Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-11-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φεστιβάλ Ειρήνης
  • [02] Ποδόσφαιρο - 10η αγωνιστική
  • [03] Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι - σεμινάριο
  • [04] Παιδιά εγκλωβισμένων
  • [05] Λήδρα Πάλας - Κόμμα Πρασίνων
  • [06] Υπουργός Παιδείας - παιδιά εγκλωβισμένων

  • [01] Φεστιβάλ Ειρήνης

    Λευκωσία,Κύπρος,29/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Με σύνθημα "Οχι στον πόλεμο! Απαιτούμε Ειρήνη! Εμπρός για μια κοινή πατρίδα", πραγματοποιείται σήμερα το Φεστιβάλ Ειρήνης που συνδιοργανώνουν 18 Ε/κ και 14 Τ/κ οργανώσεις, στο Λήδρα Πάλας.

    Στη διάρκεια του φεστιβάλ, το πρώτο το οποίο οργανώνουν από μόνοι τους Ε/Κ και Τ/Κ, αναμένεται να υπογραφεί κοινή διακήρυξη των οργανώσεων των δύο κοινοτήτων, στην οποία τονίζεται ότι η ειρήνη στην Κύπρο είναι αναγκαία όσο ποτέ.

    Εκτός από την ανάγνωση και υπογραφή της διακήρυξης, το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που θα διαρκέσει από τις 2 μέχρι τις 6 το απόγευμα, περιλαμβάνεται μουσικό πρόγραμμα.

    Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ανέφεραν ότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση για όλους και είπαν ότι αυτοί οι οποίοι αξιολογούν πως είναι σημαντική και αναγκαία η επαναπροσέγγιση θα πρέπει να θεωρήσουν καθήκον τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [02] Ποδόσφαιρο - 10η αγωνιστική

    Λευκωσία,Κύπρος,29/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Τα ντέρμπι Ομόνοιας - ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ - Ανόρθωσης δεσπόζουν σήμερα στα παιγνίδια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

    Η Ομόνοια αντιμετωπίζει το ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο Στάδιο, στις 7.00 μ.μ., και η ΑΕΚ συναντάται με την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Ανόρθωση, στο Στάδιο ΓΣΖ, στις 2.30 μ.μ.

    Την ίδια ώρα, στο Τσίρειο Στάδιο, ο Απόλλωνας φιλοξενεί τον ΑΠΟΠ και στο Δασάκι της Αχνας, ο Εθνικός την Ενωση Νέων Παραλιμνίου.

    Το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τον αγώνα μεταξύ Ευαγόρα και ΑΕΛ, που θα διεξαχθεί επίσης στις 2.30 μ.μ. στο Παφιακό Στάδιο.

    Η 10η αγωνιστική συμπληρώνεται αύριο με τους αγώνες Νέας Σαλαμίνας - Εθνικού Ασσιας και Αναγέννησης Δερύνειας - Αλκής.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [03] Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι - σεμινάριο

    Λευκωσία,Κύπρος,29/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Σεμινάριο με θέμα "Τα ΜΜΕ στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ)" διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη στη Λευκωσία, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, σε συνεργασία με το Κυπριακό Τμήμα της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

    Κορυφαίοι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, καθώς και άλλοι ειδικοί, θα ασχοληθούν στις διαλέξεις τους με διάφορες πτυχές του θέματος των ΜΜΕ στην ΕΕ.

    Την έναρξη του σεμιναρίου, του οποίου χορηγός είναι η Λαϊκή Τράπεζα, θα κηρύξει ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

    Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Πρέσβης Ζιλ Ανουίγ, και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Τμήματος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Ανδρέας Χατζηκυριάκος.

    Στο σεμινάριο, ο Λίντσεϊ Αρμστρονγκ, του Τμήματος Επικοινωνιών της ΕΕ, θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ αντικρύζουν την ΕΕ, και ο Γουίλιαμ Χόρσλι, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο ΒΒC, τη λειτουργία των Μέσων στην Ενωση.

    Από την πλευρά του, ο Αντζελο Αγκοστίνι, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας στο Μάαστριχτ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, θα ασχοληθεί με τη νέα τεχνολογία στα ΜΜΕ.

    Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Πρόεδρος της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, θα μιλήσει για την αμφίδρομη σχέση μεταξύ της Δημοκρατίας και των ΜΜΕ.

    Το θέμα "Δικτύωση στα ΜΜΕ" θα αναπτύξει ο Τιούτορ Λόμας, Διευθυντής του Προγράμματος Med-Media Jemstone της ΕΕ, και η Μπάρμπαρα Τόμας, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας του Μάαστριχτ και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, θα μιλήσει για το επίκαιρο θέμα της δεοντολογίας των ΜΜΕ στην ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [04] Παιδιά εγκλωβισμένων

    Λευκωσία,Κύπρος,29/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Δεκατέσσερα εγκλωβισμένα παιδιά, που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου, ήρθαν το πρωϊ στις ελεύθερες περιοχές για να παραστούν σε διήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που οργανώνεται προς τιμή των παιδιών των εγκλωβισμένων.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία αυτό το Σαββατοκυρίακο. Τα παιδιά συνοδεύονται από τη διευθύντρια του σχολείου τους, Δέσπω Κολλατσή - Μουζούρη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΑΧΡ)

    [05] Λήδρα Πάλας - Κόμμα Πρασίνων

    Λευκωσία,Κύπρος,29/11/1997 (ΚΥΠΕ)

    Θλιβερό γεγονός και απαράδεκτη, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κύπρο ο Αρνολντ Κασόλα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πρασίνων Κομμάτων.

    Συνοδευόμενος από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος των Κυπρίων Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών, ο κ. Κασόλα επισκέφθηκε σήμερα το Λήδρα Πάλας όπου συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο η ενημέρωση των τουριστών για την τουρκική κατοχή και τις θηριωδίες του Αττίλα.

    Σε δηλώσεις του στο οδόφραγμα, ο κ. Κασόλα είπε ότι είναι θλιβερό το γεγονός ότι στην Ευρώπη, όπου βρίσκεται η καρδιά του πολιτισμού, και μπροστά στο έτος 2000, υπάρχει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

    Είναι καιρός να έρθει η ειρήνη σε αυτή το νησί, πρόσθεσε ο κ. Κασόλα. Το οδόφραγμα επισκέφθηκαν επίσης 18 νέοι, τελειόφοιτοι του Ελληνικού Λυκείου Βερολίνου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους.

    Στη σημερινή εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας συμμετέχει το Σωματείο Ελεύθερο Μόρφου.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)

    [06] Υπουργός Παιδείας - παιδιά εγκλωβισμένων

    Λευκωσία,Κύπρος,29/11/1997 (ΚΥΠΕ) ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7.15 μ.μ.

    Τον ηρωϊσμό των παιδιών των εγκλωβισμένων, εξήρε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γεώργιος Χατζηνικολάου, σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που οργανώθηκε απόψε προς τιμή τους.

    Σε χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηνικολάου είπε ότι "στα 37 χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της ανεξάρτητης πολιτείας μας, με πληγές αιμάσσουσες τους αγνοουμένους, την ημικατοχή, το παράνομο ψευδοκράτος και την απειλή του τουρκικού επεκτατισμού, συγκλονιζόμαστε και μαζί μας το έθνος ολόκληρο από τα ηρωϊκά εγκλωβισμένα παιδιά μας, τους γονείς και τις δασκάλες τους, που αντιστέκονται στην πρώτη γραμμή της κατεχόμενης Καρπασίας και πρωταγωνιστούν με το έμπρακτο παράδειγμα της θυσάις τους στον απελευθερωτικό μας αγώνα".

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παιδιά από τα σχολεία στα κατεχόμενα καθώς και όλα τα παιδιά που φοιτούν και διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές.

    Ο υπουργός τόνισε ότι οι εγκλωβισμένοι στο άκρο του νησιού μας, το οποίο έγινε παγκύπριο προσκυνητάρι, τον Απόστολο Ανδρέα, μας καλούν να καταθέσουμε "προσφορά λατρείας και να στήσουμε τρόπαια νίκης την ευλογημένη μέρα της επιστροφής".

    Ο κ. Χατζηνικολάου είπε ότι τα καθαρά έσοδα της διήμερης Χριστουγεννιάτικης εκδηλωσης "Δώρο - παιχνίδι και στολίδη '97", που υπολογίζονται στις 10 χιλιάδες λίρες, θα δοθούν υπό μορφή συμβολικής χορηγίας στα 111 παιδιά των εγκλωβισμένων.

    Τέλος, ευχαρίστησε τον Ελλαδίτη τραγουδιστή Θάνο Καλλίρη, για τη συμβολή του στην εκδήλωση.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 29 November 1997 - 13:02:42 UTC