Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-18

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνονται οι αυτοκτονίες αμερικανών στρατιωτών
  • [02] 900 νέες κατοικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ
  • [03] Η Διαφθορά το 2009
  • [04] Ολοκλήρωση επίσκεψης Ομπάμα στη Κίνα
  • [05] Γκάιτνερ: Η παγκόσμια οικονομία δεν πρέπει να βασίζεται στους Αμερ. καταναλωτές
  • [06] Αμφιβολίες ΗΠΑ για συμμόρφωση Ιράν με αίτημα ΗΕ

  • [01] Αυξάνονται οι αυτοκτονίες αμερικανών στρατιωτών

    18-11-2009

    Πήτερ Τσιαρέλι

    O αμερικανικός στρατός αναφέρει ότι αναμένεται αύξηση των αυτοκτονιών σε στρατιώτες που υπηρετούν σε εμπόλεμες περιοχές σε σχέση με πέρυσι αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

    Ο αναπληρωτής προσωπάρχης των Ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Πήτερ Τσιαρέλι δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών μέχρι στιγμής αυτό το χρόνο ανέρχεται σε 140.Να σημειωθεί ότι το 2008 140 ήταν ο συνολικός αριθμός αυτοκτονιών για ολόκληρη τη χρονιά. Ο κ Τσιάρελι επεσήμανε ότι το ένα τρίτο των αυτοκτονιών αυτή την χρονιά έγινε το Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και χαρακτήρισε τα νέα αυτά στατιστικά στοιχεία 'φρικτά'.

    Είπε επίσης ότι ο στρατός ξεκίνησε το Μάρτιο προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τον περασμένο μήνα επίσης άρχισε νέο πρόγραμμα για την αξιολόγηση της υγείας των στρατιωτών, που επικεντρώνεται σε νοητικές και ψυχολογικές πτυχές.

    Ο κ Τσιαρέλι είπε επίσης ότι είναι δύσκολο να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνετέλεσε στην αύξηση των αυτοκτονιών.Μελέτες δείχνουν ότι σε αυτοκτονίες κατέληξαν στρατιώτες που υπηρετούσαν σε 'γεωγραφικά απομονωμένες περιοχές' όπου δεν είχαν πρόσβαση σε συστήματαυποστήριξης που προσφέρει μία στρατιωτική βάση.

    [02] 900 νέες κατοικίες στην ανατολική Ιερουσαλήμ

    18-11-2009

    Το Ισραήλ ενέκρινε τη δημιουργία 900 νέων κατοικιών στη ανατολική Ιερουσαλήμ παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και των Παλαιστινίων.

    Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την επέκταση του οικισμού στη γειτονία Γκίλο, που επικρατεί τοι αραβικό στοιχείο και όπου τώρα διαμένουν περίπου 40.000 ισραηλινοί.

    Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση του Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές καταστούν τη επανέναρξη συνομιλιών για την επικράτηση ειρήνης στη Μέση Ανατολή πιο δύσκολη και ότι το θέμα της Ιερουσαλήμ πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή και των δύο πλευρών.

    [03] Η Διαφθορά το 2009

    18-11-2009

    Το Αφγανιστάν και το Ιράκ, δύο χώρες που έλαβαν δισεκατομμύρια δολάρια σε διεθνή βοήθεια είναι ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες στο κόσμο. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η διεθνής οργάνωση TransparencyInternational (Διεθνής Διαφάνεια), που εδρεύει στο Βερολίνο.

    Στη ετήσια έκθεσή της η οργάνωση αναφέρει ότι η Σομαλία είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στο κόσμο, με βαθμό 1,1, με ανώτερο το 10 για τη χώρα με το μικρότερο ποσοστό διαφθοράς. Ακολουθεί το Αφγανιστάν με 1,3, η Βιρμανία με 1, 4 και το Σουδάν με το Ιράκ βρίσκονται στη τέταρτη θέση με 1,5.

    Η χώρα με το μικρότερο ποσοστό διαφθοράς είναι η Νέα Ζηλανδία με 9,4, ακολουθεί η Δανία με 9,3 και έπεται η Σουηδία με τη Σιγκαπούρη στο 9,2. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη 19η θέση με βαθμό 7,5.

    Την 71η θέση μοιράζεται η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία με βαθμό 3,8, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην 61η θέση με 4,4 και η Κύπρος στη 27η με 6,6.

    Η χώρα που παρουσίασε σημαντική επιδείνωση σε θέματα διαφθοράς είναι το Ιράν. Πέρυσι βρισκόταν στη 141η θέση, ενώ φέτος έπεσε στη 168η .

    Η TransparencyInternational αναφέρει ότι ο κατάλογος του 2009 είναι 'ανησυχητικός' γιατί το μεγαλύτερο μέρος των 180 χώρων που εξετάστηκαν βαθμολογούνται κάτω από 5. Επισημαίνει επίσης ότι χώρες ευάλωτες, με πολιτική αστάθεια, που έχουν πληγεί από πολέμους και συνεχιζόμενες συγκρούσεις εξακολουθούν να είναι αυτές με τη μεγαλύτερη διαφθορά. Η επικεφαλής της διεθνούς οργάνωσης Χιουζέτ Λαμπέλ επεσήμανε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει αποτελεσματικούς τρόπους να βοηθήσει χώρες που έχουν πληγεί από πολέμους να διατηρήσουν τους δικούς τους θεσμούς.

    [04] Ολοκλήρωση επίσκεψης Ομπάμα στη Κίνα

    18-11-2009

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συναντάται σήμερα με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο, για έναν τελευταίο γύρο συνομιλιών πριν αναχωρήσει από το Πεκίνο με προορισμό τη Νότια Κορέα. Οι κύριοι Ομπάμα και Γουέν έχουν διμερείς συνομιλίες και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας. Επίσης ο κ. Ομπάμα θα ξεναγηθεί στο Σινικό Τείχος και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Σεούλ, τελευταίο σταθμό της οκταήμερης Ασιατικής περιοδείας του.

    Στις συνομιλίες που θα έχει στη Νότια Κορέα με τον ομόλογο του Λη Μιούνγκ Μπακ, ο Αμερικανός πρόεδρος θα εξετάσει μεταξύ άλλων και συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, καθώς και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

    Τη Τρίτη, ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του, Χου Ζιντάο, δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, του πυρηνικού αφοπλισμού και άλλων διεθνών θεμάτων.

    Ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στο ευαίσθητο θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτησε από το Πεκίνο να απελευθερώσει την ισοτιμία του νομίσματος του. Επίσης ζήτησε από τη Κίνα να διενεργήσει συνομιλίες με εκπροσώπους του εξόριστου πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, το ταχύτερο δυνατόν.

    [05] Γκάιτνερ: Η παγκόσμια οικονομία δεν πρέπει να βασίζεται στους Αμερ. καταναλωτές

    18-11-2009

    Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία πρέπει να σταματήσει να βασίζεται στους Αμερικανούς καταναλωτές για την ενίσχυση της ανάπτυξής της.

    Σε κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας την Τρίτη ο κ. Γκάιτνερ δήλωσε ότι για να αποφευχθούν μελλοντικές κρίσεις, η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεργαστείγια να εξισορροπήσει την παγκόσμια οικονομία.

    Ο κ. Γκάιτνερ σημείωσε ότι η απομάκρυνση από μια διεθνή οικονομία που βασίζεται στην Αμερικανική ζήτηση, σε μια οικονομία που θα βασίζεται στην παγκόσμια ζήτηση είναι κρίσιμης σημασίας για την μείωση της Αμερικανικής ανεργίας και την αύξηση των μισθών της Αμερικανικής μεσαίας τάξης.

    Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επεσήμανε ότι οι Αμερικανοί αποταμιεύουν περισσότερο και η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αρχίσει να επικεντρώνει την προσοχή της στην μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.Οι αναπτυσσόμενες αγορές και οι οικονομίες με μεγάλα πλεονάσματα θα πρέπει τώρα να αυξήσουν την εσωτερική τους ζήτηση και να μειώσουν την έμφαση στις εξαγωγές.

    [06] Αμφιβολίες ΗΠΑ για συμμόρφωση Ιράν με αίτημα ΗΕ

    18-11-2009

    Το πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν στο Μπουσέρ

    Οι ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο το Ιράν θα απαντήσει στην πρόταση των ΗΕ για τον εμπλουτισμό ουρανίου του στο εξωτερικό. Η συμφωνία αποσκοπεί στην αποκλιμάκωση των διεθνών προβληματισμών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Ίαν Κέλλυ, δήλωσε ότι 'κλιμακώνεται η αγανάκτηση' λόγω της μέχρι τώρα αποτυχίας του Ιράν να υποβάλλει απάντηση και η 'γενική μη συμμόρφωση' της Τεχεράνης 'δεν πείθει' τις ΗΠΑ ότι το Ιράν θα απαντήσει επίσημα.

    Τη Τρίτη ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για το Ιράν, αν δεν αποδείξει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προορίζεται για ειρηνικούς σκοπούς. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ότι περιορίζονται τα περιθώρια χρόνου για να απαντήσει το Ιράν στην πρόταση των ΗΕ.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 19 November 2009 - 2:18:35 UTC