Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-10-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Υπουργός Οικονομικών - δηλώσεις
  • [03] Γαλλικό Πρακτορείο - έκθεση

  • [01] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,03/10/1997 (ΚΥΠΕ) Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           76.71 (+0.04)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   87.16 (-0.11)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     62.92 (-0.47)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 56.54 (-0.12)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  75.33 (-0.28)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                65.86 (+0.90)
        Εμπορικές Εταιρείες                     45.18 (+2.59)
        Αλλες Εταιρείες                         60.08 (+0.52)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK 588449.072
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ)

    [02] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - δηλώσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,03/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στη Νέα Υόρκη με Αμερικανούς οικονομικούς και τραπεζικούς παράγοντες και δημοσιογράφους δεν θα αφορά επιχειρηματικές δραστηριότητες Ε/Κ και Τ/Κ στην Κύπρο με μεσολαβητή τον Αμερικανό Προεδρικό Απεσταλμένο Ρίτσταρντ Χόλμπρουκ.

    Αυτό δήλωσε σήμερα στο ΡΙΚ ο Υπουργός Οικονομικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο οποίος θα συμμετέχει επίσης στη συνάντηση.

    Ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον κ. Χόλμπρουκ σε συνεννόηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στις ΗΠΑ και σκοπός της είναι η προβολή της χώρας μας ως σημαντικού περιφερειακού, εμπορικού και οικονομικού κέντρου.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι η επιδίωξη για οικονομική και εμπορική συνεργασία Ε/Κ και Τ/Κ ήταν πάντα θέση της Κυβέρνησης, "κάτω όμως από όρους και προϋποθέσεις που τέθηκαν και τίθενται ξεκάθαρα σε σχέση τουλάχιστον με τις πτυχές εκείνες που πέραν από την πολιτική αγγίζουν και την κρατική μας υπόσταση".

    "Η συνάντηση που γίνεται στη Νέα Υόρκη στοχεύει ιδιαίτερα στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των αμερικανικών κεφαλαίων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από αμερικανικής πλευράς στην Κύπρο και μέσω της Κύπρου στο εξωτερικό", πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου στη συνάντηση, που θα γίνει στη Νέα Υόρκη, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι αυτό θα γίνει για να τονιστεί περισσότερο η σημασία της Κύπρου ως σημαντικού κέντρου υπεράκτιων δραστηριοτήτων και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΧ)

    [03] (Κ) Γαλλικό Πρακτορείο - έκθεση

    Λευκωσία,Κύπρος,03/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος αποτελεί μια εξαιρετικά χρήσιμη γεωγραφική τοποθεσία για τη σωστή λειτουργία ενός δημοσιογραφικού οργανισμού όπως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων γιατί προσφέρει απόλυτη ελευθερία του Τύπου και παρέχει το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης σε στρατηγικά σημεία της περιοχής.

    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Πρακτορείου Ζιάν Μιό με την ευκαιρία των εγκαινίων φωτογραφικής έκθεσης για τα δεκάχρονα του περιφερειακού της γραφείου που καλύπτει τη Μέση Ανατολή.

    "Δεν έχουμε καμία πρόθεση να εγκαταλείψουμε την Κύπρο γιατί μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα," δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιό, σημειώνοντας ότι το Πρακτορείο απολαμβάνει απόλυτη ελευθερία για την οποία ευχαρίστησε την κυπριακή κυβέρνηση.

    Το περιφερειακό γραφείο της Λευκωσίας είναι ένα από τα τέσσερα που λειτουργεί το ΑFP, τα άλλα τρία βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, Παρίσι και Χονγκ Κονγκ. Σύντομα θα λειτουργήσει και γραφείο στο Μοντεβιδέο που θα καλύπτει τη Λατινική Αμερική.

    Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Πρόεδρος του Πρακτορείου τόνισε ότι το AFP δεν αποστέλλει μόνο ανταποκρίσεις αλλά και φωτογραφικό υλικό, υπογραμμίζοντας ότι μια φωτογραφία μιλά πολλές φορές καλύτερα από τις λέξεις.

    "Δέκα χρόνια στην Κύπρο είναι ακόμα νεαρή ηλικία, έχουμε ακόμα ένα λαμπρό μέλλον μπροστά μας," είπε ο κ. Μιό.

    Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα περίπου έγχρωμες φωτογραφίες που απεικονίζουν σκηνές από τη Μέση Ανατολή, τον πόλεμο στον κόλπο, την Κύπρο, το Βιετνάμ, την Ινδία και άλλες χώρες.

    Στα εγκαίνια παρέστησαν ξένοι πρέσβεις, περιλαμβανομένου και του πρέσβη της Ελλάδας Κυριάκου Ροδουσάκη, του Ισραήλ Σέμι Τσουρ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζιλ Ανουίγ και της Γαλλίας Ενρί Ζιακολέν, ο Διευθυντής του ΓΤΠ Γιώργος Χατζησάββας και άλλοι. Η έκθεση, που φιλοξενείται στο Κέντρο Τύπου θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 3 October 1997 - 17:46:44 UTC