Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-10-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Λόρδος Μπέθελ - Φίλοι της Κύπρου
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Διαπιστευτήρια - Σλοβενία
  • [04] Διαπιστευτήρια - Κληρίδης - Ουρουγουάη
  • [05] Σεμινάριο - Μιχαηλίδης - Χατζησάββας
  • [06] Μοναστήρι - Europa Nostra
  • [07] Υπουργικό Συμβούλιο - ΑΗΚ - Απόφαση

  • [01] Πρόεδρος Κληρίδης - Λόρδος Μπέθελ - Φίλοι της Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ)

    Λύση που να βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, υποστηρίζει για το Κυπριακό ο Λόρδος Μπέθελ, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η διεθνής κοινότητα απορρίπτει το αίτημα του Τ/Κ ηγέτη για αναγνώριση του ψευδοκράτους, πριν από οποιεσδήποτε συνομιλίες.

    Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση εξαμελούς αντιπροσωπείας των "Φίλων της Κύπρου" στη Βουλή των Λόρδων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, ο Λόρδος Μπέθελ τάχθηκε επίσης υπέρ της αποχώρησης του μεγαλυτέρου αριθμού των εποίκων μετά την επίτευξη λύσης.

    Χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη στην Κύπρο ενδιαφέρουσα, ο Λόρδος Μπέθελ είπε ότι χθες τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα και συναντήθηκαν με "εκλελεγμένους εκπροσώπους της Τ/κ κοινότητας", κατά την έκφρασή του.

    Ο Λόρδος Μπέθελ εξέφρασε τη λύπη της αντιπροσωπείας για τη διακοπή των ανεπίσημων επαφών "μεταξύ βορρά και νότου", κατά την έκφρασή του και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στους Τ/Κ να επισκέπτονται τις ελεύθερες περιοχές.

    Σύμφωνα με το Λόρδο Μπέθελ, ο Πρόεδρος Κληρίδης τάχθηκε υπέρ των δικοινοτικών επαφών και ταυτόχρονα κατανοεί το ότι τα μέλη της αντιπροσωπείας, θεωρούν ορθό να μεταβαίνουν και στα κατεχόμενα κάθε φορά που έρχονται στην Κύπρο.

    Κληθείς να περιγράψει τη λύση που βλέπει για την Κύπρο, είπε ότι "πρέπει να υπάρξει μια διπεριφερειακή, διζωνική, ομοσπονδία, αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το έδαφος της Δημοκρατίας, μια ομόσπονδη κεντρική κυβέρνηση της Κύπρου και σημαντική αυτονομία για τα δυο ομόσπονδα κράτη".

    Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι αυτό το είδος λύσης αποτελεί "λίγο ή πολύ κοινό έδαφος ανάμεσα σε πολύ κόσμο στο βορρά και το νότο", όπως είπε, ο Λόρδος Μπέθελ επεσήμανε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το ποιός θα κάνει το πρώτο βήμα.

    Κι' αυτό, εξήγησε, γιατί στις κατεχόμενες περιοχές υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται κοντά στον Ντενκτάς, οι οποίοι ζητούν αναγνώριση "του ούτω καλούμενου κράτους του", πριν από τη διεξαγωγή συνομιλιών, κάτι που δεν δέχονται οι Ε/Κ.

    Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να γίνει το πρώτο βήμα, ανέφερε ότι στα κατεχόμενα η μειοψηφία είναι πιο ευέλικτη και θα επιθυμούσε ακόμα και συμμετοχή των Τ/Κ στις ενταξιακές, αλλά η πλειοψηφία ζητά αναγνώριση του ψευδοκράτους.

    Ερωτηθείς κατά πόσο η απαίτηση για αναγνώριση του ψευδοκράτους γίνεται αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα, ο Λόρδος Μπέθελ απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι τα Ηνωμένα Εθνη έχουν ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό.

    Κληθείς, εξάλλου, να εκφράσει την άποψή του για τους εποίκους, είπε ότι αυτοί ανέρχονται γύρω στις 65 χιλιάδες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "ένας μεγάλος αριθμός ή οι περισσότεροι από αυτούς θα επιστρέψουν στην Ανατολία, με ή χωρίς κίνητρα".

    Ωστόσο, παρατήρησε ότι το θέμα είναι πιο πολύπλοκο για εκείνους που γεννήθηκαν στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     85.12  ( 0.11)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £  924,141
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £   443,999   99.06 (-0.20)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £   147,230   58.80 ( 0.86)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £    76,926   58.09 ( 0.38)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £   116,737   83.32 ( 0.76)
    
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £    19,405   68.72 ( 0.91)
            Εμπορικές Εταιρείες        £    33,815   37.85 ( 0.24)
            Αλλες Εταιρείες            £    34,480   78.78 ( 0.47)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ)

    [03] Διαπιστευτήρια - Σλοβενία

    Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ)

    Στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σλοβενίας καθώς και στη στενή συνεργασία των κυβερνήσεων των δύο χωρών για θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις για ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, (ΕΕ), προσβλέπει η κυβέρνηση της Σλοβενίας.

    Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Μπόρουτ Μάχνικ, ο οποίος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.

    Ο κ. Μάχνικ αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και είπε ότι η κυβέρνησή του είναι ικανοποιημένη για την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη στη χώρα του, στις αρχές του επόμενου χρόνου και ανέφερε ότι με την ευκαιρία αυτή, αναμένεται να υπογραφούν νέες συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Σλοβενίας.

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Μάχνικ είπε ότι η κυβέρνησή του "υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, ιδιαίτερα των Ηνωμένων Εθνών, για επίλυση του Κυπριακού".

    Εξάλλου, ο κ. Μάχνικ είπε ότι η Σλοβενία "αποδίδει μεγάλη σημασία στο θέμα των καταθέσεων στην Κύπρο της πρώην Σοσιαλιστικής Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας", τονίζοντας ότι είναι ικανοποιημένη για τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την κυπριακή κυβέρνηση για να διασφαλιστεί αυτή η περιουσία για τα νόμιμα συμφέροντα όλων των διαδόχων κρατών.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε ότι η Κύπρος παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Σλοβενία, τις προσπάθειες και επιτεύγματα στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους στα πρότυπα του δυτικοευρωπαϊκού μοντέλου.

    Χαιρέτισε εξάλλου την απόφαση του Λουξεμβούργου για έναρξη ουσιαστικών ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα έξι συνδεδεμένα μέλη, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η Σλοβενία.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι "ένα γεγονός υψίστης πολιτικής σημασίας και πρώτιστη προτεραιότητα". Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η ένταξη "μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά ως καταλύτης στις προσπάθειες μας για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και μόνιμης λύσης στο κυπριακό, στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου".

    Τέλος, ο Πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε ευχαριστίες για τη θέση αρχών και τη συνεχή υποστήριξη της Σλοβενίας στο Κυπριακό, με απτή απόδειξη, όπως είπε, τη συμβολή της χώρας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ σαν τμήμα του αυστριακού αποσπάσματος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [04] Διαπιστευτήρια - Κληρίδης - Ουρουγουάη

    Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, τόνισε ότι "η πλευρά μας δεν στερείται θέλησης και αποφασιστικότητας να συμμετάσχει σε προσπάθειες για τη σωστή διευθέτηση (του Κυπριακού), σε συνεργασία με το ΓΓ του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του καλών υπηρεσιών και στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης προέβη στη δήλωση αυτή, κατά τη διάρκεια της τελετής επίδοσης των διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Ουρουγουάης στην Κύπρο, Γκουίντο Γιέρλας.

    "Παρά την προθυμία μας για επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και παρά την ύπαρξη μιας σειράς πρωτοβουλιών των ΗΕ και άλλων προσπαθειών προς το σκοπό αυτό, η Αγκυρα μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε και δεν επέδειξε τίποτα άλλο από πείσμα και άρνηση να δεσμευθεί θετικά στην αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης", σημείωσε ο Πρόεδρος. Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, (ΕΕ), ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι αυτές παρέχουν ένα επιπρόσθετο κίνητρο στην αναζήτηση μιας ειρηνικής και δίκαιης λύσης του εθνικού μας πρόβλημάτος.

    Τέλος, ο Πρόεδρος Κληρίδης, είπε ότι η φιλική σχέση των δύο χωρών θα πρέπει να εξελιχθεί σε σχέση συνεργασίας και στον οικονομικό τομέα, όπου οι προοπτικές βελτίωσης σε διαφόρους τομείς όπως το εμπόριο και άλλες χρηματοδοτικές ανταλλαγές είναι αρκετά υποσχόμενες.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γιέρλας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση προκλήσεων σε διμερές επίπεδο, όπως η ανταλλαγή επισκέψεων αντιπροσώπων και των δύο κυβερνήσεων, η ενθάρρυνση επισκέψεων επιχειρηματιών, η συνεργασία στον τουριστικό τομέα, καθώς και οι αμοιβαίες επενδύσεις.

    Τέλος, ο κ. Γιέρλας, είπε ότι "αυτήν τη στιγμή η χώρα του προεδρεύει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και μπορεί να έχει μια καλή συνεργασία στο διεθνές πεδίο υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα η μια της άλλης σε διεθνείς οργανισμούς και διατηρώντας περιοδικές διαβουλεύσεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [05] Σεμινάριο - Μιχαηλίδης - Χατζησάββας

    Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ)

    Μέτρα για την προσαρμογή της κυπριακής νομοθεσίας στον οπτικοακουστικό τομέα με το κοινοτικό κεκτημένο έχουν ήδη ληφθεί, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, σε ομιλία του στο σεμινάριο "Νέες πηγές χρηματοδότησης στον οπτικοακουστικό τομέα".

    Στην ομιλία του που δίαβασε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Θάνος Μιχαήλ, στο σεμινάριο που διοργάνωσαν το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και ο οργανισμός Eureka Audiovisual, ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι η Κύπρος βρίσκεται πολύ κοντά στην πλήρη συμμετοχή στο πρόγραμμα Media 2 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    "Η χώρα μας συμμετέχει επίσης, με μεγάλη επιτυχία στο Ταμείο Eurimages για τη χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κινηματογραφικών συμπαραγωγών από της ίδρυσης του Ταμείου το 1989", είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

    Σημείωσε ότι η διοργάνωση του σεμιναρίου αυτού στην Κύπρο, "θα συμβάλει κυρίως στην ανάπτυξη της νομικής και διοικητικής υποδομής για τη χρηματοδότηση του οπτικοακουστικού τομέα".

    Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι μόλις πρόσφατα έχει αναγνωριστεί στην Κύπρο ότι ο οπτικοακουστικός τομέας είναι ένας από τους αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας και επομένως ο ρόλος του δεν μπορεί να παραγνωρισθεί".

    Είπε ότι "η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει το 1993 τη Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου, η οποία χειρίζεται θέματα σχετικά με τη χρηματοδότηση της κυπριακής κινηματογραφικής παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινιών μεγάλου μήκους".

    Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του ΓΤΠ, Γιώργος Χατζησάββας, σημείωσε ότι "παρόλο που υπήρξε σημαντική πρόοδος γενικά στον οπτικοακουστικό τομέα είναι γεγονός ότι ο τομέας του κινηματογράφου παρέμεινε μάλλον παραμελημένος στην Κύπρο μέχρι τη δημιουργία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου".

    "Η έλλειψη του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα, και ένας από τους στόχους αυτού του σεμιναρίου είναι να δώσει ιδέες και δομές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη διαδικασία συγκρότησης ενός σύγχρονου και λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου στην Κύπρο", ανέφερε ο κ. Χατζησάββας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [06] Μοναστήρι - Europa Nostra

    Πάφος,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το μοναστήρι της Παναγιάς του Σίντη βραβεύτηκε με το τιμητικό δίπλωμα της Europa Nostra 1997 για την επιτυχή συντήρηση και αποκατάστασή του με τη χρήση των ορθών τεχνικών μεθόδων και για το σεβασμό και τη διατήρηση του χαρακτήρα του.

    Το μοναστήρι, που βρίσκεται τρία περίπου χιλιόμετρα στα νοτιοανατολικά του χωριού Πενταλιά, αποτελεί μετόχι της Μονής Κύκκου.

    Οι εργασίες συντήρησης του μοναστηριού άρχισαν το 1994 με πρωτοβουλία του ηγουμένου του Κύκκου Νικηφόρου και στοίχισαν 380 χιλιάδες λίρες.

    Η εκδήλωση για την παράδοση του τιμητικού διπλώματος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του μοναστηριού και το δίπλωμα παρέδωσε ο αντιπρόεδρος της Europa Nostra, Κώστας Καρράς.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [07] Υπουργικό Συμβούλιο - ΑΗΚ - Απόφαση

    Λευκωσία,Κύπρος,15/10/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν προχώρησε στην παύση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), παρόλο που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση της αγοράς κτήματος της Εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού Προδρόμου Μέσα Γειτονιάς από την ΑΗΚ, το ΔΣ δεν ενήργησε με την απαραίτητη επιμέλεια ώστε να διασφαλισθεί το δημόσιο συμφέρον.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου την οποία ανέγνωσε αργά το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης μετά τη συνεδρία του Συμβουλίου, δεν παύθηκε το ΔΣ "λαμβανομένου υπόψη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και της συναφούς νομολογίας, όπως αναπτύχθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα".

    Ωστόσο "το Υπουργικό Συμβούλιο προτίθεται όπως διαβουλευθεί με τις Κοινοβουλευτικές ομάδες για την εν γένει αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου των Ημικρατικών Οργανισμών, με σκοπό τη λογική διασφάλιση του ελέγχου των ενεργειών ατόμων που αποκτούν εξουσία με διορισμό".

    Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη, προσθέτοντας ότι σε καμμία περίπτωση δεν μένει ακάλυπτος ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, από τη στιγμή που το Υπουργικό Συμβούλιο σαφέστατα δηλώνει ότι το ΔΣ δεν ενήργησε στην προκείμενη περίπτωση με την απαραίτητη επιμέλεια ώστε να διασφαλισθεί το δημόσιο συμφέρον.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι είναι δεδομένη η ανάκληση της απόφασης για αγορά του κτήματος η οποία έγινε με τη συναίνεση του ΔΣ, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν κάποια νομικά κωλύματα σε ό,τι αφορά το θέμα των οικοπέδων.

    Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εμπορίου, κ. Ρολάνδης, δήλωσε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου "δίδει μηνύματα στα μέλη του ΔΣ. "Αν είναι δέκτες μηνυμάτων πρέπει να ενεργήσουν ανάλογα", είπε.

    Ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι τα συμπεράσματα τα δικά του είναι και συμπεράσματα του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Σημείωσε ότι υπάρχει ένα νομοθετικό κώλυμα, προσθέτοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας σήμερα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εάν το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρούσε με βάση το νόμο να πάψει τα μέλη του ΔΣ θα επανήρχοντο.

    "Δυστυχώς ενώ το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παύει τους Υπουργούς που ασκούν εκτελεστική εξουσία, δεν υπάρχει αντίστοιχη εξουσία στο Υπουργικό Συμβούλιο να παύει μέλη των ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών", είπε ο κ. Ρολάνδης, τονίζοντας ότι πρόκειται για "παραδοξολογία".

    Ανέφερε ότι σύμφωνα με το νόμο "για να παύσεις τα μέλη του ΔΣ πρέπει να υπάρξει αιτιολογημένη απόφαση", προσθέτοντας ότι κατά το Γενικό Εισαγγελέα, όπως ερμήνευσε το Ανώτατο Δικαστήριο τη φράση "αιτιολογημένη απόφαση" στην προηγούμενη περίπτωση της ΑΗΚ, δεν παρέχεται στο Υπουργικό Συμβούλιο το δικαίωμα να τερματίσει τις υπηρεσίες των μελών του ΔΣ.

    Ο κ. Ρολάνδης είπε ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να διαβουλευθεί με τις κοινοβουλευτικές ομάδες "δεικνύει πλέον την πρόθεση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει για να διορθώσει αυτά που θεωρεί ότι έχουν κακώς".

    Ωστόσο, ο κ. Ρολάνδης επεσήμανε ότι "αν γίνονταν προηγουμένως αυτές οι επαφές ίσως σήμερα δεν θα είχαμε αυτή την αδυναμία να προχωρήσουμε".

    Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει να εργαστεί με το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι "με βάση το νόμο το ΔΣ έρχεται σε επαφή με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και ο Υπουργός είναι ο πολιτικός προϊστάμενος ο οποίος δίδει τις γενικές οδηγίες".

    Σημείωσε ότι "αυτές οι οδηγίες θα δίδονται" και ότι "στην περίοδο που απέμεινε σε αυτό το ΔΣ ασφαλώς θα λειτουργήσει το σύστημα".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 15 October 1998 - 20:46:08 UTC