Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-02-22

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξαναζωντανεύει το φημισμένο Κόνι Άιλαντ
  • [02] Η χρονιά της Τίγρης γιορτάστηκε και στη Νέα Υόρκη
  • [03] Πετρέους: Μόλις άρχισαν οι συμμαχικές επιχειρήσεις στο νότιο Αφγανιστάν
  • [04] Νέο Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
  • [05] 40 νεκροί από τις κατολισθήσεις στη Πορτογαλία
  • [06] Άγαλμα Ομπάμα στην Ινδονησία
  • [07] Τριμελές κλιμάκιο Ευρώπης και ΔΝΤ στην Αθήνα
  • [08] 1 στους 3 Έλληνες αναζητά σύντροφο στο διαδίκτυο
  • [09] Νέα δικομματική συνάντηση στο Λευκό Οίκο για την υγεία
  • [10] Οντιέρνο: Η σταθερότητα στο Ιράκ θα μπορούσε να επηρεάσει την απόσυρση στρατευμάτων

  • [01] Ξαναζωντανεύει το φημισμένο Κόνι Άιλαντ

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    22-02-2010

    Το φημισμένο τεράστιο λούνα παρκ του Κόνι Άιλαντ που με απόφαση του δημάρχου Μπλούμπεργκ γλύτωσε από τα χέρια επίδοξων επιχειρηματιών, όχι μόνο δεν θα ισοπεδωθεί για να χτιστούν στην θέση του οικοδομικά συγκροτήματα, αλλά θα αποκτήσει μεγαλύτερη αίγλη και νέα παιχνίδια.

    Μετά από πολύχρονη διαμάχη για το αν θα διατηρηθεί ο ιστορικός τόπος διασκέδασης, ή θα χτιστεί, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου πως δεκαεννέα καινούργιες δραστηριότητες διασκέδασης θα προστεθούν στον παράδεισο αυτό των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων.

    Οι νέες αυτές δραστηριότητες-παιχνιδια έχουν δημιουργηθεί από την μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής Λούνα Παρκ στον κόσμο που βρίσκεται στην Ιταλία. Ο κ. Μπλούμπεργκ υποσχέθηκε πως θα είναι έτοιμα να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους από το καλοκαίρι του 2010. Στην συνέντευξή του επίσης γνωστοποίησε την απόφαση του να μετατρέψει την περιοχή του Κόνι Αιλαντ σε τουριστικό προορισμό για όλο τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι, με την βοήθεια νέων εστιατορίων, ξενοδοχείων και καταστημάτων δώρων.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκαμψη της περιοχής οφείλεται στην πρωτοβουλία του δήμου της Νέας Υόρκης να αγοράσει μεγάλη έκταση γης από επιχειρηματίες που την προόριζαν για ανοικοδόμηση, πληρώνοντας 95.6 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο.

    [02] Η χρονιά της Τίγρης γιορτάστηκε και στη Νέα Υόρκη

    Αθηνά Κρικέλη

    Νέα Υόρκη

    22-02-2010

    Χιλιάδες επισκέπτες γιόρτασαν μαζί με τους Κινέζους στην γνωστή Τσάινα Τάουν του Μανχάταν, την νέα χρονιά της Τίγρης. Με φαντασμαγορική παρέλαση στον δρόμο Μοτ, καλωσόρισαν την πρωτοχρονιά σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο. Την 11η κινέζικη πρωτοχρονιά καλωσόρισαν με αισιοδοξία και οι επιχειρήσεις της περιοχής. Την Κυριακή η γειτονιά ντύθηκε στα πολύχρωμα με επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις της περιοχής. Με ρυθμούς και χορό οι συμμετέχοντες αλλά και παρευρισκόμενοι γιόρτασαν την διάθεση για οικονομική ανάκαμψη στο Τσάινα Tάουν της Νέας Υόρκης. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά συμμετείχε στην παρέλαση ομάδα Aμερικανο-Aσιατών ομοφυλόφιλων. Το Τσάινα Tάουν είχε πληγεί ιδιαίτερα μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001. Θέματα ασφάλειας αλλά και περιβαλλοντικά - ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο μετά την επίθεση - δημιούργησαν ένα μεγάλο ρήγμα στην τοπική οικονομία χωρίς δυνατότητα ανάκαμψης μέχρι και πέρσι. Φέτος - η χρονιά της Τίγρης όμως- φαίνεται πιο αισιόδοξη για κατοίκους και επισκέπτες.

    [03] Πετρέους: Μόλις άρχισαν οι συμμαχικές επιχειρήσεις στο νότιο Αφγανιστάν

    22-02-2010

    Ο επικεφαλής της κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ υπεύθυνος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στη Μαρτζάχ του νοτίου Αφγανιστάν αποτελούν μόνο την αρχή μιας μεγάλης επιχείρησης κατά των Ταλεμπάν.

    Σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους είπε ότι ο εχθρός στο Αφγανιστάν είναι ισχυρός. Απέφυγε όμως να προβλέψει τη διάρκεια της επιχείρησης στη Μαρτζάχ, είπε μόνο ότι τα συμμαχικά στρατεύματα θα επικεντρωθούν στο να καταλάβουν τα προπύργια των Ταλεμπάν μέσα στους επομένους 12 με 18 μήνες.

    Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 16 άτομα σκοτώθηκαν στα πλαίσια της επιχείρησης, 120 μαχητές των Ταλεμπάν καθώς και τουλάχιστον 13 ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες. Εξάλλου, ο γενικός στρατιωτικός διοικητής των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν, δήλωσε ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος απ' την Αλ Κάιντα. Ο στρατηγός Πετρέους ανέφερε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Πακιστάν και κατά της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και την Αραβική χερσόνησο, εκτός απ' την Υεμένη. Παραδέχτηκε πάντως ότι πρόκειται για 'σκεπτόμενο και ευπροσάρμοστο εχθρό' που ψάχνει για ευκαιρίες να πλήξει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

    Παράλληλα, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, απέρριψε ισχυρισμούς ότι η χώρα είναι λιγότερο ασφαλής τώρα που πρόεδρος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο κ. Πάουελ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να κινδυνεύουν να δεχτούν επίθεση, αλλά όχι περισσότερο απ' ότι κινδύνευαν επί προεδρίας Μπούς.

    [04] Νέο Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

    22-02-2010

    Η αεροπορία του Ισραήλ παρουσίασε νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που μπορεί να παραμένει ιπτάμενο επί περίπου μια μέρα και να πετά μέχρι τον Περσικό Κόλπο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το Ιράν.

    Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις χαρακτήρισαν το νέο αεροσκάφος 'τεχνολογικό επίτευγμα'. Το μη επανδρωμένο σκάφος προορίζεται κυρίως για αναγνωριστικές πτήσεις, ενώ το πλάτος των φτερών του φθάνει τα 26 μέτρα, δηλαδή είναι παρόμοιο μ' αυτό ενός αεροπλάνου Boeing 737.

    Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ότι προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικό όπλο και δεν έχει αποκλείσει την λήψη στρατιωτικών μέτρων σε βάρος του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, με το αιτιολογικό ότι η ανάπτυξη πυρηνικού όπλου από μέρους του Ιράν αποτελεί ξεκάθαρη απειλή για το Ισραήλ.

    [05] 40 νεκροί από τις κατολισθήσεις στη Πορτογαλία

    22-02-2010

    Πορτογαλικά σωστικά συνεργεία σκάβουν μέσα σε λόφους λάσπης για να εντοπίσουν επιζώντες στο νησί Μαδέρα μετα από μεγάλες πλημμύρες, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω 100.

    Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι ισχύος μέχρι και 100 χιλιόμετρα την ώρα κτύπησαν το νησί το Σάββατο το βράδυ και έριξαν δέντρα τα οποία δυσκόλεψαν τις προσπάθειες αρωγής.

    [06] Άγαλμα Ομπάμα στην Ινδονησία

    22-02-2010

    Άγαλμα που απεικονίζει τον Μπαράκ Ομπάμα παιδί μεταφέρθηκε την Κυριακή στο δημοτικό σχολείο της Ινδονησίας, στο οποίο φοίτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

    Αρχικά το άγαλμα τοποθετήθηκε σε πάρκο της Τζακάρτα το Δεκέμβριο, αλλά μεταφέρθηκε μετά από διαμαρτυρίες χιλιάδων Ινδονησίων στο διαδίκτυο για το αν ο Αμερικανός Πρόεδρος πρέπει να τυγχάνει δημοσίων τιμών.

    Το μπρούτζινο άγαλμα του νεαρού Ομπάμα που κρατά μια πεταλούδα, τώρα φιλοξενείται στο σχολείο MentengOne, στο οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος φοίτησε στη δεκαετία του 60.

    O κ. Ομπάμα αναμένεται να επισκεφτεί την Ινδονησία με την οικογένεια του τον επόμενο μήνα.

    [07] Τριμελές κλιμάκιο Ευρώπης και ΔΝΤ στην Αθήνα

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Λουξεμβούργο

    22-02-2010

    Ολι Ρεν

    Για την πορεία της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης ήρθαν να ενημερωθούν οι τρεις εμπειρογνώμονες που έφτασαν απόψε στην Αθήνα από την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Kεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η επίσκεψη είναι στα πλαίσια της τακτικής παρακολούθησης των μέτρων της κυβέρνησης για την δημοσιονομική εξυγίανση και την μείωση του ελλείμματος, όπως αυτή αποφασίστηκε από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Όμως δεν πρόκειται ακριβώς για ελέγχους. Στο πρόγραμμα του κλιμακίου περιλαμβάνεται συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με υπηρεσιακούς παράγοντες, το ίδιο στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας για την πορεία των εξαγγελιών για το ασφαλιστικό.

    Οι πληροφορίες από την Ελλάδα ότι θα συζητηθούν και τα επιπλέον μέτρα που θα ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αμέσως μετά την πρώτη έκθεση της στις 16 Μαρτίου στο Συμβούλιο Εκοφίν, δεν ευσταθούν σύμφωνα με ευρωπαίους ειδήμονες.

    Τα οποιαδήποτε μέτρα που η Ελληνική κυβέρνηση θα έχει προετοιμάσει πριν από την καθορισμένη ημερομηνία, θα τεθούν υπ όψιν στον αρμόδιο επίτροπο, Ολι Ρέν, όταν αυτός επισκεφθεί την Ελλάδα σε δύο εβδομάδες περίπου.

    Ο Ολι Ρεν εξ άλλου διέψευσε στις Βρυξέλλες και τα δημοσιεύματα για την βοήθεια ύψους 25 δισ ευρώ προς την Ελλάδα από χώρες της Ευρωζώνης.

    Από την άλλη πλευρά του ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, Τζώρτζ Σόρος, σε άρθρο των FinancialTimes υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα μόνη της και ότι η ίδια η Ευρωζώνη έχει δικά της προβλήματα, μεγαλύτερα από αυτά της Ελλάδας, που πρέπει να αντιμετωπίσει.

    [08] 1 στους 3 Έλληνες αναζητά σύντροφο στο διαδίκτυο

    Μαρία Σπυριδωνάκου

    Αθήνα

    22-02-2010

    Το διαδίκτυο φαίνεται πως επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες για να φλερτάρουν ή ακόμη και για να αναζητήσουν τον έρωτα της ζωής τους. Αυτό επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η Microsoft σε 10 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

    Σύμφωνα με την έρευνα το 27% των ερωτηθέντων συνολικά απάντησε ότι στρέφεται πλέον και στο Ίντερνετ για να κάνει νέες γνωριμίες καθώς εκτιμά ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Έτσι η διαδικτυακή αναζήτηση συντρόφου συνιστά την τρίτη δημοφιλέστερη μέθοδο γνωριμίας.

    1 στους 3 Έλληνες χρήστες δήλωσε ότι αναπτύσσει ερωτικές σχέσεις μετά τη γνωριμία μέσω Ιντερνετ. 1 στους 4 αποκάλυψε ότι ξεκίνησε μια μακροχρόνια σχέση με κάποιον ή κάποια που γνώρισε διαδικτυακά ενώ το 9% επιβεβαίωσε ότι οδηγήθηκε σε γάμο.

    Αξιοσημείωτο πάντως παραμένει το γεγονός ότι, για τους Έλληνες, το 'προξενιό' μέσω φίλων παραμένει διαχρονικά η πιο δημοφιλής μέθοδος γνωριμίας, ενώ έπεται η κοινωνική δικτύωση.

    [09] Νέα δικομματική συνάντηση στο Λευκό Οίκο για την υγεία

    22-02-2010

    Ο Τζον Μπόνερ και ο Μπαράκ Ομπάμα

    O Πρόεδρος Ομπάμα καταβάλει μία νέα προσπάθεια για την προώθηση του σχεδίου μεταρρύθμισης του συστήματος ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης στις ΗΠΑ, το οποίο προβλέπει περιορισμούς στις μεγάλες αυξήσεις ασφαλίστρων από αρμόδιες εταιρείες.

    Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναφέρουν ότι η νέα πρότασηθα στοιχίσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε διάσημα 10 ετών.

    Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε λίγες μόνο μέρες πριν συνέλθει στο Λευκού Οίκο 'σύνοδος για θέματα υγειονομικής περίθαλψης' με τη συμμετοχή Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών σε μία ακόμη προσπάθεια προώθησης των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας που έχουν κολλήσει στο Κογκρέσο.

    Αλλά οι ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν την πρόταση του Προέδρου και επανέλαβαν ότι θέλουν απόσυρση και των δύο νομοσχεδίων που εξετάζονται από το Κογκρέσο.Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, Τζον Μπόνερ, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα 'μείωσε την αξιοπιστία της συνάντησης' προτείνοντας 'την ίδια μεγάλη κυβερνητική παρέμβαση στο σύστημα υγείας'.

    [10] Οντιέρνο: Η σταθερότητα στο Ιράκ θα μπορούσε να επηρεάσει την απόσυρση στρατευμάτων

    22-02-2010

    Ρέι Οντιέρνο

    O ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός διοικητής στο Ιράκ, στρατηγός Ρέι Οντιέρνο, δήλωσε ότι μπορεί να επιβραδυνθεί ο ρυθμός απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή αν παρουσιαστούν προβλήματα στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

    Ο κ. Οντιέρνο επεσήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης μπορεί να αναθεωρηθεί αν η νέα Ιρακινή κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ή αν υπάρξουν ενδείξεις παρεμβατισμού από το εξωτερικό, ή ένταση μεταξύ των κομμάτων. Πάντως ο κ. Οντιέρνο είπε σε δημοσιογράφους ότι μέχρι στιγμής η Ουάσιγκτον δεν έχει καμία τέτοια ένδειξη και πρόσθεσε ότι έχει ήδη επιταχύνει το αρχικό στάδιο της απόσυρσης.

    Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Ιράκ θα πρέπει να επιδεινωθεί κατά πολύ για να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης των Αμερικανικών δυνάμεων και σημείωσε ότι δεν βλέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

    Οι αμερικανικές δυνάμεις αναμένεται να αποσυρθούν από το Ιράκ μέχρι τα τέλη Αύγουστου και η απόσυρση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2011.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 23 February 2010 - 2:18:18 UTC