Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές - Ακάμας - Βρυξέλλες
  • [02] Συνάντηση Κληρίδη - Κουκ - Βρετανός εκπρόσωπος
  • [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστήριου
  • [04] Λυσσαρίδης - ΕΕ - Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
  • [05] Μπλερ - Κουκ - Σαντέρ - Κύπρος - ΕΕ

  • [01] (Κ) Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές - Ακάμας - Βρυξέλλες

    Λευκωσία,Κύπρος,12/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών παραχώρησε σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία εκπρόσωποί του ενημέρωσαν τόσο για το πρόσφατο Συνέδριο των Πρασίνων στις Βρυξέλλες, όσο και για τις ενέργειες που προγραμματίζει το Κίνημα ενάντια στη διεξαγωγή βρετανικών στρατιωτικών ασκήσεων στον Ακάμα.

    Ο Γενικός Συντονιστής των Πρασίνων της Κύπρου, Γιώργος Περδίκης, με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο, τόνισε πως "όταν υπάρχει ένας πολιτικός σχηματισμός που προχωρά με γοργά βήματα σε διάλογο και ευρωπαϊκή παρουσία, είναι πλέον καιρός να εφαρμοστεί η προεκλογική προεδρική τοποθέτηση για συμμετοχή του Κινήματος των Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών στο Εθνικό Συμβούλιο".

    Οπως ανέφερε στους δημοσιογράφους η Αντωνία Θεοδοσίου, η οποία εκπροσώπησε το Κίνημα στις Βρυξέλλες, το Συνέδριο των Πρασίνων Ευρωβουλευτών και των Πρασίνων Κομμάτων της Ευρώπης - που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Μαρτίου, είχε θέμα "Το κυπριακό πρόβλημα και η επίλυση του. Θα αποτελέσει η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση ευκαιρία για την επανένωση του νησιού;"

    Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε με 4μελή αντιπροσωπεία του Κινήματος, καθώς και εκπροσώπους της εκεί πρεσβείας και του προξενείου, ενώ ιδιαίτερα πολυπληθής ήταν η τουρκική αντιπροσωπεία και η "αντιπροσωπεία" του ψευδοκράτους.

    Η κ. Θεοδοσίου δήλωσε ότι η ομιλία και οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων του Κινήματος των Οικολόγων επικεντρώθηκε στους άξονες του σεβασμού των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, τη συμβίωση των ανθρώπων και όχι το διαχωρισμό τους στο νησί (γεωγραφικό, φυλετικό), καθώς και στην προοπτική μιας νέας κοινωνίας, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

    Σημείωσε ότι αξιόλογη ήταν η συμβολή του γνωστού K[Cδημοσιογράφου και συγγραφέα Κρίστοφερ Χίτσενς, ο οποίος ήταν διαφωτιστικός στις διάφορες πτυχές του κυπριακού προβλήματος και της Ιστορίας του νησιού.

    Η κ. Θεοδοσίου σημείωσε ότι τόσο οι Τούρκοι όσο και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έθεσαν με έντονο τρόπο το θέμα της εγκατάστασης στο νησί του ρωσικού αντιαερπορικού πυραυλικού συστήματος S - 300, στο οποίο η αντιπροσωπεία των Οικολόγων της Κύπρου απάντησε με την πρόταση της αποστρατικοποίησης.

    "Εκείνο το οποίο είναι γενικά απογοητευτικό, είναι ότι οι Πράσινοι είχαν προκαθορισμένες θέσεις στο Κυπριακό, γεγονός για το οποίο φαίνεται ότι έχουμε και εμείς ευθύνη", δήλωσε η κ. Θεοδοσίου.

    Ως αποτέλεσμα, είπε, το συνέδριο έκλεισε με σχόλια τα οποία δεν μπορούσαν να θεωρηθούν ως συμπεράσματα ή συγκλίσεις του διημέρου.

    Επεσήμανε ακόμη ότι οι ομιλητές που ξεχώρισαν για το δογματισμό και την προκλητικότητα τους, ήταν ο πρώην Τούρκος ΥΠΕΞ και σύμβουλος του Ραούφ Ντενκτάς για συνταγματικά θέματα, Μουμτάζ Σοϊζάλ, και ο Βρετανός Κλεμέντ Ντοντ, που, μεταξύ άλλων, πρότεινε απερίφραστα την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως τη μόνη λύση στο Κυπριακό.

    Το ψευδοκράτος εκπροσώπησαν ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, και η Σεφικά Ντουρτουράν, που ήταν ιδιαίτερα αρνητικοί στις τοποθετήσεις τους για το θέμα της συμμετοχής των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

    Στο μεταξύ, σε μικρότερη συνεδρία που ακολούθησε, το Κίνημα Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών εισηγήθηκε τη διοργάνωση ειδικής συνάντησης στην Κύπρο, με τη συμμετοχή των Ευρωπαίων Πρασίνων.

    Συμφωνήθηκε επίσης η κοινή δραστηριοποίηση με το Τουρκικό Πράσινο Κόμμα ενάντια στην ανέγερση πυρηνικών ηλεκτροπαραγωγών σταθμών στην Τουρκία, ενώ έγινε και πρόταση από το Τουρκικό Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ΟDP) για τη διοργάνωση, στην Τουρκία, συνάντησης Αριστερών και Πρασίνων από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

    Η ομάδα των Πρασίνων Ευρωβουλευτών έχει 28 μέλη από 9 χώρες (12 Γερμανία, 4 Σουηδία, 4 Ιταλία, 2 Βέλγιο, 2 Ιρλανδία, 1 Φινλανδία, 1 Γαλλία, 1 Αυστρία και 1 Ολλανδία). Τελευταίως προστέθηκε και ένας Ευρωβουλευτής από τη Βρετανία, ο οποίος θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ για τα βρετανικά γυμνάσια στον Ακάμα.

    Πράσινοι - Βρετανικά Γυμνάσια

    Ο Γενικός Συντονιστής των Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών αναφέρθηκε και στο θέμα της αίτησης των Βρετανών για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων στον Ακάμα, μεταξύ 23 και 27 Μαρτίου, και χαρακτήρισε "μη ικανοποιητική" τη θέση της κυβέρνησης.

    Οπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση που είχαν οι Οικολόγοι, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Βρετανούς να μην προχωρήσουν στα γυμνάσια, δεδομένου ότι υπάρχει και η πρόταση της κυβέρνησης για εναλλακτικό χώρο διεξαγωγής τους.

    "Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει, με τελεσίδικο και καθοριστικό τρόπο, να δώσει το μήνυμα στους Βρετανούς ότι δεν θα συναινέσει για νέες ασκήσεις, να συμμορφωθεί με το ψήφισμα της Βουλής και να συναντήσει την κοινή τοποθέτηση των κομμάτων γύρω από το ίδιο θέμα", δήλωσε ο κ. Περδίκης.

    Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, μετέφερε στον Βρετανό Πρωθυπουργό μια κοινή επιστολή του Κινήματος των Οικολόγων - Περιβαλλοντιστών και του Σ.Κ. ΕΔΕΚ, με την οποία ζητείται η παρέμβασή του για την άμεση ακύρωση των γυμνασίων.

    Στο μεταξύ, ο κ. Περδίκης παρουσίασε φωτογραφίες που εξασφάλισε το Κίνημα και απεικονίζουν ότι οι Βρετανοί ήδη διεξάγουν γυμνάσια στην περιοχή του εγκαταλελειμμένου χωριού Παραμάλι, που βρίσκεται εκτός της περιοχής των βρετανικών Βάσεων.

    Ετσι, δεδομένου, ότι οι Βρετανοί διεξάγουν αλλού τα γυμνάσιά τους, το συμπέρασμα του Κινήματος είναι ότι η νέα αίτηση των Βρετανών για ασκήσεις στον Ακάμα αποτελεί "πολιτική πράξη επιβεβαίωσης των δικαιωμάτων τους, όχι άσχετη με τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Είναι μια δοκιμή της ανθεκτικότητας της κυπριακής κυβέρνησης", παρατήρησε ο κ. Περδίκης.

    Πρόσθεσε ότι ήδη το Κίνημα έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες αποφάσεις, που αφορούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο στο χώρο διεξαγωγής των ασκήσεων όσο και στη Λευκωσία.

    Την Κυριακή 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην περιοχή της Τοξεύτρας, ενώ δίπλα θα στηθεί "Καταυλισμός της Ειρήνης και του Περιβάλλοντος".

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΑΠ)

    [02] (Κ) Συνάντηση Κληρίδη - Κουκ - Βρετανός εκπρόσωπος

    Λονδίνο,Βρετανία,12/03/1998 (ΚΥΠΕ - Κυριάκος Τσιούπρας)

    Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, τη μη εγκατάσταση των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S - 300 στην Κύπρο.

    Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών στο Λονδίνο.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του Κυπριακού, περιλαμβανομένου του θέματος των συνομιλιών για επίλυση του προβλήματος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Φόρεϊν Οφις, η βρετανική πλευρά ζήτησε να μην εγκατασταθούν οι πύραυλοι S - 300 στην Κύπρο.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση της βρετανικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επίδοση της πρότασης του Προέδρου Κληρίδη σχετικά με τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές συνομιλίες, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον όρο "πλήρη μέλη", για τους Τ/Κ, που αναφέρεται μέσα στην πρόσκληση.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΑΠ)

    [03] Δείκτης Τιμών Χρηματιστήριου

    Λευκωσία,Κύπρος,12/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

        Γενικός Δείκτης Τιμών Μετοχών           85,34  ( 0,13)
    
        Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
        Τραπεζικοί Οργανισμοί                   97,16 (-0,27)
        Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί Οργανισμοί     64,92 (-0,41)
        Ασφαλιστικοί Οργανισμοί                 62,25 (-0,32)
        Βιομηχανικές Εταιρείες                  81,61 ( 1,69)
        Τουριστικές Επιχειρήσεις                75,55 ( 1,37)
        Εμπορικές Εταιρείες                     47,71 ( 1,30)
        Αλλες Εταιρείες                         74,12 ( 0,71)
    
        Συνολικό ποσό Συναλλαγών          ΛΚ     1400034.118
    
    * Η διαφορά στις παρενθέσεις αντιπροσωπεύει την ποσοστιαία αύξηση (+) ή τη μείωση (-) του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΑΠ)

    [04] Λυσσαρίδης - ΕΕ - Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

    Λάρνακα,Κύπρος,12/03/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την άποψη ότι οι ενταξιακές συνομιλίες της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα, εξέφρασε το απόγευμα ο Πρόεδρος του Σ.Κ. ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.

    Ο κ. Λυσσαρίδης μιλούσε στους δημοσιογράφους στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή του από το Λονδίνο, όπου πήρε μέρος σε συνάντηση των αρχηγών των ευρωπαϊκών σοσιαλιστικών κομμάτων.

    Οπως ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, κατά τη συνάντηση των αρχηγών των σοσιαλιστικών κομμάτων "δεν ηγέρθη καν θέμα ύπαρξης προβλημάτων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ".

    "Το κύριο θέμα της σύσκεψης των αρχηγών των σοσιαλιστικών πολιτικών κομμάτων ήταν τα προβλήματα που δυνατό να παρουσιαστούν από την έναρξη των συνομιλιών για τις πρώτες έξι χώρες", είπε.

    "Ουδείς έθεσε πρόβλημα για την Κύπρο", συνέχισε, "και αυτό δείχνει χαρκτηριστικά ότι μέσα στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν ήγερθη καν θέμα ύπαρξης προβλήματος".

    Ο κ. Λυσσαρίδης σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και δόθηκε η ευκαιρία για πραγματοποίηση επαφών με πολλούς ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων, ενώ η ΕΔΕΚ εξέφρασε τις απόψεις της για τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

    Ανέφερε ότι κατά την παραμονή του στο Λονδίνο συνομίλησε με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, ο οποίος προήδρευσε της σύσκεψης των αρχηγών κομμάτων.

    Αναφορικά με την πρόταση που υπέβαλε η κυπριακή κυβέρνηση για τη συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ο κ. Λυσσαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι "σ' αυτό το στάδιο, δεν είναι δυνατό να αναμένει κανείς ότι η δική μας πλευρά οφείλει να δώσει μια λεπτομερειακή πρόταση".

    "Προτού διαπιστωθεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά, και όταν λέμε Τ/κ (πλευρά) εννοούμε την Τουρκία - γιατί αυτή θα δώσει το πράσινο φως, δεχθεί ότι η Κύπρος πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και ότι οι συνομιλίες διεξάγονται μεταξύ ΕΕ και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι οποιαδήποτε συμμετοχή πραγματοποιείται μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, δεν υπάρχει λόγος να κάνει κανείς πρόταση", είπε ο κ. Λυσσαρίδης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος για το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον κ. Λιονέλ Ζοσπέν, ενώ θα έχει επίσης σύντομα συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΕΞ Ρόμπιν Κουκ.

    Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι αν τα χρονικά περιθώρια το επιτρέψουν, επιθυμεί να επισκεφθεί τη γαλλική πλευρά για να δει πώς αυτή βλέπει τα πράγματα από τη δική της σκοπιά.

    Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα γίνει χωρίς εμπόδια, αλλά κατά τη διάρκεια των συνομιλιών κάποιες χώρες μπορεί να προβάλουν κάποια προσκόμματα, τα οποία πρέπει να τα αναμένουμε και να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε.

    "Πρέπει να κινηθούμε δραστήρια", συνέχισε, "γιατί τα πράγματα δεν μένουν ποτέ στάσιμα. Είναι υποχρεωμένοι", πρόσθεσε, "να αρχίσουν τις συνομιλίες, αυτό είναι σαφές, ενώ πρέπει να διερευνηθούν οι προθέσεις πρώτα της τουρκοκυπριακής πλευράς, προτού να προχωρήσουμε σε μια πρακτική συμφωνία".

    Για το θέμα της συμμετοχής των Τ/Κ, ο κ. Λυσσαρίδης υπογράμμισε ότι "θα συνεχίζονται κάποιες διαπραγματεύσεις, θα συνεχίζονται κάποιες πιέσεις για συμμετοχή των Τ/Κ, και εμείς πρέπει να έχουμε μια καθαρή γραμμή για το πώς βλέπουμε αυτή τη συμμετοχή".

    "Αν από κοινού", συνέχισε, "όλοι μας και σε συνεργασία με την Ελλάδα, έχουμε μία καθαρή γραμμή, τότε δεν θα συναντήσουμε από αυτής της πλευράς προβλήματα".

    Αναφερόμενος στην απόφαση της Τ/κ πλευράς για τερματισμό των δικοινοτικών συνομιλιών, ο κ. Λυσσαρίδης είπε χαρακτηριστικά: "Φτάσαμε στο σημείο, αντί ο κ. Ντενκτάς να θεωρεί τιμή ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να θεωρεί κανείς κατόρθωμα γιατί ο κ. Ντενκτάς θα καταδεχθεί να παρακαθήσει σε συνομιλίες".

    Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι ο Ντεντκάς θα πρέπει να πεισθεί, όχι να προσέλθει απλώς στις συνομιλίες, αλλά να συνομιλήσει στη βάση κάποιων ευρωπαϊκών αρχών. (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΜ/ΑΠ[)

    [05] Μπλερ - Κουκ - Σαντέρ - Κύπρος - ΕΕ

    Λονδίνο,Βρετανία,12/03/1998 (ΚΥΠΕ - Κυριάκος Τσιούπρας)

    Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ συνεχάρη σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, για την πρόταση που υπέβαλε σχετικά με τη συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που δόθηκε σήμερα, μετά τη λήξη της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης, από τον προεδρεύοντα της ΕΕ, Βρετανό Πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, και τον ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Ρόμπιν Κουκ, στην παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Σαντέρ, ο κ. Κουκ σημείωσε ότι η βρετανική προεδρία καλωσορίζει την υποβολή της πρότασης από τον Προέδρο Κληρίδη.

    "Χαιρετίζουμε αυτή την κίνηση και διαβιβάζουμε αυτή την πρόταση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα", πρόσθεσε.

    "Θα προτιμούσαμε να δούμε μια μικτή αντιπροσωπεία να διαπραγματεύεται εκ μέρους και των δύο κοινοτήτων", είπε ο κ. Κουκ τονίζοντας ότι "επιθυμούμε όπως και οι δύο κοινότητες επωφεληθούν από την ένταξη".

    "Η τουρκοκυπριακή κοινότητα, θα επωφεληθεί περισσότερο", υπέδειξε, "γιατί το βιοτικό της επίπεδο είναι κατά πολύ πιο χαμηλότερο", απ' αυτό της Ε/κ κοινότητας.

    Εξάλλου, επεσήμανε ότι οι Τ/Κ έχουν να κερδίσουν πολύ περισσότερα, με την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

    "Ελπίζω", συνέχισε, "ότι η πρόταση του Προέδρου Κληρίδη, θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από την πλευρά του Ντενκτάς" και πρόσθεσε ότι η βρετανική προεδρία της ΕΕ θα παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία.

    Σε ερώτηση για την απουσία της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, τόσο ο Βρετανός Πρωθυπουργός όσο και ο κ. Κουκ είπαν ότι η πόρτα είναι ανοικτή για την Τουρκία και ότι εξαρτάται απ' αυτήν κατά πόσο θα αποφασίσει να συμμετάσχει.

    Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόταση της Γαλλίας, για παγοποίηση των διαπραγματεύσεων - στην περίπτωση που οι Τ/Κ δεν θα συμμετάσχουν μέχρις ότου οι δύο κοινότητες καταλήξουν σε συμφωνία, ο Πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η ΕΕ θα ακολουθήσει τη γραμμή, όπως αυτή χαράχθηκε από τις αποφάσεις του Λουξεμβούργου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΑΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Thursday, 12 March 1998 - 19:50:14 UTC