Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus PIO: Turkish Cypriot and Turkish Media Review, 20-03-30

Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article

From: The Republic of Cyprus Press and Information Office Server at <http://www.pio.gov.cy/>

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού και Τουρκικού Τύπου 53/2020 28-30.03.2020

[Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

  • [01] Επιστολές Ακιντζί στον ΓΓ του ΟΗΕ, στον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και στον Ερντογάν
  • [02] Παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου η απαγόρευση εισόδου στα κατεχόμενα
  • [03] Νέες αποφάσεις για την κατεχόμενη Καρπασία
  • [04] Ενημέρωση από Πιλλί για τα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα
  • [05] Έφεραν άλλους 90 Τουρκοκύπριους από το εξωτερικό
  • [06] Καταγγελίες για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
  • [07] Ζητούν ελεγχόμενη είσοδο στην Λεύκα
  • [08] Απαράδεχτα τα μέτρα που αναγκάζουν τους χαμηλά αμειβόμενους να πληρώσουν το κόστος της κρίσης, λέει ο Τσακιτζί
  • [09] Άρχισε και στα κατεχόμενα η εφαρμογή της θερινής ώρας
  • [Β] Τουρκικός Τύπος

  • [01] Στις 9,217 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία με 131 νεκρούς
  • [02] «Όταν τελειώσει η πανδημία, οι πρόσφυγες θα μπορούν να ξαναγυρίσουν στα σύνορα με Ελλάδα», επαναλαμβάνει ο Υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού
  • [03] Νέος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στην Τουρκία ο Αντίλ Καραϊσμάλογλου

  • [Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

    [01] Επιστολές Ακιντζί στον ΓΓ του ΟΗΕ, στον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και στον Ερντογάν

    Η Havadis (29.03.20) γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί απέστειλε επιστολές στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στον ΓΓ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) Μπιν Αχμάντ Αλ Οθαϊμέν, ζητώντας τους να επιδείξουν αλληλεγγύη προς τους Τουρκοκυπρίους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ μετέφερε την Παρασκευή στον Ακιντζί την έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ προς τους ηγέτες του κόσμου για την από κοινού αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στην επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι στηρίζει πλήρως την έκκληση του Γκουντέρες και εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκοκυπριακής κοινότητας να συνεργαστεί με την Ελληνοκυπριακή και τη διεθνή κοινότητα για αντιμετώπιση του προβλήματος. Ζήτησε παράλληλα την αλληλεγγύη του ΟΗΕ προς τους Τουρκοκύπριους κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο. Ενημέρωσε επίσης τον Γκουντέρες ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία .

    Παρόμοια επιστολή έστειλε ο Ακιντζί και στον τον Γ.Γ. του ΟΙΣ, εκφράζοντας την προσδοκία για συνεργασία και αλληλεγγύη εκ μέρους του ΟΙΣ και της Ισλαμικής Τράπεζας Αναπτύξεως προς τους Τουρκοκυπρίους.

    Επιπλέον, η εφημερίδα γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απέστειλε επίσης επιστολές στον Τούρκο Πρόεδρο, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως, ζητώντας άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Στις επιστολές, ο Ακιντζί ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα σε σχέση με τον κορωνοϊό και αναφέρει ότι η συμβολή τους στον αγώνα των Τουρκοκυπρίων, που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες πρόσβασης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω άδικων αποφάσεων, όπως υποστηρίζει ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας, θα είναι ζωτικής σημασίας.

    (ΚΣ)

    [02] Παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου η απαγόρευση εισόδου στα κατεχόμενα

    Η K?br?s (30.03.20) γράφει ότι το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χθες την παράταση μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 των «διοικητικών αδειών» στο «δημόσιο», στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό. Όλες οι «δημόσιες» υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές εκτός της «αστυνομίας», της «πυροσβεστικής», της υγείας, της πολιτικής αεροπορίας, του «υπουργείου» οικονομικών και παρόμοιων υπηρεσιών.

    Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία και τα εκπαιδευτικά κέντρα, ενώ αναστέλλονται όλες οι αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στα σχολεία. Επίσης αναβάλλονται μέχρι την εν λόγω ημερομηνία και όλες οι μαζικές συγκεντρώσεις όπως κινηματογράφοι, θέατρα, φεστιβάλ, συναυλίες και συλλαλητήρια. Οι προγραμματισμένοι αθλητικοί αγώνες που δεν θα διεξαχθούν μέχρι τις 10 Απριλίου, θα καθοριστούν σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν αργότερα.

    Εξάλλου, σταματούν οι διαδικασίες για έκδοση νέων «προκαταρκτικών αδειών εργασίας» σε αλλοδαπούς εργάτες μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

    Στον ιδιωτικό τομέα παραμένουν κλειστοί όλοι οι χώροι εργασίας εκτός των φαρμακείων, των πρατηρίων βενζίνης, των φούρνων και των υπεραγορών, στο πλαίσιο παροχής βασικών υπηρεσιών.

    Επίσης τροποποιείται και παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου 2020 η διάρκεια της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» για κλείσιμο των σημείων εισόδου στα κατεχόμενα από ξηράς, θάλασσας και αέρος για όλους τους πολίτες των ξένων χωρών, εκτός των συζύγων και των παιδιών των «πολιτών» της «ΤΔΒΚ», έστω και αν δεν έχουν λάβει «υπηκοότητα».

    Τέλος, η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζεται μέχρι τις 5 Απριλίου 2020.

    (Ι/Τσ.)

    [03] Νέες αποφάσεις για την κατεχόμενη Καρπασία

    Η K?br?s (30.03.20) γράφει ότι η «συντονιστική επιτροπή Καρπασίας» που συστάθηκε από το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο έλαβε χθες νέες αποφάσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης των αναγκών των κατοίκων της περιοχής και μείωση της ταλαιπωρίας τους, λόγω της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε 15 χωριά, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

    Αποφασίστηκε να είναι ανοικτές μεταξύ των ωρών 08.00 και 12.00 οι υπεραγορές, να λαμβάνονται παραγγελίες τηλεφωνικώς από άτομα που έχουν ανάγκη και να γίνεται κατ' οίκον παράδοση από υπαλλήλους των υπεραγορών μεταξύ των ωρών 12.00 και 15.00. Κατά τις ίδιες ώρες (08.00 -12.00) θα είναι ανοικτά και τα φαρμακεία, θα λαμβάνονται παραγγελίες τηλεφωνικώς από άτομα που έχουν ανάγκη και θα γίνεται κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων από υπαλλήλους του «δήμου» μεταξύ των ωρών 12.00 και 15.00. Κατά τις ίδιες ώρες θα μπορούν να παραγγέλλουν γεωργικά φάρμακα και ζωοτροφές οι κτηνοτρόφοι από πέντε σημεία της περιοχής και να τους παραδίδονται κατ' οίκον κατόπιν συνεννόησης του «δήμου» και των καταστημάτων.

    Επίσης εξουσιοδοτείται ο κτηνίατρος της περιοχής να επισκέπτεται όσους κτηνοτρόφους έχουν ανάγκη. Όσοι κτηνοτρόφοι διαμένουν στην οικιστική ζώνη θα μπορούν να ταΐζουν και να αρμέγουν τα ζώα τους μεταξύ των ωρών 08.00 και 18.00, ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ των ωρών 08.00-10.00 και 15.00-17.00. Οι γεωργοί θα μπορούν να εκτελούν εργασίες όπως πότισμα, συγκομιδή σοδειάς και φροντίδα των καλλιεργειών τους μεταξύ των ωρών 08.00 και 12.00, ενώ οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να εργάζονται μεταξύ των ωρών 15.00 και 17.00. Οι κρεοπώλες θα μπορούν να πωλούν το κρέας που έχουν σε στοκ μεταξύ των ωρών 08.00 και 12.00 και να προβαίνουν σε κατ' οίκον παράδοση μεταξύ των ωρών 12.00 και 15.00 μέχρι να εξαντληθεί το στοκ τους.

    Στην απόφαση καθορίζονται επίσης και οι ώρες λειτουργίας των φούρνων.

    Στο μεταξύ, η Yeni Duzen (30.03.20) γράφει ότι δεν διαπιστώθηκε άλλο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή εκτός από τα 13 που είχαν βρεθεί την Παρασκευή και οδήγησαν στην λήψη της απόφασης για επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα 102 τεστ που έγιναν.

    (Ι/Τσ.)

    [04] Ενημέρωση από Πιλλί για τα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα

    Η Yeni Duzen (30.03.20) γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός υγείας Αλί Πιλλί δήλωσε ότι θετικά στον κορωνοϊό βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων άλλων δύο ατόμων χθες και ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα κατεχόμενα ανήλθε στα 64. Σε δηλώσεις ψες στον Bayrak, ο Πιλλί ανέφερε ότι υπήρξε ένας θάνατος λόγω της ασθένειας και διέψευσε την πληροφορία που δημοσιεύθηκε χθες ότι κατέληξε και δεύτερο άτομο.

    Ο Πιλλί είπε ότι μέχρι σήμερα διενεργήθηκαν 1,103 τεστ στα κατεχόμενα και βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 64 άτομα, προσθέτοντας ότι χθες έγιναν 82 τεστ. Σημείωσε ότι 29 ασθενείς πήραν εξιτήριο και ότι συνεχίζεται η νοσηλεία 34 ατόμων, τρία εκ των οποίων βρίσκονται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι δύο ασθενείς είναι αλλοδαποί και οι 32 «πολίτες» της «ΤΔΒΚ».

    Η κατανομή των κρουσμάτων κατά επαρχία έχει ως εξής: Λευκωσία 9, Τρίκωμο/Καρπασία13, Λάπηθος 4, Πέργαμος 3, Κερύνεια 2 και Αμμόχωστος 33.

    (Ι/Τσ.)

    [05] Έφεραν άλλους 90 Τουρκοκύπριους από το εξωτερικό

    Η Yeni Duzen (29.03.20) γράφει ότι ο λεγόμενος υπουργός συγκοινωνιών Τολγκά Ατάκαν δήλωσε ότι το Σάββατο το μεσημέρι έφθασαν στα κατεχόμενα 90 άτομα από την Τουρκία, από τα οποία τα 70 είναι φοιτητές και τα 20 βρίσκονταν εκεί για διάφορους λόγους υγείας. Σε δηλώσεις χθες στον Bayrak, ο Ατακάν είπε ότι στο αεροπλάνο υπήρχαν και μεγάλες ποσότητες υλικού για αντιμετώπιση των αναγκών στον τομέα της υγείας.

    Σημείωσε ότι τα 88 άτομα θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες σε κέντρο επίβλεψης στο Τρίκωμο, ενώ δύο από αυτά θα περάσουν την εν λόγω περίοδο καραντίνας στο νοσοκομείο επειδή πρέπει να υποβληθούν σε εγχείρηση. Είπε ότι προσεχώς συμπληρώνεται η περίοδος καραντίνας για κάποιους «πολίτες» που τέθηκαν πρώτοι σε κέντρα επιτήρησης και πρόσθεσε ότι θα αρχίσουν να στέλνουν στο σπίτι τους τα άτομα αυτά.

    (Ι/Τσ.)

    [06] Καταγγελίες για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

    Η Yeni Duzen (30.03.20) γράφει ότι κατά την περίοδο 22-29 Μαρτίου 2020 η λεγόμενη αστυνομία κατήγγειλε 215 άτομα για παραβίαση της μερικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στα κατεχόμενα.

    Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση λήφθηκε στις 22 Μαρτίου από το «υπουργικό συμβούλιο» και θα ισχύει μέχρι τις 5 Απριλίου.

    Προσεχώς οι παραβάτες θα προσαχθούν στο «δικαστήριο».

    (Ι/Τσ.)

    [07] Ζητούν ελεγχόμενη είσοδο στην Λεύκα

    Η Havadis (30.03.20) γράφει ότι ο λεγόμενος δήμαρχος Λεύκας Αζίζ Καγιά, ο ούτω καλούμενος «έπαρχος» Λεύκας Σαντί Γκιουνές, 13 «κοινοτάρχες» της περιοχής και οργανώσεις πολιτών υπέγραψαν κοινό αίτημα ζητώντας άσκηση ελέγχου στις εισόδους και στις εξόδους της περιοχής, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Το αίτημα εστάλη στο λεγόμενο υπουργείο εσωτερικών.

    (Ι/Τσ.)

    [08] Απαράδεχτα τα μέτρα που αναγκάζουν τους χαμηλά αμειβόμενους να πληρώσουν το κόστος της κρίσης, λέει ο Τσακιτζί

    Η Haberator (30.03.20) γράφει ότι, αξιολογώντας το πακέτο οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η «κυβέρνηση», ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης – Νέες Δυνάμεις (TKP-YG) Μεχμέτ Τσακιτζί χαρακτήρισε απαράδεχτη την λήψη μέτρων που θα αναγκάζουν τους εργαζόμενους και τους χαμηλά αμειβόμενους να πληρώσουν το κόστος της κρίσης και θα διοχετεύσουν περισσότερους πόρους στο κεφάλαιο.

    Σε γραπτή του δήλωση, ο Τσακιτζί επισημαίνει ότι με την εμφάνιση του κορωνοίού θα δημιουργηθεί μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, μια μικρή μειοψηφία θα προσπαθήσει να συνθλίψει μιαν μεγάλη πλειοψηφία, θα εμφανιστούν καιροσκόποι και θα δημιουργηθεί ένα κλίμα στο οποίο θα βρουν ευκαιρίες δράσης οι εχθροί της δημοκρατίας.

    Ο Τσακιτζί υπέβαλε πακέτο 27 προτάσεων στην «κυβέρνηση», ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται λήψη τέλους ενός εκατομμυρίου ΤΛ από κάθε καζίνο, η φορολόγηση των ειδών πολυτελείας, η επιβολή περιουσιακού φόρου και φόρου στις καταθέσεις που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ΤΛ κ.ά.

    (Ι/Τσ.)

    [09] Άρχισε και στα κατεχόμενα η εφαρμογή της θερινής ώρας

    Η K?br?s (30.03.20) γράφει ότι από την Κυριακή στις 03.00 το πρωί άρχισε και στα κατεχόμενα η εφαρμογή της θερινής ώρας με την μετακίνηση των δεικτών μία ώρα μπροστά. Σύμφωνα με «διάταγμα» του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα», η θερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020.

    (Ι/Τσ.)


    [Β] Τουρκικός Τύπος

    [01] Στις 9,217 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία με 131 νεκρούς

    Σύμφωνα με τη Sozcu (30.03.20) ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζιά ανακοίνωσε ότι χθες έχασαν την ζωή τους ακόμη 23 άτομα εξαιτίας του κορωνοϊού στην Τουρκία και ότι καταγράφηκαν ακόμη 1815 νέα κρούσματα.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο Υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία έφθασε τις 9,217 και ο συνολικός αριθμός των νεκρών τους 131.

    Σύμφωνα με τον Κοτζιά, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν συνολικά 9,982 τεστ για κορωνοϊό εκτοξεύονταν τον συνολικό αριθμό των τεστ που έγιναν στη χώρα στις 65,446.

    Ο Τούρκος Υπουργός είπε επίσης ότι συνολικά 105 ασθενείς έχουν αποθεραπευθεί πλήρως από τον ιό ενώ 568 ασθενείς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AA (30.03.20), ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζιά επέκρινε έντονα ισχυρισμούς σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει το Υπουργείο όσον αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα δεν είναι έγκυρα.

    «Οι ισχυρισμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υπάρχει ασυνάφεια στα στοιχεία που ανακοινώνουμε είναι εντελώς αβάσιμοι. Τα στοιχεία που ανακοινώνονται από το Υπουργείο βασίζονται ακριβώς στα στοιχεία διάγνωσης των κρουσμάτων με COVID-19. Είναι έγκυρα και είναι δεδομένα πραγματικού χρόνου», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός τονίζοντας ότι είναι ανώφελο να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα.

    (ΑΚ)

    [02] «Όταν τελειώσει η πανδημία, οι πρόσφυγες θα μπορούν να ξαναγυρίσουν στα σύνορα με Ελλάδα», επαναλαμβάνει ο Υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού

    Σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (27.03.20, AA), ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, ανέφερε ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονταν στην συνοριακή πύλη Παζάρκουλε στην Ανδριανούπολη θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν σε 9 νομούς της Τουρκίας.

    Στη συνέχεια, δήλωσε ότι η επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής διήρκεσε μέχρι το πρωί και μετακίνησαν από εκεί 5,800 πρόσφυγες, προσθέτοντας τα εξής: «Ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Όμως, κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό, αν κάποιος θέλει να επιστρέψει στη Παζάρκουλε, όταν ο κίνδυνος της πανδημίας τελειώσει, εμείς δεν θα πούμε 'όχι'. Πήραμε αυτά τα προληπτικά μέτρα μόνο για λόγους υγείας και ανθρωπιστικούς».

    Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haberler (29.03.20), ο Τούρκος Υπουργός Σοϊλού, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Τζουνέιτ Όζντεμίρ «ποια είναι η τελευταία κατάσταση των προσφύγων στα σύνορα με την Ελλάδα;», επανέλαβε τα εξής: «Αποφασίσαμε προχθές το βράδυ για τους πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα. Χθες το βράδυ, κάναμε μια αξιολόγηση του θέματος με τον υφυπουργό εσωτερικών και πρόεδρο της διεύθυνσης διαχείρισης καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων (AFAD) Ισμαήλ Τσατακλί. Ανησυχήσαμε ότι αυτή η επιδημία θα εξαπλωθεί εκεί. Τους πείσαμε και αυτούς [τους πρόσφυγες]. Τους μεταφέραμε όλους σε κέντρα επανεισδοχής. Στείλαμε γύρω στα 5 χιλιάδες 800 άτομα σε αυτά τα κέντρα σε 9 νομούς. Όταν τελειώσει αυτή η πανδημία, θα μπορούν να ξαναγυρίσουν».

    (ΔΨ)

    [03] Νέος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στην Τουρκία ο Αντίλ Καραϊσμάλογλου

    Σύμφωνα με τη HDN (28.03.20) ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν έπαυσε από τα καθήκοντα του τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Τζαχίτ Τουρχάν, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας στις 28 Μαρτίου.

    Σύμφωνα με το διάταγμα, στη θέση του Τουρχάν διορίστηκε ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμάλογλου.

    Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου επιβεβαίωση την είδηση χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα.

    (ΑΚ) ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

    Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο Γ.Τ.Π. και παραχωρούνται μόνο αν γίνεται αναφορά στο Γ.Τ.Π. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς αναφορά στο Γ.Τ.Π.


    Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    tcpr2html v1.00 run on Monday, 30 March 2020 - 11:23:59 UTC