Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-06-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα Γραφεία - Κυπριακές Αερογραμμές
  • [02] Eναρξη συνεδρίας Εθνικού Συμβουλίου
  • [03] Αφίξεις τουριστών - συνάλλαγμα
  • [04] Εθνικό Συμβούλιο - Χριστοφίδης (1)
  • [05] Κυπριακές Αερογραμμές - Μόσχα

  • [01] Νέα Γραφεία - Κυπριακές Αερογραμμές

    Λευκωσία,Κύπρος,23/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τα νέα τους γραφεία σε κεντρικό δρόμο της Μόσχας εγκαινιάζουν οι Κυπριακές Αερογραμμές την Παρασκευή 27 Ιουνίου.

    Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χριστοφή, παρουσία του Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών, Τάκη Κυριακίδη, και άλλων στελεχών της εταιρείας.

    Στην τελετή των εγκαινίων έχουν προσκληθεί για να παραστούν ο Πατριάρχης Αλέξιος ΙΙ, Ρώσοι Υπουργοί και άλλοι επίσημοι.

    Τα νέα γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών, αναμένεται να συμβάλουν στην εδραίωση και επέκταση της παρουσίας της εταιρείας στη ρωσική αγορά, η σημασία της οποίας γίνεται όλο και πιο μεγάλη για τον εθνικό μεταφορέα και για την Κύπρο γενικά.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρουν οι Κυπριακές Αερογραμμές στο δρομολόγιο Μόσχα - Λάρνακα παρουσιάζει θεαματική αύξηση, ενώ την παρούσα καλοκαιρινή περίοδο οι πτήσεις της εταιρείας έχουν αυξηθεί σε τέσσερις τη βδομάδα.

    Με την ευκαιρία των εγκαινίων, και στο πλαίσιο των 50χρονων τους, οι Κυπριακές Αερογραμμές προσφέρουν το ειδικό ναύλο των 150 λιρών με επιστροφή, δίνοντας μοναδική ευκαιρία τόσο σε Κύπριους επιχειρηματίες, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη Ρωσία, όσο και το ταξιδιωτικό κοινό γενικότερα να επισκεφθούν τη χώρα.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [02] Eναρξη συνεδρίας Εθνικού Συμβουλίου

    Λευκωσία,Κύπρος,23/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε στις 9.15 σήμερα το πρωϊ η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, η οποία πραγματοποιείται ενόψει της έναρξης των απευθείας συνομιλιών στις 9 Ιουλίου.

    Στη συνεδρία, αναμένεται να καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ε/κ πλευρά στις απευθείας συνομιλίες, και να αποφασιστεί κατά πόσο θα μεταβούν μαζί με τον Πρόεδρο Κληρίδη στις ΗΠΑ οι αρχηγοί των κομμάτων.

    Στη συνεδρία συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Παναγιώτης Δημητρίου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Χρίστου.

    Εκ μέρους του ΔΗΚΟ, συμμετέχουν ο Πρόεδρος του κόμματος Σπύρος Κυπριανού και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Τάσσος Παπαδόπουλος. Η ΕΔΕΚ εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό της, Βάσο Λυσσαρίδη και τον Α' Αντιπρόεδρο του κόμματος, Γιαννάκη Ομήρου, ενώ οι Ενωμένοι Δημοκράτες εκπροσωπούνται από τον Πρόεδρό τους, Γιώργο Βασιλείου και τον Αντιπρόεδρο των ΕΔΗ, Μιχάλη Παπαπέτρου.

    Παρόντες στη σημερινή συνεδρία είναι ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.

    Κατά την είσοδό τους στο Προεδρικό Μέγαρο οι αρχηγοί των κομμάτων δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [03] Αφίξεις τουριστών - συνάλλαγμα

    Λευκωσία,Κύπρος,23/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες, Ελλάδα, Ισραήλ, αλλά κυρίως η Ρωσία με το σύνολο των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών, αποτελούν τις καλύτερες τουριστικές αγορές για την Κύπρο, με σχεδόν συνεχή άνοδο στον αριθμό των αφίξεων από τις χώρες αυτές, από το 1990 μέχρι το 1996, χωρίς όμως κάποια από τις αγορές αυτές να "απειλεί" την πρωτιά της Βρετανίας.

    Σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, η Ρωσία και οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης εμφανίζονται σήμερα σαν ο τέταρτος "πελάτης" με τις καλύτερες προοπτικές, από πλευράς αριθμού αφίξεων τουριστών στην Κύπρο.

    Συγκεκριμένα, ο αριθμός αφίξεων που έφθανε τις 21.000 το 1993, οπόταν άρχισε να δημιουργείται σημαντικό τουριστικό ρεύμα από τις χώρες αυτές, εκτινάκτηκε το 1996 στις 130.000, αποτελώντας το 6,7% των συνολικών αφίξεων του έτους.

    Συνεχή άνοδο παρουσιάζει ο αριθμός των αφίξεων και από τη Γερμανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 240.000 το 1996 και ποσοστό 12,3%, τη Σκανδιναβία στην τρίτη θέση με 235.000 (ποσοστό 12,0%) και την Ελλάδα στην έκτη θέση με 75.000 (ποσοστό 3,8%). Οι χώρες όμως αυτές παρουσιάζουν πολύ μικρότερα ποσοστά αύξησης από χρόνο σε χρόνο.

    Πρώτη πάντα αγορά είναι η βρετανική με 720.000 αφίξεις το 1996, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 36,9% επί του συνολικού αριθμού αφίξεων, παρουσιάζοντας όμως μείωση, αφού τα έτη 1993 και 1994 οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 950.000 και 970.000.

    Ακολούθως, μετά τη Γερμανία, τη Σκανδιναβία και τη Ρωσία, στην 5η θέση εμφανίζεται η Ελβετία με 88.000 αφίξεις το 1996 και ποσοστό 4,5%, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό της αγοράς της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου σαν σύνολο. Το 1996 επισκέφθηκαν την Κύπρο από τις χώρες αυτές, 105.000 άτομα, δηλαδή ποσοστό 5,4% (η αγορά αυτή δεν περιελήφθη στον καθορισμό της θέσης της κάθε χώρας καθόσον πρόκειται για μεγάλο αριθμό χωρών).

    Σύμφωνα με τις πιο πάνω στατιστικές, η μέση δαπάνη των επισκεπτών παρουσίαζε συνεχή άνοδο μέχρι το 1994 οπόταν έφθασε τις 389,6 λίρες ανά επισκέπτη. Στη συνέχεια όμως μειώθηκε, σταθεροποιούμενη γύρω στις 382,0 λίρες το 1995 και το 1996.

    Η μέση ανά ημέρα δαπάνη αυξάνεται συνεχώς, φθάνοντας τις 34,8 Λίρες το 1996, ενώ η μέση διάρκεια παραμονής μειώνεται συνεχώς, πέφτοντας από τις 13 ημέρες το 1990, στις 11 το 1996.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Εθνικό Συμβούλιο - Χριστοφίδης (1)

    Λευκωσία,Κύπρος,23/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Οι αρχηγοί των κομμάτων μελών του Εθνικού Συμβουλίου θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη" στις απευθείας συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης.

    Μιλώντας μετά τη λήξη της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοφίδης, σε αρχική του δήλωση, ανέφερε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων μελέτησαν "όλα τα σχετικά με τις επί θύραις απευθείας συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, κι εξέφρασαν απόψεις και υπέβαλαν εισηγήσεις επί θεμάτων τακτικής κι επί θεμάτων ουσίας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [05] Κυπριακές Αερογραμμές - Μόσχα

    Λευκωσία,Κύπρος,23/06/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χριστοφή, θα εγκαινιάσει αργότερα αυτή τη βδομάδα τα νέα γραφεία του εθνικού μεταφορέα της Κύπρου στη Μόσχα.

    Η τελετή εγκαινίων των γραφείων των Κυπριακών Αερογραμμών θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, 26 Ιουνίου, και όχι την Παρασκευή, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Monday, 23 June 1997 - 13:02:42 UTC