Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-09-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυπρο - Ινδική Διακυβερνητική Επιτροπή
  • [02] Υπουργός Εξωτερικών - Αρμενία
  • [03] Κύπρος - Ισραήλ - Υπουργοί Υγείας
  • [04] Υπουργός Εμπορίου - Αθήνα

  • [01] Κυπρο - Ινδική Διακυβερνητική Επιτροπή

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Με την υπογραφή πρωτοκόλλου, το οποίο αποσκοπεί μεταξύ άλλων στη σύσφιγξη των υφιστάμενων δεσμών φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, καθώς και στην ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών σε τομείς όπως το εμπόριο, τη βιομηχανία και τις επενδύσεις, έληξαν σήμερα οι εργασίες της Τρίτης Συνόδου της Κυπρο - Ινδικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για Οικονομική, Εμπορική, Επιστημονική Τεχνική και Βιομηχανική συνεργασία.

    Από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πρωτόκολλο υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού Πανίκος Πούρος, ο οποίος ηγήθηκε της κυπριακής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες, και από μέρους της Ινδικής Δημοκρατίας ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εμπορίου κ. Μίσρα.

    Υπεγράφη, επίσης, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Ινδικού Εθνικού Κέντρου για Εμπορική Πληροφόρηση.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [02] Υπουργός Εξωτερικών - Αρμενία

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας θα έχει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για επίσημη επίσκεψη στην χώρα.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Κασουλίδης θα υπογράψει διακρατικές συμφωνίες που αφορούν στους τομείς της οικονομίας, της γεωργίας, των αερομεταφορών και του πολιτισμού.

    Τον ΥΠΕΞ, που αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο, συνοδεύουν ο εκπρόσωπος των Αρμενίων στη Βουλή, εκπρόσωπος της Τράπεζας Αναπτύξεως , καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [03] Κύπρος - Ισραήλ - Υπουργοί Υγείας

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν σήμερα πρόγραμμα συνεργασίας στους τομείς της υγείας και της ιατρικής για την περίοδο 1998 - 2003 με βάση την αντίστοιχη διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

    Τη συμφωνία υπέγραψαν οι Υπουργοί Υγείας των δύο χωρών, Χρίστος Σολωμής και Joshua Matza, οι οποίοι στη συνέχεια παρακάθησαν σε επίσημες συνομιλίες στην παρουσία του Πρέσβη του Ισραήλ στη Λευκωσία Σεμί Τζουρ και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Καλωσορίζοντας τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο κ. Σολωμής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της νέας συμφωνίας, σημειώνοντας ότι η συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ στο χώρο της υγείας τα τελευταία χρόνια ήταν άψογη.

    Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι η συνεργασία όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα διευρυνθεί, κάτι που, είπε, τονίστηκε και στην πρωινή συνάντηση που είχε ο κ. Matza με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο κ. Σολωμής υπενθύμισε ότι η συνεργασία θα επεκταθεί σε θέματα όπως είναι η παραχώρηση υποτροφιών και εκπαίδευσης προσωπικού, η συνεργασία των νοσηλευτικών σχολών των δύο χωρών, η συνεργασία στην προώθηση κοινών προγραμμάτων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η αποστολή ασθενών στο Ισραήλ και η μεταμόσχευση οργάνων. Στο σημείο αυτό είπε ότι "επιθυμία όλων είναι αν είναι δυνατόν να προωθηθούν κοινές λίστες αναμονής (Κυπρίων και Ισραηλινών ασθενών)".

    Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κύπρος είναι ένα μέρος τόσο φιλικό που ο ίδιος δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.

    Με την ευκαιρία, ο κ. Matza απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Κύπριο ομόλογό του για να επισκεφθεί το Ισραήλ και να δει από κοντά το σύστημα υγείας της χώρας.

    "Είμαστε πολύ δυνατοί στον τομέα της υγείας και θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις γνώσεις και εμπειρίες μας", τόνισε ο κ. Matza.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [04] Υπουργός Εμπορίου - Αθήνα

    Λευκωσία,Κύπρος,10/09/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης αναχωρεί αύριο για την Αθήνα όπου θα πάρει μέρος στο διεθνές συνέδριο "Συνάντηση των Αθηνών '98", που πραγματοποιείται από τις 11 μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου με θέμα την ειρήνη και την ανάπτυξη.

    Το συνέδριο οργανώνεται από την Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με υπουργεία της Ελλάδας και άλλους φορείς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 10 September 1998 - 17:46:08 UTC