Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-07-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαύροι επέτειοι - εκδηλώσεις
  • [02] Ελλάδα - ανακοινώσεις - τουρκική εισβολή
  • [03] Συνέντευξη Νέλσον Λέτσκι -- Κυπριακό - ΗΠΑ - ΕΕ -- Συνομιλίες Τράουτμπεκ
  • [04] Απεργία πείνας στο οδόφραγμα
  • [05] Συναυλία μνήμης στη Νέα Υόρκη
  • [06] Κυπριανού - Λονδίνο
  • [07] ΚΚΕ - τουρκική εισβολή
  • [08] Αντιπροσωπεία της ελ. Βουλής - εκδηλώσεις
  • [09] Πορεία ειρήνης Τ/Κ
  • [10] ΑΚΕΛ - τουρκική εισβολή
  • [11] Κληρίδης - καταδρομείς - ΕΜΠΑΡΓΚΟ 5.30 μ.μ.
  • [12] Πρόεδρος Κληρίδης - αγνοούμενοι - ΕΜΠΑΡΓΚΟ 7 μ.μ.
  • [13] ΔΗΣΥ - τουρκική εισβολή
  • [14] ΔΗΚΟ - τουρκική εισβολή
  • [15] Εφθασαν συγγενείς Ελλαδιτών αγνοουμένων

  • [01] (Κ) Μαύροι επέτειοι - εκδηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι εκδηλώσεις με την ευκαιρία της 23ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο συνεχίζονται και σήμερα.

    Η Συντονιστική Επιτροπή Δήμων, Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας οργανώνει απόψε αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Σήμερα, επίσης, 30 Ελλαδίτες που υπηρέτησαν στην Κύπρο το 1974, στο όπλο των τεθωρακισμένων, μαζί με Κυπρίους εφέδρους της ίδιας εποχής, θα πραγματοποιήσουν αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το απόγευμα θα μεταφέρουν δια χειρός φλόγα από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων στον Κόρνο, όπου θα τελεστεί μνημόσυνο των πεσόντων.

    Εξάλλου, τα μέλη των Κέντρων Νεότητας Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λεμεσού θα διανέμουν διαφωτιστικό υλικό στους επισκέπτες που θα φθάνουν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και στο Λιμάνι Λεμεσού.

    Το Σωματείο "Ελεύθεροι Σόλοι" οργανώνει ποδηλασία με σύνθημα "Η Κερύνεια είναι ελληνική όσο και ο Παρθενώνας", η οποία θα ξεκινήσει τα μεσάνυκτα από τον Πύργο Τυλληρίας. Οι ποδηλάτες θα τερματίσουν αύριο το μεσημέρι στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Επίσης, από το κάστρο της Κάτω Πάφου αρχίζει το απόγευμα μαραθώνια λαμπαδηδρομία 250 χιλιομέτρων που οργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων. Οι λαμπαδηδρόμοι θα τερματίσουν αύριο το πρωϊ στο Αλσος Πεσόντων και Αγνοουμένων Καταδρομέων στη Λευκωσία.

    Το Σωματείο "Η Ελεύθερη Χάρτζια" διοργανώνει σήμερα το βράδυ, στις 8, μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση, που θα αρχίσει με συγκέντρωση στο χώρο στάθμευσης του ΟΧΙ στη Λευκωσία και θα ακολουθήσει πορεία - λαμπαδηφορία προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ) διοργανώνει σήμερα σκυταλοδρομία στη μνήμη του Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος μαζί με άλλους διαδήλωνε κάθε Σαββατοκυρίακο το αίτημά του για διακρίβωση της τύχης του αγνοούμενου αδελφού του. Το ΠΑΚ και οι συγγενείς αγνοουμένων συνεχίζουν και αυτό το Σαββατοκυρίακο την εκστρατεία διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Στο μεταξύ κατά την εκδήλωση χθες βράδυ, της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων στο οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία με 1619 δάδες προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, όπου επιδόθηκε ψήφισμα στα Ηνωμένα Εθνη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Ελλάδα - ανακοινώσεις - τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ)

    Την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας στην υποστήριξη του κυπριακού ελληνισμού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, εκφράζει η κυβέρνηση της χώρας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή της συμπλήρωσης, αύριο, 23 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    Σχετικές ανακοινώσεις ή δηλώσεις έγιναν επίσης από τη Νέα Δημοκρατία, τον Συνασπισμό της Αριστεράς, το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗΚΚΙ), την Πολιτική Ανοιξη (ΠΟΛ.ΑΝ.) και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Χαράλαμπος Χριστοφόρου.

    Στην ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Ελλάδας αναφέρει ότι "διασθανόμενη πλήρως τις ευθύνες της, θα συνεχίσει μαζί με τον αδελφό κυπριακό λαό τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του εθνικού θέματος".

    "Με τη σφυρηλάτηση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου, με τη συνεργασία στο πλαίσιο του δόγματος για τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο και με την υποβοήθηση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαίκή Ενωση, έχουμε δημιουργήσει τις καλύτερες εγγυήσεις και έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για την απόκρουση κάθε επιβουλής και τη δικαίωση των πολύχρονων κοινών αγώνων μας", προσθέτει.

    Επίσης, σημειώνεται ότι "η φραστική καταδίκη της Τουρκίας δεν είναι αρκετή" και ότι "η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει έντονες πρωτοβουλίες και να υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα για να δοθεί επιτέλους λύση στο κυπριακό πρόβλημα".

    Αφού εκφράζει "την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας" στη διαδικασία του απευθείας διαλόγου που έχει ξεκινήσει υπό την αιγίδα του Γ.Γ. του ΟΗΕ, η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την ελπίδα ότι "όλες οι πλευρές, και ιδίως η Τουρκία, να σεβαστούν τη διεθνή νομιμότητα και να συμβάλλουν ώστε ο κυπριακός λαός να ξαναζήσει σε συνθήκες ελευθερίας, ειρήνης, δημοκρατίας και κοινωνικής ευημερίας".

    Νέα Δημοκρατία

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι για 23 χρόνια η διεθνής κοινότητα έχει επιδείξει μεγάλη ανοχή έναντι της Τουρκίας, η οποία περιφρονεί προκλητικά τις αποφάσεις του ΟΗΕ και των διεθνών οργανισμών και καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου με τις συνεχείς παραβιάσεις και των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

    "Ο Ελληνισμός στο σύνολό του βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Κυπρίων και απέναντι στις προκλήσεις αντιτάσσει τη σταθερή απόφαση να διατηρήσει αρραγές το εθνικό μέτωπο και να το θωρακίσει με μία μακρόπνοη ενιαία αμυντική και εξωτερική πολιτική", προσθέτει ο κ. Καραμανλής.

    Συνασπισμός

    Στην ανακοίνωσή του, ο Συνασπισμός αναφέρει ότι "23 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και το φασιστικό πραξικόπημα της ελληνικής χούντας στην Κύπρο, οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή". Τονίζει ότι "επιβάλλεται χάραξη ενιαίας εθνικής στρτηγικής, ώστε να αξιοποιηθεί η διεθνής κινητικότητα, να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία, να σταματήσει η παγίωση των τετελεσμένων και να υπάρξει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση βασισμένη στις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις Συμφωνίες Κορυφής".

    ΔΗΚΚΙ

    Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας καταλογίζει στον ΟΗΕ "αναποτελεσματικότητα και έλλειψη βούλησης για δίκαιη λύση του προβλήματος και αποκατάσταση της νομιμότητας". Υποστήριξε δε ότι "αποτελούν κλείσιμο και όχι δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού τα σχέδια για συνομοσπονδία που προωθούν οι μεγάλες δυνάμεις της δύσης, οι οποίες αρνούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ως ζήτημα εισβολής και κατοχής σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος".

    ΠΟΛ.ΑΝ.

    Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει ότι "το χρέος που έχουμε όλοι οι Ελληνες, όπου γης, απέναντι στ' αδέρφια μας της Κύπρου, είναι να δίνουμε όλοι μαζί την ανυποχώρητη μάχη για τον τερματισμό της τραγωδίας της Μεγαλονήσου. Να καταγγέλουμε με όλους τους τρόπους ότι το Κυπριακό είναι όμηρος του στρατού κατοχής και ότι όσο υπάρχει Κύπρος υπό κατοχή, δεν μπορεί να υπάρξει έντιμη λύση". Επαναφέρει επίσης το αίτημά του για Πανεθνική Συνδιάσκεψη.

    Χαράλαμπος Χριστοφόρου

    Στις απευθείας συνομιλίες της Νέας Υόρκης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως παρότι ο απόηχος του εγκλήματος παραμένει, όπως και η απειλή αφανισμού του Κυπριακού Ελληνισμού, η Κύπρος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για απ'ευθείας συνομιλίες, κατά τον πρώτο γύρο των οποίων δεν διαπιστώθηκε καμμία πρόοδος. Εάν ωστόσο, τονίζει, από μέρους της τουρκικής πλευράς "πρυτανεύσει η ίδια καλή θέληση που μας διακρίνει και το ίδιο θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα με το οποίο η δική μας πλευρά αντιμετωπίζει τα θέματα, τότε ίσως υπάρξει μια κατάληξη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Συνέντευξη Νέλσον Λέτσκι

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ - Μαρία Μάιλς)

    Ο πρώην Αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος για το Κυπριακό, Νέλσον Λέτσκι, εκτιμά ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου και οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού είναι "βασικά αλληλένδετα θέματα, εάν όχι σχεδόν πανομοιότυπα" και υποστηρίζει ότι ούτε η Ε/κ αλλά ούτε η Τ/κ πλευρά θα είναι διατεθειμένες να διαπραγματευθούν με σοβαρότητα εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) δεχθεί στους κόλπους της την Κύπρο.

    Ο Αμερικανός πρέσβης πιστεύει, επίσης, ότι η διαδικασία που εισήγαγαν τα ΗΕ στις συνομιλίες του Τράουτμπεκ δεν είναι νέα και προβάλλει τη θέση ότι για να επιτευχθεί συνολική λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να "παραμεριστούν επί μέρους θέματα", όπως για παράδειγμα τα προβλήματα που προκαλεί η ένταση στη νεκρή ζώνη και τα θέματα των εγκλωβισμένων και των αγνοούμενων.

    Στις εκτιμήσεις αυτές προέβη ο κ. Λέτσκι, υπό την προσωπική του ιδιότητα, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι παρόλο που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Κυπριακό δεν είναι πλέον ενεργά αναμεμειγμένος.

    Ωστόσο, οι σχέσεις που διατηρεί ακόμα με το αμερικανικό ΥΠΕΞ, η πρώην ιδιότητά του ως ειδικός εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Κύπρο καθώς και το γεγονός ότι οι δηλώσεις γίνονται μετά από παρόμοιες δηλώσεις του διαδόχου του, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις απόψεις του κ. Λέτσκι.

    Σημειώνεται ότι λίγο πριν παραχωρήσει την συνέντευξη στο ΚΥΠΕ, την περασμένη Τετάρτη στην Ουάσιγκτον, ήταν στο αμερικανικό ΥΠΕΞ για διαβουλεύσεις.

    Επίσης, ο κ. Λέτσκι ανέφερε ότι είχε συνάντηση, στην Τουρκία, με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς πριν ένα περίπου μήνα.

    Κυπριακό - ΗΠΑ - ΕΕ

    Στη συνέντευξή του ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου σχετίζεται άμεσα με τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και ότι "όταν αυτό το θέμα διευθετηθεί, τότε υπάρχει πιθανότητα να επιτευχθεί κάποια συμφωνία."

    Η ΕΕ, πρόσθεσε, θα πρέπει να αποφασίσει το βαθμό ανάμειξής της στο Κυπριακό, δηλαδή, να καθορίσει κατά πόσο επιθυμεί να δεχθεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως μέλος της ή να προωθήσει άλλου είδους σύνδεση είτε με την Ε/κ πλευρά είτε με ολόκληρο το νησί.

    "Δεν υπάρχει πιθανότητα οι δύο πλευρές να διαπραγματευθούν με σοβαρότητα εάν η ΕΕ δεχθεί την Κύπρο στους κόλπους της, γιατί ούτε η μία πλευρά ούτε η άλλη θα είναι πρόθυμες να διαπραγματευτούν αφού εκτιμάται ότι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (π.χ. οι τρεις βασικές ελευθερίες) θα απαλειφθούν με την ένταξη του νησιού," εξήγησε ο Αμερικανός πρέσβης.

    Οπως ανέφερε, ο ίδιος πιστεύει ότι εάν η ΕΕ αναστείλει την απόφασή της για ένταξη της Κύπρου, τότε μπορεί να γίνουν διαπραγματεύσεις και "σε αυτό το στάδιο θα αναμειχθεί ο κ. Χόλμπρουκ."

    Συνομιλίες Τράουτμπεκ

    Σχολιάζοντας τα τεκτενόμενα στο Τράουτμπεκ, ο κ. Λέτσκι, ένας από τους αρχιτέκτονες της Δέσμης Ιδεών Γκάλι, σημείωσε ότι το έγγραφο Κόρντοβεζ "θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα όπως είχαν πριν τέσσερα - πέντε χρόνια" και διερωτήθηκε εάν η νέα διαδικασία που πρότειναν τα ΗΕ αποτελεί τον τρόπο με τον οποίον οι δύο πλευρές θα έρθουν πιο κοντά η μια στην άλλη.

    Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ εάν υπάρχει οπισθοδρόμηση στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, απάντησε "δεν πιστεύω, αλλά τώρα έχουμε επιστρέψει στις βασικές πτυχές του προβλήματος και η βάση για διευθέτηση του Κυπριακού καθορίζεται στη Δέσμη Ιδεών του 1992."

    Σημειώνοντας το "μεγάλο χάσμα μεταξύ των απόψεων των δύο πλευρών", ο κ. Λέτσκι υποστήριξε ότι και οι δύο αθέτησαν υποσχέσεις που έδωσαν, γεγονός που διεύρυνε τις διαφορές τους. Εφερε ως παράδειγμα την υπαναχώρηση του κατοχικού ηγέτη από τη δεδηλωμένη θέση του στο εδαφικό, δηλαδή, να παραμείνει το 29% του εδάφους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, και τις προσπάθειες του Προέδρου Κληρίδη να διαφοροποιήσει τις θέσεις του στο θέμα των εγγυήσεων και της άμυνας.

    Παράλληλα, όμως, ο κ. Λέτσκι τόνισε ότι οι υφιστάμενες διαφορές δεν είναι "αξεπέραστες" και αναφερόμενος στον νέο Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ενεργήσει υποβοηθητικά προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεργαστεί με τη Δύση.

    Σε ερώτηση ποιές εκτιμά ως τις πιο δύσκολες πτυχές του Κυπριακού, αναφέρθηκε στο εδαφικό και την ασφάλεια, σημειώνοντας ότι είναι πιο εύκολο να υπάρξει συμφωνία σε άλλα θέματα όπως αυτό της κυριαρχίας, της εκ περιτροπής προεδρίας και το εκλογικό σύστημα.

    Η τουρκική πλευρά, τόνισε ο Αμερικανός διπλωμάτης, "θα πρέπει να επιστρέψει έδαφος που κρατεί σήμερα" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ντενκτάς "μπορεί τελικά να πεισθεί να το πράξει."

    Οσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Λέτσκι επέκρινε και τις δύο πλευρές ότι δεν λαμβάνουν η μια υπόψη ς τιανησυχίες της άλλης και εκτίμησε ότι "δεν θα υπάρξει κατάληξη για αποστρατικοποίηση της Κύπρου, όπως επιθυμεί ο Πρόεδρος Κληρίδης, αλλά ούτε και παρουσία μεγάλου αριθμού τουρκικών στρατευμάτων, όπως απαιτεί ο Τ/Κ ηγέτης."

    Σε αυτό το σημείο, επεσήμανε, "μπορεί να επέμβει ο κ. Χόλμπρουκ για να επεξηγήσει στις δύο πλευρές πως να σμικρύνουν τις διαφορές τους επί του θέματος."

    Για το θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας, ο κ. Λέτσκι ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά απορρίπτει τη φιλοσοφία του "ένας άνθρωπος μιά ψήφος" και καταβάλλει προσπάθειες να διασφαλίσει ότι σε μιά ομόσπονδη Κύπρο δεν θα εκλέγεται πάντοτε άτομο που, κατά τη γνώμη των Τ/Κ, θα υποστηρίζει εθνικιστικές θέσεις.

    Εξάλλου, χαρακτήρισε το θέμα της κυριαρχίας "φραστικό" σημειώνοντας ότι μπορεί να διευθετηθεί μέσω της ενταξιακής διαδικασίας, δεδομένου ότι η ομόσπονδη Κύπρος θα παραχωρήσει μέρος της κυριαρχίας της στην ΕΕ.

    Απαντώντας σχετική ερώτηση, είπε ότι "οποιοδήποτε από τα επί μέρους θέματα που αφορούν το Κυπριακό, όπως για παράδειγμα θέματα εγκλωβισμένων και αγνοουμένων καθώς και η ένταση στη νεκρή ζώνη, μπορούν να εμποδίσουν την επίτευξη συνολικής συμφωνίας."

    "Μερικά από αυτά τα θέματα πρέπει να παραμεριστούν, εάν ο στόχος είναι η εξεύρεση συνολικής λύσης του προβλήματος," υποστήριξε ο κ. Λέτσκι, και κάλεσε τους πολιτικούς και στις δύο πλευρές να "εργαστούν πέραν των ενεργειών ή απόψεων ατόμων που προσπαθούν να εμποδίσουν την επίτευξη λύσης."

    Η εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό, κατέληξε, δεν θα είναι εύκολη αλλά είναι εφικτή.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [04] Απεργία πείνας στο οδόφραγμα

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Σε διήμερη απεργία πείνας κατήλθαν σήμερα γύρω στα δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων μητέρες αγνοουμένων, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, με αίτημα την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974.

    Στο χώρο όπου βρίσκονται οι απεργοί πείνας έχει μεταφερθεί και το αναπηρικό καροτσάκι του Μιχάλη Μηνά, ο οποίος μέχρι το θάνατό του στα τέλη Ιουνίου διαδήλωνε και αυτός, στο οδόφραγμα κάθε Σαββατοκυρίακο, το αίτημά του για διακρίβωση της τύχης του αγνοούμενου αδελφού του

    Οπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ γυναίκες που συμμετέχουν στην απεργία πείνας, αυτή ήταν και η επιθυμία του Μιχάλη ο οποίος είχε πει ότι στις 19 - 20 του Ιουλίου, επέτειο της τουρκικής εισβολής, θα κατέρχετο σε απεργία πείνας.

    Στο μεταξύ, στις 11 το πρωϊ τερμάτισαν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας οι δρομείς που συμμετείχαν στη σκυταλοδρομία που διοργάνωσε το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ) στη μνήμη του Μιχάλη. Παρούσα στο χώρο του οδοφράγματος ήταν και η χήρα του Μιχάλη με τα παιδιά τους.

    Υποδεχόμενος τους δρομείς, ο Πρόεδρος του ΠΑΚ, Αρης Χατζηπαναγιώτου, ανέφερε ότι ο Μιχάλης έδινε πάντα κουράγιο στους άλλους γιατί ενώ ήταν βαριά πληγωμένος από τον πόλεμο, εντούτοις προσερχόταν κάθε Σαββατοκυρίακο και αγωνιζόταν για την πατρίδα του και τους αγνοούμενους.

    "Ομως κάποιοι άλλοι που είναι υγιείς πηγαίνουν και διασκεδάζουν κάθε Σαββατοκυρίακο και άλλοι πηγαίνουν και αιμοδοτούν το εγκληματικό καθεστώς του Ντενκτάς," υποστήριξε.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Χατζηπαναγιώτου κάλεσε όλους να φράξουν το δρόμο σ' αυτούς που επισκέπτονται τα κατεχόμενα, χαρακτηρίζοντάς τα άτομα αυτά "εφιάλτες της πατρίδας και του έθνους".

    Η εκστρατεία διαφώτισης των ξένων τουριστών για τις βαρβαρότητες του κατοχικού καθεστώτος συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [05] Συναυλία μνήμης στη Νέα Υόρκη

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Bryant Park του Manhattan, των ΗΠΑ, συναυλία μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, του 1974.

    Στην εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, παρέστησαν εκπρόσωποι των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου και της Ελλάδας, ηγετικά στελέχη της ομογένειας, καθώς και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

    Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Πανίκος Παπανικολάου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Νίκος Αγαθοκλέους, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ανδρέας Κωμοδρόμος, η βουλευτής Carolyn Maloney, ο βουλευτής κ. Robert Menendez και άλλοι.

    Οι ομιλητές καταδίκασαν την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο, αποδοκίμασαν τις τουρκικές βαρβαρότητες, οι οποίες, όπως είπαν, συνιστούν αιματηρή κηλίδα για το ΝΑΤΟ και τη Δυτική Συμμαχία, και κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να διακόψει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Τουρκία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [06] (Κ) Κυπριανού - Λονδίνο

    Λονδίνο,Βρετανία,19/07/1997 (ΚΥΠΕ - Κυριάκος Τσιούπρας)

    Εφθασε χθες βράδυ στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής στο αυριανό συλλαλητήριο στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, που διοργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας, με αφορμή την 23η επέτειο της τουρκιής εισβολής στην Κύπρο.

    Στις 2.45 μ.μ. τοπική ώρα, (4.45 μ.μ. ώρα Κύπρου), θα ξεκινήσει πορεία από το Hyde Park η οποία θα καταλήξει στην Πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου θα μιλήσουν, επίσης, Βρετανοί βουλευτές.

    Εξάλλου, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Bloomsberry, εκδήλωση με γενικό τίτλο "Στη γη που μας γέννησε", στην οποία συμμετείχε η χορωδία του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Βρετανίας Γρηγόριος, εκπρόσωποι της κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας και της ελληνικής πρεσβείας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας, Χάρης Σοφοκλείδης, η Δήμαρχος Κερύνειας, Ελλη Λεπτού, η Αντιδήμαρχος Κερυνειας, Ανδρούλλα Χριστοδούλου, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων οργανώσεων και σωματείων της παροικίας.

    Η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία θα παραθέσει απόψε δείπνο προς τιμή του κ. Κυπριανού στο Ελληνικό Κέντρο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [07] (Κ) ΚΚΕ - τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ - ΑΠΕ)

    Το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) σε ανακοίνωσή του για την 23η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, επισημαίνει ότι μιά δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού θα πρέπει να βασίζεται στην αντιμετώπιση των αμερικανονατοϊκών σχεδίων στην περιοχή και να οδηγεί προς την κατοχύρωση μιάς αποστρατιωτικοποιημένης, ανεξάρτητης, ομόσπονδης και κυρίαρχης Κύπρου.

    Ακόμη, το ΚΚΕ κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι στηρίζει τις παρεμβάσεις των Αμερικανών, προωθεί την ενσωμάτωση της Κύπρου στις δομές του ΝΑΤΟ και της ΔΕΕ και διευκολύνει τον αποχαρακτηρισμό του Κυπριακού ως διεθνούς προβλήματος.

    Η μέχρι τώρα πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αναπαράγει τα αδιέξοδα των αντιλήψεων περί "εθνικού κέντρου" και φέρνει πιο κοντά τους κινδύνους για την επισημοποίηση της διχοτόμησης του νησιού, υποστηρίζει το ΚΚΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [08] Αντιπροσωπεία της ελ. Βουλής - εκδηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Φθάνει σήμερα στην Κύπρο για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, με επικεφαλής το Β' Αντιπρόεδρο της Παναγιώτη Σγουρίδη.

    Την αντιπροσωπεία αποτελούν οι βουλευτές Γιάννης Κουράκης και Γιάννης Θωμόπουλος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Μιχαλολιάκος και Γεώργιος Καλός της Νέας Δημοκρατίας, Αχιλλέας Κανταρτζής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Σπύρος Δανέλλης του Συνασπισμού της Αριστεράς και Ιωάννης Αράπης του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος.

    Αύριο Κυριακή, η αντιπροσωπεία θα παραστεί σε επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες Ελληνες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή και θα καταθέσει στεφάνια.

    Ακολούθως, θα παραστεί στο μνημόσυνο και παράκληση για τους πεσόντες κατά την εισβολή στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθούν τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στη Δερύνεια, συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Αμμοχώστου, Ανδρέα Πούγιουρο.

    Τη Δευτέρα, οι Ελληνες βουλευτές θα έχουν συνάντηση με τον Προεδρεύοντα της Βουλής, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στο στρατόπεδο Σταυριανάκου, στη Μαλούντα, για να παραστούν σε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), για τους πεσόντες και αγνοούμενους Ελληνες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή.

    Την ίδια μέρα θα έχουν συνάντηση με το Δήμαρχο Λευκωσίας, Λέλλο Δημητριάδη, με τον οποίον θα επισκεφθούν τη γραμμή αντιπαράταξης και την παλιά πόλη της Λευκωσίας.

    Την Τρίτη, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

    Η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για την Αθήνα το απόγευμα της ίδιας μέρας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [09] Πορεία ειρήνης Τ/Κ

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Αριθμός Τ/κ οργανώσεων που υποστηρίζουν την ειρήνη καθώς και ομάδες φοιτητών θα πραγματοποιούνσήμερα πορεία ειρήνης κατά μήκος της πράσινης γραμμής, η οποία θα καταλήξει στο Λήδρα Πάλας, απόψε στις 8.

    Ανακοίνωση του "Φορέα για την Ειρήνη και την Επανένωση, Ενάντια στο Σωβινισμό", αναφέρει ότι στο Λήδρα Πάλας, οι Τ/κ οργανώσεις θα επιδώσουν σε αντιπροσωπεία του Φορέα μήνυμα φιλίας και συναδέλφωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [10] ΑΚΕΛ - τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Μύνημα ειρήνης προς τους Τουρκοκυπρίους στέλλει το ΑΚΕΛ με διακήρυξή του για τη Μαύρη Επέτειο τους τουρκικής εισβολής.

    Οπως επισημαίνεται στη διακήρυξη "είναι χρέος και των δυο κοινοτήτων να εργαστούν με επιμονή για να χτίσουμε ένα κοινό μέλλον στην κοινή μας πατρίδα, να δώσουμε τέτοια λύση στο κυπριακό πρόβλημα που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα της μιας κοινότητας χωρίς αυτό να αποβαίνει σε βάρος των δικαιωμάτων της άλλης κοινότητας, που θα διασφαλίζει την ασφαλή διαβίωση και την ευημερία ολόκληρου του λαού μας".

    Παράλληλα το ΑΚΕΛ καταδικάζει τον εποικισμό, τον de facto διαμελισμό, την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, την παραβίαση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και τη σύληση και καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την κατοχική Τουρκία.

    Οσον αφορά τη νέα διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι "απαιτεί να επιστρατεύσουμε όλη την υπευθυνότητα και όλη τη σοβαρότητα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου", υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη για "συλλογικότητα στις αποφάσεις και τους χειρισμούς, σεβασμό στο θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου και συνεπή εφαρμογή των ομόφωνα ειλημμένων αποφάσεων του".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [11] Κληρίδης - καταδρομείς - ΕΜΠΑΡΓΚΟ 5.30 μ.μ.

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Κυβέρνηση και λαός, με τη συμπαράσταση της Ελλάδας και των όπου γης Ελλήνων, με τη βοήθεια ξένων κρατών και προσωπικοτήτων, θα συνεχίσουμε, όσες δυσκολίες και αν συναντούμε, να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και τα δικαιώματά μας", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σε χαιρετισμό του το απόγευμα στην τελετή έναρξης της μαραθώνιας λαμπαδηδρομίας 250 χιλιομέτρων του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, που έγινε στο κάστρο της Πάφου, ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε "εκτίμηση κι ευγνωμοσύνη για την πολύτιμη προσφορά των καταδρομέων στους εθνικούς αγώνες του τόπου μας".

    Στον χαιρετισμό, τον οποίο ανέγνωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, αφού αναφέρθηκε στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι "έχουμε την αντοχή, το πείσμα και την αποφασιστικότητα που χρειάζονται για να επιτύχει ο αγώνας μας. Και θα επιτύχει".

    Σημείωσε, τέλος, ότι "ένας λαός που έχει στις πλάτες του μιαν ένδοξη ιστορία τριών χιλιάδων χρόνων, που επέζησε πληθώρας κατακτητών, γνωρίζει πώς να αγωνίζεται και πώς να νικά. Και να είστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε και αυτή τη φορά με σύνεση και τόλμη".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [12] Πρόεδρος Κληρίδης - αγνοούμενοι - ΕΜΠΑΡΓΚΟ 7 μ.μ.

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Πρέπει, επιτέλους, να δοθούν απαντήσεις για την τύχη των αγνοουμένων μας", τόνισε απόψε σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, προσθέτοντας ότι "οι απαντήσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες".

    Σε χαιρετισμό του στη δέηση για τους αγνοούμενους στα Πυργά, τον οποίο ανέγνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, ο Πρόεδρος Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι το θέμα των αγνοουμένων είναι υψίστης προτεραιότητας τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνησή του. "Θέλω να πιστεύω", συνέχισε, "ότι θα επιδειχθεί η αναμενόμενη ανθρωπιστική αντίκρυση" του θέματος και "ότι θα φθάσουμε στην επίλυση του προβλήματος".

    Υπογράμμισε, επίσης, ότι αυτό αποτελεί βασικό στόχο και δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους μαρτυρικούς γονείς και συγγενείς, που "με ιώβειο υπομονή περιμένουν εδώ κακ 23 χρόνια να πληροφορηθούν για τη τύχη των αγαπημένων τους".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, υπενθύμισε ότι έθεσε το θέμα κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του Τράουτμπεκ, για επίλυση του Κυπριακού, και ότι "συμφωνήθηκε να συζητηθεί σύντομα εδώ στη Λευκωσία σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Τ/Κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [13] ΔΗΣΥ - τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η παρούσα διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού απαιτεί επιμονή, υπονομή, σταθερότητα στις θέσεις, ευελιξία, σωστούς χειρισμούς και πάνω από όλα "συλλογικότητα στις αποφάσεις και ενότητα στη δραση".

    Αυτό επισημαίνεται στη διακήρυξη του Δημοκρατικού Συναγερμού για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

    "Η δική μας πλευρά" αναφέρει η ανακοίνωση, "συνεχίζει τον αγώνα με υπευθυνότητα, δυναμισμό και αποφασιστικότητα, ενισχυμένη από το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, το οποίο δημιουργεί ασφάλεια για τον κυπριακό ελληνισμό και ταυτόχρονα αυξάνει τη διαπραγματευτική του ικανότητα". Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι "αμετάθετος στόχος μας εξακολουθεί να είναι η εξεύρεση λύσης που θα είναι προς όφελος όλων των νομίμων κατοίκων της Κύπρου".

    Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ επισημαίνει επίσης ότι "η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης που οριστικοποιεί την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και την αποσυνδέει από την επίλυση του Κυπριακού, είναι ένα καινούργιο στοιχείο στην παρούσα διαδικασία, που μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για τη λύση του προβλήματος".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [14] (Κ) ΔΗΚΟ - τουρκική εισβολή

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τις έντονες ανησυχίες του για τις διαδικασίες και μεθοδεύσεις που αυτό το διάστημα αναπτύσσονται για επίλυση του Κυπριακού εκφράζει το ΔΗΚΟ, στη διακήρυξή του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

    "Το Δημοκρατικό Κόμμα στέκει με ιδιαίτερο σκεπτικισμό και προβληματισμό και διατηρεί έντονες ανησυχίες απέναντι στις διαδικασίες και μεθοδεύσεις που αυτό το διάστημα αναπτύσσονται με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και με πρόδηλη καθοδήγηση του αγγλοαμερικανικού παράγοντα για την προώθηση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η Τουρκία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν έχει επιδείξει την παραμικρή διάθεση για εγκατάλειψη τηε αδιάλλακτης στάσης της και της επεκτατικής πολιτικής της, "διότι δεν έχει αισθανθεί την παραμικρή πίεση".

    Ακόμη το ΔΗΚΟ προειδοποιεί ότι ο κυπριακός λαός θα βρεθεί μπροστά σε φοβερά διλήμματα αν οι μεθοδεύσεις αυτές συνεχιστούν με το ίδιο περιεχόμενο και προσανατολισμούς "που μέχρι τώρα μας έχουν φανερώσει", και καλεί την πολιτική ηγεσία και τονκυπριακό λαό σε εγρήγορση, απευθύνοντας προσκλητήριο ενότητας και αγώνα "πάνω στη βάση μιας διεκδικητικής πολιτικής και στρατηγικής που να θεμελιώνεται και από τη στενή και ειλικρινή συνεργασία Κύπρου και Ελλαδας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [15] (Κ) Εφθασαν συγγενείς Ελλαδιτών αγνοουμένων

    Λευκωσία,Κύπρος,19/07/1997 (ΚΥΠΕ)

    Περίπου πενήντα συγγενείς Ελλαδιτών αγνοουμένων και πεσόντων έφθασαν σήμερα στην Κύπρο για να παραστούν σε εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπλήρωσης 23 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή.

    Οι συγγενείς των 83 Ελλαδιτών αγνοουμένων έφθασαν με αεροπλάνο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

    Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, Κώστας Ανεμάς, επανέλαβε την πικρία των συγγενών των αγνοουμένων και τόνισε ότι "το σαράκι της αβεβαιότητας της τύχης των δικών μας, μας τρώει, μας βασανίζει, κάθε μέρα, κάθε λεπτό".

    "Παρά τις υποσχέσεις από όλους, παρά τις διακηρύξεις, εμείς οι οικογένειες των ανθρώπων αυτών δεν έχουμε πληροφορηθεί, είναι ζωντανοί ή σκοτώθηκαν;" συμπλήρωσε ο κ. Ανεμάς.

    Ταυτόχρονα, τόνισε ότι οι συγγενείς των ανγοουμένων "θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όσο χρειαστεί, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, για να δώσουν απαντήσεις αυτοί που ξέρουν, για την αλήθεια και τη λύτρωση".

    Οπως είπε, μόνο με τον τρόπο αυτό θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια των ίδιων των αγνοουμένων και των συγγενών τους, η αξιοπρέπεια του Ελληνισμού και θα γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του διεθνούς δικαίου και οι οικουμενικές αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Αφού σημείωσε ότι η Παννελλήνια Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί τί τέθηκε σχετικά με το θέμα των αγνοουμένων στις συνομιλίες του Τράτουτμπεκ, ο κ. Ανεμάς ανέφερε ότι απ' ότι πληροφορείται οι Επιτροπές Ελλαδιτών και Κυπρίων συγγενών αγνοουμένων θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 19 July 1997 - 12:50:02 UTC