Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 96-10-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "HR-Net News Distribution Manager" <dist@hri.org>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι Τούρκοι σκότωσαν Ε/Κ πρόσφυγα
  • [02] Με ψηλά τα χέρια και εξ επαφής πυροβολήθηκε από τους Τούρκους ο Ε/Κ πρόσφυγας
  • [03] Παντελώς αδικαιολόγητη η πράξη των Τούρκων
  • [04] Ο Ντενκτάς απειλεί
  • [05] Ψυχραιμία συστήνει ο Κυπριανού
  • [06] Οι Αττίλες επιβεβαίωσαν στην ΟΥΝΦΙΣΥΠ τη δολοφονία
  • [07] Οι Τούρκοι απομάκρυναν το πτώμα
  • [08] Οι Ευρωβουλευτές καταδίκασαν έντονα τη στυγερή δολοφονία
  • [09] Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τη δολοφονία
  • [10] Δήλωση Χριστόφια για τη δολοφονία
  • [11] Δήλωση Ανδρούλας Βασιλείου για τη δολοφονία
  • [12] Αύριο θα παραδώσουν οι Αττίλες τη σορό του Π. Κακουλλή

  • [01] Οι Τούρκοι σκότωσαν Ε/Κ πρόσφυγα

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι Τούρκοι πυροβόλησαν και σκότωσαν εν ψυχρώ 50χρονο πρόσφυγα, την ώρα που μάζευε σαλιγκάρια. Το επεισόδιο συνέβη στις 7.35 το πρωί.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Αρχηγείου Αστυνομίας, πρόκειται για τον Πέτρο Κακουλλή από το Λευκόνοικο, τελευταία κάτοικο Αυγόρου, ο οποίος δολοφονήθηκε πίσω από τον Αστυνομικό Σταθμό Αχνας στη νεκρή ζώνη.

    Ο Κακουλλή είχε μεταβεί στην περιοχή με το γαμπρό του για να μαζέψουν σαλιγκάρια.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατοχικός "επίσημος" δήλωσε ότι οι Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν ένα άτομο ντυμένο με πολιτική ενδυμασία, που είχε μπει στη νεκρή ζώνη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [02] Με ψηλά τα χέρια και εξ επαφής πυροβολήθηκε από τους Τούρκους ο Ε/Κ πρόσφυγας

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Με ψηλά τα χέρια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τους Τούρκους ο 50χρονος πρόσφυγας Πέτρος Κακουλλής από το Λευκόνοικο και τελευταία κάτοικος Αυγόρου.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο Κακουλλής μάζευε σαλιγκάρια με τον 28χρονο γαμπρό του Πανίκο Χατζηαθανασίου.

    Ο Χατζηαθανασίου ανέφερε στην Αστυνομία ότι ο Κακουλλή απομακρύνθηκε και τον επεσήμανε 200 περίπου μέτρα πίσω από τον παλαιό Αστυνομικό Σταθμό της κατεχόμενης Αχνας με τα χέρια ψηλά.

    Στο έδαφος βρίσκονταν δύο Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι, αφού σκόπευσαν, πυροβόλησαν εναντίον του δύο φορές. Οταν ο Κακουλλή έπεσε στο έδαφος, οι Τούρκοι τον πλησίασαν κι έριξαν εξ επαφής ακόμη έναν πυροβολισμό.

    Η μαρτυρία αυτή διαψεύδει τουρκικούς ισχυρισμούς ότι οι κατοχικές αρχές ζήτησαν από τον Κακουλλή να σταματήσει και όταν προσπάθησε να διαφύγει τον πυροβόλησαν.

    Εξάλλου, ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρει ότι μέλη της αστυνομικής δύναμης των Βάσεων βρίσκονται στην περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πτώμα του Κακουλλή βρίσκεται ακόμη στο έδαφος κοντά στα όρια των Βρετανικών Βάσεων. Το ακριβές σημείο είναι ανατολικά των Βάσεων και νοτίως του κυκλοφοριακού κόμβου της Αχνας.

    Η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων και τα Ηνωμένα Εθνη θα προβούν σε διερεύνηση της υπόθεσης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [03] Παντελώς αδικαιολόγητη η πράξη των Τούρκων

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Παντελώς αδικαιολόγητη πράξη, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης, την εν ψυχρώ δολοφονία από τους Τούρκους του 50χρονου πρόσφυγα Πέτρου Κακουλλή από το Λευκόνοικο, που διέμενε στο Αυγόρου.

    Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η νέα πρόκληση των Τούρκων θα καταγγελθεί διεθνώς.

    Σημείωσε ότι δεν υπήρξε καμία πρόκληση από μέρους του Κακουλλή, ο οποίος ήταν άοπλος.

    Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι οι αρχές της Δημοκρατίας διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε η δολοφονία κι επεσήμανε το γεγονός ότι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ρίφθηκαν δύο πυροβολισμοί εναντίον του Κακουλλή και στη συνέχεια τρίτος πυροβολισμός, με τον οποίο οι Τούρκοι τον εκτέλεσαν με χαριστική βολή.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [04] Ο Ντενκτάς απειλεί

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Απειλές εναντίον οποιουδήποτε τολμήσει να περάσει τα ούτω καλούμενα "σύνορα" εκτόξευσε χθες ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα από τη Γερμανία.

    Ο Ντενκτάς είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους πώς θα αντιδράσει εάν στην πορεία των Μορφιτών επιχειρηθεί είσοδος στα κατεχόμενα.

    Σχολιάζοντας παρατήρηση ότι στην πορεία θα πάρουν μέρος και ξένοι βουλευτές, ο Ντενκτάς είπε ότι εάν οι βουλευτές περάσουν στα κατεχόμενα, τότε θα είναι "επιδρομείς", κατά την έκφρασή του.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [05] Ψυχραιμία συστήνει ο Κυπριανού

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ψυχραιμία συνέστησε ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού στους συγκεντρωθέντες Μορφίτες που πραγματοποιούν σήμερα αντικατοχική εκδήλωση με αφετηρία τον Αστρομερίτη.

    Ο κ. Κυπριανού ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Κακουλλή και τόνισε ότι το νέο στυγερό έγκλημα θα καταγγελθεί διεθνώς.

    Ταυτόχρονα, ενημέρωσε τις ξένες αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στην αντικατοχική εκδήλωση των Μορφιτών.

    Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες, κατάγγειλε το κατοχικό καθεστώς και την Αγκυρα για τη δολοφονία, επισημαίνοντας ότι με τις μεθοδεύσεις αυτές, οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι Ε/Κ και Τ/Κ δεν μπορούν να ζουν μαζί.

    Η δολοφονία Κακουλλή έχει δημιουργήσει βαρύ κλίμα μεταξύ των συγκεντρωθέντων Μορφιτών, οι οποίοι πορεύονται αυτή την ώρα από τον Αστρομερίτη προς τη γραμμή αντιπαράταξης.

    Πριν από την πορεία τελέστηκε λειτουργία και μνημόσυνο των πεσόντων Μορφιτών και δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων στον Ιερό Ναό Αγίου Αυξιβίου.

    Σε εκδήλωση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αστρομερίτη, διαβάστηκε χαιρετισμός του Προέδρου Κληρίδη, στον οποίο τονίζεται ότι αμετάκλητος στόχος είναι η απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή, η επιστροφή στις πατρογονικές εστίες, η επανένωση της Κύπρου μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης κι ευημερίας, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αρχές ελευθερίας.

    Οι αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας και τα Ηνωμένα Εθνη έχουν πάρει αυξημένα μέτρα στην περιοχή κι έχουν τοποθετήσει οδοφράγματα και συρματομπλέγματα σε ευαίσθητα σημεία της γραμμής αντιπαράταξης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [06] Οι Αττίλες επιβεβαίωσαν στην ΟΥΝΦΙΣΥΠ τη δολοφονία

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι κατοχικές αρχές επιβεβαίωσαν στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ότι πυροβόλησαν και σκότωσαν στην κατεχόμενη περιοχή της Αχνας, κατά τη δική τους εκδοχή, τον Ε/Κ Πέτρο Κακουλλή, ο οποίος, κατά τους ισχυρισμούς των Αττίλων, "παρείσδυσε" στα κατεχόμενα.

    Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η ΟΥΝΦΙΣΥΠ πληροφορήθηκε για το επεισόδιο από την Αστυνομία της βρετανικής Βάσης Δεκέλειας.

    Ανέφερε ότι οι πληροφορίες που έχουν τα ΗΕ είναι από "δεύτερο χέρι", λόγω του ότι το σημείο όπου τα κατοχικά στρατεύματα δολοφόνησαν τον Κακουλλή δεν βρίσκεται ούτε στη δικαιοδοσία των βρετανικών Βάσεων ούτε στη νεκρή ζώνη, αλλά υπό την κατοχή του παράνομου καθεστώτος,

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, οι κατοχικές αρχές επιβεβαίωσαν στην ΟΥΝΦΙΣΥΠ το γεγονός. "Κατά την εκδοχή τους", σημείωσε, το θύμα είχε "παρεισδύσει" μέσα στην περιοχή τους, όπως αποκάλεσαν το κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

    Καταλήγοντας, ανέφερε ότι επειδή δεν μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες σχετικά με το επεισόδιο, τα ΗΕ θα βρίσκονται σε επικοινωνία, αναμένοντας περαιτέρω πληροφόρηση από το κατοχικό καθεστώς.

    Στο μεταξύ, επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας για το επεισόδιο αναφέρει:

    "Ενας 50χρονος πρόσφυγας από την κατεχόμενη κωμόπολη Λευκονοίκου και μετά κάτοικος του χωριού Αυγόρου, ο Πέτρος Κακουλλής, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Τούρκους στρατιώτες γύρω στις 7.30 σήμερα το πρωί, σε περιοχή πίσω από τον παλιό αστυνομικό σταθμό Αχνας, όπου πήγε μαζί με τον 27χρονο γαμβρό του, Πανίκο Χατζηαθανασίου, για να μαζέψουν σαλιγκάρια.

    Ο γαμβρός του ανέφερε, ότι σε κάποια στιγμή έχασε τον πεθερό του και όταν τον επεσήμανε σε απόσταση 200 περίπου μέτρων, πίσω από τον προαναφερθέντα αστυνομικό σταθμό, τον είδε να στέκεται όρθιο με τα χέρια ψηλά. Σε μικρή απόσταση από αυτόν, πρόσεξε δυο Τούρκους στρατιώτες πεσμένους στο έδαφος να τον σκοπεύουν και μετά να τον πυροβολούν. Οταν έπεσε στο έδαφος, οι δυο Τούρκοι στρατιώτες τον πλησίασαν και έριψαν εναντίον του ακόμα έναν πυροβολισμό.

    Γίνονται προσπάθειες μέσον της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών να παραδοθεί ο νεκρός στην Αστυνομία."

    (ΚΥΠΕ/ΑΠ/ΓΠ)

    [07] Οι Τούρκοι απομάκρυναν το πτώμα

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι Τούρκοι απομάκρυναν το πτώμα του Πέτρου Κακουλλή από το σημείο της στυγερής δολοφονίας.

    Παρά το ότι υπήρχε στην περιοχή ασθενοφόρο των Βρετανικών Βάσεων, οι κατοχικές αρχές μετέφεραν το πτώμα του θύματος σε άγνωστο μέρος στα κατεχόμενα.

    Μετά την απομάκρυνση του πτώματος, επετράπη στα Ηνωμένα Εθνη και την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων να πλησιάσουν το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Κακουλλή. Τα Ηνωμένα Εθνη επάνδρωσαν και το φυλάκιό τους στην περιοχή.

    Στο μεταξύ, αναφέρουμε ότι γύρω από το σημείο της εν ψυχρώ δολοφονίας βρίσκονται πέραν των δεκαπέντε Τούρκων ακροβολιστών σε θέσεις μάχης.

    Εξάλλου, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Γλαύκος Ξένος, καταβάλλονται προσπάθειες να παραδοθεί το πτώμα του Κακουλλή στις αρχές της Δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [08] Οι Ευρωβουλευτές καταδίκασαν έντονα τη στυγερή δολοφονία

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ευρωβουλετές καταδίκασαν έντονα τη στυγερή δολοφονία από τους Τούρκους του 58χρονου Ε/Κ πρόσφυγα Πέτρου Κακουλλή.

    Συγκεκριμένα, η αρχηγός της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πολίν Γκριν, η οποία συμμετέχει στην αντικατοχική πορεία των Μορφιτών, καταδίκασε τη νέα στυγερή δολοφονία και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να δοθεί τέλος στο διαμελισμό της Κύπρου και να επικρατήσει η ειρήνη.

    Εξάλλου, ο Ελληνας Ευρωβουλευτής Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε ότι η δολοφονία θα τεθεί αμέσως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Επίσης, ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής Γιαν Βίλεμ Μπέρτενς εξέφρασε συγκλονισμό, τονίζοντας ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι για την τουρκική πλευρά η ειρήνη είναι μακρυά.

    Στο μεταξύ, για τη δολοφονία του Κακουλλή ενημερώθηκε αμέσως ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Αμυνας Κώστα Ηλιάδη.

    Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται, επίσης, οι επιτελείς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς.

    Ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Μπίκας δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα το νέο έγκλημα.

    Ανέφερε επίσης ότι τα Υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου βρίσκονται σε συντονισμό για να προβούν στα αναγκαία διαβήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [09] Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τη δολοφονία

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ενόσω υπάρχουν στην Κύπρο τουρκικά στρατεύματα, θα παρουσιάζονται επεισόδια, τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφερόμενος στην εν ψυχρώ δολοφονία του 58χρονου πρόσφυγα Πέτρου Κακουλλή από τους Τούρκους.

    Ο Μακαριότατος, σε δηλώσεις του στο "Λόγο", ανέφερε ότι χρειάζεται συστράτευση κι ενότητα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Κύπρο και σημείωσε ότι απαίτησή μας θα πρέπει να είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, διότι μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

    Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Κερύνειας Παύλος, μιλώντας στο "Λόγο", τόνισε ότι η δολοφονία του Κακουλλή φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας κι ενδυναμώνει τη θέλησή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για απελευθέρωση.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [10] Δήλωση Χριστόφια για τη δολοφονία

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Οι Τούρκοι μας προκαλούν ώστε να συμβάλουμε κι εμείς στην ανατίναξη της κάθε γέφυρας που υπάρχει μεταξύ των δύο κοινοτήτων, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

    Σε δηλώσεις του στο "Λόγο", ο κ. Χριστόφιας καταδίκασε τη στυγερή δολοφονία του 58χρονου πρόσφυγα Πέτρου Κακουλλή, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν μιαν πολιτική που στοχεύει να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες προσέγγισης Ε/Κ και Τ/Κ και ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.

    Το δικό μας μήνυμα, είπε, θα πρέπει να είναι μήνυμα ψυχραιμίας, συγκράτησης, καταδίκης σε παγκόσμια κλίμακα των στυγερών δολοφονιών κι επιμονής στην απομόνωση της Τουρκίας.

    Εξάλλου, σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι είμαστε μάρτυρες ενός καλοστημένου σχεδίου του Αττίλα και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για δημιουργία έντασης και ότι η κάθε δολοφονία στοχεύει να δολοφονήσει την ίδια την ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης Ε/Κ και Τ/Κ. (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [11] Δήλωση Ανδρούλας Βασιλείου για τη δολοφονία

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Ο,τι και να κάνουν οι Τούρκοι, δε θα εμποδίσουν την Ε/κ πλευρά να συνεχίσει τις προσπάθειές της για λύση του Κυπριακού, τόνισε σήμερα η βουλευτής του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών Ανδρούλα Βασιλείου.

    Σε δηλώσεις της στο "Λόγο", η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι η δολοφονία του 58χρονου πρόσφυγα Πέτρου Κακουλλή αποτελεί απόδειξη της βαρβαρότητας των Τούρκων και σημείωσε ότι ο λόγος που οι Τούρκοι προβαίνουν σ' αυτές τις θηριωδίες είναι για να ισχυριστούν ότι Ε/Κ και Τ/Κ δεν μπορούν να ζήσουν μαζί.

    Θα συνεχίσουμε, πρόσθεσε η κ. Βασιλείου, όλες μας τις προσπάθειες στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας αυτές τις θηριωδίες για να καταγγείλουμε την τουρκική αδιαλλαξία και βαρβαρότητα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [12] Αύριο θα παραδώσουν οι Αττίλες τη σορό του Π. Κακουλλή

    Λευκωσία, 13/10/1996 (ΚΥΠΕ) -- Oι κατοχικές αρχές πληροφόρησαν την Ειρηνευτική Δύναμη ότι θα παραδώσουν σ' αυτήν αύριο τη σορό του δολοφονηθέντα Πέτρου Κακουλλή, για να μεταφερθεί στις ελεύθερες περιοχές.

    Αυτό αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση όπου σημειώνεται ότι η σορός του θύματος μεταφέρθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις, γύρω στις 11.30 το πρωί, από τη σκηνή της δολοφονίας σε νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου προς διενέργεια νεκροψίας. Προστίθεται ότι αύριο η Αστυνομία θα διενεργήσει με δικό της ιατροδικαστή τη νενομισμένη νεκροψία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Πανίκος Χατζηλοίζου μετέβη σήμερα στη βρετανική Βάση Δεκέλειας όπου συσκέφθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας των Βάσεων και συντόνισε άλλες επιχειρησιακές ενέργειες για την πλήρη διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Κακουλλή από τις κατοχικές δυνάμεις, σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

    Προστίθεται ότι εκεί λήφθηκε η συγκλονιστική κατάθεση του γαμβρού του θύματος, Πανίκου Χατζηαθανασίου, που περιγράφει πώς πυροβολήθηκε ο πεθερός του, ενώ στεκόταν όρθιος με τα χέρια ψηλά κι ότι αποτελειώθηκε με χαριστική βολή.

    Στην περιοχή πήγαν επίσης ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου Σάββας Ηροδότου και ο Διευθυντής του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου Ναθαναήλ Παπαγεωργίου, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Εξάλλου, καταλήγει, στο Αρχηγείο της Αστυνομίας βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Ανδρέας Στεφάνου, ο οποίος κατευθύνει την επιχειρησιακή αντιμετώπιση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Πέτρου Κακουλλή κι ενημερώνει σχετικά τη λοιπή ηγεσία και τις αρμόδιες αρχές.

    (ΚΥΠΕ/ΑΠ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02 run on Sunday, 13 October 1996 - 10:33:43