Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-09-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο ΠΑΣΟΚ για τις πρώτες 100 μέρες
  • [02] Φτάνουν τα πρώτα εμβόλια στις ΗΠΑ
  • [03] Ο αγώνας με τις φωτιές συνεχίζεται στην Καλιφόρνια
  • [04] Πιέσεις ΗΠΑ προς Ισραήλ
  • [05] Κατανοεί τις ανησυχίες για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας
  • [06] Ο Ομπάμα στη Γουώλ Στρητ
  • [07] Αποφυλακίζεται ο Αλ Ζαΐντι
  • [08] 37 νεκροί από πυρκαγιά στο Καζακστάν
  • [09] Τα ψηφοδέλτια και οι εκτός με την οικονομία να κυριαρχεί
  • [10] Το παιχνίδι των εντυπώσεων ξεκίνησε
  • [11] Ομπάμα: Δασμοί στα Κινεζικά ελαστικά για προστασία του ελεύθερου εμπορίου
  • [12] Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις που έσωσε το δημόσιο από χρεοκοπία

  • [01] Σχέδιο ΠΑΣΟΚ για τις πρώτες 100 μέρες

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    14-09-2009

    Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας από 4,5 έως και 6,5 μονάδες εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Γιώργος Παπανδρέου ανέλυσε, το Σαββατοκύριακο μιλώντας στους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα του για την έξοδο από την κρίση, για την οικονομία και την αναδιοργάνωση του κράτους.

    Σοβαρός, μετρημένος στις εκφράσεις σαφής και μελετημένος τόνισε εξ αρχής ότι η 'η οικονομία, η χώρα χρειάζεται αποφάσεις και όχι προφάσεις που δικαιολογούν το αδιέξοδο' και ξεδίπλωσε ένα σχέδιο διακυβέρνησης 100 ημερών με τέσσερις άξονες και πέντε νομοσχέδια για την στήριξη της αγοράς και των εισοδημάτων με μέτρα που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των ελλήνων στους θεσμούς.

    Τόσο στην ομιλία του όσο και στην πρώτη από τις 50 ερωτήσεις των δημοσιογράφων το μεσημέρι της Κυριακής, στην καθιερωμένη συνέντευξη-ανάκριση στην Θεσσαλονίκη, που αφορούσε το 'θέμα των χρημάτων και που αυτά θα βρεθούν για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του' ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι 'Το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης, η είσπραξη των οφειλομένων ποσών, η ενίσχυση των φορολογικών εσόδων και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής είναι τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε. Χρήματα υπάρχουν το ερώτημα είναι πού πηγαίνουν' είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ακόμη ότι κάθε πολιτική ενέργεια της διακυβέρνησής του θα διέπεται από αξιοκρατία διαφάνεια ποιότητα συμμετοχή αξιολόγηση και λογοδοσία. Στα θέματα του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής, του σκανδάλου της SIEMENS δόθηκαν καθαρές απαντήσεις από τον κ. Παπανδρέου.

    Οι αντιδράσεις των κομμάτων όπως γίνεται συνήθως υπήρξαν έντονες με πρώτη αυτή του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που μίλησε για 'παραπλάνηση του λαού' από τον κ. Παπανδρέου ενώ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκος μίλησε για εξωπραγματικές εξαγγελίες, για έκθεση ιδεών και ψεύτικες υποσχέσεις με κόστος 10 δις ευρώ. Από το ΚΚΕ ο εκπρόσωπος του δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι έτοιμος να στηρίξει το μεγάλο κεφάλαιο και να εξαπατήσει το λαό, ενώ το ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έπεισε κανένα και η πολιτική του 'δεν συνιστά άλλο δρόμο'. Τέλος ο Γιώργος Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι 'δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές'.

    Η εβδομάδα πάντως που αρχίζει σήμερα αναμένεται έντονη καθώς θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε ήδη σοβαρές συζητήσεις καθώς δεν συμπεριλαμβάνει τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που δεν δέχτηκε τις προτάσεις που του έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    [02] Φτάνουν τα πρώτα εμβόλια στις ΗΠΑ

    14-09-2009

    Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων των ΗΠΑ, Καθλήν Σιμπέλιους, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν τις πρώτες ποσότητες εμβολίων κατά της νέας γρίπης, νωρίτερα απ' ότι αναμενόταν. Τα πρώτα εμβόλια κατά του ιού Η1Ν1 θα είναι διαθέσιμα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, επεσήμανε σε συνέντευξη της τη Κυριακή η κ. Σιμπέλιους και σημείωσε ότι τα εμβόλια αυτά θα διατεθούν σε άτομα που εργάζονται στον τομέα της υγείας και σε άλλες ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

    Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι κλινικές έρευνες έδειξαν πως και μία μόνο δόση του νέου εμβολίου είναι αρκετή για να δημιουργήσει ανοσία στον ιό της νέας γρίπης. Προηγουμένως πιστευόταν ότι θα χρειάζονταν δύο δόσεις του εμβολίου για να επιτευχθεί ανοσία στον ιό. Αυτό σημαίνει ότι τώρα μπορεί να εμβολιαστεί διπλάσιος αριθμός πολιτών. Επίσης οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι οι ενήλικες που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν ανοσία μέσα στις πρώτες 8 με 10 μέρες.

    [03] Ο αγώνας με τις φωτιές συνεχίζεται στην Καλιφόρνια

    14-09-2009

    Στην Καλιφόρνια, πυροσβέστες λένε ότι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να θέσουν πλήρως υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Εθνικό Δρυμό βορειοδυτικά του Λος Άντζελες και ότι τώρα αναμένεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου.

    Αξιωματούχοι λένε ότι η φωτιά τώρα έχει περιοριστεί κατά 84%. 1.519 άντρες και γυναίκες εργάζονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών και παρακολουθούν την περιφέρεια για τυχόν αναζωπυρώσεις. Οι πυρκαγιές μέχρι στιγμής κατέστρεψαν 650 χιλιάδες στρέμματα.

    Από τις φωτιές έχασαν επίσης τη ζωή τους 2 πυροσβέστες και καταστράφηκαν 78 κατοικίες και 2 εμπορικά κτίρια. Αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι οι φωτιές προκλήθηκαν από εμπρησμό και έχουν διατάξει διερεύνηση.

    Οι αρχές της Καλιφόρνιας έχουν ξοδέψει περίπου 58 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση των πυρκαγιών.

    [04] Πιέσεις ΗΠΑ προς Ισραήλ

    14-09-2009

    Ο Τζώρτζ Μίτσελ με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λήμπερμαν

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό, Τζώρτζ Μίτσελ, δήλωσε ότι εργάζεται σκληρά για την επίλυση προβλημάτων που στέκονται εμπόδιο στην επανέναρξη συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για την επίτευξη ειρήνης.

    O κ. Μίτσελ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην Ιερουσαλήμ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σίμον Πέρεζ. Την Τρίτη ο κ. Μίτσελ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

    Οι επαφές του Αμερικανού απεσταλμένου πρόκειται να επικεντρωθούν στην εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στα κατεχόμενα εδάφη. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμβιβαστούν όσον αφορά στις απαιτήσεις τους για τον τερματισμό κάθε εποικιστικής δραστηριότητας. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το Ισραήλ να παγώσει πλήρως την κατασκευή οικισμών στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά το Ισραήλ επιμένει ότι τα οικιστικά συγκροτήματα είναι αναγκαία για να φιλοξενήσουν τον αυξανόμενο πληθυσμό της περιοχής.

    Στο μεταξύ την Κυριακή, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, συναντήθηκε στο Κάιρο με το Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ. Σύμφωνα με τα Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ο κ. Μουμπάρακ ζήτησε και αυτός από το Ισραήλ να σταματήσει την κατασκευή οικισμών και να αρχίσει ξανά τις συνομιλίες με τους Παλαιστινίους.

    Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό προσπαθεί να διοργανώσει συνάντηση μεταξύ Αμερικανών, Ισραηλινών και Παλαιστινίων αξιωματούχων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

    [05] Κατανοεί τις ανησυχίες για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας

    14-09-2009

    Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι πιστεύει πως οι Αμερικανοί υπέστησαν 'σοκ' από το υψηλό κόστος των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων του συστήματος ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, ιδιαίτερα μετά τα ποσά που χορηγήθηκαν για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή το βράδυ, ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα του για έγκριση του νομοσχεδίου για την υγεία, στο οποίο αντιτίθενται σθεναρά οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου. Ο κ. Ομπάμα σημείωσε ότι είναι διατεθειμένος να εξετάσει άλλες ιδέες για μείωση του κόστους και βελτίωση των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι θέλει να εξετάσει μεταρρυθμίσεις στο σύστημα των αγωγών σε βάρος γιατρών, θέμα που προάγουν οι Ρεπουμπλικανοί και, όπως είπε ο κ. Ομπάμα, δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Δημοκρατικούς κύκλους.

    Στο μεταξύ, η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας αναμένεται αυτή την εβδομάδα να δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, με την ελπίδα ότι θα καλύπτει τις προδιαγραφές που έχουν θέσει Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί.

    [06] Ο Ομπάμα στη Γουώλ Στρητ

    14-09-2009

    Στη Γουώλ Στρήτ μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος Ομπάμα, όπου θα αναφερθεί στα σχέδια του για μείωση της άμεσης κυβερνητικής ανάμειξης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, προωθώντας παράλληλα νέους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο τραπεζικό σύστημα.

    Η ομιλία του κ. Ομπάμα στη Νέα Υόρκη συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την κατάρρευση της μεγάλης τράπεζας επενδύσεων LehmanBrothers σηματοδοτώντας την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι ο κ. Ομπάμα θα ζητήσει από τους επενδυτικούς οργανισμούς να αποφεύγουν τις επικίνδυνες επενδύσεις και να υποστηρίξουν ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα αποτρέψουν μελλοντικές κρίσεις. Επίσης θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα καλύτερου συντονισμού της διεθνούς οικονομικής κοινότητας για να αποτραπούν ανάλογες κρίσεις στο μέλλον.

    Το Αμερικανικό Κογκρέσο εξετάζει προτάσεις για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα ελεγκτικών μηχανισμών του τραπεζικού τομέα.

    [07] Αποφυλακίζεται ο Αλ Ζαΐντι

    14-09-2009

    Η οικογένεια του Ιρακινού δημοσιογράφου που είχε εκσφενδονίσει τα παπούτσια του εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπούς, δήλωσε ότι θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα. Η οικογένεια του Μουνταζέρ Αλ Ζαΐντι δήλωσε ότι θα τον παραλάβει σε αεροπορική βάση της Βαγδάτης όπου θα αφεθεί ελεύθερος.

    Ο Αλ Ζαΐντι είχε γίνει το ίνδαλμα όλων όσων αντιτίθεντο στην παρουσία των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκισης, αλλά αργότερα η ποινή του είχε μειωθεί. Επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μπαγκνταντίγια, στον οποίον εργαζόταν ο Αλ Ζαΐντι, δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος θα επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα.

    [08] 37 νεκροί από πυρκαγιά στο Καζακστάν

    14-09-2009

    Πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης στο νοτιοανατολικό Καζακστάν, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 37 άτομα. Ο Υπουργός Επειγόντων Περιστατικών, Βλαντιμίρ Μπόζκο, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς και επεσήμανε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ειδοποιήθηκαν καθυστερημένα, ενώ η φωτιά είχε εξαπλωθεί γρήγορα στο 650 τετραγωνικών μέτρων οίκημα, λόγω των υλικών που είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.

    Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μπόζκο, οι κλειδωμένες πόρτες και οι σιδεριές στα παράθυρα εμπόδισαν την διαφυγή των ενοίκων. Σύμφωνα με τις αρχές του Καζακστάν 40 ασθενείς και νοσηλευτές κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ 10 νοσηλεύονται με εγκαύματα και δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός, Καρίμ Μασίμωφ, διέταξε την διερεύνηση του θέματος.

    [09] Τα ψηφοδέλτια και οι εκτός με την οικονομία να κυριαρχεί

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    14-09-2009

    Στην δημοσιότητα δόθηκαν αργά το βράδυ τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας , πολύ νωρίτερα από την Τετάρτη που λήγει επίσημα η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Εκτός βρέθηκαν πρώην υπουργοί όπως ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο Πέτρος Δούκας, και ο Αριστοτέλης Παυλίδης που το όνομά τους είχε κατά τον οιοδήποτε τρόπο αναμειχθεί σε παρατυπίες ή σκάνδαλα, ενώ άλλοι όπως ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Βασίλης Μαγγίνας πρόλαβαν να δηλώσουν ότι δεν θα είναι αυτή τη φορά υποψήφιοι.

    Δεν παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν πρόκειται τελικά να ηγηθεί σ' αυτό ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς. Παπαδήμος, όπως ακουγότανε στην Ελλάδα, καθώς με ανακοίνωσή της η ΕΚΤ πληροφόρησε επίσημα ότι ο κ. Παπαδήμος θα εξαντλήσει την θητεία του στην Τράπεζα που λήγει στο τέλος του 2010.

    Εν τω μεταξύ για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, που βρίσκεται στο επίκεντρο των προεκλογικών αναμετρήσεων μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων και των υποψηφίων, μίλησε στις Βρυξέλλες και ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια τονίζοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει, οποία κι αν είναι αυτή, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της ύστερα από τις συστάσεις της Κομισιόν και του ΕΚΟΦΙΝ.

    Χοακίμ Αλμούνια

    'Οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνική οικονομίας' δήλωσε ο κ. Αλμούνια, και συνέχισε 'Τον Νοέμβριο θα αξιολογήσουμε τα μέτρα και κυρίως αυτά που έχουν στόχο την μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% για να δούμε αν είναι αποτελεσματικά. Η Ελλάδα και κάποιες άλλες χώρες με υπερβολικά ελλείμματα θα αξιολογηθούν για τις δράσεις τους και θα αποφασίσουμε πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία σύμφωνα με τους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας'.

    Το πρωί εξάλλου στην συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων που συζητούν τον τρόπο διεξαγωγής του Ντημπέιτ των πολιτικών αρχηγών δεν επήλθε συμφωνία.

    [10] Το παιχνίδι των εντυπώσεων ξεκίνησε

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    14-09-2009

    Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και αυτό το διαπιστώνουμε σε κάθε μας βήμα. Οι πόλεις αλλάζουν εικόνα. Οι δρόμοι κατακλύζονται από φυλλάδια, οι κολώνες από αφίσες και οι πλατείες από εκλογικά περίπτερα. Πόσο αποτελεσματικά όμως είναι όλα αυτά για τους υποψήφιους και τα κόμματα τους; Ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μενέλαος Γκίβαλος και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας Νότης Μαρτάκης απαντούν πως όλες αυτές οι τακτικές είναι πλέον παρωχημένες.

    'Όλες οι επιμέρους διαδικασίες' δηλώνει ο κ.Γκίβαλος 'τα φυλλάδια, οι αφίσες τα συνθήματα έχουν μια δευτερεύουσα σημασία. Θα έλεγα ότι αποτελούν μία αντιπαράθεση δημοκρατικών μηχανισμών'. 'Η αφισορύπανση και η ηχορύπανση', επισημαίνει ο κ. Μαρτάκης 'δεν συνεισφέρουν και δεν νομίζω ότι τελικά βοηθούν τα κόμματα διότι αγανακτεί ο πολίτης και πολλές φορές αντιδρά και αρνητικά'.

    Τα αεροπανό, οι γιγαντοαφίσες, οι προεκλογικές κατασκευές ομολογουμένως είναι διαφήμιση για το ένα ή το άλλο κόμμα. Μπορούν όμως να αντικαταστήσουν τον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο που επιζητούν οι ψηφοφόροι;

    'Όχι βέβαια', τονίζει ο κ. Γκίβαλος 'όπως βλέπουμε με την κρίση που υπάρχει στο πολιτικό μας σύστημα και στα κόμματά μας οι πολίτες θέλουν συγκεκριμένες απαντήσεις'. 'Ακόμα και η αφισοκόλληση', συμπληρώνει ο κ Μαρτάκης 'όσο ευρηματικό κι αν είναι το σύνθημα το οποίο θα χρησιμοποιήσει δεν είναι δυνατόν να απαντήσει στα ερωτήματα που μπορεί να θέσει ο κάθε πολίτης'.

    Το διαφορετικό είναι το ζητούμενο για τα κόμματα. Να κεντρίσουν το ενδιαφέρον να περάσουν το μήνυμα, να κερδίσουν τις προτιμήσεις. Στην Αθήνα πάντως οι χώροι που τα κόμματα θα στήσουν τα εκλογικά τους περίπτερα ήδη διατέθηκαν. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει την πλατεία Συντάγματος και την αρχή του πεζόδρομου στην Ερμού, το ΠΑΣΟΚ την πλατεία Κλαυθμώνος και τμήμα του πεζόδρομου Κοραή προς Σταδίου, το ΚΚΕ την πλατεία Ομονοίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήσει το περίπτερό του Πανεπιστημίου & Πατρ. Γρηγορίου Ε΄, ο ΛΑόΣ πάει Βουκουρεστίου & Σταδίου, ενώ σε άλλα σημεία της Αθήνας θα βρίσκουμε τα περίπτερα των μικρότερων κομμάτων.

    Το παιχνίδι των εντυπώσεων ξεκίνησε. Το μάρκετινγκ θα έχει και πάλι το πρώτο λόγο. Το θέμα είναι που θα ρίξει το κέντρο βάρους στην αστραφτερή εικόνα ή στον ουσιαστικό διάλογο.

    [11] Ομπάμα: Δασμοί στα Κινεζικά ελαστικά για προστασία του ελεύθερου εμπορίου

    14-09-2009

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λέει ότι οι νέοι δασμοί που επιβλήθηκαν στις εισαγωγές Κινεζικών ελαστικών αυτοκινήτων δεν αποτελούν πρόκληση ούτε αποβλέπουν σε επιζήμιο προστατευτισμό αλλά αντίθετα στοχεύουν στην διατήρηση του ελεύθερου εμπορίου.

    Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός ηγέτης την Δευτέρα, με την απόφασή του να εγκρίνει την επιβολή των δασμών αυτών απλούστατα εφάρμοσε πρόνοιες εμπορικών συμφωνιών.

    Το Πεκίνο αξιώνει συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και υπέβαλε διαμαρτυρία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σε σχέση με τους νέους Αμερικανικούς δασμούς σε Κινεζικά προϊόντα. Κατά την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

    Μετά την ενέργεια της Ουάσιγκτον, το Πεκίνο ανήγγειλε ότι θα διερευνήσει κατά πόσον Αμερικανικά αυτοκίνητα και πουλερικά ρίχνονται στην Κινεζική αγορά σε τιμές χαμηλότερες του κόστους παραγωγής.

    Το Κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου λέει πως πρόκειται για το πρώτο βήμα προς την επιβολή δασμών στα Αμερικανικά αυτά προϊόντα, τα οποία, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, μπορεί να προσφέρονται σε χαμηλές τιμές λόγω κρατικών επιδοτήσεων σε βάρος των αντίστοιχων προϊόντων εγχώριας Κινεζικής παραγωγής.

    [12] Τι πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις που έσωσε το δημόσιο από χρεοκοπία

    14-09-2009

    Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα παρότρυνε τον οικονομικό τομέα να υποστηρίξει τις όπως τις χαρακτήρισε 'κοινής λογικής μεταρρυθμίσεις' τις οποίες προτείνει.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέπτυξε τις οικονομικές απόψεις του στην Νέα Υόρκη, όπου εδρεύουν πολλοί από τους δανειοδοτικούς οργανισμούς οι οποίοι κινδύνευσαν να καταρρεύσουν στις πιο δύσκολες μέρες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ο Πρόεδρος Ομπάμα επέρριψε την ευθύνη για τον κίνδυνο της κατάρρευσης των εταιριών αυτών σε ανεύθυνες και εξαιρετικά ριψοκίνδυνες ενέργειες που οι ίδιες ανέλαβαν με στόχο την αύξηση των κερδών τους και σε αναποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Παρατήρησε επίσης ότι πολλές εταιρείες εξακολουθούν να παρερμηνεύουν τις πρόσφατες ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης και να αγνοούν τα μαθήματα που προέκυψαν από την κρίση.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε κατόπιν ότι οι επικριτές του σφάλουν όταν υποστηρίζουν πως μεταρρύθμιση του ελεγκτικού συστήματος θα επιβράδυνε την οικονομική ανάπτυξη και θα έβλαπτε την αγορά. Κατά την άποψή του, λογικοί και αποτελεσματικοί κανόνες είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή λειτουργία της αγοράς.

    Καταλήγοντας ο πρόεδρος τόνισε ότι οι εταιρείες οι οποίες βοηθήθηκαν με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη για να αποφύγουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας οφείλουν να βοηθήσουν τώρα τους ιδιοκτήτες σπιτιών και μικρών επιχειρήσεων καθώς και άλλους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην αποπληρωμή των χρεών τους.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 15 September 2009 - 1:18:31 UTC