή στην κατηγορία ότι εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

    Ο πρώτος γάμος του με την Τζοάν Μπένετ Κένεντι διαλύθηκε με διαζύγιο ύστερα από 24 χρόνια. Αργότερα παντρεύτηκε την Βικτώρια Ρέγκι, που παράμεινε μαζί του μέχρι τώρα, μαζί με τα τρία παιδιά που απέκτησε από τον προηγούμενο γάμο του και με την αδελφή του, την Τζιν Κένεντι Σμιθ, η οποία είναι πλέον το μόνο από τα 9 συνολικά παιδιά της οικογένειας Κένεντι που παραμένει εν ζωή.

    Η αυτοβιογραφία του Τεντ Κένεντι με τίτλο 'Αληθινή Πυξίδα' είναι προγραμματισμένη να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο.

    [02] Διευρύνεται το προβάδισμα του Καρζάι

    27-08-2009

    Χαμίντ Καρζάι

    Στο Αφγανιστάν τα τελευταία στοιχεία από τις προεδρικές της περασμένης εβδομάδας δείχνουν να διευρύνεται το προβάδισμα του Προέδρου Χαμίντ Καρζάι έναντι του αντιπάλου του Αμπτουλάχ Αμπτουλάχ.Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής με καταμετρημένο το 17% των ψήφων ο πρόεδρος Καρζάι παίρνει 45% και ο Αμπτουλάχ 35%.

    Εκλογικοί αξιωματούχοι λένε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίςγια να προσβλέψει κανείς την τελική έκβαση των εκλογών. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται κατά τις 3 Σεπτεμβρίου.

    Σε άλλες εξελίξεις, αφγανοί αξιωματούχοι λένε ότι εξτρεμιστές των Ταλιμπάν εισέβαλαν σε νοσοκομείο στην επαρχία Πακτίκα στα ανατολικά της χώρας την Τετάρτη. Επακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις συμμαχικές δυνάμεις από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 από τους δράστες, ενώ άλλοι 6 συνελήφθησαν.

    Επίσης 2 αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά επεισόδια βίας.

    [03] Με εταιρεία δημοσίων σχέσεων συνεργάζεται το Πεντάγωνο;

    27-08-2009

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εξετάζουν δημοσιογράφους που θέλουν να μεταβούν στο Αφγανιστάν και να έχουν την προστασία των αμερικανικών στρατευμάτων. Ο διεθνής οργανισμός άφησε να εννοηθεί ότι το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί εταιρεία δημοσίων σχέσεων για να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι καλύπτουν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Ο γενικός γραμματέας του οργανισμού δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες εγείρουν ερωτήματα για το αν ο αμερικανικός στρατός ενδιαφέρεται να βοηθήσει δημοσιογράφους να εργαστούν ελεύθερα στο Αφγανιστάν.

    Εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε ότι η άδεια εισόδου για μέλη των μέσων ενημέρωσης στο Αφγανιστάν εξαρτάται από τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τον αμερικανικό στρατό.

    [04] Η ανθρωπότητα πενθεί τον Κένεντι

    27-08-2009

    Ηγέτες της διεθνούς κοινότητας εξήραν το έργο του Γερουσιαστή Έντουαρντ Κένεντι που πέθανε στην Μασαχουσέτη.

    Αναφέρθηκαν στη προσήλωσή του σε ευρεία γκάμα θεμάτων από τις μεταρρυθμίσεις στη υγειονομική περίθαλψη, μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην επικράτηση ειρήνης στη Βόρειο Ιρλανδία. Ο Γερουσιαστής ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που υποστήριξαν την ειρηνευτική διαδικασία, η οποία το 1998 απέληξε στην λεγόμενη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, που έδωσε τέλος στην αναταραχή στην Βόρεια Ιρλανδία.

    Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουβεν χαρακτήρισε τον Κένεντι 'καλό φίλο' της χώρας του, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Μπέρτι Άχερν, επαίνεσε τον αμερικανό γερουσιαστή για τον, όπως τον χαρακτήρισε, τεράστιο ρόλο του στον τερματισμό της Βορειο-ιρλανδικής διαμάχης.

    Τόνι Μπλέαρ

    Ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Τονι Μπλέαρ, που παρακολούθησε από κοντά τις διαπραγματεύσεις της Μεγάλης Παρασκευής είπε ότι ο Κένεντι είναι ένας πραγματικός δημόσιος λειτουργός ταγμένος στην υπηρεσία του δικαίου και της προώθησης ευκαιριών.

    Στον σχεδόν μισό αιώνα της θητείας του στο Κογκρέσο ο Κένεντι έγινε γνωστός ως ο υποστηρικτής των αδυνάμων.

    Αγωνίστηκε για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Χιλή, προώθησε τις ανάγκες των προσφύγων και ηγήθηκε στην προσπάθεια του Κογκρέσου να επιβάλει κυρώσεις στην Νότια Αφρική για την πολιτική του Άπαρχάϊντ την οποία ακολουθούσε στην δεκαετία 1980.

    Ο Νοτιοαφρικανός τέως Πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, πενθεί για την, όπως γράφει, απώλεια 'ενός πρωταθλητή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του πολίτη'. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο νυν Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέϊκομπ Ζούμα απηύθυνε θερμά συλλυπητήρια στον Αμερικανικό λαό και την οικογένεια Κένεντι.

    Μπαν Κιν Μουν

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν χαρακτηρίζει τον Κένεντι ως 'προασπιστή των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των ανυποστήρικτων πολιτών'. Κατά την έκφρασή του, ο Κένεντι 'εργάστηκε για ότι το καλύτερο για όλους μας'.

    Ο Γερουσιαστής Κένεντι ήταν επικριτής του πολέμου στο Βιετνάμ, πριν από μισό περίπου αιώνα, και της Αμερικανο-εμπνευσμένης εισβολής στο Ιράκ στην περίοδο της προεδρίας Τζωρτζ Μπους. Μετά την απόφασή του να καταψηφίσει την χορήγηση κονδυλίων για την στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ το 2002 ο ΄Εντουαρντ Κένεντι είπε ότι αυτός ήταν και η καλύτερη ψήφος από τότε που έγινε μέλος της νομοθετικής εξουσίας το 1962.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Κέβιν Ράντ είπε ότι ο Κένεντι ήταν ένας 'μεγάλος Αμερικανός ο οποίος και έκανε μια εκπληκτική συμβολή στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην διεθνή σκηνή'.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι ο αείμνηστος Γερουσιαστής 'ηγήθηκε της παγκόσμιας εκστρατείας για την εκπαίδευση των παιδιών και την ιατρική περίθαλψη γι αυτό και τον πενθεί ο κόσμος σε όλες τις ηπείρους'.

    Άγκελα Μέρκελ

    Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι ο Κένιντι ήταν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Αμερικανικής πολιτικής ιστορίας και πως 'η προσήλωσή του στην δικαιοσύνη και την ειρήνη χαρακτηρίζονταν από πεποίθηση και αποφασιστικότητα'.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι ο Κένεντι ήταν 'πρωταθλητής για έναν καλύτερο κόσμο' και 'μεγάλος φίλος του Ισραήλ'. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Περέζ τον χαρακτήρισε ως 'μεγάλο ηγέτη με ισχυρή φωνή τον οποίον σέβεται ολόκληρη η ανθρωπότητα'.

    Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της Ιταλίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο δήλωσε πως ο Κένεντι 'έχει αφήσει την σφραγίδα του πάνω σε πολλά επιτεύγματα και του αξίζει για αυτό ο ευγνωμοσύνη ολόκληρου του ελεύθερου κόσμου'.

    [05] Πολιτικοί ηγέτες στην Αμερική μιλούν για το έργο του ΄Εντουαρντ Κένεντι

    27-08-2009

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι ήταν ένας 'εκπληκτικός ηγέτης' και 'ένας από του πιο επετυχημένους αμερικανούς που υπηρέτησαν ποτέ την χώρα αυτή'.

    Μιλώντας από θέρετρο της περιοχής Martha'sVineyard, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της οικογένειας Κένεντι στην Μασαχουσέτη, ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι το έργο του Κένεντι στο Κογκρεσο συνέβαλε στην παγίωση μεγαλύτερης ισότητας και περισσότερης δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι ιδέες και τα ιδεώδη του Κένεντι αντικατοπτρίζονται τόσο σε σειρά νομοθετικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί όσο και στην ζωή εκατομμυρίων πολιτών της χώρας αυτής.

    Τζόζεφ Μπάιντεν

    Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόζεφ Μπάϊντεν συμφώνησε ότι ο Κένεντι αφιέρωσε την ζωή του στο χτίσιμο μιας πιο δίκαιης Αμερικής.

    Οι σημαίες έξω από τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και άλλα κρατικά κτίρια στην Ουάσιγκτον κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για τον εκλιπόντα γερουσιαστή.

    Το έργο του Έντουαρντ Κένεντι εξήραν πολλοί παράγοντες από κάθε γωνιά του πολιτικού φάσματος των Ηνωμένων Πολιτειών, περιλαμβανομένων και όλων των εν ζωή Προέδρων της χώρας, τόσο Δημοκρατικών όσο και Ρεπουμπλικανών.

    Ο τέως Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους

    Ο τέως Πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος είπε ότι ο Κένεντι ήταν απαράμιλλη φυσιογνωμία στην Αμερικανική Γερουσία. Ο γιός του και επίσης τέως Πρόεδρος, ο Τζωρτζ Μπους ο νεώτερος, επαίνεσε τον Κένεντι για την συνεργασία που είχε μαζί του στην προσπάθεια για μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και πρόσθεσε ότι θα θυμάται πάντα την αισιοδοξία του Κένεντι, το χιούμορ του και την πεποίθηση που είχε στους συνανθρώπους του.

    Ο τέως Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δήλωσε πως ο Κένεντι ήταν ένας από τους ηγέτες με την μεγαλύτερη επιρροή στην σύγχρονη εποχή και ένας από τους μεγαλύτερους Γερουσιαστές στην Αμερικανική ιστορία. Επίσης η σύζυγος του κυρίου Κλίντον και νυν Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, είπε πως ο Κένεντι ήταν ένας αγαπητός φίλος και μία από τις εξοχότερες μορφές της Αμερικανικής πολιτικής.

    Ο τέως Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ

    Ο τέως Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος επιβλήθηκε στον Έντγουαρντ Κένεντι και απέσπασε το χρίσμα του Δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου στις εκλογές του 1980, επισήμανε ότι η ζωή του Έντουαρντ Κένεντι ήταν αφιερωμένη στην βελτίωση της ζωής των φτωχών, των παραγκωνισμένων, των καταπιεζομένων και των ατόμων με μεγάλες ανάγκες. Ο κύριος Κάρτερ εξέφρασε την ελπίδα ότι η μεγάλη προσήλωση του Γερουσιαστή Κένεντι στην ανάπτυξη περιεκτικού προγράμματος ιατρικής περίθαλψης θα τιμηθεί τώρα από τους συναδέλφους του στο Κογκρέσο.

    Η Νάνσι Ρέηγκαν, χήρα του τέως Προέδρου Ρόναλτ Ρέηγκαν είπε ότι θεωρούσε τον εκλιπόντα σύμμαχο και αγαπητό φίλο. Κατά την έκφρασή της, ο Ρόναλντ Ρέηγκαν και ο Εντουαρντ Κένεντι, αν και ανήκαν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, πάντοτε εύρισκαν κοινό έδαφος για συνεργασία. Η κυρία Ρέηγκαν πρόσθεσε ότι στα τελευταία χρόνια η ίδια και ο Έντουαρντ Κένεντι συμφώνησαν τελικά στο θέμα της έρευνας με πρωτογενή εμβρυϊκά κύτταρα.

    Νάνσι Πελόσι

    Η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι προέβλεψε ότι το Κογκρέσο θα εγκρίνει τώρα νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του συστήματος ιατρικής περίθαλψης στην Αμερική λόγω του ηγετικού ρόλου και της έμπνευσης που επέδειξε ο Γερουσιαστής Κένεντι.

    Ο αρχηγός της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Γερουσία Χάρι Ρήντ είπε ότι γι αυτόν ήταν η πιο μεγάλη εμπειρία της επαγγελματικής του ζωής το γεγονός ότι συνεργάστηκε με Έντουαρντ Κένεντι τον οποίο χαρακτήρισε ως Πατριάρχη της Γερουσίας.

    Ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στην Γερουσία και τέως υποψήφιος για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Γερουσιαστής Τζων Μακέην, είπε ότι ο Κένεντι είναι αναντικατάστατος στην Γερουσία και στις καρδιές των συναδέλφων του στον νομοθετικό αυτό σώμα.

    Εξ άλλου, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ, ο οποίος είναι παντρεμένος με την ανεψιά του Κένεντι, Μαρία Σράϊβερ, τον αποκάλεσε 'βράχο της οικογένειας μας' και 'πρωταθλητή του κοινωνικού δικαίου'. Η μητέρα της Μαρίας Σράϊβερ και αδελφή του Έντουαρντ Κένεντι, η Γιούνις Κένεντι-Σράϊβερ, πέθανε νωρίτερα τον μήνα αυτό.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 28 August 2009 - 1:18:19 UTC