Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-05-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Αγνοούμενοι
  • [02] Κυπριανού - Βρετανικές εκλογές
  • [03] Εκπρόσωπος - Γερμανός αντιπρόσωπος
  • [04] Υπουργικό - Διαβατήρια ΕΕ
  • [05] Συνέντευξη Διοικητή ΟΥΝΦΙΣΥΠ
  • [06] Εικόνες Εκκλησίας του Αντιφωνητή - δίκη
  • [07] Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής

  • [01] Εκπρόσωπος - Αγνοούμενοι

    Λευκωσία,Κύπρος,02/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Την έντονη αντίθεση της κυπριακής κυβέρνησης, στην αναφορά περί "συμπερασματικώς νεκροί", για αριθμό αγνοουμένων, εξέφρασε σήμερα ο Εκπρόσωπός της, Μανώλης Χριστοφίδης, χαρακτηρίζοντάς την ταυτόχρονα, ως επικίνδυνο και πρόχειρο συμπέρασμα.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο όρος αυτός, περιέχεται στην Εκθεση Ντίλον για τους Αμερικανούς, ελληνικής καταγωγής, αγνοουμένους, ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι αν υιοθετηθεί το στοιχείο του "πρόχειρου συμπεράσματος", το θέμα των αγνοουμένων ενταφιάζεται.

    "Είμαστε κάθετα αντίθετοι προς τη συμπερασματική λύση ή προς τη συμπερασματική κατάληξη", τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, επιφυλάχθηκε όμως να πεί αν η κυβέρνηση θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για απάλειψη του όρου.

    Επανέλαβε ότι πάγια θέση της πλευράς μας είναι ότι μόνο με την παράδοση λειψάνων αποδεχόμεθα ότι ένας αγνοούμενος είναι νεκρός, σημειώνοντας μάλιστα τους όρους εντολής της Επιτροπής, ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί η τύχη των (Πέντε) αμερικανών αγνοουμένων και στην περίπτωση που είναι νεκροί, πρέπει να δοθούν τα λείψανα.

    "Επομένως παραμένει" συνέχισε, "αν υπήρξε η διαπίστωση ότι είναι νεκροί, το άλλο στάδιο, ότι θα πρέπει να δοθούν τα λείψανα και αυτή είναι και η δική μας θέση", ενώ πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό στο Ινστιτούτο Γενετικής διατηρούνται αρχεία, για να ελέγχεται η ακρίβεια των στοιχείων.

    Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την αναφορά περί "συμπερασματικώς νεκροί" είπε ο κ. Χριστοφίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. "Μετά από 23 χρόνια αναζήτησης της τύχης τους, δεν μπορούμε να μείνουμε στο συμπέρασμα", τόνισε, επισημαίνοντας την χρόνια αναμονή και προσδοκία των συγγενών των αγνοουμένων.

    Σε παρατήρηση ότι αρχικά στην Εκθεση Ντίλον δεν υπήρχε τέτοια αναφορά, αλλά προστέθηκε μετά από παρέμβαση του Αμερικανικού ΥΠΕΞ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι θα εξετασθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΧ)

    [02] Κυπριανού - Βρετανικές εκλογές

    Λευκωσία,Κύπρος,02/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Με την άνοδο των Εργατικών στην εξουσία μπορεί να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη για το Κυπριακό σε ότι αφορά σε ορισμένα πράγματα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    Οπως ανέφερε, θεωρείται σημαντική η άποψη στελεχών του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας ότι τυχόν αποτυχία της προσπάθειας στο Κυπριακό δεν θα πρέπει να εμποδίσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και η άποψη ότι η νέα βρετανική κυβέρνηση δεν θα παραχωρήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας σε κανένα έμμεσα ή άμεσα.

    Ωστόσο, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει η εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση θα χαράξει την πολιτική.

    "Την πολιτική στη Βρετανία βασικά και ουσιαστικά τη χαράζει η μόνιμη υπηρεσία", ανέφερε ο κ. Κυπριανού, τονίζοντας ότι το πραξικόπημα και η εισβολή έγιναν επί διακυβέρνησης των Εργατικών.

    Καταλήγοντας ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι απέστειλε και συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο Εργατικό Κόμμα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΧ)

    [03] Εκπρόσωπος - Γερμανός αντιπρόσωπος

    Λευκωσία,Κύπρος,02/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ενταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση με άλυτο το Κυπριακό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την περαιτέρω πορεία της ΕΕ, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει χθεσινή σχετική δήλωση του Γερμανού αντιπροσώπου για το Κυπριακό, Ντέτλεβ Κούντσου Ράντσαο.

    Διαφορετικά θα αναγνωρίζαμε στον θύτη και σε αυτόν που τηρεί αρνητική στάση, πρόσθεσε, να κρατεί τον έλεγχο αυτής της πορείας.

    Για το επίμαχο θέμα της εμπλοκής των Τουρκοκυπρίων στον ενταξιακό διάλογο, ο κ. Χριστοφίδης επανέλαβε ότι η συμμετοχή τους είναι ευπρόσδεκτη, αλλά μόνο στο πλαίσιο της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκλείοντας κατηγορηματικά τη συμμετοχή των Τ/Κ παράλληλα και αυτόνομα.

    "Το μόνιμο κριτήριο το οποίο πάντοτε θα εξετάζουμε", είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση, "είναι η συμμετοχή των Τ/κ σε κάθε ουσιώδη στιγμή, να μην δημιουργεί οτιδήποτε που να σημαίνει έμμεση ή άμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους".

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΜΧ)

    [04] Υπουργικό - Διαβατήρια ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Χωρίς διαβατήριο θα μπορούν να έρχονται πλέον στην Κύπρο οι υπήκοοι των χωρών μελών της ΕΕ και του ευρωπαϊκού χώρου, ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μανώλης Χριστοφίδης.

    Οπως ανέφερε, για προσέλκυση τουρισμού από κράτη μέλη της ΕΕ και του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι είναι αρκετό οι υπήκοοι των χωρών αυτών να ταξιδεύουν στην Κύπρο μόνο με δελτία ταυτότητας νοουμένου ότι έρχονται με ναυλωμένες πτήσεις και τα έγγραφά τους φέρουν φωτογραφία.

    Πρόσθεσε ότι κατά την άφιξή τους οι επισκέπτες αυτοί θα συμπληρώνουν έντυπο το οποίο θα χωρίζεται σε δύο μέρη, εκ των οποίων το ένα θα κρατείται από τις αρχές και το άλλο θα το έχουν μαζί τους και θα το παραδίδουν κατά την αναχώρησή τους.

    Οι χώρες στις οποίες αναφέρεται η απόφαση είναι η Αυστρία το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Ισλανδία, η Ιταλία, το Λίχτενσταϊν, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Πορτογαλλία η Σουηδία και η Φιλλανδία.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΧ)

    [05] Συνέντευξη Διοικητή ΟΥΝΦΙΣΥΠ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/05/1997 (ΚΥΠΕ - Μενέλαος Χατζηκωστής)

    Τη βεβαιότητα ότι η τουρκική κατοχή του 37% της Κύπρου δεν θα οδηγήσει πουθενά, εξέφρασε ο νέος Διοικητής της ΟΥΝΦΙΣΥΠ, Στρατηγός Εβεργκίστο Αρτούρο ντε Βεργκάρα.

    "Οποιαδήποτε λύση προέλθει από στρατιωτικής απόψεως, δεν θα διαρκέσει. Κοιτάξτε την ιστορία. Καμμία στρατιωτική λύση δεν κράτησε πολύ", λέει με σιγουριά.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο Στρατηγός Βεργκάρα, από την Αργεντινή, πιστεύει ότι τώρα υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού, αλλά θεωρεί ότι είναι μια ευκαιρία την οποία οι Κύπριοι θα πρέπει να αρπάξουν και να εκμεταλλευτούν πλήρως.

    Θεωρεί πάντως, ότι το κλειδί για τη διάσπαση του αδιεξόδου, είναι αυτό που ο ίδιος αποκαλεί "κυπριακό συμφέρον".

    "Το πιο σημαντικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να μετρήσει είναι το κυπριακό συμφέρον. Τί είναι αυτό; Οτι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, κανενός άλλου τα συμφέροντα. Εδώ μιλούν για διάφορα συμφέροντα. Απ' όλο τον κόσμο, όλοι έχουν συμφέροντα εδώ (στην Κύπρο). Προσωπικά, θέλω να ακούω για το κυπριακό συμφέρον", λέει ο Αργεντινός Στρατηγός.

    Για να προσθέσει ότι, "οι προοπτικές (για λύση) είναι πολύ καλές. Θα την καθόριζα, ίσως, ως μια μοναδική ευκαιρία... σχεδόν όλοι ενδιαφέρονται για τη Κύπρο, (αλλά) είναι όμως οι Κύπριοι που θα πρέπει να επιλέξουν και να αποφασίσουν".

    Θέλοντας μάλιστα να υπογραμμίσει την αναφορά του στο "κυπριακό συμφέρον", ο Στρατηγός Βεργκάρα είπε χαρακτηριστικά: "Εάν είχα αρκετή δύναμη, θα τους συγκέντρωνα όλους μαζί και θα τους έλεγα: Οσοι ενδιαφέρονται για τα τουρκικά συμφέροντα, πηγαίνετε στην Τουρκία. Οσοι ενδιαφέρονται για τα ελληνικά συμφέροντα πηγαίνετε στην Ελλάδα. Οι Κύπριοι πρέπει να είναι οι πρωταγωνιστές".

    Εμφαντικά, επίσης, τονίζει ότι δεν πρέπει να μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν.

    "Εδώ, δεν συναντάς το μίσος που υπάρχει σε άλλα μέρη του κόσμου. Εάν δεν εκμεταλευτείτε αυτό το γεγονός, τί αναμένουμε τότε; Μήπως, απλώς περιμένουμε το μίσος να επιτύχει μια λύση;" διερωτήθηκε.

    Εκφράζει, επίσης, ανησυχία για τη σημερινή στρατιωτική παρουσία στο νησί, προσθέτοντας ότι η συνέχιση του εξοπλισμού με σύγχρονο οπλισμό μπορεί να έχει δυασάρεστες συνέπειες.

    "Οταν ξεκινάς ένα στρατιωτικό εξοπλιστικό ανταγωνισμό, δεν γνωρίζεις που θα καταλήξεις. Μερικοί πολιτικοί το αποκαλούν ισορροπία δυνάμεων. Αλλοι το αποκαλούν ισορροπία του τρόμου. Τί θα διαλέγατε εσείς", λέει ο κ. Βεργκάρα.

    Ο Αργεντινός Στρατηγός χαρακτηρίζει χρήσιμη για τις ειρηνευτικές προσπάθειες την πρόταση Κληρίδη για αποστρατικοποίηση. "Νομίζω, εάν αμφότερες οι πλευρές μπορέσουν να συμφωνήσουν για πλήρη αποστρατικοποίηση, θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης".

    Σε ερώτηση για τη πορεία του στρατιωτικού διαλόγου, ανέφερε ότι αυτός δεν προχωρά τόσο γρήγορα, όσο τα ΗΕ θα ήθελαν, εκφράζοντας την επιθυμία (των ΗΕ) να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς.

    Επισημαίνει την έλλειψη εμπιστοσύνης, ως το βασικό λόγο γιατί οι δύο πλευρές δεν έχουν φθάσει σε συμφωνία σε στρατιωτικά θέματα, προσθέτοντας πάντως, ότι αν και ο διάλογος προχωρεί αργά, "κάτι επιτυγχάνουμε. Προχωρούμε σύμφωνα με τους στόχους, όχι με το χρονοδιάγραμμα", αναφέρει.

    Σε ερώτηση για το μικρό αριθμό αντρών της ΟΥΝΦΙΣΥΠ, ο Στρατηγός Βεργκάρα, παραδέχεται ότι οι 1200 άντρες που αποτελούν σήμερα τη Δύναμη, είναι μικρός αριθμός και βρίσκεται στα κατώτατα όρια που θα μπορούσε να είναι. Ωστόσο, επισημαίνει ότι δεν έχει καμμιά σημασία ο αριθμός της Δύναμης.

    "Δεν θα έκανε και μεγάλη διαφορά αν είχα 1000, 2000 ή 5000 χιλιάδες άντρες περισσότερους. Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα (για διαπραγμάτευση). Περισσότερα στρατεύματα θα έκαναν τη ζωή μας λίγο πιο άνετη, αλλά αν χρειάζεται να περιοριστούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, θα το κάνουμε".

    Υπογράμμισε μάλιστα εμφαντικά, στο σημείο αυτό, ότι και μια ισχυρότατη αριθμητικά, στρατιωτική Δύναμη, δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τα επεισόδια του περασμένου καλοκαιριού, κατά τα οποία δολοφονήθηκαν άγρια από τους Τούρκους οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού.

    "Μήπως θα πρέπει να κτίσουμε ένα (διαχωριστικό) τείχος κατά μήκος της Κύπρου;" διερωτήθηκε ο κ. Βεργκάρα, για να δώσει ο ίδιος σαφή απάντηση: "Οχι". "Να σκοτώνω διαδηλωτές;" διερωτήθηκε στη συνέχεια για να απαντήσει και πάλιν στον ίδιο τόνο, "Οχι". "Ετσι, με ποιό τρόπο, θα βοηθούσε αν είχαμε, αν αντί 1200 άντρες, είχαμε 50 χιλιάδες;"

    Και συνέχισε: "Εάν φέρω 50 χιλιάδες στρατεύματα, αλλά όμως οι δύο πλευρές δεν επιδεικνύουν την αναγκαία θέληση για να πουν στο λαό, κοίταξε, δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με αυτό τον τρόπο, και το μόνο που επιτυγχάνουμε, έτσι, είναι να φέρνουμε σε δύσκολη θέση τους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν πολλά εμπόδια να ξεπεράσουν. Είμαστε εδώ", πρόσθεσε, "για να παράσχουμε την πλατφόρμα για τους πολιτικούς για να διαπραγματευτούν".

    Ο Στρατηγός Εβεργκίστο Αρτούρο ντε Βεργκάρα, διαδέχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1997 στο πόστο του Διοικητή της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο, το Φινλανδό Αχτι Τόιμι Πααβέλι Βαρτιάνεν.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧΚ/ΚΚ/ΓΠ)

    [06] Εικόνες Εκκλησίας του Αντιφωνητή - δίκη

    Λευκωσία,Κύπρος,02/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε χθες στο Ρότερταμ της Ολλανδίας, η εκδίκαση της υπόθεσης των τεσσάρων εικόνων της Εκκλησίας του Αντιφωνητή, οι οποίες ανακαλύφθηκαν τον Μάϊο του 1995 στο Ρότερταμ της Ολλανδίας από την Επίτιμη Πρόξενο της Κύπρου στη Χάγη, Τασούλα Γεωργίου Χατζηττοφή, η οποία κίνησε τη διαδικασία επιστροφής των εικόνων μέσω της ολλανδικής δικαιοσύνης.

    Η Ιερά Αρχιεπισκοπή υπέβαλε γραπτώς όλα τα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι οι τέσσερις εικόνες, του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, του Αγίου Πέτρου, του Αποστόλου Παύλου και του Ευαγγελιστή Μάρκου, προέρχονται από την Εκκλησία του Αντιφωνητή, κοντά στην Καλογραία της Επαρχίας Κερύνειας.

    Κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, παρουσιάστηκαν μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δήμος Χρίστου, Διευθυντής του Τμήματος Αρχαιοτήτων και ο Βυζαντινολόγος Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

    Ο κ. Χρίστου απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία των αρχείων του Τμήματος Αρχαιοτήτων, τις άδειες εξαγωγής αρχαιοτήτων και τις σχετικές πρόνοιες του περί αρχαιοτήτων νόμου και ο κ. Παπαγεωργίου απάντησε σε ερωτήσεις αναφορικά με τη Βυζαντινή τέχνη και ειδικά για τις εικόνες του Αντιφωνητή.

    Στην ακρόαση, που συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, παρευρέθηκαν, αντιπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας, για συμπαράσταση προς την Εκκλησία της Κύπρου, καθώς και Κύπριοι απόδημοι της Ολλανδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [07] (Κ) Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής

    Λευκωσία,Κύπρος,02/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου αναβάθμισε την ποιότητα των ιατρικών και νευρολογικών υπηρεσιών "στο δύσκολο κλάδο της κλινικής νευρολογίας και των κληρονομικών ασθενειών", ενώ, εκτός από τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται για την Κύπρο, αποτελεί και μια πηγή περηφάνιας για το λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου.

    Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε χαιρετισμό της, η Επίτιμη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ιδρύματος Ερευνών για τη Μυϊκή Δυστροφία, Λίλα Ειρήνη Κληρίδου, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, υπό την αιγίδα της ιδίας, για την παρουσίαση της πρώτης επετηρίδας του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής.

    Η παρουσίαση έγινε το μεσημέρι στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, του Υπουργού Υγείας, Χρήστου Σολωμή, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Κύπρο, Κένεθ Μπριλ, του Βρετανού Υπάτου Αρμοστή, Ντέιβιντ Μάντεν, του Πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζιλ Ανουί, και άλλων επισήμων.

    Εξάλλου, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, Δρ. Λεύκος Μίτλετον, αναφερόμενος στην επετηρίδα η οποία είναι γραμμένη στην αγγλική, είπε πως αυτή αποτελείται από επιστημονικά δημοσιεύματα σχετικά με το έργο του Ινστιτούτου, που έχουν γίνει από το 1990 που ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα γίνεται μια αναλυτική περιγραφή όλων των Τμημάτων και Υπηρεσιών του.

    Ο Δρ. Μίτλετον τόνισε το μέγεθος της προσφοράς του Ινστιτούτου, το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε 12 χιλάδες άτομα το χρόνο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όλο το έργο ήταν πριν πέντε χρόνια στα χαρτιά, ενώ άρχισε να πραγματώνεται από ένα δωμάτιο στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το 1990".

    Στην εκδήλωση τονίστηκε πως, ενώ προηγουμένως το 99% των ασθενών μετέβαινε στο εξωτερικό για διάγνωση και θεραπεία, σήμερα όλοι εξυπηρετούνται από το Ινστιτούτο.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου τα διάφορα Τμήματά του, με αναφορά στην εξειδικευμένη ιατρική - εργαστηριακή φροντίδα και υποστήριξη που παρέχεται, αλλά και στα ερευνητικά προγράμματα γύρω από νευρολογικές και άλλες κληρονομικές ασθένειες, όπως η θαλασσαιμία, η μυϊκή δυστροφία, η σκλήρυνση κατά πλάκα, η διανοητική καθυστέρηση, η επιληψία, οι καρδιοπάθειες και άλλες.

    Συγκεκριμένα, στο Ινστιτούτο λειτουργούν Τμήματα που αφορούν Νευροεπιστήμες, την Ηλεκτρονική Μικροσκοπία και Μοριακή Παθολογία, Κυτταρογενετική, Βιοχημική Γενετική, Μοριακή Γενετική και Μοριακή Ιολογία.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε δωρεά ύψους 35 χιλιάδων λιρών από την Ελληνική Τράπεζα, για το φετινό "ΤΕLETHON", που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 9 ερχομένου Ιουνίου.

    (KYΠΕ/ΓΓ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 2 May 1997 - 17:46:44 UTC