Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-08-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχισαν οι συνομιλίες - δηλώσεις Κόρντοβεζ
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Γερμανός αντιπρόσωπος
  • [03] Συνομιλίες - συσκότιση
  • [04] Ιταλία - συνομιλίες Μοντρέ
  • [05] Κόρντοβεζ - Κληρίδης για συσκότιση
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - σύσκεψη - πολιτικοί αρχηγοί
  • [07] Συνομιλίες - διαδικαστικά θέματα - τοποθετήσεις

  • [01] Αρχισαν οι συνομιλίες - δηλώσεις Κόρντοβεζ

    Γκλιόν,Ελβετία,11/08/1997 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης του ΚΥΠΕ, Μαρίας Μάιλς)

    Δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία πάνω στα βασικά θέματα του Κυπριακού πρώτα, αλλά συζήτηση και διαπραγμάτευση πάνω στο κείμενο του αναθεωρημένου εγγράφου Κόρντοβεζ.

    Στη σχετική αυτή δηλωση προέβη ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, πριν από το γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στο ξενοδοχείο Righi Vaudois, στην ελβετική πολίχνη Κλιόν-σουρ- Μοντρέ.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κόρντοβεζ είπε ότι ο λόγος που τα Ηνωμένα Εθνη προσπαθούν να αλλάξουν τη διαδικασία των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, είναι για να αρχίσουν κάτι το διαφορετικό. Στο παρελθόν, είπε, πήγαιναν στις συνομιλίες με την ιδέα ότι θα μπορούσαν να λύσουν όλα τα προβλήματα μαζί.

    Ο κ. Κόρντοβεζ είπε ότι, διαβάζοντας τον Τύπο, έχει κανείς την εντύπωση πως το έγγραφο το οποίο έδωσε στους δύο ηγέτες, κατά τον πρώτο γύρο των απευθείας συνομιλιών, στο Τράουτμπεκ, είναι η λύση.

    "Το έγγραφο το οποίο έδωσα δεν είναι η λύση. Είναι απλώς μερικές κατευθυντήριες γραμμές, για να ληφθούν υπόψη όταν θα κάνουν αυτά που τους έχουμε εισηγηθεί", είπε ο κ. Κόρντοβεζ.

    Η διαφορά, σημείωσε, είναι ότι "τώρα έχουμε μια σταδιακή διαδικασία. Θα συναντούνται από καιρό εις καιρό και θα προχωρούν από εκεί που θα έχουν μείνει", επεσήμανε.

    Σε παρατήρηση ότι η Ε/κ πλευρά πιστεύει πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συμφωνία πάνω στις βασικές πτυχές του προβλήματος, ο κ. Κόρντοβεζ παρατήρησε ότι αυτό προσπαθούσαν να κάνουν τα τελευταία 23 χρόνια και απέτυχαν.

    "Αυτό που προτείνουμε τώρα, είναι να αρχίσουμε μια διαδικασία συζήτησης και διαπραγμάτευσης πάνω στο ίδιο το έγγραφο και το νομικό του κείμενο και έτσι, καθώς θα γίνεται αυτό, θα αρχίσουν την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων", είπε ο αξιωματούχος των ΗΕ.

    Επιλύοντας αυτά τα προβλήματα, συνέχισε, θα υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, γιατί θα μπορούν να εξετάζουν ένα ένα τα θέματα και θα βρίσκουν απαντήσεις.

    Κληθείς να διευκρινίσει αν αυτό που αναμένεται από τις δύο πλευρές είναι να θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις απόψεις τους για όλες τις πτυχές και μετά να επιλέγουν με ποιά θα ασχοληθούν, ο κ. Κόρντοβεζ σημείωσε ότι μπορεί να είναι περισσότερες από μία, κάθε φορά, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να "γεφυρώνουν τις διαφορές μεταξύ τους, πριν προχωρήσουν στην επόμενη πτυχή".

    Θα έχουν ήδη επιλύσει μιαν πτυχή και μετά θα προχωρούν στην επόμενη, ώστε να μην αρχίζουν την κάθε συνάντηση από μηδενική βάση, πρόσθεσε.

    "Αυτό συνέβαινε στο παρελθόν. Αρχιζαν από το μηδέν και κατέληγαν στο μηδέν", σημείωσε.

    Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι οι δύο ηγέτες θα αρχίσουν το πάρε - δώσε πάνω σε όλες τις πτυχές του Κυπριακού, ο κ. Κόρντοβεζ απάντησε, όχι πάνω σε όλες αλλά σε ορισμένες πτυχές, τις οποίες, όπως είπε, θα τις αποφασίσουν οι δύο ηγέτες.

    Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό επεσήμανε ότι "δεν μπορείς να λύσεις το Κυπριακό μέσα σε τέσσερις μέρες", τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως "έχουμε εμπλακεί σε μια διαδικασία".

    Πρόσθεσε ότι δεν αναμένει από τους δύο ηγέτες να λύσουν το Κυπριακό αυτή τη στιγμή, γιατί, όπως ανέφερε, "κάτι τέτοιο θα ήταν ένα θαύμα".

    "Θα πρέπει να είναι μια σταδιακή διαδικασία, όπου σιγά-σιγά οικοδομείς μια συμφωνία", σημείωσε.

    Σε ερώτηση αν θα παραμείνει αναμεμιγμένος στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού μέχρι το τέλος, ο κ. Κόρντοβεζ απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να το ξέρει.

    Πρόσθεσε ότι αναμένει από τους δύο ηγέτες να συνεργαστούν μαζί του, αλλά και μεταξύ τους, γιατί αυτό θα είναι προς το συμφέρον τους, παρατήρησε.

    Ο αξιωματούχος των ΗΕ αρνήθηκε κατηγορηματικά να σχολιάσει την υπογραφή "συμφωνίας σύνδεσης" μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, για σταδιακή ενσωμάτωση των κατεχομένων.

    Τέλος, ο κ. Κόρντοβεζ χαρακτήρισε "έξοχη" την πρωϊνή συνάντησή του με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, στη Γενεύη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ/ΑΠ)

    [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Γερμανός αντιπρόσωπος

    Μοντρέ,,Ελβετία,11/08/1997 (ΚΥΠΕ - Μαρία Μάιλς)

    Την ανάγκη να υπάρχει ρεαλισμός και αισιοδοξία για επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο εκπρόσωπος της Γερμανίας στις συνομιλίες του Μοντρέ, Ντέτλεφ Γκραφ τσου Ραντσάου, σε σύντομη δήλωσή του, μετά από πρωινή συνάντηση που είχε εδώ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο Γερμανός απεσταλμένος στις απευθείας συνομιλίες και Ειδικός Αντιπρόσωπος της χώρας του στο Κυπριακό, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο του Προέδρου, στην Κλιόν της Ελβετίας.

    Οταν ρωτήθηκε, μετά τη συνάντηση, εάν είναι αιδιόδοξος, ο κ. Ντέτλεφ απάντησε ότι "επιβάλλεται κάποιος να είναι ρεαλιστής και αισιόδοξος".

    Απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι "είναι ακόμη πολύ νωρίς" για να κρίνει κανείς τί αποτέλεσμα θα μπορούσαν να έχουν οι συνομιλίες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΑΠ)

    [03] Συνομιλίες - συσκότιση

    Μοντρέ,,Ελβετία,11/08/1997 (ΚΥΠΕ - Μαρία Μάιλς)

    Γραπτό αίτημα για πλήρη συσκότιση πληροφοριών επέδωσαν τα Ηνωμένα Εθνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, και τον Τ/Κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

    Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος Κληρίδης σήμερα το απόγευμα, προσθέτοντας ότι το αίτημα θα γίνει σεβαστό.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε σχετική αναφορά μετά το γεύμα εργασίας που είχαν στο ξενοδοχείο Righi Vaudois, στην Κλιόν, μετά το οποίο ο ίδιος και ο Ντενκτάς, συνοδευόμενοι από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, έδωσαν την ευκαιρία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να τους φωτογραφήσουν, κατά την καθιερωμένη χειραψία τους.

    Οπως και στον πρώτο γύρο των απευθείας συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, στις συνομιλίες παρακάθονται από Ε/κ πλευράς οι δύο σύμβουλοι του Προέδρου Κληρίδη, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    Από Τ/κ πλευράς συμμετέχουν οι σύμβουλοι του Τ/Κ ηγέτη, Εργκιούν Ολγκιούν και Νετσατί Ερτεγκιούν.

    Τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. πλαισιώνουν κατά τις συνομιλίες ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Γκούσταβ Φεϊσέλ, και ο ανώτερος σύμβουλός του, Ρέϊμοντ Σόμερεϊνς.

    Αναμένεται ότι μετά το πέρας της απογευματινής συνάντησης, ο Πρόεδρος Κληρίδης θα μεταβεί στο Μοντρέ όπου θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΑΠ)

    [04] Ιταλία - συνομιλίες Μοντρέ

    Λευκωσία,Κύπρος,11/08/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η Ιταλία αποδίδει μεγάλη σημασία στις απευθείας συνομιλίες του Μοντρέ μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς και αναμένει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση. Παράλληλα, επικρίνει εμμέσως πλην σαφώς, και τη συμφωνία Τουρκίας - ψευδοκράτους για μερική ενσωμάτωση των κατεχομένων, εκφράζοντας την ευχή οι πλευρές να μην υιοθετούν μέτρα που να οδηγούν στην εδραίωση της διαίρεσης της Κύπρου.

    Οι θέσεις της Ιταλίας περιέχονται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, με την ευκαιρία του δεύτερου γύρο των απευθείας συνομιλιών, που άρχισε σήμερα στην Ελβετική πολίχνη Γκλιόν, κοντά στο Μοντρέ.

    Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Ιταλία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνέχιση των απευθείας διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των ΗΕ, καθώς και τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και αναμένει ότι τα εμπλεκόμενα μέρη θα υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση ικανή να υπερπηδήσει τις αντιθέσεις για να επιτευχθεί οριστική λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

    Ταυτόχρονα, αναφέρει ότι η Ιταλία εύχεται όπως όλα τα εμπλεκόμενα προς αναζήτηση λύσης του Κυπριακού μέρη προσαρμοστούν σε αυτό το πνεύμα και μην υιοθετούν μέτρα που αντί να οδηγούν στην επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων του νησιού, οδηγούν, αντιθέτως, στην εδραίωση της διαίρεσης της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [05] Κόρντοβεζ - Κληρίδης για συσκότιση

    Μοντρέ,Ελβετία,11/08/1997 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης του ΚΥΠΕ, Μαρίας Μάιλς)

    Οι συνεχείς δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης δημιουργούν μιαν ακαμψία στη διαδικασία των συνομιλιών, σημείωσε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, ο οποίος επέδωσε στις δύο πλευρές γραπτό αίτημα με το οποίο τα ΗΕ ζητούν από τους δύο ηγέτες να μην προβαίνουν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

    Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Κόρντοβεζ, κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης της καθιερωμένης χειραψίας του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς πριν από την ουσιαστική έναρξη του δεύτερου γύρου των απευθείας συνομιλιών.

    Απευθυνόμενος προς τους Ε/Κ, Τ/Κ και ξένους δημοσιογράφους, ο κ. Κόρντοβεζ είπε ότι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι "οι διαπραγματεύσεις είναι κάτι το πολύ δυναμικό".

    "Μια διαπραγμάτευση αλλάζει συνεχώς και αν προβαίνεις σε δηλώσεις στα ΜΜΕ εισάγεις το στοιχείο της ακαμψίας, κάτι το οποίο δεν είναι υποβοηθητικό", σημείωσε ο κ. Κόρντοβεζ, προσθέτοντας ότι "στο τέλος θα τα μάθετε όλα".

    Aπό την πλευρά του, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "έχουμε αποδεχθεί το αίτημα του ΟΗΕ όπως αυτές οι συνομιλίες παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην αποτελούν θέμα για δημόσιες δηλώσεις."

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα το πρωϊ γραπτώς και επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν διεξάγονται δημόσια επομένως "δεν θα υπάρχουν δηλώσεις μετά από κάθε συνάντηση."

    Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι επιθυμεί όπως τα ΜΜΕ σεβαστούν την έκκληση αυτή και να μην συνεχίσουν να κάνουν ερωτήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ απηύθυνε παρόμοια έκκληση προς τον "έξω κύκλο", δηλαδή τους αντιπροσώπους των ξένων χωρών που βρίσκονται στο Μοντρέ για τις συνομιλίες.

    Από Ε/κ πλευράς, στις συνομιλίες παρακάθονται ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.

    Από Τ/κ πλευράς παρακάθονται και οι σύμβουλοι του Ντενκτάς, Νετσατίν Μουνίρ Ερτεγκιούν και Εργκιούν Ολγκιούν.

    Από πλευράς του ΟΗΕ, ο Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπός του στην Κύπρο, Γκούσταβ Φεϊσέλ, και ο Ανώτερος Σύμβουλος του κ. Κόρντοβεζ, Ρέιμοντ Σόμερεϊνς.

    Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο κ. Κόρντοβεζ συναντήθηκε με τον Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Κυπριακό, Κέστερ Χίσλιπ, και τον αρχηγό της αποστολής της ΕΕ στη Λευκωσία, Ζιλ Ανουίγ, καθώς επίσης και με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στη Λευκωσία, Κένεθ Μπριλ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [06] Πρόεδρος Κληρίδης - σύσκεψη - πολιτικοί αρχηγοί

    Μοντρέ,,Ελβετία,11/08/1997 (ΚΥΠΕ - Μαρία Μάιλς)

    Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των απευθείας συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτας, και ο Πρόεδρος Κληρίδης μετέβη ήδη στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι πολιτικοί αρχηγοί για να τους ενημερώσει.

    Στη σύσκεψη στο ξενοδοχείο "Μοντρέ Πάλας", συμμετέχουν, εκτός από τους πολιτικούς ηγέτες που έφθασαν το απόγευμα στο Μοντρέ, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μανώλης Χριστοφίδης, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελβετία, Σώτος Ζακχαίος, καθώς και οι δύο σύμβουλοι του Προέδρου που παρακάθονται στις συνομιλίες, ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.

    Αναμένεται ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ενημερώνει κάθε μέρα τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των συνομιλιών.

    Ωστόσο, δεν έγινε ακόμη γνωστό εάν ο ίδιος ο Πρόεδρος ή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα προβούν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, λόγω της πλήρους συσκότισης πληροφοριών που επέβαλαν τα Ηνωμένα Εθνη με σημερινή γραπτή παράκληση προς τους δύο ηγέτες.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΑΠ)

    [07] Συνομιλίες - διαδικαστικά θέματα - τοποθετήσεις

    Μοντρέ,Ελβετία,11/08/1997 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης του ΚΥΠΕ, Μαρίας Μάιλς)

    Η σημερινή πρώτη μέρα των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, που διεξάγονται στο Κλιόν της Ελβετίας, άρχισε και ολοκληρώθηκε με συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, στις οποίες δεν παρακάθησαν οι σύμβουλοι των δύο ηγετών.

    Οπως δήλωσαν καλά ενημερωμένες πηγές, σήμερα "συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα και οι δύο πλευρές ξεκίνησαν την τοποθέτηση επί των βασικών πτυχών του Κυπριακού."

    Κατά τις συναντήσεις τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες "ανέπτυξαν τις θέσεις τους" και αναμένεται ότι η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και αύριο στην κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο κ. Ντενκτάς με τον κ. Κόρντοβεζ.

    Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα δύο φορές με τον κ. Κόρντοβεζ, χωρίς τους συμβούλους τους.

    Η πρώτη συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ στο ξενοδοχείο Ριγκί Βοντουά, στο Κλιόν, και η δεύτερη, που κράτησε περίπου δύο ώρες, μετά την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.

    Αύριο, δεύτερη ημέρα των συνομιλιών, οι τρεις άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου μόνοι τους, χωρίς τους συμβούλους τους οι οποίοι αναμένεται να συμμετάσχουν αργότερα σε κοινή συνάντηση.

    Οπως διαφαίνεται, η ατμόσφαιρα κατά την πρώτη μέρα των συνομιλιών ήταν καλή, αλλά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν μπορεί να λεχθεί οτιδήποτε άλλο.

    Δεν υπήρξε ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία και είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση σε αυτό το στάδιο, πρόσθεσαν.

    Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος Κληρίδης ενημέρωσε σήμερα το βράδυ την πολιτική ηγεσία για τις συναντήσεις.

    Η ενημέρωση έγινε στο ξενοδοχείο Μοντρέ Πάλας όπου διαμένουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

    Μετά την 60λεπτη ενημέρωση, ο Πρόεδρος απέφυγε επιμελώς να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, και περιορίστηκε να αναφέρει ότι "δεν θα κάνω καμιά δήλωση γιατί μας το έδωσαν και γραπτώς τα ΗΕ ότι θέλουν μορατόριουμ πάνω στο τί διεξάγεται στις συνομιλίες."

    Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης συναντήθηκε με τον αντιπρόσωπο της Ρωσίας στις συνομιλίες, Βίκτορ Μπόικο, στο Μοντρέ Πάλας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Monday, 11 August 1997 - 20:46:41 UTC