Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 96-11-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org,cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο ΥΠΕΣ για επιμορφωτικό σεμινάριο
  • [02] Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αμυνας στη Νότιο Αφρική

  • [01] Στην Αθήνα ο ΥΠΕΣ για επιμορφωτικό σεμινάριο

    Λευκωσία, 10/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Αναχώρησε σήμερα για την Αθήνα ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, για να προσφωνήσει το Επιμορφωτικό Σεμινάριο των Προϊσταμένων Γραφείων Τύπου Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, που διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Προώθησης Εθνικών Θεμάτων (ΣΕΠΕΘ).

    Κατά την παρανομή του στην Αθήνα, ο κ. Μιχαηλίδης θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλέκο Παπαδόπουλο, καθώς και με τον Υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Μετά τη λήξη του σεμιναρίου, που πραγματοποιείται με τη συμπαράσταση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, τα μέλη της ΣΕΠΕΘ θα έχουν σύσκεψη για την περαιτέρω προώθηση των εθνικών θεμάτων.

    Το Σεμινάριο θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στη βελτίωση κι ενίσχυση των προσπαθειών για καλύτερη προβολή της Ελλάδας και της Κύπρου στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες μεθόδους επικοινωνίας.

    Η ΣΕΠΕΘ συστάθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου και το Υπουργείο Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ελλάδας.

    Ο κ. Μιχαηλίδης θα μεταφέρει μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ενώ ο Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ της Ελλάδας Δημήτρης Ρέππας θα μεταφέρει χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Στις εργασίες του Σεμιναρίου θα συμμετάσχουν ως εισηγητές οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Θεόδωρος Πάγκαλος και Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Χρήστος Ροζάκης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [02] Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αμυνας στη Νότιο Αφρική

    Λευκωσία, 10/11/1996 (ΚΥΠΕ) -- Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής αναχώρησε σήμερα για το Κάιρο, όπου θα επισκεφθεί την έκθεση άμυνας DEXSA '96, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Αμυνας της Νοτίου Αφρικής Τζο Μοντίσε.

    Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τάκη Χατζηδημητρίου και τα μέλη της Αντώνη Καρά, Κώστα Παπακώστα και Μάριο Ματσάκη.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νότιο Αφρική, η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αμυνας της Νοτίου Αφρικής, καθώς και με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας του Τζιοχάνεσμπουργκ.

    Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, η αντιπροσωπεία θα μεταφέρει και μήνυμα του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού προς την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Νοτίου Αφρικής Φριν Ν. Γκινουάλα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kype2html v1.02a run on Sunday, 10 November 1996 - 20:39:13