Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-12-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΔΗ - Προτάσεις Νόμου - Αμυνα - ΦΠΑ
  • [02] Λυσσαρίδης - Επιστροφή από Αθήνα - Δηλώσεις
  • [03] Ρέππας - Κρανιδιώτης - Γκρόσμαν - Μίλερ - Κυπριακό
  • [04] Χόλμπρουκ - Μίλερ - Κυπριακό
  • [05] Κυπριανού - Πρόεδρος Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου
  • [06] ΔΗΚΟ - Γραμματέας Τύπου - Διευκρίνιση
  • [07] Υπουργός Εσωτερικών - Αθήνα - Επαφές
  • [08] Υπουργός Υγείας - Παγκόσμια Ημέρα AIDS
  • [09] Αρχιεπίσκοπος - Κίνηση Γυναικών - Ανθρώπινα δικαιώματα

  • [01] ΕΔΗ - Προτάσεις Νόμου - Αμυνα - ΦΠΑ

    Λευκωσία,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Δύο προτάσεις νόμου που αναφέρονται στην έκτακτη εισφορά για την άμυνα της Κύπρου και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, θα καταθέσουν στις 3 Δεκεμβρίου, στη Βουλή, οι Ενωμένοι Δημοκράτες.

    Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του κόμματος, σκοπός των δύο προτάσεων είναι η κατάργηση της υποχρέωσης για καταβολή έκτακτης εισφοράς για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Κύπρου από κάθε υπόχρεο, προς τούτο πρόσωπο, και τροποποίηση της νομοθεσίας για το ΦΠΑ ώστε να αντισταθμιστεί η κατάργηση αυτή με ανάλογη αύξηση του συντελεστή για το ΦΠΑ από 8 τοις εκατόν σε 12 τοις εκατόν.

    Οι ΕΔΗ σημειώνουν ότι "η κατά τέσσερις μονάδες ποσοστιαία αύξηση (του ΦΠΑ) αντιστοιχεί στο ολικό ποσοστό εσόδων που εισρέει τώρα στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης... Το ποσό που θα προκύψει από την αύξηση του ΦΠΑ θα κατατίθεται στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης..."

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [02] Λυσσαρίδης - Επιστροφή από Αθήνα - Δηλώσεις

    Λάρνακα,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η Ελλάδα θα στηρίξει κάθε απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της στο θέμα των πυραύλων S300.

    Μιλώντας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου είχε συνομιλίες σήμερα το πρωί με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι "ήταν φυσικό στην τράπεζα των συνομιλιών να συζητηθούν πολλά σενάρια, πολλά από τα οποία δεν προέρχονται ούτε από τη μια πλευρά ούτε από την άλλη", διευκρινίζοντας ότι εννοεί την ελληνική και την κυπριακή πλευρά.

    Είπε, επίσης, ότι "η απόφαση της ελληνικής πλευράς είναι ότι θα στηρίξουν κάθε απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου", προσθέτοντας ότι υπάρχει απόφαση να ενισχυθεί περαιτέρω το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου "με κάθε τρόπο πρακτικό", πράγμα που χαρακτήρισε "πολύ ενθαρρυντικό".

    Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι οι συνομιλίες με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, "έγιναν σε ένα κλίμα όχι απλής συναγωνιστικότητας και συντροφικότητας, γιατί μας συνδέουν κοινοί αγώνες για τη δημοκρατία, για την επιβίωση του έθνους και του κυπριακού ελληνισμού".

    Σημείωσε, επίσης, ότι δεν είχε μεταβεί στην Αθήνα αλλά είχε κληθεί, ώστε να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτός είναι ο "πρωταγωνιστής". Ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι "πρωταγωνιστές είμαστε μαζί με το ΠΑΣΟΚ".

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου ότι δεν θα ήταν παράλογο οι πύραυλοι S300 να εγκατασταθούν στην Κρήτη, ο κ. Λυσσαρίδης είπε: "Δεν θέλω να σχολιάζω επιμέρους δηλώσεις κανενός".

    Επεσήμανε, εξάλλου, ότι ο κ. Πάγκαλος μπορεί να μην θεωρεί ότι η μεταφορά στην Κρήτη των πυραύλων είναι παράλογη, αλλά τόνισε ότι "δεν την επιβάλλει".

    Ο κ. Λυσσαρίδης τόνισε ότι για σοβαρά θέματα επιβάλλεται συναπόφαση μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων και ότι η Ελλάδα δεν προσπαθεί να επιβάλει την άποψή της.

    "Βασικό συμπέρασμα" από τις συνομιλίες, είπε, "είναι ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις και τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι του κυπριακού ελληνισμού".

    Το μήνυμα, συνέχισε, είναι ότι "είμαστε ένα μέτωπο αραγές", προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχει διάσταση αποφάσεων" μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων.

    "Ας το γνωρίζουν οι ξένοι ότι ο ελληνισμός σήμερα σύσσωμος σε αποφάσεις θα αναλάβει τις ευθύνες του εάν δεν συνετιστούν εκείνοι που πρέπει να συνετιστούν", συμπλήρωσε.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι "είναι φυσικό ο Πρόεδρος να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο για τις απόψεις που έχουν διατυπωθεί".

    Είπε, επίσης, ότι την οποιαδήποτε απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου "θα την στηρίξει η ελληνική Κυβέρνηση".

    Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι δεν είναι ο ίδιος το αρμόδιο πρόσωπο για να συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "ο Πρόεδρος αισθάνεται την ανάγκη ταχείας σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου για να επιβεβαιώσουμε τις αποφάσεις μας".

    Είπε, επίσης, ότι "για να αλλάξει η απόφαση θα πρέπει να έχουν μεσολαβήσει διαφοποιήσεις συνθηκών".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [03] Ρέππας - Κρανιδιώτης - Γκρόσμαν - Μίλερ - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Οι συναντήσεις που είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννος Κρανιδιώτης στην Ουάσινγκτον με τους Πρέσβεις Μαρκ Γκρόσμαν και Τόμας Μίλερ για το Κυπριακό "επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον των ΗΠΑ, προκειμένου να συμβάλλουν στην αναζήτηση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα", δήλωσε σήμερα ο Ελληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας.

    Αν και αυτό είναι θετικό, είπε ο κ. Ρέππας, διευκρίνισε ότι "δεν είναι όμως αρκετό, γιατί θα πρέπει στην πράξη αυτό το ενδιαφέρον να εκδηλώνεται με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να προκύψει και πρόοδος στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κύπρος και η Ελλάδα και άλλες χώρες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό θέμα".

    "Ελπίζουμε να μείνει ζωηρό το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον αυτό θα πρέπει να εστιασθεί κυρίως στα θέματα, που αφορούν στην απρόσκοπτη ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση αφ' ενός και αφ' ετέρου στη διασφάλιση συνθηκών σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, προκειμένου μέσω των διαδικασιών αποστρατικοποίησης να διασφαλίσουμε ηρεμία στην περιοχή και την ασφάλεια της νήσου", πρόσθεσε ο κ. Ρέππας.

    Ο Κυβερνητικός Εκπροσωπος σημείωσε ότι "δεν υπάρχει καμιά διάσταση απόψεων Αθηνών και Λευκωσίας" ως προς το θέμα των πυραύλων S300 αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον Υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο να υποστήριξε στο Παρίσι ότι οι πύραυλοι θα αρχίσουν να μεταφέρονται από τη Ρωσία στις 15 Δεκεμβρίου.

    "Ο,τιδήποτε αφορά επί μέρους πτυχές αυτού του θέματος θα μας επιτρέψετε να το χειρισθούμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, δεν θα το συζητήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία επιδιώκουμε να λύσουμε", είπε ο κ. Ρέππας.

    Πρόσθεσε ότι "η παραγγελία για τους S300 έγινε για να ενισχυθεί η άμυνα της Κύπρου ενόψει των κινδύνων που διατρέχει η νήσος και η απόφαση αυτή δεν έχει αλλάξει".

    Ο Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι "οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου χειρίζονται ένα πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα με απόλυτη ευθύνη και στο πλαίσιο αυτών των χειρισμών θα κάνουν ό,τι πρέπει προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός που είναι η ασφάλεια της Κύπρου και η πραγματοποίηση των στόχων που έχει θέσει για το επόμενο διάστημα".

    Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάπτυξης των ρωσικών πυραύλων στην Κρήτη, ο κ. Ρέππας είπε ότι αυτό "είναι κάτι που έχει γραφτεί, είναι κάτι που σχολιάστηκε, είναι κάτι που έχει απασχολήσει τους δημοσιογράφους, την κοινή γνώμη, τους πολιτικούς, στο πλαίσιο των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων", αλλά τόνισε ότι "επί του θέματος αυτού δεν υπάρχει τίποτε νεώτερο, δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση".

    Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια ότι θα πρέπει να υπάρξει "συναπόφαση" μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας για το θέμα των πυραύλων, ο κ. Ρέππας είπε ότι "το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για την άμυνα της Κύπρου φαίνεται από το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου".

    "Από την άλλη πιστεύουμε καθε φορά ότι θα πρέπει να είναι διακριτή η αυτονομία της οντότητας της Κύπρου, προκειμένου να μη δημιουργούνται παρανοήσεις", είπε.

    Η Κύπρος "είναι ανεξάρτητο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να προσεγγίζουμε από κοινού, βεβαίως, τα θέματα που μας απασχολούν για την επιβίωση και την προοπτική της Κύπρου", κατέληξε ο κ. Ρέππας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [04] Χόλμπρουκ - Μίλερ - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Οι δύο κύριοι πρωταγωνιστές στις αμερικανικές προσπάθειες για σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, στα μέσα του Δεκέμβρη, για τη συνάντηση επιχειρηματιών από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία, και αργότερα στην Αθήνα για επαφές.

    "Ο πρέσβης κ. Χόλμπρουκ και ο κ. Μίλερ παραμένουν πλήρως ανεμειγμένοι στο Κυπριακό", δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Μπαρούντι, σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση της ομάδας των επιχειρηματιών.

    Η κ. Μπαρούντι είπε ότι και οι δύο θα μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη και μετά στην Αθήνα "για να συμμετάσχουν στη συνάντηση της δικοινοτικής ομάδας επιχειρηματιών και να συνομιλήσουν με ανώτερους Ελληνες αξιωματούχους".

    Αναφερόμενη στην πρόταση για διορισμό του κ. Χόλμπρουκ στη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, η κ. Μπαρούντι είπε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών "συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά" αυτό το διορισμό.

    Διευκρίνισε, ακολούθως, ότι δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για πιθανό αντικαταστάτη του κ. Χόλμπρουκ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι "ο Πρέσβης Μίλερ παραμένει στη θέση του και συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με την Κύπρο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Κυπριανού - Πρόεδρος Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου

    Λευκωσία,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον Παλαιστινιακό λαό, εξέφρασε σε επιστολή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού, προς τον Πρόεδρο του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου, Σάλεμ Αλ Ζανούν, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό.

    Οπως αναφέρεται στην επιστολή, "ο λαός της Παλαιστίνης και ο λαός της Κύπρου έχουν πολλά κοινά, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα και προσήλωση στα ίδια ιδεώδη, συμμεριζόμενοι τα ίδια οράματα ειρήνης και σταθερότητας σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή".

    Αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τον περασμένο μήνα στην Ουάσινγκτον, το μήνυμα αναφέρει ότι η συμφωνία αυτή "έστρωσε το δρόμο για μια τελική ειρηνική λύση και δημιουργία προοπτικής για σταθερότητα και ασφάλεια, που εξασφαλίζουν κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή".

    Τέλος, αναφέρει ότι "συνεργασία και διάλογος σε όλα τα επίπεδα φαίνεται ότι είναι ο καλύτερος δρόμος για τη λύση των διαφορών και την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [06] ΔΗΚΟ - Γραμματέας Τύπου - Διευκρίνιση

    Λευκωσία,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γραμματέας Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι "η γραπτή δηλωση που αποστάλη σήμερα το μεσημέρι στα ΜΜΕ εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις του και ασφαλώς αποτελεί προσωπική του δήλωση".

    Η δήλωση αναφερόταν στο θέμα του αντιαεροπορικού συστήματος S300 και τους χειρισμούς των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [07] Υπουργός Εσωτερικών - Αθήνα - Επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης συζήτησε στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, θέματα που αφορούν την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας και πολιτικής πρακτικής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο του τρίτου πυλώνα, που αφορά εσωτερικές υποθέσεις και τη δικαιοσύνη.

    Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη Σύμβαση του Σιέγκεν για την κατάργηση του διαβατηριακού ελέγχου στα εσωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων με κοινά μέτρα πολιτικής και πρακτικής, που γίνεται υποχρεωτικό κεκτημένο για τις νέες χώρες που θα ενταχθούν στην ΕΕ, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Αμστερνταμ.

    Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Μιχαηλίδης συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα πολιτικής σχεδίασης και πολιτικής άμυνας.

    Είχε επίσης συνομιλίες με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλέκο Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικής διοίκησης, καθώς και εξουσιών και δομών των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, με ιδιαίτερη έμφαση στο σχέδιο "Καποδίστριας" και τη συγκρότηση πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης στα πλαίσια του σχεδίου.

    Ο κ. Μιχαηλίδης συναντήθηκε, επίσης, με τον Ελληνα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 7 Δεκεμβρίου, για να λάβει μέρος σε συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων.

    Με τον κ. Ρέππα έγινε ανασκόπηση της προόδου της συνεργασίας μεταξύ του ΡΙΚ και της ΕΡΤ σε θέματα δορυφορικών εκπομπών πέραν της Ευρώπης και διαπιστώθηκε με ικανοποίηση η υλοποίηση πρόσφατης απόφασης για ενσωμάτωση δύο ημίωρων παραγωγών κυπριακής επικαιρότητας τη βδομάδα στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ προς τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [08] Υπουργός Υγείας - Παγκόσμια Ημέρα AIDS

    Λευκωσία,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    "Οι νέοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ροή της επιδημίας" του AIDS", τόνισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καταπολέμησης του AIDS, που φέτος είναι αφιερωμένη στη συμμετοχή των νέων στην εκστρατεία διαφώτισης και πρόληψης της μετάδοσης του ιού.

    Ο κ. Σολωμής επεσήμανε ότι πάνω από το 50 τοις εκατόν των νέων λοιμώξεων αφορούν νέους ηλικίας 10 με 24 χρόνων, επισημαίνοντας ότι για το λόγο αυτό είναι "πολύ ορθή η απόφαση του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών κατά του AIDS να επιλέξει αυτό το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης του AIDS".

    Είπε, επίσης, ότι στόχος θα πρέπει να είναι "η κινητοποίηση των νέων μας στη μάχη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού", προσθέτοντας ότι το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, οργανωμένα σύνολα νέων θα κινηθούν παγκύπρια σε τόπους όπου συχνάζουν νέοι για να διανείμουν διαφωτιστικό υλικό, να συζητήσουν με τους νέους και να λύσουν τυχόν απορίες τους.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [09] Αρχιεπίσκοπος - Κίνηση Γυναικών - Ανθρώπινα δικαιώματα

    Λευκωσία,Κύπρος,01/12/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την προσπάθεια της "Κίνησης Γυναικών για εκδηλώσεις με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων από τη Διακήρυξη των Ανθρωπίωνων Δικαιωμάτων", ευλογεί η Εκκλησία της Κύπρου, όπως αναφέρει γραπτή ανακοίνωση του προκαθήμενου της Εκκλησίας Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τονίζει ότι η Εκκλησία της Κύπρου συνιστά όπως όλοι υπογράψουν πάνω στις 1619 μαντήλες που θα τοποθετηθούν έξω από τους Ιερούς Ναούς, την ερχόμενη Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, και που συμβολίζουν τον αριθμό των αγνοουμένων μας.

    "Θα είναι αυτό μια συμβολική έκφραση της αγάπης μας προς την πατρίδα, αλλά και του πόθου μας για εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα, απελευθέρωση της σκλαβωμένης σήμερα γης μας και δικαίωση του αγώνα μας, με την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην Κύπρο και για όλους τους γηγενείς κατοίκους της", καταλήγει.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 1 December 1998 - 18:46:24 UTC