Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-09-30

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεταρρυθμίσεις μετ' εμποδίων στην ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των ΗΠΑ
  • [02] Ο Μίμης Πλέσσας στη Νέα Υόρκη
  • [03] Το Ιράν δεν θα συζητήσει τα πυρηνικά
  • [04] ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συμφωνούν στον τρόπο προσέγγισης του Αφγανιστάν
  • [05] Στην Κούβα ο Δημήτρης Χριστόφιας
  • [06] Νέο σχέδιο νόμου για σημαντική μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στις ΗΠΑ

  • [01] Μεταρρυθμίσεις μετ' εμποδίων στην ιατροφαρμακευτική ασφάλιση των ΗΠΑ

    30-09-2009

    Τζέι Ροκεφέλρ και Τσαρλς Σούμερ

    Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας ψήφισε κατά του προγράμματος κρατικής εναλλακτικής ασφάλισης στα πλαίσια μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου για την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση στις ΗΠΑ.

    Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις η Επιτροπή της Γερουσίας απέρριψε την Τρίτη το εναλλακτικό σχέδιο κρατικής ασφάλισης που είχε προταθεί από τους δημοκρατικούς Γερουσιαστές, Τζέι Ροκεφέλερ από την Δυτική Βιρτζίνια και Τσαρλς Σούμερ από τη Νέα Υόρκη.

    Υποστηρικτές του προγράμματος κρατικής ασφάλισης δηλώνουν ότι οι καταναλωτές χρειάζονται μια φτηνή εναλλακτική ασφάλιση από αυτή που προσφέρουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Στο νομοσχέδιο όμως αντιτίθενται οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί που υποστηρίζουν ότι ένας τέτοιος ανταγωνισμός του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα θα οδηγήσει στη χρεοκοπία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών υγείας.

    Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας συνεχίζει να εξετάζει πληθώρα τροπολογιών στο ύψους 856 δισεκατομμυρίων δολαρίων νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας, που υπέβαλε ο Γερουσιαστής Μαξ Μπάκους.

    [02] Ο Μίμης Πλέσσας στη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    30-09-2009

    Ο Μίμης Πλέσσας με την Εύη Σιαμαντά

    Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ελληνικό γραφείο τύπου οδιεθνώς βραβευμένος Έλληνας μουσικοσυνθέτης και πιανίστας Μίμης Πλέσσας παρουσίασε την νέα δισκογραφική του δουλειά βΕcho: the music of Mimis Plessasβ. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Queens Theatre in the Park, και στοΝεοϋορκέζικο Dizzy's Jazz Club μαζί με τον Χρήστο Ραφαηλίδη και την Ευη Σιαμαντά.

    Ο Έλληνας μαέστρος μίλησε για την πολύχρονη πορεία του στο χώρο της μουσικής καθώς και για το τρακ που αισθάνεται από την επιστροφή του, μετά από 22 χρόνια, στο χωνευτήριο τάσεων, όπως χαρακτήρισε τη Νέα Υόρκη.

    Δήλωσε 16χρονος έτοιμος να ερωτευτεί μια φαεινή ιδέα, ο Μίμης Πλέσσας μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον εμπνευστή της ιδέας των εμφανίσεων στη Νέα Υόρκη, βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη, εκθειάζοντας τόσο τις καλλιτεχνικές του αρετές όσο και το πάθος του για δημιουργία. Αναφερόμενος στην ερμηνεύτρια Εύη Σιαμαντά, ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης είπε χαρακτηριστικά πως η ερμηνεία της δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις κλασικές και καταξιωμένες ερμηνείες των μεγάλων τραγουδιστών της ελληνικής μουσικής σκηνής.

    [03] Το Ιράν δεν θα συζητήσει τα πυρηνικά

    30-09-2009

    Αλί Ακμπάρ Σαλέχι

    Ο επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, δηλώνει ότι η χώρα του δεν θα συζητήσει τίποτα σχετικό με το πρόγραμμα της εμπλουτισμού ουρανίου, στις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα με αντιπροσώπους της διεθνούς κοινότητας, αλλά οι ΗΠΑ επιμένουν ότι θα εγείρουν το θέμα. Ο κ. Σαλέχι έκανε τις δηλώσεις αυτές την Τρίτη, 2 μέρες πριν από τη συνάντηση του Ιράν με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη Γερμανία στη Γενεύη και πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Ο κ. Σαλέχι είπε επίσης ότι το συγκρότημα εμπλουτισμού ουρανίου, την ύπαρξη του οποίου το Ιράν απεκάλυψε πρόσφατα, είναι χτισμένο σε βουνό κοντά σε στρατιωτική βάση ώστε να μπορεί να προστατευτεί σε περίπτωση επίθεσης.

    Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι το Ιράν μπορεί να μη θέλει να συζητήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου και το νέο συγκρότημα, αλλά οι ΗΠΑ θα εκφράσουν τις ανησυχίες τους.

    [04] ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συμφωνούν στον τρόπο προσέγγισης του Αφγανιστάν

    30-09-2009

    Μπαράκ Ομπάμα και Άντερς Φογκ Ρασμούσεν

    Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φόγκ Ρασμούσεν δήλωσε ότι η συμμαχία είναι προσηλωμένη στην επιτυχία των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και θα παραμείνει στη χώρα για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της.

    Μετά από συνομιλίες, εδώ στην Ουάσιγκτον, με τον πρόεδρο Ομπάμα, ο κ. Ρασμούσεν επεσήμανε ότι συμφωνεί με την προσέγγιση του Αμερικανού προέδρου για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν που προβλέπει εξέταση της στρατηγικής, πριν αποφασίσει πόσοι πόροι χρειάζονται για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής.

    Από τη πλευρά του ο κ. Ομπάμα επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμφωνούν στην κρίσιμη σπουδαιότητα του στόχου της διάλυσης της Αλ Κάιντα και συνεργάζονται αποτελεσματικά με την Αφγανική κυβέρνηση για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στη χώρα.

    Σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον ανώτατο διοικητή των Αμερικανικών και Νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγό Στάνλυ Μακρίσταλ, τον επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγό Ντέηβιντ Πετρέους και άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Πενταγώνου και θα συζητήσει μαζί τους την κατάσταση στο Αφγανιστάν.Ως γνωστό ο στρατηγός Μακρίσταλ έχει ήδη ζητήσει αποστολή περισσότερων στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

    [05] Στην Κούβα ο Δημήτρης Χριστόφιας

    30-09-2009

    Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, καλωσόρισε τον Κύπριο ομόλογο του, Δημήτρη Χριστόφια την Δευτέρα στην Αβάνα για συνομιλίες επί διμερών θεμάτων. Ο κ. Χριστόφια πρωτοστάτησε στα εγκαίνια της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αβάνα και του απονεμήθηκε το βραβείο Χοζέ Μαρτί, η υψηλότερη τιμητική διάκριση της Κούβας.

    Η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, 'Γκράνμα', αναφέρει ότι οι δύο πλευρές υπέγραψαν επίσης σειρά συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

    [06] Νέο σχέδιο νόμου για σημαντική μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στις ΗΠΑ

    30-09-2009

    Τζον Κέρρυ

    Δημοκρατικοί Γερουσιαστές ανακοίνωσαν σχέδιο νόμου που προβλέπει περαιτέρω μείωση των επιτρεπτών ποσοστών ρυπογόνων αερίων που εκλύονται στην ατμόσφαιρα. Το σχέδιο υποβλήθηκε από τη Γερουσιαστή απ' την Καλιφόρνια, Μπάρμπαρα Μπόξερ και τον Γερουσιαστή απ' τη Μασαχουσέτη, Τζον Κέρρυ και προβλέπει μείωση των ρύπων κατά 20% μέχρι το έτος 2020.

    Σχολιάζοντας την πρόταση ο πρόεδρος Ομπάμα επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο φέρνει τις ΗΠΑ πλησιέστερα προς τον έλεγχο του ενεργειακού τους μέλλοντος και της ενεργειακής τους ανεξαρτησίας. Το μέτρο που υπεβλήθη στη Γερουσία είναι παρόμοιο με αντίστοιχο που εγκρίθηκε από τη Βουλή τον Ιούνιο και το οποίο προβλέπει μείωση των ρυπογόνων αερίων κατά 17% μέχρι το 2020. Πάντως και τα δύο νομοσχέδια προβλέπουν μείωση των ρύπων κατά 83% μέχρι το 2050.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 1 October 2009 - 1:18:19 UTC