Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 10-03-14

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καίριας σημασίας ΕΚΟΦΙΝ για την Ελληνική οικονομία
  • [02] Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ υποσκάπτει την ειρηνευτική διαδικασία
  • [03] Προσπάθειες καλύτερης εκμετάλλευσης ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ
  • [04] 17 εξτρεμιστές νεκροί από αεροεπιδρομές στο βορειοδυτικό Πακιστάν
  • [05] Η αντιπολίτευση κερδίζει τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία

  • [01] Καίριας σημασίας ΕΚΟΦΙΝ για την Ελληνική οικονομία

    Μαίρη Παραπονιάρη

    Αθήνα

    14-03-2010

    Η Κριστίν Λαγκάρντ με τον Όλι Ρέν

    Αλληλοδιαψεύδονται οι δηλώσεις και τα σενάρια που δημοσιεύονται στον ευρωπαϊκό τύπο και αφορούν στην φήμη για έγκριση, από το αυριανό συμβούλιο Εκοφίν στις Βρυξέλλες, του σχεδίου για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τις χώρες της ζώνης του Ευρώ.

    Οι πληροφορίες και μάλιστα διασταυρωμένες, όπως γράφεται, των γαλλικών εφημερίδων 'Le Monde' και 'Figaro' του Σαββατοκύριακου, αναφέρονται σε συμφωνία των Υπουργών Οικονομικών ως προς την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 20-25 δις ευρώ, είτε με απ' ευθείας δανεισμό από τα κράτη μέλη του Γιούρογκρουπ, είτε με δανεισμό με χαμηλά επιτόκια με ευρωπαϊκές εγγυήσεις.

    Η Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της εξέφρασε την αμφιβολία της ότι το Συμβούλιο Εκοφίν θα καταλήξει σε τέτοια συμφωνία, θεωρώντας ότι είναι πρόωρη μια τέτοια απόφαση και τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να διασωθεί με τις ίδιες τις δυνάμεις της.

    Οι δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ έγιναν μετά και την διάψευση των φημών από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν την Παρασκευή, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη για δράση, αν χρειασθεί, αλλά δεν έχει συμφωνήσει σε οικονομική στήριξη της Ελλάδας.

    Τα δημοσιεύματα περί ύπαρξης μηχανισμού στήριξης διέψευσε και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, καθώς η Γερμανία παραμένει ο μεγάλος αρνητής της οποιασδήποτε βοήθειας. Παρόλα αυτά πληροφορίες αναφέρουν από τις Βρυξέλλες ότι ο αρμόδιος Επίτροπος, Όλι Ρέν, θα παρουσιάσει στο Γιούρογκρουπ, σήμερα, το περίφημο σχέδιο, το οποίο δεν θα μπορούσε να εφαρμοσθεί εφ' όσον η Ελλάδα δεν έχει κάνει αίτηση για συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια.

    Οι διεργασίες πάντως για το θέμα της ευρωστήριξης συνεχίζονται καθώς στο Εκοφίν της Τρίτης θα συζητηθεί και η έκθεση προόδου της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, μετά την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τα πρόσθετα μέτρα που πήρε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση. Οι πληροφορίες λένε ότι οι 27 θα χαιρετίσουν τα μέτρα λιτότητας που θαρραλέα πήρε η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά θα υπάρξουν και πολλές επισημάνσεις στην έκθεση που θα αφορούν κυρίως την ανάπτυξη.

    Τέλος στην γαλλική ιστοσελίδα Tout l Europe δημοσιεύεται έρευνα όπου στην ερώτηση 'Αν τα κράτη μέλη της Ζώνης του Ευρώ πρέπει να βοηθάνε τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα'...το 70,6% απήντησε Ναι. Το 20,9% Όχι και το 8,5% Δεν ξέρω Δεν απαντώ.

    [02] Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ υποσκάπτει την ειρηνευτική διαδικασία

    14-03-2010

    Ντέιβιντ ¶ξελροντ

    Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ ¶ξελροντ, δήλωσε ότι το σχέδιο του Ισραήλ για την ανέγερση νέων κατοικιών στη διαφιλονικούμενη ανατολική Ιερουσαλήμ φαίνεται να είναι μία πολύ καλά μελετημένη προσπάθεια υπονόμευσης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

    Ο κ. ¶ξελροντ δήλωσε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο του Ισραήλ αποτελεί 'προσβολή' και επεσήμανε ότι είναι απογοητευτικό για όλους όσους προωθούν την ιδέα της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

    Την περασμένη εβδομάδα το Ισραήλ ανακοίνωσε την οικοδόμηση 1.600 νέων κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι θα είναι η πρωτεύουσα ενός μελλοντικού τους κράτους.

    Την Κυριακή, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε λύπη για την χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης των εποικιστικών σχεδίων του Ισραήλ, η οποία συνέπεσε με την επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην περιοχή. Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι η ανακοίνωση έγινε χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, δεν είπε όμως αν πρόκειται να σταματήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

    [03] Προσπάθειες καλύτερης εκμετάλλευσης ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ

    14-03-2010

    Τζούλιους Τζηνατσόφσκι

    H Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών πρόκειται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα νέα στρατηγική για την βελτίωση και την διεύρυνση των ευρυζωνικών δικτύων στις ΗΠΑ.

    Η επιτροπή πρόκειται να υποβάλει ανάλογη πρόταση στο Κογκρέσο.

    Σε άρθρο του στην WashingtonPostο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, Τζούλιους Τζηνατσόφσκι, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμα εκμεταλλευτεί τις πλήρεις δυνατότητες των ευρυζωνικών δικτύων και συνδέσεων.

    Ο κ. Τζηνατσόφσκι επεσήμανε ότι η διεύρυνση αυτών των δικτύων μπορεί να λειτουργήσει και σαν μηχανή δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης της παιδείας και της υγειονομικής περίθαλψης.

    [04] 17 εξτρεμιστές νεκροί από αεροεπιδρομές στο βορειοδυτικό Πακιστάν

    14-03-2010

    Πακιστανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι την Κυριακή μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους εξτρεμιστών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ύποπτους εξτρεμιστές.

    Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους η επιχείρηση στόχευσε κρησφύγετα των Ταλεμπάν στη περιοχή Ορακζάι, που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται από τοπικούς διοικητές. Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες αν από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν ανώτεροι διοικητές των Ταλιμπάν.

    Οι Ταλεμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για κύμα βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας την περασμένη εβδομάδα στο Πακιστάν που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 81 άτομα.

    [05] Η αντιπολίτευση κερδίζει τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία

    14-03-2010

    Νικολά Σαρκοζί

    Τα exitpoll στη Γαλλία δείχνουν το κόμμα των συντηρητικών να υφίσταται σοβαρό πλήγμα στις περιφερειακές εκλογές, γεγονός που αντικατοπτρίζει την δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων προς τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και το Κεντροδεξιό Κόμμα του.

    Οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν τους Σοσιαλιστές να κερδίζουν ένα περίπου 30% της ψήφου, ενώ αναμένεται ότι το ποσοστό των συντηρητικών θα διαμορφωθεί στο 27% περίπου. Επίσης βελτιωμένες ήταν οι αποδόσεις υποψηφίων του Πράσινου Κόμματος και του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα πραγματοποιηθεί την άλλη Κυριακή.

    Πάντως, παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ο κ. Σαρκοζί υποβάθμισε την σπουδαιότητα του εκλογικού αποτελέσματος, λέγοντας ότι οι εκλογές αυτές κρίθηκαν με βάση τοπικά θέματα και ανησυχίες. Αλλά ψηφοφόρος εκλογικού κέντρου στο Παρίσι δήλωσε στον ανταποκριτή της ΦτΑ ότι ο κ. Σαρκοζί δεν νοιάζεται για τους φτωχούς.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Monday, 15 March 2010 - 2:18:23 UTC