Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 09-12-03

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 'Αναπόσπαστο τμήμα του Ισραήλ' αποτελούν οι οικισμοί
  • [02] Φόρουμ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ουάσιγκτον
  • [03] Νέα ώθηση στην έρευνα με εμβρυικά βλαστοκύτταρα στις ΗΠΑ
  • [04] Το Αφγανιστάν κύριο θέμα συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
  • [05] Ανώτεροι αξιωματούχοι ΗΠΑ υπεραμύνονται της νέας πολιτικής για Αφγανιστάν

  • [01] 'Αναπόσπαστο τμήμα του Ισραήλ' αποτελούν οι οικισμοί

    03-12-2009

    Η Ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε το δήμαρχο οικισμού της Δυτική Όχθης, όταν αυτός προσπάθησε να εμποδίσει επιθεωρητές που προσπαθούσαν να επιβάλλουν κατασκευαστικούς περιορισμούς στην περιοχή.

    Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ ενέκρινε δεκάμηνο μορατόριουμ κατασκευής νέων κτιρίων σε εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης. Χθες το βράδυ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη της κοινότητας των εποίκων και τους διαβεβαίωσε ότι οι κύριοι οικισμοί της Δυτικής Όχθης 'αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ισραήλ σε όλες τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους'.

    [02] Φόρουμ για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ουάσιγκτον

    03-12-2009

    Μικρή βελτίωση σημείωσε η αμερικανική οικονομία όπως αναφέρει πρόσφατη έκθεση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

    Η έκθεση επισημαίνει ότι οι περισσότεροι τομείς σημείωσαν κάποια βελτίωση κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

    Σύμφωνα με την έκθεση ο κίνδυνος πληθωρισμού είναι μικρός, ενώ η αγορά εργασίας παραμένειαδύναμη με υψηλά επίπεδα ανεργίας.

    Σήμερα αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ομπάμα οργανώνουν φόρουμ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για να ανταλλάξουν απόψεις με τον επιχειρηματικό κόσμο για το θέμα.

    [03] Νέα ώθηση στην έρευνα με εμβρυικά βλαστοκύτταρα στις ΗΠΑ

    03-12-2009

    Η Αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την χρήση13 ακόμη σειρών εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων για έρευναπαρέχοντας τη δυνατότητα σε επιστήμονες να χρησιμοποιήσουν άμεσα κονδύλια του δημοσίου.

    Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Υγείας των ΗΠΑ, Φράνσις Κόλλινς, δήλωσε ότι εγκρίθηκαν οι πρώτες 13 κυτταρικές σειρές αφού επιβεβαιώθηκε ότι πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Μια από αυτές ήταν να έχουν ενημερωθεί οι δωρητές για τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και να έχουν παραχωρήσει εθελοντικά τα εμβρυικά κύτταρα. Ο κ. Κόλλινς επεσήμανε ότι εξετάζονται και άλλες 96 βλαστοκυτταρικές σειρές και ότι μέσα στις επόμενες μέρες μπορεί να εγκριθούν μερικές ακόμα. Πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να δοθούν για έρευνες με εμβρυικά βλαστοκύτταρα.

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα άρσης απαγόρευσης που ίσχυε επί προεδρία Μπους για τη χρήση κονδυλίων του δημοσίου για έρευνες με εμβρυικά βλαστοκύτταρα.

    [04] Το Αφγανιστάν κύριο θέμα συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

    03-12-2009

    Αρχίζει σήμερα στις Βρυξέλες η διήμερη σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που αναμένεται ότι θα επικεντρωθεί στο θέμα του Αφγανιστάν.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον περιμένει σημαντική δέσμευση επιπρόσθετων δυνάμεων από μέρους των Νατοϊκών εταίρων, καθώς και αύξηση της συνεισφοράς τους σε επίπεδο χρηματοδότησης της κοινής προσπάθειας. Πάντως η κ. Κλίντον δεν συγκεκριμενοποίησε πόσες δυνάμεις θα ήθελαν οι ΗΠΑ να σταλούν από τους εταίρους τους στο Αφγανιστάν, αλλά διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον ζητά απ' τους συμμάχους της να συνεισφέρουν άλλους 10 χιλιάδες στρατιώτες.

    Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Άντερς Φόγκ Ρασμούσεν, δήλωσε ότι πιστεύει πως οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα στείλουν ακόμη 5 χιλιάδες στρατιώτες και ενδεχομένως και άλλους, όπως είπε. Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα δεν αναμένονται πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Μονς του Βελγίου την άλλη εβδομάδα.

    [05] Ανώτεροι αξιωματούχοι ΗΠΑ υπεραμύνονται της νέας πολιτικής για Αφγανιστάν

    03-12-2009

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, υπεραμύνεται της στρατηγικής του Προέδρου Ομπάμα για το Αφγανιστάν λέγοντας ότι μία αποτυχία θα σημάνει ότι η χώρα θα πέσει στα χέρια των Ταλεμπάν.

    O κ. Γκέιτς δήλωσε σε μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου ότι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στο Αφγανιστάν αποτελεί το κλειδί που θα διασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα γίνει κρησφύγετο της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο κ. Γκέιτς στα πλαίσια κατάθεσής του στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας και μετα τη χθεσινή ανακοίνωση του Προέδρου Ομπάμα για την αποστολή 30 χιλιάδων επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών στη περιοχή.

    Την Τετάρτη επίσης, η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, δήλωσε στην ίδια Επιτροπή της Γερουσίας ότι η νέα στρατηγική αποτελεί τον καλύτερο τρόπο προστασίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από μελλοντικές επιθέσεις εξτρεμιστών.

    O επικεφαλής του μεικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος, Μάικ Μάλλεν, επεσήμανε ότι η απόφαση του Προέδρου παρέχει στους διοικητές την υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν. Τόνισε όμως ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του δεν είναι ο αριθμός των στρατευμάτων αλλά αν οι στρατιωτικές προσπάθειες να συνοδευτούν από καλή διακυβέρνηση της χώρας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 4 December 2009 - 2:18:18 UTC