Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 96-07-20

Cyprus News Agency (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασκόπηση Πρωινού Κυπριακού Τύπου

  • [01] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 20/7/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι εκδηλώσεις για την 22η μάυρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, η επίσκεψη στην Κύπρο της Μονίμου Αντιπροσώπου των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Μαντλίν Ολμπραϊτ και οι αντιδράσεις των κομμάτων στη συμφωνία συνάντησης του Αρχηγού του ΓΕΕΦ με το διοικητή των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, καθώς και οι επαφές των κομμάτων ΑΚΕΛ κι ΕΔΕΚ με στόχο τη συνεργασία στις δημοτικές και προεδρικές εκλογές, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

    Ο "Αγών" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης απέρριψε κατηγορηματικά πρόταση της Αμερικανίδας Πρέσβειρας Μαντλίν Ολμπράϊτ για αναστολή του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και τερματισμό του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς. Αναφέρεται, επίσης, στο χθεσινό θανατηφόρο δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του 30χρονος νέος.

    Η "Αλήθεια" γράφει ότι το ΑΚΕΛ σύρει την ΕΔΕΚ σε συνεργασία στις δημοτικές και προεδρικές εκλογές και σημειώνει ότι η ΕΔΕΚ συζητά με το ΔΗΚΟ στις 29 Ιουλίου. Επίσης, κάτω από τον τίτλο "22 χρόνια μετά, βαθιά ριζωμένες οι μνήμες θυμίζουν το χρέος μας", αναφέρεται στις εκδηλώσεις καταδίκης της εισβολής σ'όλη την Κύπρο και στις διακηρύξεις των κομμάτων.

    Η "Μάχη" αναφέρεται στην προκλητική επίσκεψη του Ισλαμιστή Πρωθυπουργού της Τουρκίας Νετσμετίν Ερμπακαν και του Πρωθυπουργού της εισβολής Μπουλέντ Ετζεβίτ σήμερα στα κατεχόμενα, επέτειο της εισβολής. Αλλού γράφει ότι 24 ώρες από την εξαγγελία της κ. Ολμπραϊτ για συνάντηση των στρατιωτικών ηγεσιών των δύο πλευρών, ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς με γραπτή δήλωσή του δεν δείχνει ότι έχει αλλάξει τακτική.

    Η "Σημερινή" γράφει ότι οι σχέσεις ΠΑΣΥΞΕ και κυβέρνησης εισέρχονται σε νέα δύσκολη φάση μετά τις δηλώσεις απόρριψης των προαναγγελθέντων μέτρων για ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Κίκη Κωνσταντινίδη. Γράφει, επίσης, ότι το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ πιθανότατα να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Λέλλου Δημητριάδη για το Δήμο Λευκωσίας.

    Ο "Φιλελεύθερος" γράφει ότι η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων αντίκρυσε χθες κατ' αρχήν θετικά τη συμφωνία για συνάντηση του Αρχηγού του ΓΕΕΦ με το διοικητή των κατοχικών δυνάμεων με στόχο τη μείωση της έντασης στην πράσινη γραμμή. Αλλού γράφει ότι έχουν ανασταλεί οι άδειες μελών της Αστυνομίας κατά την περίοδο της πορείας των μοτοσυκλετιστών, ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση σε ασφαλές πλαίσιο.

    Η "Χαραυγή" αναφέρεται στην παλλαϊκή συγκέντρωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας για τα 22 χρόνια από την τουρκική εισβολή και γράφει ότι στόχος αμετάθετος είναι η απαλλαγή από την κατοχή. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία γιατί η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα για τη συμφωνία έναρξης στρατιωτικού διαλόγου Εθνικής Φρουράς και τουρκικού στρατού κατοχής.

    Η "Cyprus Mail" αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Λήδρα Πάλας για καταδίκη της τουρκικής εισβολής. Γράφει, επίσης, ότι το ΡΙΚ ξόδεψε 300 χιλιάδες λίρες για να καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα, παρά τα τεράστια οικονομικά του χρέη και προβάλλει δήλωση του Προέδρου του ιδρύματος, Χαρίλαου Παπαδόπουλου, με την οποία δικαιολογεί την απόφαση αυτή.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ)

    Cyprus News Agency (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.01 run on Saturday, 20 July 1996 - 21:41:04