Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 98-06-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τιμές Συναλλάγματος Opening
  • [02] Ρούμπιν - Κλίντον - αγνοούμενοι
  • [03] Xόλμπρουκ - επίρριψη ευθυνών
  • [04] Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Ναρκωτικά
  • [05] Εθνικό Συμβούλιο - άρχισε η συνεδρία
  • [06] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα
  • [07] Ποινή στον κατηγορούμενο για το AIDS
  • [08] Δηλώσεις Ομήρου
  • [09] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας

  • [01] Τιμές Συναλλάγματος Opening

    Λευκωσία,Κύπρος,09/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Σύμφωνα με το δελτίο συναλλάγματος της 09/06/98, κατά το άνοιγμα της αγοράς η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις ακόλουθες τιμές συναλλάγματος για πράξεις άμεσης παράδοσης:

    -----------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα       Επιταγές
                          Πώληση        Αγορά    Πώληση     Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    Ελληνική Δραχμή      575,4600    577,7600   575,4600   580,3600
    Ευρωπ. Νομ. Μονάδα     1,7201      1,7269     1,7201     1,7309
    Δολάριο ΗΠΑ            1,9072      1,9148     1,9072     1,9188
    Στερλίνα               1,1685      1,1731     1,1685     1,1756
    Γερμ. Μάρκο            3,3904      3,4039     3,3904     3,4079
    -----------------------------------------------------------------
    

    Στις συναλλαγές με το κοινό μέχρι ΛΚ 10.000, οι Τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόζουν τιμές που να μην είναι χειρότερες από τις πιο πάνω.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΠ)

    [02] Ρούμπιν - Κλίντον - αγνοούμενοι

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,09/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Διορθωτική δήλωση σχετικά με την αναφορά του Προέδρου Μπιλ Κλίντον, στη συνοδευτική επιστολή της έκθεσης προς το Κογκρέσσο για τους πέντε αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες, έκανε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, δήλωσε χθες ότι "υπήρξε ένα συντακτικό λάθος" στην προσπάθεια να περιληφθούν στη συνοδευτική επιστολή της έκθεσης Κλίντον προς το Κογκρέσσο, για τους πέντε αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες, όλες οι πληροφορίες και τα συμπεράσματα που είχε η έκθεση.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο κ. Ρούμπιν είπε: "Είμαι ευτυχής που κάνατε αυτή την ερώτηση, γιατί θέλω να ξεκαθαρίσω οποιεσδήποτε παρανοήσεις. Οπωσδήποτε πιστεύουμε ότι καθώς άνθρωποι και στις δύο πλευρές αγνοούνταν ως αποτέλεσμα διακοινοτικής βίας, είναι εξίσου αλήθεια, όπως η έκθεση ξεκάθαρα αναφέρει στη σελίδα τρία, ότι άνθρωποι αγνοούνταν ως αποτέλεσμα διακοινοτικής βίας στη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και της κρίσης του 1974".

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΚ/ΑΠ)

    [03] Xόλμπρουκ - επίρριψη ευθυνών

    Λευκωσία,Κύπρος,09/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Στην τουρκική πλευρά επιρρίπτει πλήρη ευθύνη για την κρίση στην Κύπρο και το ναυάγιο των συνομιλιών ο Αμερικανός Προεδρικός Απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος τονίζει ταυτόχρονα ότι η κατάσταση στο νησί δεν συμβάλλει στην ειρήνη και χαρακτηρίζει το Κυπριακό επικίνδυνο πρόβλημα.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Los Angeles Times" ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ καταλογίζει επίσης ευθύνη στην τουρκική αδιαλλαξία και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστηρίζοντας ότι η τουρκική αδιαλλαξία οφείλεται στην προσβλητική και ακατανόητη απόφασή της, όπως τη χαρακτηρίζει, να αφήσει την Τουρκία εκτός της διαδικασίας ένταξης.

    Ως αντίποινο για την απόφαση αυτή, αναφέρει, η Τουρκία παρεμποδίζει οποιαδήποτε πρόοδο στο Κυπριακό.

    Η τουρκική πλευρά, προσθέτει, δεν προσερχόταν στις διαπραγματεύσεις εάν δεν αναγνωριζόταν η λεγόμενη "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" και αν η Κυβέρνηση της Κύπρου δεν απέσυρε την αίτηση ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ τονίζει ότι ουσιαστικά η τουρκική πλευρά έθετε όρους για θέματα που θα αποτελούσαν αντικείμενο των διαπραγματεύσεων παγώνοντας στην ουσία τις συνομιλίες.

    Σε παρατήρηση ότι έχει αχρηστεύσει το μεγαλύτερο όπλο του επιρρίπτοντας ευθύνες στους Τ/Κ, ο Αμερικανός αξιωματούχος απάντησε "δεν ήταν όπλο ήταν δήλωση για ένα γεγονός".

    Σε ερώτηση αν η ειρήνη στην Κύπρο εξασφαλίζεται καλύτερα με την παρουσία των συρματοπλεγμάτων, ο κ. Χόλμπρουκ απάντησε "όχι η Κύπρος δεν είναι ένα ήσυχο, ειρηνικό μέρος. Αρκεί μια σπίθα, μια υπερπτήση, μια συμμορία μοτοσυκλετιστών, μια συναυλία ροκ, μια παρεξήγηση για να προκληθεί σύγκρουση".

    Ο κ. Χόλμπρουκ αναφέρει ότι πρέπει να διευθετηθεί το Κυπριακό. "Δεν μπορούμε", είπε, "απλώς να το αφήσουμε εκεί. Η ιστορία διδάσκει".

    Επισημαίνει, τέλος, πως η ιστορία είναι απρόβλεπτη και ότι η κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι σταθερή.

    (ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΓΠ)

    [04] Γενική Συνέλευση ΟΗΕ - Ναρκωτικά

    ΟΗΕ,ΗΠΑ,09/06/1998 (ΚΥΠΕ - Αιμιλία Χριστοφή)

    Ηγέτες απ' όλο τον κόσμο επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν μαζί για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

    Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής έναρξης ειδικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το παγκόσμιο πρόβλημα των ναρκωτικών.

    Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την υιοθέτηση Πολιτικής Διακήρυξης.

    Ανοίγοντας τη σύνοδο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι "καμμιά χώρα δεν είναι τόσο μεγάλη ή δυνατή για να καταπολεμήσει τα ναρκωτικά από μόνη της".

    "Ολες οι χώρες", είπε, "πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη στον αγώνα για ανθρώπινη ελευθερία".

    Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, τόνισε ότι η ανθρωπότητα έφθασε στο σταυροδρόμι της πρόκλησης για μείωση της παραγωγής, κυκλοφορίας και παράνομης χρήσης των ναρκωτικών.

    Η διακήρυξη είναι σπάνια στην ιστορία του ΟΗΕ, είπε, γιατί καταρτίστηκε σχεδόν ομόφωνα, πάνω σε ουσιαστικά και πολιτικά θέματα.

    Ο ΓΓ τόνισε ότι υπάρχουν 21 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως που κάνουν κατάχρηση της κοκαϊνης και της ηρωϊνης και 30 εκατομμύρια άτομα που κάνουν κατάχρηση αμφεταμίνων.

    Η εμπορία ναρκωτικών έχει μετατραπεί σε βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε ο ΓΓ, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπολογίζει ότι 2% - 5% του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος προέρχεται από βρώμικο χρήμα.

    Ο Κόφι Αναν κάλεσε όλες τις χώρες να πουν "όχι" στα ναρκωτικά και "ναι" στην πρόκληση να εργαστούν μαζί για να έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά.

    Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να αποδείξουν όλες οι χώρες την αποφασιστικότητά τους ενώπιον αυτού του προβλήματος, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

    Από την πλευρά του, ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, επεσήμανε ότι θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν νέες διεθνείς συμμαχίες για αντιμετώπιηση αυτού του ζωτικού θέματος.

    Ανάμεσα στους ηγέτες που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για την 20η αυτή ειδική σύνοδο είναι ο Πρόεδρος της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ, ο Πρόεδρος της Κολομβίας Ερνέστο Σαμπέρ Πιζάνο, ο Πρόεδρος του Μεξικού Ερνέστο Ζεντίλο, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και εκπρόσωπος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Τζον Πρέσκοτ.

    Την Κύπρο εκπροσωπεί ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Πρέσβης Σώτος Ζακχαίος, ο οποίος θα προσφωνήσει τη σύνοδο σήμερα το απόγευμα, και την Ελλάδα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Γείτονας.

    Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Εθνη κυκλοφόρησαν προσχέδιο της Πολιτικής Διακήρυξης η οποία ετοιμάστηκε από την Επιτροπή για τα ναρκωτικά. Η Επιτροπή αυτή αποτελεί το προπαρασκευαστικό όργανο της ειδικής αυτής συνόδου.

    Η Διακήρυξη τονίζει ότι τα κράτη - μέλη ζητούν τη δημιουργία, μέχρι το έτος 2003, εθνικής νομοθεσίας και προγράμματα που να υλοποιούν το "Σχέδιο δράσης εναντίον της παράνομης παραγωγής, εμπορίας και κατάχρησης αμφεταμινών".

    Αποφάσισαν επίσης όπως, μέχρι το έτος 2008, όλες οι χώρες μειώσουν ή εξολοθρεύσουν την παράνομη παραγωγή και εμπορία όλων των ψυχοτρόπων ουσιών, περιλαμβανομένων των συνθετικών ναρκωτικών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΚ/ΑΠ)

    [05] Εθνικό Συμβούλιο - άρχισε η συνεδρία

    Λευκωσία,Κύπρος,09/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, με τη συμμετοχή αξιωματούχων της κυβέρνησης και αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων.

    Από πλευράς κομμάτων, στη συνεδρία παίρνουν μέρος ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης και Παναγιώτης Δημητρίου, αντίστοιχα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Χρίστου, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σπύρος Κυπριανού, και ο ΓΓ του κόμματος, Στάθης Κιττής, ο Πρόεδρος του Σ.Κ. ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης και ο Β' Αντιπρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Ηλιάδης, ο Β' Αντιπρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργος Χριστοφίδης και ο ΓΓ του κόμματος, Κώστας Θεμιστοκλέους, καθώς και ο Πρόεδρος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Χρήστος Κληρίδης.

    Από κυβερνητικής πλευράς παρίστανται ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Αλέκος Μαρκίδης, και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΠ)

    [06] Σχέση ξένων νομισμάτων με Κυπριακή Λίρα

    Λευκωσία,Κύπρος,09/06/1998 (ΚΥΠΕ) Κατά το άνοιγμα της Αγοράς Συναλλάγματος στην Κύπρο σήμερα η σχέση των πιο κάτω νομισμάτων με την Κυπριακή Λίρα διαμορφώθηκε ως εξής:
    -----------------------------------------------------------------
                                 |     Πώληση     |     Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Ιαπωνίας               268,1924         270,3379
          Δολ. Αυστραλίας              3,1879           3,2134
          Δολ. Καναδά                  2,7750           2,7972
          Εσκούδος Πορτογαλλίας      346,2776         349,0478
          Κορόνες Δανίας              12,8882          12,9913
          Κορόνες Νορβηγίας           14,2276          14,3414
          Κορόνες Σουηδίας            14,8993          15,0184
          Λίρες Ιρλανδίας              1,3413           1,3520
          Λιρέτες Ιταλίας          3.333,2522       3.359,9182
          Μάρκα Φινλανδίας            10,2836          10,3658
          Πεσέτες Ισπανίας           287,2640         289,5621
          Σελίνια Αυστρίας            23,8100          24,0004
          Φιορίνια Ολλανδίας           3,8140           3,8445
          Φράγκα Βελγίου              69,8056          70,3640
          Φράγκα Γαλλίας              11,3457          11,4364
          Φράγκα Ελβετίας              2,8130           2,8355
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [07] Ποινή στον κατηγορούμενο για το AIDS

    Λάρνακα,Κύπρος,09/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Σε φυλάκιση 12 μηνών για κάθε μια από τις δύο κατηγορίες στις οποίες βρέθηκε ένοχος, ότι ενώ γνώριζε πως ήταν φορέας του AIDS δεν ενημέρωνε τις ερωτικές του συντρόφους για την ασθένειά του, καταδικάστηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο 28χρονος Ανδρέας Νικολάου, από τη Λάρνακα.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου για επιμέτρηση της ποινής, οι ποινές θα συντρέχουν, ενώ δίνονται οδηγίες όπως κατά την έκτιση της ποινής του δίνεται κάθε ιατρική ή άλλη αναγκαία αρωγή, σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του.

    Ο Νικολάου βρέθηκε ένοχος ότι "ήρθε σε συνουσία με δύο γυναίκες κατά τρόπο που ενδέχετο να τους μεταδώσει τη μόλυνση από τον ιό του AIDS".

    Η γυναίκα στην οποία αφορά η πρώτη κατηγορία είναι η μνηστή του, η οποία και μολύνθηκε, όπως αναφέρεται στην απόφαση, από τον κατηγορούμενο. Η γυναίκα αυτή έχει συγχωρέσει τον κατηγορούμενο, προστίθεται στην απόφαση.

    Η δεύτερη γυναίκα που είναι παντρεμένη με τρία παιδιά είχε σύντομο δεσμό με τον κατηγορούμενο.

    Στην απόφαση του Δικαστηρίου αναφέρεται ότι "ο κατηγορούμενος, γνωρίζοντας κάθε τι σχετικό, τέλεσε τις άκρως επικίνδυνες πράξεις που απαιτούσαν ύψιστη προφύλαξη, χωρίς να λάβει υπόψη τις νομικές, αλλά και ηθικές υποχρεώσεις του έναντι των δύο συγκεκριμένων γυναικών και της κοινωνίας ευρύτερα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΑΠ)

    [08] Δηλώσεις Ομήρου

    Πάφος,Κύπρος,09/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος αποτελεί το ακραίο φυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε μια εξαιρετικά κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Ομήρου, πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον Γενικό Γραμματέα της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, Χοσέ Κουτιλέϊρο.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στα πλαίσια του διαλόγου που διεξάγεται ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση (ΔΕ) για να καταστεί η Κύπρος συνδεδεμένο εταιρικό μέλος, είπε ο Υπουργός.

    Στις δηλώσεις του, ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι παράλληλα με τον ενταξιακό διάλογο που αυτή τη στιγμή διεξάγεται ανάμεσα στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, στη Σύνοδο της Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αποφασίστηκε και η ανάπτυξη ενός διαλόγου ανάμεσα στην Κύπρο και τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Κύπρου σε ένα ευρωπαϊκό συλλογικό σύστημα ασφάλειας ως απαραίτητη ενέργεια, γιατί η ένταξη της Κύπρου στο συγκεκριμένο σύστημα ασφάλειας δεν βοηθά μόνο την Κύπρο αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Στις Βρυξέλλες, ο κ. Ομήρου θα εκπροσωπήσει το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ, που είναι μόνιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος, και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος καθώς επίσης και στη Συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη διεύρυνση.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου βρίσκεται το θέμα των πυραύλων S 300, ο κ. Ομήρου είπε ότι το Εθνικό Συμβούλιο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα μελετήσει όλα τα δεδομένα σ' ότι αφορά το εθνικό θέμα και το θόρυβο που αδικαιολόγητα δημιουργήθηκε από μερικές χώρες γύρω από την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος.

    Πρόσθεσε, εξάλλου, πως το Εθνικό Συμβούλιο θα πάρει τις αποφάσεις υπό το φως της ανάγκης να υπάρξει μια τοποθέτηση εθνικά σωστή.

    Ο κ. Ομήρου δεν θέλησε να προβεί σε σχόλια γύρω από τα θέματα που θα συζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως ασφαλώς η Κυπριακή Δημοκρατία σε κάθε περίπτωση "θα πρέπει να ασκεί έλεγχο επί των οπλικών της συστημάτων, περιλαμβανομένου και του ρωσικού πυραυλικού συστήματος".

    "Δεν νοείται καμιά εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου σε οποιαδήποτε περίπτωση", τόνισε ο κ. Ομήρου.

    Απαντώντας σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Αμυνας δήλωσε ότι στη Σύνοδο του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις της κυπριακής πλευράς γύρω από την τουρκική αδιαλλαξία, όπως εμφανίστηκε τελευταία με την προβολή δύο απαράδεκτων όρων για επανάληψη του διακοινοτικού διαλόγου, αλλά και σε ότι αφορά τις απειλές που διατυπώνονταν εναντίον της Κύπρου με αφορμή την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος.

    Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι απ' αυτή την άποψη θα υπάρχει δυνατότητα να αναπτύξει στη Σύνοδο τόσο τις απόψεις του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, όσο και τις απόψεις της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Αμυνας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΝΓ/ΜΜ)

    [09] Τιμές Συναλλάγματος Fixing και Προθεσμίας

    Λευκωσία,Κύπρος,09/06/1998 (ΚΥΠΕ)

    1. Στις 13.20 η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου καθόρισε τις πιο κάτω τιμές (fixing) που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές τους πέραν των Λ.Κ. 10.000 αν τούτο έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    ------------------------------------------------------------------
                         Τηλεγραφικά εμβάσματα        Επιταγές
                          Πώληση        Αγορά     Πώληση     Αγορά
    ------------------------------------------------------------------
    Ελλην. Δραχμή        574,0200     576,3100   574,0200  578,9100
    Ευρωπ. Νομ. Μονάδα     1,7201       1,7269     1,7201    1,7309
    Δολάριο ΗΠΑ            1,9077       1,9153     1,9077    1,9193
    Στερλίνα               1,1673       1,1719     1,1673    1,1744
    Γερμ. Μάρκο            3,3896       3,4031     3,3896    3,4071
    ------------------------------------------------------------------
    

    2. Τιμές συναλλάγματος προθεσμίας Οι τιμές για συνάλλαγμα προθεσμίας ήταν ως ακολούθως:

    ------------------------------------------------------------------
                     Δολάρια ΗΠΑ          |            Στερλίνες
    ------------------------------------------------------------------
                   Περιθώρια    |Ημ. Λήξης|     Περιθώρια    |Ημ. Λήξης
                Πώλησης  Αγοράς |         | Πώλησης  Αγοράς  |
    --------------------------------------|---------------------------
    01 Μήνα     0,0090   0,0000 |13.07.98 | 0,0040   0,0010  |13.07.98
    02 Μήνες    0,0130   0,0000 |11.08.98 | 0,0040   0,0020  |11.08.98
    03 Μήνες    0,0170   0,0000 |11.09.98 | 0,0050   0,0030  |11.09.98
    06 Μήνες    0,0280   0,0000 |11.12.98 | 0,0060   0,0070  |11.12.98
    09 Μήνες    0,0380   0,0000 |11.03.99 | 0,0070   0,0100  |11.03.99
    12 Μήνες    0,0490   0,0000 |11.06.99 | 0,0090   0,0140  |11.06.99
    15 Μήνες    0,0640   0,0000 |13.09.99 | 0,0140   0,0160  |13.09.99
    18 Μήνες             0,0000 |13.12.99 |          0,0180  |13.12.99
    21 Μήνες             0,0000 |14.03.00 |          0,0190  |14.03.00
    24 Μήνες             0,0000 |12.06.00 |          0,0190  |12.06.00
    ------------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 9 June 1998 - 12:57:49 UTC