Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 97-10-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταζητούμενος - απάτη - πλοία
  • [02] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Προεδρικές
  • [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [04] Σεμινάριο "Πολιτικό Ισλάμ και Δύση"
  • [05] Στην Κύπρο η Πρώτη Κυρία της Πολωνίας
  • [06] ΥΠΕΞ - Αφιξη - Δηλώσεις

  • [01] Καταζητούμενος - απάτη - πλοία

    Λευκωσία,Κύπρος,31/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Λιβάνιος υπήκοος καταζητείται από την Αστυνομία σε σχέση με υπόθεση απόσπασης ποσού 90.000 περίπου δολαρίων από Γερμανό διευθυντή υπεράκτιων εταιρειών με ψευδείς παραστάσεις.

    Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος διερευνά καταγγελία του Γερμανού Ράινχαρτ Γκρούντμαν, διευθυντή υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο, ότι ο Λιβάνιος Ελίας Σφέιρ του απέσπασε ποσό 89.900 δολαρίων ως προκαταβολή για να του πωλήσει τέσσερα πλοία που δήθεν βρίσκονταν στο λιμάνι της Υεμένης, αξίας 550.000 δολαρίων.

    Κατ' αρχάς ο Γερμανός έδωσε στον Σφέιρ προκαταβολή 83.000 δολαρίων και στη συνέχεια άλλα 6.800 δολάρια για επιδιορθώσεις των πλοίων, τα οποία τελικά βρίσκονταν υπό κράτηση στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, λόγω κατάσχεσής τους από τις αιγυπτιακές αρχές.

    Οταν διαπιστώθηκε η απάτη με τα πλαστά έγγραφα, ο Λιβάνιος αναζητήθηκε αλλά διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό. Εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα σύλληψης και καταζητείται.

    (ΚΥΠΕ/ΑΠ/ΓΠ)

    [02] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Κληρίδης - Προεδρικές

    Λευκωσία,Κύπρος,31/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ιδιαίτερα σημαντική αναμένεται να είναι η ερχόμενη βδομάδα τόσο για το θέμα των προεδρικών εκλογών όσο και για το Κυπριακό.

    Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί εφ' όλης της ύλης δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, για παρουσίαση του έργου της κυβέρνησής του και ενημέρωση επί της πορείας του Κυπριακού, των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    Την προσεχή Δευτέρα, εξάλλου, ο Πρόεδρος Κληρίδης θα εξετάσει με τους Υπουργούς του τις τελευταίες λεπτομέρειες "για την καλύτερη παρουσίαση του επιτελεσθέντος συλλογικού έργου", πρόσθεσε.

    Την ίδια βδομάδα αναμένεται ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα έχει τουλάχιστον τρεις συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Σπύρο Κυπριανού, εκ των οποίων η πρώτη αναμένεται τη Δευτέρα - ενόψει της συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση για το μέλλον της συγκυβέρνησης ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ.

    Σήμερα, αναμένεται ότι οι κύριοι Κληρίδης και Κυπριανού θα επικοινωνήσουν για τη διευθέτηση της συνάντησης.

    Ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε ότι "στη συνάντηση των δύο ηγετών θα καλυφθεί όλο το φάσμα της συνεργασίας και όλα τα εγειρόμενα θέματα".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δεν πρόκειται να ανακοινώσει τις προθέσεις του για τις προεδρικές εκλογές στη διάσκεψη Τύπου, διότι, όπως είπε, πρόκειται για ένα διαφορετικό θέμα.

    Οπως ανέφερε, η δεύτερη συνάντηση Κληρίδη - Κυπριανού θα γίνει πριν από τη διάσκεψη της Πέμπτης, ενώ η τρίτη πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου για τις προεδρικές εκλογές.

    Ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ανακοινώσει στον κ. Κυπριανού την απόφασή του, ως προς το αν θα είναι υποψήφιος η όχι, "μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη και προ της αναγγελίας της" (απόφασης).

    Στο μεταξύ, ο κ. Χριστοφίδης χαρακτήρισε ως αντιδεοντολογική την στάση των ΜΜΕ, τα οποία όπως είπε δεν έχουν σεβαστεί "το απλό και στοιχειώδες δικαίωμα" του Προέδρου Κληρίδη να ανακοινώσει την απόφασή του όταν το κρίνει σκόπιμο και συνεχώς επιμένουν με ερωτήσεις.

    "Από την πλευρά του Προέδρου Κληρίδη υπάρχει απόλυτη υπευθυνότητα πάνω στο θέμα", δήλωσε ο Εκπρόσωπος.

    Εξάλλου, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι και προηγούμενοι Προέδροι της Δημοκρατίας ανακοίνωσαν την απόφαση τους για τις προεδρικές τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, κάτι που έγινε σεβαστό, όπως είπε.

    Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν με έντονο τρόπο στην παρατήρηση του κ. Χριστοφίδη, λέγοντας ότι έχουν και αυτοί το δικαίωμα να ερωτούν.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΠ)

    [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,31/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           75.64 (-0.32)
    
        Ανώτατη:  82.46 (2/1/97)
        Κατώτατη: 73.90 (30/1/97)
    
        Δείκτες Τιμών ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   86.56 (-0.06)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     60.34 (-0.76)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 55.77 (-0.29)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  73.31 (-1.37)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                63.99 (-0.62)
        Εμπορικές Εταιρείες                     42.99 (-0.94)
        Αλλες Εταιρείες                         58.91 (-0.14)
    
        Ογκος Συναλλαγών                        ΛK  668608.580
    
    Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΑΠ)

    [04] (Κ) Σεμινάριο "Πολιτικό Ισλάμ και Δύση"

    Λευκωσία,Κύπρος,31/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η αμερικανική κυριαρχία ανά το παγκόσμιο, οι πολιτιστικές διαφορές μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης, και η κάλυψη του Ισλάμ από τα δυτικά ΜΜΕ, ήταν μερικά από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας μέρας του Διεθνούς Σεμιναρίου "Πολιτικό Ισλάμ και Δύση", που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

    Στη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι προσπάθειες της ΟΥΝΕΣΚΟ, με στόχο τη δημιουργία κατανόησης μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης.

    Οπως είναι γνωστό, η συνάντηση διοργανώθηκε από το Κέντρο Διεθνούς Διαλόγου, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Σπουδών Μέσης Ανατολής, του Πανεπιστημίου Ρούτγκερς των ΗΠΑ.

    Περίπου 500 ακαδημαϊκοί, αξιωματούχοι κυβερνήσεων και εμπειρογνώμονες, συμμετέχουν στο διήμερο σεμινάριο.

    Στην ομιλία του, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ρέζα Σιεκολεσλάμι εξέφρασε τη διαφωνία του σε ό,τι αφορά την άποψη που συχνά εκφράζεται, πως οι διαφορές μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης είναι ριζωμένες σε διαφορετικές αξίες ή θρησκευτικές διαφορές.

    Είπε επίσης ότι οι αρχές, όπως η ανάγκη για ασφάλεια, διασφαλισμένα σύνορα, τροφή και φάρμακα, είναι παγκόσμιες.

    Ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι, καθώς ο μουσουλμανικός κόσμος αγωνίζεται για να διασφαλίσει αυτές τις αρχές, η διαμάχη μεταξύ Ισλάμ και Δύσης θα εντατικοποιηθεί.

    "Το πρόβλημα έγκειται στο ότι το πολιτικό Ισλάμ ήρθε στη λανθασμένη δεκαετία, αυτή είναι η αμερικανική δεκαετία", είπε και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν "υπερκυριαρχή δύναμη".

    Εξάλλου, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ διατηρούν καλές σχέσεις με χώρες που δεν "συγγενεύουν" και τις αρχές των οποίων δεν αποδέχεται η Δύση, όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Ισραήλ.

    Ο Σιεκολεσλάμι περιέγραψε την Τουρκία ως ένα κράτος του οποίου οι αρχές είναι "περισσότερο κρυμμένες", σημειώνοντας ότι ενώ η Τουρκία αναγνωρίζεται σαν ένα δυτικό κράτος, οι αρχές του είναι βασισμένες στον Ατατουρκισμό, ο οποίος είναι ρατσιστικός, επεσήμανε.

    Ο ρόλος των ΗΠΑ στις διεθνείς σχέσεις, ήταν επίσης το θέμα που προσέγγισε ο καθηγητής Καλίντ Μπιν Σαγιέντ, του Πανεπιστημίου του Queen, ο οποίος τόνισε ότι η διαμάχη μεταξύ του Ισλάμ και της Αμερικής "δεν είναι διαμάχη δύναμης, αλλά πνευματική και πολιτιστική διαμάχη".

    Ο καθηγητής περιέγραψε τις ΗΠΑ ως ένα γίγαντα και είπε ότι αν οι ΗΠΑ συνδυάσουν την πολιτική και υλική δύναμή τους με ηθική δύναμη, "τουλάχιστον μερικές από τις αποφάσεις τους που αφορούν αντιμαχόμενες χώρες θα γίνονταν περισσότερο αποδεκτές".

    Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ότι "αν το Ισλάμ εμφανίζεται σαν ηθική δύναμη και δημιουργήσει στο σύστημά του ένα ισοζύγιο μεταξύ ηθικών και υλικών δυνάμεων, τότε μπορεί να επηρεάσει το γίγαντα, ώστε να διαφοροποιήσει τη συμπεριφορά του, προς βελτίωση του ανθρωπίνου γένους".

    Ο Δρ. Φάουζι Σκάλι, του Πανεπιστημίου Φεζ του Μαρόκου, είπε στους συνέδρους ότι "οι σχέσεις μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης είναι σήμερα διαφορετικές απ' ό,τι στο παρελθόν, αφού τα πάθη υποθάλπονται όπου επικρατούν οι διαχωρισμοί".

    Είπε επίσης ότι ο θρησκευτικός φανατισμός στρέφεται εναντίον των ιδίων των Μουσουλμάνων και πρόσθεσε πως "ήρθε ο καιρός να υπενθυμίσουμε ότι η Ευρώπη και η Δύση δημιουργήθηκαν πάνω σε Εβραϊκή, Χριστιανική και Μουσουλμανική κληρονομιά".

    Τόνισε, εξάλλου, ότι όλες οι θρησκείες πρέπει να συνυπάρξουν και να αλληλοεπιδρούν.

    Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα για να αρχίσει η μουσουλμανική κοινότητα μια εποικοδομητική αυτοκριτική.

    Μιλώντας στο σεμινάριο, ο Σαγιέντ Γιουσίφ Αλ Κχόϊ, είπε ότι "κάποιοι τομείς, για διάφορους λόγους, έχουν παρουσιάσει το Ισλάμ με αρνητικό φως, ως αταβιστικό, προσκολημμένο στο παρελθόν, βίαιο, αντιφεμινιστικό κ.λ.π."

    Υπογράμμισε ότι αυτό έχει αρνητική επίπτωση πάνω στη δυτική κοινή γνώμη και τις μουσουλμανικές μειονότητες της Δύσης και προσθεσε ότι, μελετώντας τη στάση των δυτικών ΜΜΕ απέναντι στο Ισλάμ, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε το πολιτισμικό παρελθόν των δημοσιογράφων, οι οποίοι αντανακλούν τις κοινωνίες στις οποίες γεννήθηκαν.

    Ο Αλ Κχόϊ αναφέρθηκε στη ρατσιστική ορολογία που, όπως είπε, χρησιμοποιείται από τα δυτικά ΜΜΕ και ανέφερε πως το πρόβλημα είναι ότι σε χώρες όπως η Βρετανία, οι Μουσουλμάνοι δεν δύνανται να προσφύγουν σε νομικά μέσα για αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, καθώς οι θρησκείες δεν καλύπτονται από αντιρατσιστική νομοθεσία.

    Υπογράμμισε επίσης ότι η μουσουλμανική αντίδραση ήταν απολογητική, ριζοσπαστική ή επιθετική, ενώ αυτό που επιβάλλεται είναι η σταδιακή διαδικασία διαλόγου και επιμόρφωσης.

    Στην ομιλία του στο σεμινάριο, ο Δρ. Ερσάν Ναράγκι αναφέρθηκε σε δύο εργασίες της ΟΥΝΕΣΚΟ που έχουν στόχο τη δημιουργία μεγαλύτερης κατανόησης μεταξύ Δύσης και Ισλάμ.

    Ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Διευθυντή της ΟΥΝΕΣΚΟ είπε ότι η πρώτη εργασία έχει σαν στόχο να γνωστοποιήσει "τη λαμπρή πλευρά του Ισλαμικού πολιτισμού", με το να επιδείξει τις επιστήμες και τις "κοινές ρίζες" του με τη Δύση.

    Η δεύτερη εργασία αποτελεί τη θεμελίωση ενός μόνιμου συνεδρίου για διάλογο μεταξύ ευρωπαϊκών και ισλαμικών πολιτισμών, που στοχεύει στη δημιουργία γέφυρας για συνεχή διάλογο και πολιτιστικό διάλογο.

    Ο πρώην Πρέσβης της Γαλλίας στην Τουρκία και Τυνησία, Ερικ Ρουλό, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην άνοδο και την πτώση από την εξουσία του "Τουρκικού Ισλαμικού Κόμματος Ευημερίας" (Ρεφάχ), του Νετσμετίν Ερμπακαν.

    Σήμερα, είπε, η Δύση είναι "ανήσυχη σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, αλλά ικανοποιημένη από τον εκτοπισμό του κόμματος "Ισλαμικής Ευημερίας".

    Ο Ρουλό προειδοποίησε για το ρόλο του στρατού στην Τουρκία, παραθέτοντας απόπειρες οι οποίες υποστηρίχθηκαν από τον στρατό, με στόχο να δικαστούν για προδοσία οι ηγέτες του κόμματος της Τουρκικής Ισλαμικής Ευημερίας, πάνω σε αβάσιμες υποψίες, σύμφωνα με τις οποίες θα καταλάμβαναν τη χώρα.

    Ο Ολίβιερ Ρόϊ, του Εθνικού Γαλλικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, είπε ότι τα ισλαμικά κινήματα είανι μέρος μιας διαδικασίας εκμοντερνισμού, αλλά και παγκοσμιοποίησης, λόγω των αποτελεσμάτων από ενέργειες κατά τη διάρκεια της πολιτικής ενσωμάτωσης μέρους των μετα - αποικιακών χωρών, σε εξελιγμένα κράτη.

    "Η επανισλαμοποίηση των μουσουλμανικών κοινωνιών, κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δεν συνέβαλε στη δημιουργία ενός συνεχώς αυξανόμενου χάσματος μεταξύ των μουσουλμανικών και των δυτικών χωρών", κατέληξε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΜ/ΑΠ)

    [05] Στην Κύπρο η Πρώτη Κυρία της Πολωνίας

    Λάρνακα,Κύπρος,31/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εφθασε το απόγευμα στην Κύπρο η Πρώτη Κυρία της Πολωνίας, Γιολάντα Κβασνιέβσκα, σύζυγος του Προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Κβασνιέβσκι.

    Η κ. Κβασνιέβσκα επισκέπτεται την Κύπρο για δεύτερη φορά, αφού επισκέφθηκε το νησί και τον Οκτώβριο του 1996.

    Σημειώνεται ότι ομάδα από 64 παιδιά, από ορφανοτροφεία και φτωχές οικογένειες της Πολωνίας, βρίσκονται στην Κύπρο για μία εβδομάδα, με πρόσκληση του τουριστικού οργανισμού Λούης.

    Η κ. Κβασνιέβσκα είχε επισκεφθεί και πέρσι την Κύπρο, συνοδεύοντας 70 ορφανά παιδιά από την Πολωνία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΑΠ)

    [06] ΥΠΕΞ - Αφιξη - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,31/10/1997 (ΚΥΠΕ)

    Δεν πρέπει να αποκλείουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, τονίζοντας ότι άνκαι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο, είναι για το λόγο αυτό που εξοπλιζόμαστε.

    Επιστρέφοντας το απόγευμα από το Λονδίνο, ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε δυνατό το ανακοινωθέν υπέρ των κυπριακών θέσεων που εξεδόθη κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης της Κοινοπολιτείας, διότι, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην αρνητική στάση της τουρκικής πλευράς κατά τις απευθείας συνομιλίες του Καλοκαιριού, καθώς και στις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου και για ενσωμάτωση των κατεχομένων.

    Οπως ανέφερε, "πρέπει να νοιώθουμε ότι έχουμε τη συμπαράσταση" των χωρών της Κοινοπολιτείας, που μαζί με το σχετικό ψήφισμα του Κινήματος των Αδεσμεύτων στη Νέα Υόρκη, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, "σημαίνει ότι σχεδόν το σύνολο της διεθνούς κοινότητας καταδικάζει οποιεσδήποτε ενέργειες ενσωμάτωσης των κατεχομένων από την Τουρκία".

    Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι "δεν πρέπει να αποκλείουμε θερμό επεισόδιο, γι' αυτό εξοπλιζόμαστε, γι' αυτό ασκούμαστε, διότι υπάρχει μια πιθανότητα, πολύ μικρή".

    Είπε, επίσης, ότι είναι γι' αυτό που "πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε και ασφαλώς καθήκον ενός Υπουργού Εθνικής Αμυνας είναι να δηλώνει την ετοιμότητα να αντιμετωπίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο", παρατήρησε, αναφερόμενος και σε σχετικές δηλώσεις του Ελληνα Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου.

    Ανέφερε, ωστόσο, ότι η πλευρά μας δεν έχει πληροφορίες ότι πράγματι υπάρχει ένα σχέδιο για να γίνει τέτοιο θερμό επεισόδιο.

    Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή παραμονή στην Κύπρο των τουρκικών δυνάμεων που θα φθάσουν στα κατεχόμενα για την άσκηση "Ταύρος '97", ο κ. Κασουλίδης είπε ότι εάν παραμείνουν "θα είναι μια ακόμα μεγαλύτερη απόδειξη των πραγματικών επεκτατικών τουρκικών προθέσεων, οι οποίες ασφαλώς και θα δικαιολογούν ανάλογη αντίδραση της δικής μας πλευράς".

    Είπε, μάλιστα, ότι δεν δικαιολογείται η Τουρκία, προφασιζόμενη την παραγγελία των αντιαεροπορικών πυραύλων S - 300, να αντιπαρατάσσει τα άρματα μάχης της "σε τέτοιο βαθμό και αριθμό που δεν δικαιολογούν την προστασία των Τ/Κ".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι δεν έχει δηλώσει σαφώς ο κ. Αλέκος Μαρκίδης ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα ανακοινώσει την απόφασή του εντός του Νοεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Friday, 31 October 1997 - 18:46:43 UTC