Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-02-25

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 24ωρη γενική απεργία παρέλυσε την Ελλάδα
  • [02] Κλίντον: Ελπίδες για κυρώσεις κατά Ιράν τους επόμενους 2 μήνες.
  • [03] Ο γιός του ιδρυτή της Χαμάς πληροφοριοδότης των Ισραηλινών
  • [04] Διακομματική ημερίδα στο Λευκό Οίκο για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία
  • [05] Ομπάμα και Μεντβέντεφ πιέζουν για σύντομη επίτευξη συμφωνίας μείωσης εξοπλισμών

  • [01] 24ωρη γενική απεργία παρέλυσε την Ελλάδα

    25-02-2010

    Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες απεργοί συμμετείχαν σε συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας τη Τετάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης με στόχο την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας.

    Η 24ωρη γενική απεργία προκάλεσε ακυρώσεις πτήσεων και των περισσότερων δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ δεν λειτούργησε καμία δημόσια υπηρεσία. Επίσης κατά το συλλαλητήριο σημειώθηκαν και κάποια επεισόδια με νεαρούς που πετούσαν πέτρες σε βάρος της αστυνομίας η οποία ανταποκρίθηκε με δακρυγόνα.

    Παράλληλα η Standard's and Poor's ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει ακόμη μια φορά την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας μέσα στον επόμενο μήνα. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αμφισβητεί την ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα λόγω των οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

    [02] Κλίντον: Ελπίδες για κυρώσεις κατά Ιράν τους επόμενους 2 μήνες.

    25-02-2010

    Χίλαρυ Κλίντον

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον, εξέφρασε ελπίδες για νέο ψήφισμα των ΗΕ, μέσα στις επόμενες 30 με 60 μέρες, που θα προβλέπει επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

    Η κ. Κλίντον δήλωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ότι οι ΗΠΑ μπορεί να επιβάλλουν πρόσθετες δικές τους κυρώσεις, μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας. Το Συμβούλιο εξετάζει τώρα μέτρα που θα στοχεύουν το σώμα των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης, σημείωσε η κ. Κλίντον.

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους Γερουσιαστές ότι οι ΗΠΑ έχουν τώρα μεγαλύτερη διεθνή υποστήριξη για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, λόγω των διπλωματικών προσπαθειών της κυβέρνησης Ομπάμα προς το Ιράν. Χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, σημείωσε η κ. Κλίντον, αντιτίθενται τώρα λιγότερο στις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης με στόχο τον τερματισμό του προγράμματος της εμπλουτισμού ουρανίου.

    [03] Ο γιός του ιδρυτή της Χαμάς πληροφοριοδότης των Ισραηλινών

    25-02-2010

    Ο γιός του ιδρυτή της εξτρεμιστικής οργάνωσης Χαμάς δήλωσε ότι διατέλεσε πληροφοριοδότης των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ για πάνω από μία δεκαετία.

    Ο Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ, γιός του ιδρυτή της Χαμάς, Σεΐχ Χασάν Γιουσέφ, δήλωσε στην Ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ ότι παρείχε μυστικές πληροφορίες στην Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφάλειας, Σιν Μπέτ, που συνέτειναν στην αποτροπή βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας. Σε δηλώσεις του μέσω τηλεφώνου από την Καλιφόρνια, ο Γιουσέφ είπε ότι οι πληροφορίες που παρείχε οδήγησαν στη σύλληψη ανώτερων στελεχών της Χαμάς.

    Ο ηλικίας 32 ετών Παλαιστίνιος θεωρείται από τις πιο αξιόπιστες πηγές πληροφοριών της Σιν Μπέτ και έφερε το ψευδώνυμο 'ο πράσινος Πρίγκιπας', που παραπέμπει στο κυρίαρχο χρώμα της σημαίας της Χαμάς και στην υψηλή θέση του πατέρα του στην εξτρεμιστική οργάνωση.

    Από τη πλευρά της η Χαμάς διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Γιούσεφ, ενώ ο πατέρας του, που βρίσκεται σε Ισραηλινή φυλακή, σε γραπτή ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο Γιούσεφ δεν είχε ποτέ πρόσβαση στα μυστικά της Χαμάς.

    Την ερχόμενη εβδομάδα δημοσιεύονται στις ΗΠΑ τα απομνημονεύματα του Γιούσεφ με τίτλο 'Ο Γιοςαπό τη Δυτική Όχθη και τώρα ζει στην Καλιφόρνια.

    [04] Διακομματική ημερίδα στο Λευκό Οίκο για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία

    25-02-2010

    Ο Πρόεδρος Ομπάμα φιλοξενεί σήμερα στον επίσημο ξενώνα του Λευκού Οίκου, το γνωστό Μπλέαρ Χάουζ, ειδική ημερίδα με την συμμετοχή Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, με στόχο την αναθέρμανση των προσπαθειών μεταρρύθμισης του συστήματος ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης της χώρας.

    Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν το θέμα με διάθεση επίλυσης του και όχι για να επιτύχουν μικροκομματικά οφέλη. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε ότι θέλει να ακούσει ουσιαστική ανταλλαγή ιδεών.

    Στόχος του κ. Ομπάμα είναι η εξεύρεση κοινού παρονομαστή μεταξύ των δύο νομοσχεδίων για την υγεία που έχουν εγκριθεί από τη Βουλή και τη Γερουσία.

    [05] Ομπάμα και Μεντβέντεφ πιέζουν για σύντομη επίτευξη συμφωνίας μείωσης εξοπλισμών

    25-02-2010

    Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι Πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Ντιμίτρι Μεντβέντεφ συμφώνησαν να πιέσουν τους διαπραγματευτές τους να επιταχύνουν τις συνομιλίες για την επίτευξη της νέας συμφωνίας περιορισμού των στρατηγικών όπλων.

    Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Κρεμλίνου δηλώνουν ότι οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία τη Τετάρτη. Είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον και του Ρώσου ομολόγου της, Σεργκέι Λαβρώφ.

    Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι η κ. Κλίντον τόνισε πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν στην επίτευξη συμφωνίας και ενθάρρυνε τον κ. Λαβρώφ να βοηθήσει στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Friday, 26 February 2010 - 2:18:18 UTC