Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-09-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H διεθνής οικονομία δεν βρίσκεται πλέον 'στο χείλος του γκρεμού'
  • [02] Ακυρώθηκε η συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ
  • [03] Αργή θα είναι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας

  • [01] H διεθνής οικονομία δεν βρίσκεται πλέον 'στο χείλος του γκρεμού'

    03-09-2009

    Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τίμοθυ Γκάιτνερ, δήλωσε ότι η διεθνής οικονομία δεν βρίσκεται πλέον 'στο χείλος του γκρεμού', όπως είπε χαρακτηριστικά, και επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά, αλλά όπως είπε 'έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε'.

    Ο κ. Γκάιτνερ προέβη σ' αυτές τις δηλώσεις, εδώ στην Ουάσιγκτον, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την σύνοδο των Υπουργών Οικονομίας της Ομάδας των 20 που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή στο Λονδίνο. Οι Υπουργοί θα προετοιμάσουν την ατζέντα της συνόδου κορυφής των 20 που θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ στα τέλη του μήνα.

    Ανώτεροι αξιωματούχοι των 20 εξετάζουν το πότε και πως θα πρέπει να αρχίσουν να μειώνουν τα πακέτα στήριξης της οικονομίας που ανέρχονται μέχρι τώρα σε τρισεκατομμύρια δολάρια.Οι κυβερνήσεις της Ομάδας των 20 έχουν αρχίσει να ζητούν συντονισμένη έξοδο από τα έκτακτα πακέτα στήριξης.

    [02] Ακυρώθηκε η συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ

    03-09-2009

    Δημήτρης Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε παλαιότερη συνάντηση

    Οι Κυπριακές αρχές ανακοίνωσαν την ακύρωση της συνάντησης της Πέμπτης μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που θα γινόταν στα πλαίσια της διαδικασίας συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα.Ο Επίτροπος της Προεδρίας της Κύπρου, Γιώργος Ιακώβου, ανέφερε ότι η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω της παρενόχλησης Ελληνοκύπριων προσκυνητών από τις Τουρκοκυπριακές αρχές, στο οδόφραγμα του Λιμνίτη.

    Οι προσκυνητές είχαν προγραμματίσει επίσκεψη και θεία λειτουργία σε εκκλησία στην περιοχή της Μόρφου.Αλλά ακύρωσαν την επίσκεψη τους όταν οι Τουρκοκυπριακές αρχές καθυστέρησαν τα λεωφορεία τους με μακροσκελείς ελέγχους στο οδόφραγμα του Λιμνίτη.

    [03] Αργή θα είναι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας

    03-09-2009

    Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ πιστεύει πως η οικονομία της χώρας είναι έτοιμη να ανακάμψει, αλλά σημειώνει ότι η πρόοδος θα είναι αργή.

    Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης των ανώτερων αξιωματούχων της Τράπεζας δείχνουν τους εμπειρογνώμονες να πιστεύουν ότι 'η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας τελειώνει' και να προβλέπουν ότι η οικονομική ανάπτυξη θα αρχίσει στο δεύτερο ήμισυ της χρονιάς, αλλά προειδοποιούν ότι η Αμερικανική οικονομία θα παραμείνει ευαίσθητη σε δυσμενείς εξελίξεις.

    Επίσης νέα έκθεση δείχνει ότι τον Αύγουστο οι Αμερικανοί εργοδότες περιέκοψαν τον μικρότερο αριθμό εργασιακών θέσεων εδώ και περίπου ένα χρόνο. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο περικόπηκαν 298 χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, αριθμός κατά πολύ μικρότερος απ' τον αντίστοιχο του Ιουλίου.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 4 September 2009 - 20:49:07 UTC