Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-02-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπριανού - εποικισμός Βαρωσίων
  • [02] Κυπριανού για τουριστικές οδηγίες
  • [03] Κυπριανού - Κυπριακό
  • [04] Κυπριανού - Κόεν
  • [05] ΟΥΝΦΙΣΥΠ - καθεστώς Αμμοχώστου
  • [06] Γιατρός εγκλωβισμένων-ΟΥΝΦΙΣΥΠ
  • [07] Βαν ντεν Μπρουκ - Οϊμέν
  • [08] Κυπριανού-Φεϊσέλ

  • [01] Κυπριανού - εποικισμός Βαρωσίων

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εγγραφο διαμαρτυρίας προς το Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, θα επιδώσει ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη, Πρέσβης Νίκος Αγαθοκλέους, σχετικά με τις προθέσεις που εξέφρασε ο Ραούφ Ντενκτάς για εποικισμό της Αμμοχώστου.

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι στο έγγραφο θα γίνεται έντονη διαμαρτυρία για τις δηλώσεις Ντενκτάς περί προθέσεως εποικισμού της Αμμοχώστου. Με το σχετικό έγγραφο, ο κ. Αγαθοκλέους θα ενημερώσει επίσης όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι μίλησε σήμερα με τον Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Γκουστάβ Φεϊσέλ, ο οποίος είπε ότι δε γνώριζε τις προθέσεις του κ. Ντενκτάς, αλλά ανέλαβε να διερευνήσει το θέμα και να ενημερώσει τον κ. Κυπριανού το ταχύτερο.

    Ο κ. Κυπριανού είχε σήμερα επικοινωνία με το Βρετανό Υπατο Αρμοστή, Ντέιβιντ Μάντεν, ο οποίος με τη σειρά του ανέφερε ότι δεν είχε καμιά πληροφόρηση. Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας είπε ότι θα ενημερώσει και τον Πρέσβη της Ελλάδας, Αλέξανδρο Σάνδη, και θα έχει επίσης επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρέσβη, Κένεθ Μπριλ.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι "υπάρχει ειδική πρόνοια στην απόφαση 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας που απαγορεύει την εγκατάσταση οποιουδήποτε στην πόλη των Βαρωσίων, εκτός από τους νόμιμους κατοίκους της".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά πληροφορία από τις αρχές ασφαλείας σχετικά με το τί κάνουν οι Τούρκοι.

    Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται τα περί εποικισμού της Αμμοχώστου να αποτελούν "μέρος της όλης πιέσεως η οποία ασκείται αυτή την περίοδο, και κάποιων εκβιασμών" ότι το Κυπριακό θα πρέπει να κλείσει "όπως όπως" γιατί υπάρχουν κίνδυνοι. Αναφερόμενος στο γεύμα που παρέθεσε ο Ραούφ Ντενκτάς, στα κατεχόμενα, σε διάφορους διπλωμάτες, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν γνωρίζει γιατί έγινε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η αγορά του αντι-αεροπορικού συστήματος S-300 δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του εποικισμού. Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι η πλευρά μας είναι έτοιμη για αποστρατικοποίηση.

    Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ίσως θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου ως ένα πρώτο βήμα καλής θέλησης. "Θα πρέπει να δούμε αν θα ήταν αυτή τη στιγμή καλή κίνηση να εγερθεί ως προτεραιότητα η Αμμόχωστος, όπως είχε συμφωνηθεί στη Συμφωνία Κορυφής του 1979," είπε.

    Ωστόσο, επεσήμανε ότι δε θα πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι είναι αρκετό να απελευθερωθεί η Αμμόχωστος. "Δεν είναι η λύση του Κυπριακού, αλλά ένα πρώτο βήμα," τόνισε ο κ. Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [02] Κυπριανού για τουριστικές οδηγίες

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Ευχάριστη", χαρακτήρισε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, την ανακοίνωση της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας, που μετέδωσε πρώτα το ΚΥΠΕ, ότι η Βρετανία θεωρεί την Κύπρο ως "απόλυτα ασφαλή χώρα" τουριστικού προορισμού και πρόσθεσε ότι το θέμα πρέπει να θεωρείται "ως λήξαν".

    Σε δηλώσεις σήμερα στους δημοσιογράφους, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι έχει διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ εκπροσώπου της Υπάτης Αρμοστείας της Βρετανίας στην Κύπρο και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέκου Σιάμπου, για να δοθούν τα σχετικά στοιχεία.

    Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η απάντηση που δόθηκε μετά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για το θέμα, είναι ότι η Βρετανία "δε βγάζει ειδική συμβουλή για ταξιδιώτες προς την Κύπρο, ούτε συμβουλή εναντίον της επίσκεψης ταξιδιωτών στην Κύπρο, και ότι δεν υπάρχει ειδικό πρόβλημα ασφάλειας".

    Πρόσθεσε ότι η θέση αυτή θα πρέπει να θεωρείται ικανοποιητική, αφού το ίδιο το Φόρεϊν Οφις αναφέρει ότι δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [03] Κυπριανού - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, καλωσορίσε τη δήλωση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ότι έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις σήμερα στους δημοσιογράφους, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η χθεσινή δήλωση Ανάν "είναι πράγματι πολύ σωστή και την καλωσορίζουμε".

    Αναφερόμενος στην αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι σ' αυτό το στάδιο περιορίζεται "στα λεγόμενα θέματα ασφάλειας", δηλαδή, στον περιορισμό και την εξάλειψη της "έντασης".

    Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία άρχισε και σημείωσε ότι "απλώς δόθηκε προβάδισμα στη βρετανική κυβέρνηση".

    Οπως είπε, από αμερικανικής πλευράς του έχει λεχθεί ότι "υποστηρίζεται απόλυτα ο Σερ Ντέιβιντ Χάνι στην πρωτοβουλία του" και επομένως, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι δεν έχει αρχίσει πρωτοβουλία για το Κυπριακό.

    "Αν θα αναλάβει οποιαδήποτε άλλη, παράλληλη, πάλι με συντονισμό, πρωτοβουλία περί της ουσίας του Κυπριακού και η αμερικανική κυβέρνηση, δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή," είπε ο κ. Κυπριανού.

    Σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρέσβης, Κένεθ Μπριλ, του έχει αναφέρει ότι οι ΗΠΑ είναι "απόλυτα συντονισμένες, και υποστηρίζουν τις κινήσεις και τους χειρισμούς του Σερ Ντέιβιντ Χάνι".

    Πρόσθεσε ότι ο Σερ Ντέβιντ αναμένεται στην Κύπρο τη δεύτερη βδομάδα του Μαρτίου.

    Εξάλλου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Βρετανία, Βάνιας Μαρκίδης, θα ενημερώσει την κυβέρνηση μέσω της διπλωματικού οδού για τη χθεσινή συνάντησή του με τον Σερ Ντέιβιντ.

    Αναφερόμενος στο ρόλο που θα διαδραματίσει η Ρωσία στο Κυπριακό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι "θα μπει στο παιχνίδι" ως ένα από τα πέντε πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Εξέφρασε δε την άποψη ότι η αποδοχή της πρόταση της Ρωσίας, για συνάντηση των πέντε μονίμων μελών για το Κυπριακό, έστω και εάν υπάρχουν επιφυλάξεις εάν θα αντιμετωπισθεί η ουσία του προβλήματος, "μπορεί να έχει κάποια άλλη εξέλιξη, για παράδειγμα, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία του Γ.Γ. του ΟΗΕ από όλους". Ανέφερε όμως ότι δεν έχει καμιά πληροφόρηση για τη συνάντηση του Σ.Α. για το Κυπριακό.

    Αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ο κ. Κυπριανού είπε ότι σε κάποιο στάδιο θα αναμιχθεί. "Δεν νομίζω ότι έχει αποκλειστεί," είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι η πλευρά μας θα πρέπει να συνεχίσει να ενθαρρύνει την εμπλοκή της ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [04] Κυπριανού - Κόεν

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Δόθηκαν οδηγίες προς το Πρέσβη της Κύπρου στις ΗΠΑ, Ανδρο Νικολαϊδη, να προβεί σε διάβημα σχετικά με τις δηλώσεις του Αμερικανού Υπουργού Αμυνας, Ουϊλιαμ Κόεν.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι το διάβημα θα αναφέρει ότι οι δηλώσεις του κ. Κόεν, ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος S-300 από την Κυπριακή Δημοκρατία θα εντείνει την πιθανότητα σύγκρουσης στην Κύπρο, "δε βοηθούν σε τίποτα".

    Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις κυβερνήσεων πρέπει να γίνονται ιδιαιτέρως.

    "Το γεγονός ότι γίνονται δημόσια, προτού υπάρξει οποιαδήποτε επαφή, σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικοί οι φόβοι αλλά γίνονται για λόγους τακτικής, και αποβλέπουν σε κάποιο άλλο σκοπό, που κατά την άποψή μου είναι η άσκηση πιέσεων στην Αθήνα και τη Λευκωσία, για το Αιγαίο και για την Κύπρο," συμπλήρωσε ο Πρεδρεύων της Δημοκρατίας.

    (KYΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [05] ΟΥΝΦΙΣΥΠ - καθεστώς Αμμοχώστου

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΣΥΠ) δεν έχει διαπιστώσει όποιεσδήποτε αλλαγές στο καθεστώς της Αμμοχώστου, ύστερα από τις απειλές του κατοχικού ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς για εποικισμό της κατεχόμενης πόλης.

    Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΣΥΠ, Βαλντεμάρ Ροκοζέφσκι, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο καθεστώς της κλειστής πόλης.

    Οπως ανέφερε, στην κλειστή πόλη υπάρχουν παρατηρητήρια της ΟΥΝΦΙΣΥΠ, ενώ οχήματα της Δύναμης περιπολούν στους δρόμους της Αμμοχώστου και δεν έχει διαπιστωθεί καμιά αλλαγή.

    Ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε χθες ότι άρχισαν έργα για καθαρισμό της Αμμοχώστου και εποικισμό της πόλης με εγκάθετους από την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΑ)

    [06] Γιατρός εγκλωβισμένων-ΟΥΝΦΙΣΥΠ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Επιστολή με την οποία ζητά τη μεσολάβηση της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΣΥΠ), προκειμένου να συνεχίσει να εξετάζει ασθενείς στα κατεχόμενα, απέστειλε ο ιατρός Ιωσήφ Μουτήρης στον αρμόδιο της Δύναμης για Ανθρωπιστικά Θέματα Τίσι Μπάνια.

    Ο Δρ. Μουτήρης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το ερχόμενο Σάββατο θα επιχειρήσει εκ νέου να μεταβεί στον Κορμακίτη για να συνεχίσει το έργο του και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κατοχικές δυνάμεις δε θα προβάλουν εμπόδια.

    "Σας παρακαλώ όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επαναληφθούν οι επισκέψεις μου στον Κορμακίτη", υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Δρ. Μουτήρης και αναφέρεται στη συμφωνία βάσει της οποίας μεταβαίνει στα κατεχόμενα.

    Οπως ανέφερε, η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στον Υπουργό Υγείας Μανώλη Χριστοφίδη, τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Τάκη Χριστόπουλο και τον Εκπρόσωπο των Μαρωνιτών Αντώνη Χατζηρούσο.

    Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ εάν τα κατοχικά στρατεύματα είχαν αντιδράσει και στο παρελθόν για την αποστολή του στον Κορμακίτη, δήλωσε ότι τα προβλήματα άρχισαν από τον περασμένο Μάιο, όταν οι Αττίλες απαίτησαν να γίνει μέλος του λεγόμενου "ιατρικού συλλόγου Τ/Κ".

    Οταν ο κ. Μουτήρης απάντησε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό, το κατοχικό καθεστώς του απαγόρευσε να εξετάζει στο Κοινοτικό Ιατρείο και έτσι οι επαγγελματικές επισκέψεις του περιορίστηκαν στα σπίτια. Μετά το Καλοκαίρι, το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε στον ιατρό να μεταβεί στα κατεχόμενα 2-3 φορές χωρίς όμως να δοθεί δημοσιότητα.

    Γι' αυτό, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, έμεινε κατάπληκτος όταν οι Τούρκοι τον έδιωξαν με τρόπο τόσο "θεαματικό", από τα κατεχόμενα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

    Εκείνη τη μέρα ο γιατρός εισήλθε στα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας, συνοδευόμενος από τη νοσοκόμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Κατίνα Βασιλείου, για να εξετάσουν στον κατεχόμενο Κορμακίτη, βάσει συμφωνίας μεταξύ του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών και του Υπουργείου Υγείας.

    Ο γιατρός εξέτασε γύρω στους 15 ασθενείς στο Κοινοτικό Ιατρείο Κορμακίτη, ενώ έξω ανέμεναν για εξέταση περίπου άλλοι 15 ασθενείς. Επιπλέον επρόκειτο να επισκεφθεί άλλους ασθενείς στα σπίτια τους αφού αδυνατούσαν να μεταβούν στο Κοινοτικό Ιατρείο.

    Τα σχέδια του όμως άλλαξαν όταν γύρω στο μεσημέρι τον επισκέφθηκαν πέντε Τούρκοι, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν "αστυνομικοί" του ψευδοκράτους. Του ζήτησαν να σταματήσει να εξετάζει ασθενείς λέγοντάς τους ότι δεν έχει άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος.

    Ο γιατρός τους ζήτησε να τον αφήσουν να ολοκληρώσει τις επισκέψεις του, αλλά αρνήθηκαν και τον οδήγησαν αρχικά σε παράνομο "αστυνομικό σταθμό" και στη συνέχεια στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Σημειώνεται ότι από το 1995 ο Δρ. Μουτήρης επισκέπτεται τα κατεχόμενα για παροχή ιατρικής βοήθειας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΑ)

    [07] Βαν ντεν Μπρουκ - Οϊμέν

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Βρυξέλλες, 14/2/1997 (ΚΥΠΕ - Νίκος Μπέλλος) -- Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), Ολλανδός Επίτροπος Χανς Βαν ντεν Μπρουκ ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να συμμετάσχει στις προσπάθειες που καταβάλλονται, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για επίλυση του Κυπριακού.

    Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Ολλανδός Επίτροπος στον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών, Ονούρ Οϊμέν, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Κύπρου θα αρχίσουν έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

    Ο Βαν ντεν Μπρουκ πληροφόρησε ακόμη τον Τούρκο Υφυπουργό ότι στις 26-28 Φεβρουαρίου, θα επισκεφθεί την Κύπρο, με τον Ιρλανδό πρέσβη και τον εκπρόσωπο της προεδρίας για το Κυπριακό, Κέστερ Χίσλιπ, για συνομιλίες "με ηγέτες των δύο κοινοτήτων της νήσου στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    Στη σημερινή συνάντηση, στις Βρυξέλλες, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία καθώς και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κ. Οϊμέν ζήτησε από τον Επίτροπο, χωρίς να γίνει νέα αίτηση από την πλευρά της Αγκυρας, να επανεξετάσει η Κομισιόν, με δική της πρωτοβουλία, το αίτημα ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

    Με άλλα λόγια, η τουρκική κυβέρνηση ζητά από την Επιτροπή να αναθεωρήσει την αρνητική γνωμοδότηση που είχε εκδώσει το Δεκέμβριο του 1989, στο αίτημα ένταξης της Τουρκίας.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η επίσημη θέση της Τουρκίας, όπως είχε εκφρασθεί σε δήλωση της ΥΠΕΞ Τανσού Τσιλέρ, ήταν ότι τον προσεχή Ιούνιο θα υποβάλει νέα αίτηση στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Αμστερντάμ. Σήμερα φαίνεται ότι η θέση αυτή αλλάζει και η Αγκυρα επιχειρεί να μεταθέσει το πρόβλημα στους κόλπους της Κοινότητας.

    Ο Επίτροπος δεν έδωσε απάντηση στον Τούρκο Υφυπουργό, προφανώς γιατί θα πρέπει προηγουμένως να θέσει το θέμα αυτό στους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο Βαν ντεν Μπρουκ "υπενθύμισε" την Αγκυρα ότι δεν έχει απαντήσει ακόμη στη δήλωση της 15ης Ιουλίου του Συμβουλίου Υπουργών σχετικά με το αν αποδέχεται να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Ιμια. Υπενθύμισε επίσης τις υποχρεώσεις της Τουρκίας στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Τέλος, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επίτροπου, ο Βαν ντεν Μπρουκ δε συμφωνεί με τη διασύνδεση που επιχειρεί η Τουρκία μεταξύ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της προώθησης της ενταξιακής της σχέσης με την Κοινότητα. Οπως είπε ο Επίτροπος, άλλος οργανισμός είναι το ΝΑΤΟ και άλλος η ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΑ)

    [08] Κυπριανού-Φεϊσέλ

    Λευκωσία,Κύπρος,14/02/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δήλωσε ότι ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ του έχει αναφέρει ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε το ανησυχητικό αναφορικά με τις απειλές Ντενκτάς για εποικισμό της Αμμοχώστου.

    Σε απογευματινές δηλώσεις, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτό του ανέφερε ο κ. Φεϊσέλ, μετά από επικοινωνία με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας σημείωσε ότι τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον κ. Φεϊσέλ, ο Ντενκτάς σε επαφή που είχαν το απόγευμα.

    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αντρέας Πούγιουρος, ανέφερε ότι έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο κ. Κυπριανού και η κυβέρνηση σχετικά με τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04 run on Friday, 14 February 1997 - 18:48:29 UTC