Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-03-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αναβάλλονται οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες
  • [02] Συνάντηση Κληρίδη - Γκραντ
  • [03] ΥΠΕΞ - Ρώμη
  • [04] Eπαφές Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ
  • [05] Δηλώσεις Κυπριανού
  • [06] Υπεράκτιες εταιρείες
  • [07] Βρετανία - συνομιλίες

  • [01] (Κ) Δεν αναβάλλονται οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες

    Λευκωσία,Κύπρος,07/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το κρυολόγημα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, που ήταν και η αιτία αναβολής της σημερινής συνάντησης του με τον Αναπληρωτή Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Γκούσταβ Φεϊσέλ, δεν θα εμποδίσει την έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών της ερχόμενη Δευτέρα.

    Αυτό ανέφεραν σήμερα στο ΚΥΠΕ πηγές των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τις οποίες είναι πολύ πιθανόν ο Ραούφ Ντενκτάς να αναρρώσει μέχρι τότε.

    Εκτός από τη συνάντησή του με τον κ. Φεϊσέλ, ο Ντενκτάς ανέβαλε σήμερα και όλες τις άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις του.

    Στο μεταξύ οι πηγές των Ηνωμένων Εθνών απέφυγαν να δώσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση με το περιεχόμενο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και ανέφεραν πως τα ΗΕ δε θα εμπλακούν σε δημόσια διπλωματία για αυτό και δεν πρέπει να αναμένεται ότι θα κάνουν δημόσιες δηλώσεις για οτιδήποτε.

    Ο Γκούσταβ Φεϊσέλ συναντήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με τον Πρόεδρο Κληρίδη και επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με τον Ντενκτάς, προφανώς για να πάρει το πράσινο φως από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ενόψει των εντατικών προσπαθειών που θα αρχίσουν από τη Δευτέρα για εξεύρεση κοινού εδάφους μεταξύ των δυο πλευρών όσον αφορά τα κύρια σημεία του Κυπριακού.

    Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε την έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων. Ο κ. Φεϊσέλ θα συναντήσει στο μεταξύ την Τετάρτη τον Ειδικό Απεσταλμένο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ώστε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για επίλυση του Κυπριακού.

    Η επίσκεψη του κ. Χάνεϊ, όπως ανέφεραν, θα είναι υποστηρικτική όλων των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών σε αυτή τη διαδικασία.

    Ακόμη, όπως επεσήμαναν, οι εκ τους σύνεγγυς συνομιλίες θα πρέπει να καταπιαστούν με τα διάφορα θέματα του Κυπριακού κατά έναν ολοκληρωμένο τρόπο, αφού μια τέτοια μέθοδος θα επέτρεπε στις δύο πλευρές να συμβιβαστούν, στη βάση του πάρε-δώσε.

    Σε ερώτηση αν τα ΗΕ πιστεύουν ότι υπάρχει χώρος για ελιγμούς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι πηγές των ΗΕ ανέφεραν πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις δυο πλευρές, αλλά, όπως επεσήμαναν, υπάρχει προσδοκία ότι αυτό θα επιτευχθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΚ/ΜΧ)

    [02] (K) Συνάντηση Κληρίδη - Γκραντ

    Λευκωσία,Κύπρος,07/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την υπόσχεση ότι θα έχει επαφές για να διασφαλιστεί η συνέχιση του αγώνα για ελεύθερη κι ενωμένη Κύπρο έδωσε σήμερα ο Βρετανός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Μπάρνεϊ Γκραντ, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο κ. Γκραντ ευχαρίστησε το Δημοκρατικό Κόμμα για την πρόσκληση να έρθει στην Κύπρο και να δει ακριβώς τί συμβαίνει, διότι από τη Βρετανία δεν μπορεί κανείς να αισθανεί πόσο κοντά είναι το πρόβλημα.

    Τόνισε, εξάλλου, ότι "είναι κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος που ευθύνεται για το ότι η Βρετανία δεν ανέλαβε δράση το 1974", εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "εναπόκειται σε μελλοντική εργατική κυβέρνηση να εξαγνίσει τη συνείδηση μας και να αγωνιστεί για να διασφαλίσει ότι η ειρήνη επιστρέψει σε μίαν ενωμένη Κύπρο".

    Ο κ. Γκραντ υποσχέθηκε ότι όταν επιστρέψει στη Βρετανία, θα έχει επαφές όχι μόνο με τους δικούς του συνεργάτες, αλλά και άλλους βουλευτές, "για να αγωνιστούν να διασφαλίσουν ότι ο αγώνας για μιαν ελεύθερη κι ενωμένη Κύπρο θα συνεχιστεί".

    Υπάρχει, είπε, μία ομάδα είκοσι με τριάντα βουλευτές που έχουν δεσμευθεί να "αγωνιστούν για μία ειρηνική λύση στο Κυπριακό".

    Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κ. Γκραν είπε ότι συζητήθηκε το Κυπριακό και οι επικείμενες γενικές εκλογές στη Βρετανία.

    Η συζήτηση, είπε, επικεντρώθηκε στη "σοβαρή κατάσταση στην Κύπρο και τις ελπίδες του Προέδρου Κληρίδη αναφορικά με τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες που αρχίζουν σύντομα".

    Ο κ. Γκραντ είπε, ακόμη, ότι συζητήθηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση, προσθέτοντας ότι "το Εργατικό Κόμμα υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    Εξέφρασε, εξάλλου, την αντίθεση του Εργατικού Κόμματος στην αίτηση της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ, λόγω της κατάστασης αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τη θέση της σε σχέση με την Κύπρο.

    Ανέφερε, ακολούθως, ότι το Εργατικό Κόμμα επιθυμεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, την ενοποίηση της Κύπρου και την επιστροφή των εποίκων στη χώρα καταγωγής τους.

    Τέλος, ο κ. Γκραντ είπε ότι συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού και ότι επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας, τη γραμμή αντιπαράταξης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [03] (K) ΥΠΕΞ - Ρώμη

    Λευκωσία,Κύπρος,07/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Στη Ρώμη έφθασε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Αλέκος Μιχαηλίδης, όπου το απόγευμα συναντάται με τον Ιταλό ομόλογό του, Λαμπέρτο Ντίνι.

    Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών του κ. Μιχαηλίδη με τους Υπουργούς Εξωτερικών των πέντε μεγάλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι συναντήθηκαν πρόσφατα στη Ρώμη και με την ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ.

    Τον ΥΠΕΞ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο αξιωματούχος του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, Δρ. Κασσιάνι και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρώμη, Μιχάλης Σιερίφης.

    Κατά την παραμονή του στην ιταλική πρωτεύουσα, ο κ. Μιχαηλίδης θα δώσει συνεντεύξεις στις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Ρώμης καθώς επίσης και στην κρατική τηλεόραση ΡΑΙ 2.

    Αργότερα το απόγευμα ο κ. Μιχαηλίδης θα αναχωρήσει για τη Γερμανία. (ΚΥΠΕ ΜΚΧ/ΜΧ)

    [04] Επαφές Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ

    Λευκωσία,Κύπρος,07/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Γεφύρωμα της διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών θα επιχειρήσει ο Αντιπρόσωπος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ο οποίος φθάνει στην Κύπρο την Τρίτη για σειρά επαφών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Σερ Ντέιβιντ θα συνεχίσει το έργο του, αλλά διευκρίνισε ότι η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν "εκ του σύνεγγυς συνομιλίες".

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Σερ Ντέιβιντ θα συνεχίσει τις επαφές του με τις δύο πλευρές, σε μιαν προσπάθεια να σμικρύνει τη διαφορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, οι διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι ιδέες που παρουσίασαν ο Σερ Ντέιβιντ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μάλκολμ Ρίφκιντ, ο σκιώδης ΥΠΕΞ Ρόμπιν Κουκ και άλλοι θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών του Σερ Ντέιβιντ στην Κύπρο. Οι συζητήσεις, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

    Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Σερ Ντέιβιντ θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ, στο οποίο έχουν προσκληθεί και οι αρχηγοί των Ε/κ και Τ/κ πολιτικών κομμάτων.

    Ο Βρετανός διπλωμάτης, ο οποίος υπηρέτησε για σειρά ετών ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Βρετανίας στον ΟΗΕ, θα δώσει, επίσης, διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για τη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ.

    Εξάλλου, πριν την αναχώρησή του από την Κύπρο για τις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ο Σερ Ντέιβιντ θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λήδρα Πάλας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Δηλώσεις Κυπριανού

    Λευκωσία,Κύπρος,07/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Επιφυλάξεις ως προς την ορθότητα των προσπαθειών που γίνονται από την πλευρά μας για δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας γύρω από το Κυπριακό εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού.

    "Δεν έχω υπόψη μου καμμιά θετική εξέλιξη, εκτός από κάποια γενικής φύσεως μηνύματα ότι η Τουρκία θα ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού" επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας πως αυτό δεν λέει τίποτε.

    Σε ερώτηση αν σε αυτές τις προσπάθειες δημιουργίας κλίματος αισιοδοξίας, στις οποίες αναφέρθηκε, εντάσσσει και τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Αλέκου Μιχαηλίδη από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όπου περιοδεύει, ο κ. Κυπριανού απάντησε καταφατικά και σημείωσε ότι ο ίδιος, υπό τις παρούσες περιστάσεις, δεν θα έκανε τέτοιες δηλώσεις από το εξωτερικό.

    Οπως ανέφερε, μετά τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ από την Αθήνα και το Λονδίνο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά. Ο Πρόεδρος Κληρίδης, είπε, δεν ήταν σε θέση να του δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες, λέγοντας του ωστόσο πως υπάρχει ένα κλίμα διάθεσης για συνεργασία για επίλυση του Κυπριακού, το οποίο μετέφερε ο Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ στη Βρετανία μετά την επίσκεψη του στην Αγκυρα.

    "Αυτό το πράγμα", τόνισε ο κ. Κυπριανού, "δεν σημαίνει ότι λύθηκε το Κυπριακό ή ότι έχουν μεταβληθεί τα δεδομένα ή ότι έχει αλλάξει η τουρκική στάση".

    Οσον αφορά στην επικείμενη έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτή η προσπάθεια αναμένετο να αρχίσει μετά την επιστολή του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ως και προς τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Τουρκίας.

    Είναι φανερό, επεσήμανε ο κ. Κυπριανού, πως πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει η Βρετανία, με την πλήρη υποστήριξη των Αμερικανών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν άμεση εμπλοκή, αλλά υποστηρίζουν όλες τις κινήσεις του Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Σημείωσε επίσης ότι αναμενόταν πως τα Ηνωμένα Εθνη θα άρχιζαν αυτή τη διαδικασία μέσα από την οποία γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί ότι εξελίσσεται η βρετανική πρωτοβουλία.

    Εξάλλου ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι ο Αναπληρωτής Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Γούσταβ Φεϊσέλ, παρουσιάζει τα πράγματα με τρόπο που παρουσιάζει ότι κοντεύουμε περίπου να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για άμεσες συνομολίες μεταξύ του κ. Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Υπεράκτιες εταιρείες

    Λεμεσός,Κύπρος,07/03/1997 (ΚΥΠΕ) Η Κύπρος μπορεί να γίνει το Χονγκ-Κονγκ της Μεσογείου, εφόσον η ύπαρξη πολλών υπεράκτιων εταιρειών στη χώρα, η πιθανή εισδοχή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα καίριο σημείο-είσοδο στη Μέση Ανατολή, τύχουν της μέγιστης δυνατής εκμετάλλευσης.

    Αυτό τόνισε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της τέταρτης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Συνδέσμου Υπεράκτιων Εταιρειών ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Νόρμαν Ελιοτ.

    Ωστόσο ο κ. Ελιοτ παρατήρησε πως υπάρχει μια εμφανής έλλειψη θέλησης από μέρους των αρχών στην Κύπρο, για να εξεύρουν τρόπους που να διευκολύνουν τη λειτουργία των υπεράκτιων εταιρειών και τη διαβίωση των ξένων υπαλλήλων τους στο νησί αλλά και όσων θέλουν να δημιουργήσουν νέους οργανισμούς στον τομέα αυτό.

    Σχεδόν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, παρατήρησε ο κ. Ελιοτ, είναι μικρά και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και εύκολα αλλά παραμένουν και ενοχλούν την κοινότητα των υπεράκτιων εταιριών σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την πραγματική τους σημασία.

    Μιλώντας πιο συγκεκριμένα ο κ. Ελιοτ αναφέρθηκε στην αύξηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι οποίες όπως ανέφερε προκαλούν δυσφορία στον τομέα των υπεράκτιων εταιρειών.

    Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Υπεράκτιων Εταιρειών έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά την ίδρυση ενός Κέντρου Υπηρεσιών για Υπεράκτιες Εταιρείες, που να στελεχώνεται από εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να υπερπηδηθούν τα εμπόδια που υπάρχουν στην παροχή πληροφοριών και υπηρεσιών από τα διάφορα κυβερνητικά τμήματα, στις υπεράκτιες εταιρείες.

    Στο μεταξύ μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιαννάκης Κασουλίδης επεσήμανε πως η μελλοντική ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση καθιστά αναγκαίες κάποιες αλλαγές στη νομοθεσία μας που αφορούν στη λειτουργία των υπεράκτιων εταιρειών.

    Η εξέταση αυτού που θα μπορούσε κανείς να ονομάσει το κυπριακό "υπεράκτιο κατεστημένο" υπό το φως της κοινοτικής νομοθεσίας, είπε ο κ. Κασουλίδης, αποκαλύπτει πως πιθανότατα θα χρειαστούν μερικές αλλαγές.

    Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ως παράδειγμα πως η πλήρης εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών σε σχέση με το ΦΠΑ περιλαμβάνει την ενιαία και γενική εφαρμογή του φόρου στην χώρα μας.

    Ακόμη, όπως πρόσθεσε θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κοινοτικοί κανονισμοί που απαγορεύουν τις διακρίσεις βάση της εθνικότητας ως επίσης και αυτοί που απαγορεύουν την κρατική βοήθεια.

    Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Κασουλίδης μελετούνται διάφορες εναλλακτικές λύσεις που θα επιτρέπουν τη διατήρηση σημαντικών κινήτρων προς ώφελος των επενδυτών των υπεράκτιων εταιρειών μετά την ένταξη.

    Η σημασία του τομέα των υπεράκτιων εταιρειών για την κυπριακή οικονομία, όπως τόνισε, είναι τέτοια ώστε η κυβέρνηση δεν προτίθεται να παραιτηθεί των όσων έχει επιτύχει σε αυτό τον τομέα για πάνω από 20 χρόνια.

    Με βάση στοιχεία που έδωσε ο κ. Κασουλίδης από το 1975 εώς σήμερα εγκρίθηκαν πάνω από 26.000 υπεράκτιες εταιρείες, με ετήσιο εισόδημα πάνω από 161 εκατομμύρια λίρες το χρόνο. Σε αυτές τις εταιρείες εργοδείται άμεσα περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της Κύπρου. Εξάλλου όπως ανέφερε ο κυπριακός εμπορικός στόλος έρχεται τέταρτος παγκόσμια με πάνω από 2.700 πλοία.

    (ΚΥΠΕ/ΠΙ/ΜΚ/ΜΧ)

    [07] (Κ) Βρετανία - συνομιλίες

    Λονδίνο,Βρετανία,07/03/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η Βρετανία καλωσορίζει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό και εκφράζει την υποστήριξή της στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του προβλήματος.

    Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών στο ΚΥΠΕ κληθείς να σχολιάσει την έναρξη των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών την ερχόμενη βδομάδα.

    "Καλωσορίζουμε" είπε ο εκπρόσωπος "την εντατικοποίηση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στις προσπάθειες του ΟΗΕ προς διευθέτηση του προβλήματος".

    Εξάλλου ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Μάλκολμ Ρίφκιντ θα συζητήσει το Κυπριακό με την Αμερικανίδα ομόλογό του Μάντλεϊν Ολμπράιτ την ερχόμενη Τρίτη στην Ουάσιγκτον, όπου μεταβαίνει.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΧ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 7 March 1997 - 20:42:05 UTC