Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-05-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΟΤ - Εκστρατεία καθαριότητας
  • [02] Εκπρόσωπος - Πύλα

  • [01] ΚΟΤ - Εκστρατεία καθαριότητας

    Λευκωσία,Κύπρος,28/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εκστρατεία καθαριότητας σε παγκύπρια κλίμακα, η οποία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου κληρίδη, αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).

    Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αντώνης Ανδρονίκου, ανέφερε ότι για την πρώτη φάση της εκστρατείας ο ΚΟΤ θα διαθέσει ποσόν πέραν των 150 χιλιάδων λιρών. Επεσήμανε επίσης ότι η εκστρατεία εμπίπτει στα πλαίσια της νέας τουριστικής πολιτικής, η οποία εφαρμόζεται με τη γνωστή δέσμη μέτρων που εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρία της 17ης Ιουλίου 1996 από το Υπουργικό Συμβούλιο για στήριξη του Τουρισμού μας, και η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο περιβάλλον.

    Τα πιο πάνω μέτρα, ανέφερε ο κ. Ανδρονίκου, που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουρισμού, εντάσσονται σε τέσσερεις κατηγορίες.

    Η πρώτη, συνέχισε, συνίσταται σε μέτρα που αφορούν το λειτουργικό κόστος των ξενοδοχείων, η δεύτερη τον έλεγχο αύξησης του αριθμού κλινών, η τρίτη τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων και η τελευταία, γενικής φύσης μέτρα που βελτιώνουν και διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν.

    Ορισμένα από τα έργα, διευκρίνισε ο κ. Ανδρονίκου, "είτε έχουν τροχιοδρομηθεί, είτε θα αρχίσει η υλοποίησή τους σύντομα και, εν πάση περιπτώσει, προγραμματίζεται να συμπληρωθούν μέχρι το 1998".

    Μερικά απ' αυτά τα έργα είναι, ο δρόμος Παραλιμνίου - Κάβο Γκρέκο, ο αυτοκινητόδρομος Δεκέλειας - Αμμοχώστου, ο παραλιακός δρόμος Λεμεσού, ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού - Πάφου, η αξιοποίηση διαφόρων αρχαιολογικών χώρων και άλλα.

    Ανέφερε ότι η καθαριότητα των δρόμων και των δημοσίων χώρων είναι ένα από τα μέτρα τα οποία θα συμπεριληφθούν στην εκστρατεία καθαριότητας.

    Η εκστρατεία αυτή αποτελεί την πρώτη φάση της προσπάθειας και αν ο Οργανισμός κρίνει αναγκαίο, θα ακολουθήσουν άλλες δύο φάσεις, για τις οποίες ο ΚΟΤ θα διαθέσει ποσό πέραν των 100 χιλιάδων λιρών.

    Στην εκστρατεία καθαριότητας, θα λάβουν μέρος Δήμοι και Κοινότητες, εντός των τουριστικών περιοχών, στους οποίους θα δοθεί οικονομική βοήθεια από τον ΚΟΤ, ύψους 44 χιλιάδων λιρών.

    Παράλληλα αρχίζει παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού των υπεραστικών και άλλων κύριων αρτηριών, εκτός των δημοτικών ορίων. Για το σκοπό αυτό, ο ΚΟΤ, θα διαθέσει άλλες 57 χιλιάδες λίρες.

    Ο ΚΟΤ, με στόχο τη δημιουργία συνείδησης καθαριότητας ανάμεσα στο κυπριακό λαό, έχει αναλάβει και άλλην εκστρατεία, η οποία θα περιλαμβάνει, τη διαπαιδαγώγηση του μαθητικού κόσμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για την εμπέδωση της έννοιας και σημασίας της καθαριότητας.

    Αλλο μέτρο που θα ληφθεί είναι η διεξαγωγή έντονης διαφημιστικής εκστρατείας από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που θα αποβλέπει, στο να παροτρύνει το κοινό να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στη διατήρηση μιας καθαρής Κύπρου, με σύνθημα, "Μην αλλοιώνης την εικόνα του τόπου σου. Δεν το αξίζει".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΜ/ΜΜ)

    [02] Εκπρόσωπος - Πύλα

    Λευκωσία,Κύπρος,28/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Σοβαρό ατόπημα χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, την πρόσκληση από μέρους των ΗΕ του λεγόμενου αρχηγού της ψευδοαστυνομίας σε τελετή παρασιμοφόρησης μελών της ΟΥΝΦΙΣΥΠ στην Πύλα.

    Επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη θέση των ΗΕ που "καλούν τους πάντες να μην αναγνωρίζουν άμεσα ή έμμεσα το ψευδοκράτος", ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι "οι πρώτοι που έχουν υποχρέωση να σέβονται τις αποφάσεις του διεθνούς οργανισμού είναι οι αξιωματούχοι του".

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ήδη έχουν γίνει παραστάσεις εντός Κύπρου, και αναμένεται, εντός της ημέρας, να γίνουν και εκτός Κύπρου, στην έδρα των ΗΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Wednesday, 28 May 1997 - 21:13:01 UTC