Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-10-09

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάγκη επένδυσης στη γεωργία αναπτυσσόμενων χωρών
  • [02] Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Χέρτα Μίλλερ
  • [03] Αποστολή πρόσκρουσης στη Σελήνη
  • [04] Η Χ. Κλίντον στην υπογραφή της συμφωνίας Αρμενίας-Τουρκίας
  • [05] Προτροπές ΗΠΑ για συνομιλίες στη Μέση Ανατολή
  • [06] Συνέχεια υψηλού επιπέδου διαβουλεύσεων για Αφγανιστάν

  • [01] Ανάγκη επένδυσης στη γεωργία αναπτυσσόμενων χωρών

    09-10-2009

    Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι χρειάζεται μεγάλη επένδυση στη γεωργία των αναπτυσσόμενων χωρών για να τραφεί ο διαρκώς αυξανόμενος πληθυσμός του πλανήτη.

    Έκθεση του διεθνούς οργανισμού, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, αναφέρει ότι κάθε χρόνο πρέπει να επενδύονται 83 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αυτός λαμβάνει υπόψη του την αύξηση του πληθυσμού της γης από 6,8 δισεκατομμύρια σε 9,1 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050.

    Ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Κώστας Σταμούλης, λέει ότι μία άλλη πρόκληση είναι η προσαρμογή στις νέες διατροφικές συνήθειες των αναπτυσσόμενων χωρών, όπου αρχίζει να αυξάνεται η κατανάλωση κρέατος και άλλων ακριβών προϊόντων.

    Η Υπηρεσία Τροφίμων και Γεωργίας επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων πρέπει να προέλθει από ιδιώτες και επιχειρήσεις. Αλλά και η κυβέρνηση πρέπει επίσης να συνδράμει επενδύοντας στη κατασκευή οδικών δικτύων, λιμανιών και σε θέματα ενέργειας.

    [02] Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Χέρτα Μίλλερ

    09-10-2009

    Η Ρουμανικής καταγωγής Γερμανίδα συγγραφέας, Χέρτα Μίλλερ, τιμάται φέτος με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.Η Σουηδική Ακαδημία επέλεξε την Μίλλερ για την ικανότητα της να παρουσιάζει 'το σύμπαν των στερημένων', όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Τα πρώτα έργα της με τίτλους 'Νιντερούνγκεν' και 'Καταπιεστικό Τανγκό' περιέγραφαν την ζωή σε ένα μικρό Γερμανόφωνο χωριό της Ρουμανίας.

    Η Μίλλερ κατάγεται από την Γερμανόφωνη μειονότητα της Ρουμανίας και ο πατέρας της υπηρέτησε στα SS στη Γερμανία το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Το Ρουμανικό κομμουνιστικό κόμμα απέλασε τη μητέρα της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Σοβιετική Ένωση μετά το 1945. Το 1987 η Μίλλερ μετακόμισε με τον άνδρα της από τη Ρουμανία στη Γερμανία και αφιέρωσε τη νουβέλα της 'Η Γη των Πράσινων Δαμάσκηνων' που έγραψε το 1993 στην μνήμη των Ρουμάνων φίλων της που έχασαν τη ζωή τους κατά την δικτατορία του Νικολάι Τσαουσέσκου.

    [03] Αποστολή πρόσκρουσης στη Σελήνη

    09-10-2009

    Η ΝΑΣΑ ετοιμάζεται για την πρόσκρουση πυραύλου στην επιφάνεια της Σελήνης, στα πλαίσια αποστολής για να διαπιστωθεί αν υπάρχει νερό στο υπέδαφος του δορυφόρου της γης.

    Η ΝΑΣΑ θα πλήξει με πύραυλο τον νότιο πόλο της Σελήνης σήμερα. Αναμένεται ότι απ' την συντριβή θα προκληθεί μεγάλο σύννεφο Σεληνιακής σκόνης. Ο πύραυλος είναι συνδεδεμένος με τον ειδικό δορυφόρο LCROSS ο οποίος θα μελετήσει την Σεληνιακή σκόνη για να διαπιστωθεί αν περιέχει πάγο. Επίσης ο δορυφόρος θα μεταδίδει ζωντανά στη γη φωτογραφίες απ' την συντριβή και το αποτέλεσμα της και στη συνέχεια θα προσκρούσει και ο ίδιος στην επιφάνεια της Σελήνης.

    Η ΝΑΣΑ δηλώνει ότι σε διάστημα μιας ώρας απ' την αρχική συντριβή θα γίνει γνωστό αν το υπέδαφος της Σελήνης περιλαμβάνει νερό ή πάγο.

    [04] Η Χ. Κλίντον στην υπογραφή της συμφωνίας Αρμενίας-Τουρκίας

    09-10-2009

    Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι η Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, θα μεταβεί το Σάββατο στη Ζυρίχη για να παρευρεθεί στην υπογραφή ιστορικής συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Αρμενίας.

    Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Φίλιπ Γκόρντον, δήλωσε ότι η κ. Κλίντον μεταβαίνει στην Ελβετία για να δείξει την υποστήριξη της προς αυτό το 'ιστορικό βήμα για την Τουρκία και την Αρμενία', όπως είπε χαρακτηριστικά. Η κ. Κλίντον συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που όπως είπε ο κ. Γκόρντον, θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη περιοχή.

    Για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών, όπου ενδεχομένως να αντιμετωπίσει σθεναρή αντίθεση.

    [05] Προτροπές ΗΠΑ για συνομιλίες στη Μέση Ανατολή

    09-10-2009

    Από τις συνομιλίες του Τζ. Μίτσελ με τον Α. Λίμπερμαν

    Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Τζωρτζ Μίτσελ, προτρέπει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να αρχίσουν ξανά τις συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή, αν και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την πιθανότητα επίτευξης ειρήνης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Μετά τις ξεχωριστές συνομιλίες που είχε με τον κ. Λίμπερμαν, τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σίμων Πέρεζ, και τον Υπουργό Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ο κ. Μίτσελ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην επίτευξη ειρήνης στη Μέση Ανατολή.

    Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με τον κ. Μίτσελ ο κ. Λίμπερμαν δήλωσε ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι πρέπει να προσπαθήσουν να καταλήξουν αρχικά σε προσωρινές συμφωνίες και να επιλύσουν τα πιο δύσκολα θέματα αργότερα.

    Ο κ. Λίμπερμαν είπε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε τρόπους επίλυσης συναισθηματικών θεμάτων, όπως το μέλλον της Ιερουσαλήμ. Και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές διαμάχες στον κόσμο που οι λαοί έχουν μάθει να ζουν με αυτές γιατί ποτέ δεν επιλύθηκαν τελείως.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ίαν Κέλλυ, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να προσέλθουν και πάλι σε συνομιλίες χωρίς προθεσμίες. Σήμερα ο κ. Μίτσελ θα έχει συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Βενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ραμάλα για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

    [06] Συνέχεια υψηλού επιπέδου διαβουλεύσεων για Αφγανιστάν

    09-10-2009

    Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συγκάλεσε υψηλού επίπεδου συνάντηση στο Λευκό Οίκο, στα πλαίσια σειράς συνεδριάσεων για την χάραξη της στρατηγικής στο Αφγανιστάν. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον. Προηγουμένως, ο κ. Ομπάμα είχε συναντηθεί με ανώτερους στρατιωτικούς και πολιτικούς συμβούλους του για να εξετάσουν την προσέγγισή τους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

    Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Γκόρντον Μπράουν, και συζήτησε μαζί του την συνεχιζόμενη εξέταση του θέματος του Αφγανιστάν. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκίμπς, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία και υπογράμμισαν την σπουδαιότητα της συνεργασίας και με τους υπόλοιπους συμμάχους τους και τους εταίρους τους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Saturday, 10 October 2009 - 1:18:22 UTC