Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-11-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρωσία: Οι συνομιλίες η μόνη εναλλακτική λύση για τη Βόρεια Κορέα
  • [02] Ομπάμα: "Θα ολοκληρώσω το έργο" στο Αφγανιστάν
  • [03] "Παραγωγικές" οι Αμερικανο-Ρωσικές συνομιλίες για την Συνθήκη ΣΤΑΡΤ
  • [04] Οι Αμερικανοί δεν θα ταξιδέψουν αεροπορικώς φέτος τις γιορτές
  • [05] Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συμμετάσχει στην Σύνοδο της Κοπεγχάγης
  • [06] Μερικό μορατόριουμ εποικιστικής δραστηριότητας από το Ισραήλ
  • [07] Προειδοποίηση κατά της άρνησης εμβολιασμού για Η1Ν1 στην Ευρώπη

  • [01] Ρωσία: Οι συνομιλίες η μόνη εναλλακτική λύση για τη Βόρεια Κορέα

    25-11-2009

    Σεργκέι Μιρόνωφ

    Ο πρόεδρος της Ρωσικής Δούμα, Σεργκέι Μιρόνωφ, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση απ' το να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.Ο κ. Μιρόνωφ επεσήμανε ότι αυτό ήταν το μήνυμα που διαβίβασε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ιλ, κατά τις συνομιλίες που είχε μαζί του την Τρίτη.

    Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε ότι πιστεύει πως μόνο οι συνομιλίες, οι εγγυήσεις και οι πολυμερείς επαφές μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχημένη διευθέτηση του προβλήματος.

    Ο κ. Μιρόνωφ σημείωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει δικαιολογημένες ανησυχίες για την πανίσχυρη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ, Νότιας Κορέας και Ιαπωνίας, αλλά τόνισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη παρακολουθώντας την Βόρεια Κορέα να αναπτύσσει και να δοκιμάζει πυρηνικά όπλα, αναμειγνύοντας και νέα μέλη στην διαδικασία.

    [02] Ομπάμα: "Θα ολοκληρώσω το έργο" στο Αφγανιστάν

    25-11-2009

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι σκοπεύει 'να ολοκληρώσει το έργο' στο Αφγανιστάν και σύντομα θα ανακοινώσει την πολυαναμενόμενη απόφαση του, για το ενδεχόμενο αποστολής επιπλέον στρατευμάτων στην περιοχή.

    Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

    Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο με τον Ινδό πρωθυπουργό, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι θα εξηγήσει στον Αμερικανικό λαό την απόφαση του μετά την εορτή των Ευχαριστιών αυτή την εβδομάδα και επεσήμανε ότι αποτελεί στρατηγικό συμφέρον των ΗΠΑ να διασφαλίσουν πως η Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί της δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι η σταθερότητα του Αφγανιστάν είναι σημαντική σ' αυτή τη διαδικασία.

    Παρά την μείωση της υποστήριξης των Αμερικανών για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι ο Αμερικανικός λαός θα υποστηρίξει τη στρατηγική του όταν θα ακούσει το σχέδιο του για την περιοχή.

    [03] "Παραγωγικές" οι Αμερικανο-Ρωσικές συνομιλίες για την Συνθήκη ΣΤΑΡΤ

    25-11-2009

    Στρατηγός Μάλλεν

    Ο αρχηγός του μεικτού επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάικ Μάλλεν είχε συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους στα πλαίσια των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για την αντικατάσταση της Συνθήκης Περιορισμού των Στρατηγικών Όπλων του 1991, της γνωστής ΣΤΑΡΤ.

    Ο στρατηγός Μάλλεν είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογο του, Νικολάι Μακάρωφ στην Γενεύη. Εκπρόσωπος του κ. Μάλλεν δήλωσε ότι οι δύο πλευρές είχαν 'ειλικρινείς και παραγωγικές' συνομιλίες και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται προς θετική κατεύθυνση.

    Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογος του, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν πως η συνθήκη θα είναι έτοιμη για την υπογραφή τους μέχρι τα τέλη του χρόνου. Η Συνθήκη ΣΤΑΡΤ εκπνέει στις 5 Δεκεμβρίου.

    [04] Οι Αμερικανοί δεν θα ταξιδέψουν αεροπορικώς φέτος τις γιορτές

    25-11-2009

    Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα σχέδια πολλών απ' τους 38 εκατομμύρια Αμερικανούς που αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν φέτος για να βρεθούν μαζί με την οικογένεια τους σήμερα Ημέρα των Ευχαριστιών.

    Η παραμονή της Ημέρας των Ευχαριστιών θεωρείται η μέρα των περισσότερων ταξιδιών και μετακινήσεων στις ΗΠΑ. Φέτος λοιπόν οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν λιγότερο τις αερομεταφορές και θα αρκεστούν σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και τραίνα για τα ταξίδια τους.

    Η μείωση των ταξιδιών με αεροπλάνο οφείλεται κυρίως στο κόστος τους σε μια περίοδο μεγάλης ανεργίας και περιορισμένων οικογενειακών προϋπολογισμών. Επίσης πολλοί Αμερικανοί διαμαρτύρονται για τις επιπρόσθετες χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών για αποσκευές.

    Παράλληλα, η εταιρεία σιδηροδρόμων των ΗΠΑ, η AMTRAK, ανακοίνωσε ότι φέτος θα μεταφέρει διπλάσιο αριθμό επιβατών απ' ότι συνήθως αυτή τη περίοδο και οι εταιρείες υπεραστικών λεωφορείων προέβησαν σε επιπλέον εποχιακές προσλήψεις προσωπικού και ενοικιάσεις οχημάτων για να καλύψουν την ταξιδιωτική ζήτηση των εορτών.

    [05] Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συμμετάσχει στην Σύνοδο της Κοπεγχάγης

    25-11-2009

    Ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη στις 9 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχει στην διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα. Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει ότι ο κ. Ομπάμα πιστεύει πως είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας για τις κλιματολογικές αλλαγές κατά την σύνοδο στην πρωτεύουσα της Δανίας.

    Εκπρόσωπος των ΗΕ δήλωσε ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μούν, εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα να συμμετάσχει και επεσήμανε ότι όσο περισσότεροι αρχηγοί κρατών δηλώνουν συμμετοχή, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα στην σύνοδο της Κοπεγχάγης.

    [06] Μερικό μορατόριουμ εποικιστικής δραστηριότητας από το Ισραήλ

    25-11-2009

    Ο Βενιαμίν Νετανιάχου με τον Τζώρτζ Μίτσελ

    Η Ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μερικό πάγωμα της νέας εποικιστικής δραστηριότητας της, με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου. Το 10μηνο μορατόριουμ που ανακοινώθηκε αφορά μόνο τις νέες άδειες δόμησης στους Εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη, και δεν καλύπτει κατασκευές που έχουν ήδη αρχίσει.

    Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Νετανιάχου τόνισε παράλληλα ότι το Ισραήλ δεν επιβάλει περιορισμούς στις κατασκευές στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν σαν πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

    Πάντως ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν μπορούν να ξαναρχίσουν, αν το Ισραήλ δεν τερματίσει την εποικιστική του δραστηριότητα στην Ιερουσαλήμ.

    Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, Τζώρτζ Μίτσελ, δήλωσε ότι η ανακοίνωση του κ. Νετανιάχου δεν ευθυγραμμίζεται με το πλήρες πάγωμα της Ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας που έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ, αλλά επεσήμανε ότι πρόκειται για προσπάθεια που δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν από την Ισραηλινή κυβέρνηση.

    [07] Προειδοποίηση κατά της άρνησης εμβολιασμού για Η1Ν1 στην Ευρώπη

    25-11-2009

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νόσων, με έδρα της Ελβετία, εξέφρασε ανησυχία για την έντονη αντίθεση πολλών Ευρωπαίων στο εμβόλιο κατά της νέας γρίπης. Η Ένωση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τη στιγμή που οι χώρες της Ευρώπης αρχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού, οι 'λομπίστες' κατά των εμβολίων έχουν και αυτοί αρχίσει την εκστρατεία τους.

    Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Τζουζέπε Κορνάλια, δήλωσε ότι ορισμένοι απ' τους αντιρρησίες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών και νοσηλευτών, διασπείρουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ο κ. Κορνάλια σημείωσε ότι αν οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν πείσουν τους λαούς τους να εμβολιαστούν η επιδημία της νέας γρίπης θα εξαπλωθεί ταχύτερα και ευρύτερα απ' το αναμενόμενο, προκαλώντας περισσότερους θανάτους, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά και νέους ανθρώπους.

    Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, με έδρα την Στοκχόλμη, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός θανάτων απ' τον ιό Η1Ν1 διπλασιάζεται κάθε δύο εβδομάδες από τα μέσα Οκτωβρίου και επεσήμανε ότι από τον Απρίλιο έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 670 Ευρωπαίοι.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Thursday, 26 November 2009 - 2:18:21 UTC